בגרות בגיאוגרפיה 2007

בגרות בגיאוגרפיה 2007

לאור השאלות המתעוררות בימים האחרונים, בואו ננסה לרכז מידע בשרשור זה. יותר מאוחר אקליד את מבנה הבחינה עם כל הפרטים כמו כמה שאלות מתוך כמה, מה חלקן של השאלות בבחינה וכו... הרגישו חופשיים לשרשר לפה כל מידע או שאלה בנושא.

זוכרת ../images/Emo13.gif

זוכרת וראיתי, תודה ! אני בכל זאת אקליד, כי נראה שלא כולם מדפדפים אחורה. ננסה להביא לשירשור הזה מקסימום מידע. שוב תודה

בגרות בגיאוגרפיה - מבנה המבחן.

09:00-11:00 - חלק א' - א"י והמזה"ת, 2 יחידות לימוד - 44 נקודות מהציון הכללי. פרק א', א"י
- יש לענות על 2 שאלות מתוך 7.משקל שאלה 28 נקודות בפרק ו- 12 נקודות מהציון הכללי. פרק ב', מזה"ת
- יש לענות על שתי שאלות מתוך 5. משקל שאלה 22 נקודות ו - 10 נקודות מהציון הכללי. 11:00-12:00 - הפסקה. |
12:00-13:30 - חלק ב' - חבל שלא נלמד/אנסין
-יחידת לימוד אחת. 16 נקודות מהציון הכללי. יש לענות על ארבע שאלות מתוך חמש כששאלה מספר אחת הינה חובה !!! משקל שאלה 25 נקודות ו- ארבע מהציון הכללי. 13:30-14:00 - הפסקה.
14:00-16:00 - חלק ג' - חבלית ונושאית
- שתי יחידות לימוד. 40 נקודות מהציון הכללי. יש לענות על חמש שאלות מתוך 27 ! משקל שאלה 20 נקודות ו- 8 נקודות מהציון הכללי. אין לענות על יותר משתי שאלות בכל נושא ! יש לבחור בין שאלות מארה"ב לבין שאלות מארה"ב הבתר תעשייתית. ( אסור לענות על שאלות משני נושאים אלו, אלה רק מאחד הנושאים! ) 16:00 - נגמר !!!
יאללה, הביתה !!!! ב ה צ ל ח ה !!!!

r o i 1 9

New member
לגבי האנסין

רשום שהוא יהיה בדגש גאולוגיה וגיאומורפולוגיה. היכן אוכל ללמוד את 2 הנושאים הללו ברמה מספקת לאנסין?

r o i 1 9

New member
השאלה היא

האם צריך ללמוד זאת ברמה של נושא כמו בשאלון האחרון?

לדעתי לא

למיטב ידיעתי צריך לדעת לזהות תופעות בסיסיות בשני הנושאים כמו למשל: לדעת לקרוא את המפה הגיאולוגית במידה ותישאל על אזור מסויים, אילו תופעות גיאולוגיות מתקיימות באזור ומה הגורם להיווצרותן ( תזוזת היבשות וכו... )תהליכים היוצרים את הנוף.( טבעת האש וכו... ) לגבי גיאומורפולוגיה - צורות גיאומורפולוגיות ( מלחות/אגמים, פיורדים, עמק U, דגש על תופעות הקשורות בקרחונים ) חשוב לזכור ובמידה ונשאלת על תופעות גיאומורפולוגיות באזורים מעל קוי רוחב '45 , ניתן לקשר תופעות אלו לקרחונים. במידה ואתה לא בטוח ולא מכיר היטב את התהליכים, תמיד אפשר לכתוב משפט בנוסח " ניתן לשער שתופעות אלו התרחשו כתוצאה מתנועות הקרחונים באזור זה". נ.ב. ברצוני להדגיש שאינני מורה ולכן מה שאני כותבת זו עיצה בלבד שאני מביאה מנסיוני, אך אינה מהווה הנחיות למבחן ולכן מהווה המלצה בלבד.

לא ברמת נושא

ולעיתים אפשר לחמוק בעזרת בחירה של שאלה אחת שיש בשאלון האנסין זכור השאלה הראשונה באנסין היא תמיד חובה ועוסקת לרוב בתאור יחידות נוף על המאפיינים הפיזיים והאנושיים כדאי כמובן לדעת אקלים וגאולוגיה אל תשכח ללמוד נושאים בג"ג עירונית , גורמי מיקום של ערים וכו' אוכלוסייה , מאפייני אוכלוסייה , פרמידות גילים דע כיצד לתאר תפרוסת אוכלוסייה ולהסביר גורמיה וכמובן .... פרק על כלכלה וקביעת רמת פיתוח בהצלחה !!!

r o i 1 9

New member
באלו מהספרים אוכל לקרוא על קביעת רמת פיתוח?

יש לי את כל הספרים שהמליצו לי בפורום ולא זוכר שנתקלתי בקביעת רמת פיתוח....

r o i 1 9

New member
האם האטלס הזה טוב לבגרות?

מדובר באטלס של ברוור . רשום שזה מאושר לתוכנית הלימודים, אך לא מצאתי את הכיתוב "אוניברסיטאי " על שום חלק שלו. מה דעתיכם?

r o i 1 9

New member
../images/Emo2.gif איזו חוברת? מההה???

את לא יודעים אצל כמה אנשים חיפשתי. ממש לא בא לי להוציא עכשיו 160 ש"ח על אטלס... רק השתחררתי מצה"ל... ואני הרי צריך אותו רק לבגרות ויש לנו כבר אטלס טוב בבית .

רועי

באטלס אוניברסיטאי יש חוברת נילוית של מושגים. אותה אסור להביא לבחינה. איני יודעת מה לומר לך לגבי הקנייה. מה שבטוח שאתה לא יכול אטלס אחר. אולי תגש לתיכון הקרוב אליך ותנסה להשאיל מאחד מתלמידי בית הספר ? או תפנה לספריית בית הספר בו למדת ותשאיל. לא נראה לי שאתה גר בעירי (הניק שלי). אחרת הייתי עוזרת לך בכך.

r o i 1 9

New member
אך מה בעצם השוני?

עצם זה שלא רשום אוניברסיטאי ימנע ממני להשתמש בו בבחינה? למה הוא בכלל מוציא כמה גרסאות לאטלס? אין לי שום חוברת מצורפת לאטלס הזה.... את לא יודעת כמה אאנשים הפעלתי בשביל האטלס האוניברסיטאי. הרוב מחזיק גרסא ישנות פחות מ1993. בכל מקרה ,תודה רבה על ההצעה
בסוף השבוע אעבור אצל עוד מכרים ונראה. אם להם לא יהיה לא תישאר ברירה אלא לקנות. לא מספיק שילמתי במרב"ג (באשמת הבית ספר שלי) 300 ש"ח על הבחינה ועכשיו גם ההוצאה הזאתי.

זה למענך. לא נגדך.

אטלס אוניברסיטאי מכיל הרבה יותר מפות ומתאים לחטיבה עליונה. לדוגמה בבחינה שלך. באטלס שאתה מחזיק מופיעה מפה כלכלית של צפון אמריקה. באטלס אוניברסיטאי מופיעה מפה כלכלית של ארה"ב שאתה זקוק לה בבחינה. החוברת מצורפת רק לאטלס אוניברסיטאי, אך תעזב.אסור להשתמש בה. רועי, להגיד לך משהו בלי שאף אחד ישמע ? למה לא סיימת את הבחינות בי"ב ? לא היית משלם 300 ש"ח .

r o i 1 9

New member
חח

סיימתי את כל הבחינות ובהצלחה. ממוצע 107.7 בוגר מצטיין של משרד החינוך. דא עקא,כותב שורות אלה רוצה ללמוד רפואה... בארץ הקודש.....

r o i 1 9

New member
../images/Emo140.gifשטויות

המטרה היא להעלות את הממוצע עוד ועוד בשאיפה לממוצע 110. המצב בארץ כ"כ מטורף .אנשים מגיעים לממוצע בגרויות 120. זה בלתי נתפס ממש... בכל מקרה ,אני כבר חורש הרבה זמן לבחינה הזו ומקווה להוציא בה מעל 90. הסיפור עם הבית ספר ,שהם הטעו אותי לגבי מועד ההרשמה ובאותו זמן הייתי חייל ופיספסתי את ההרשמה ואין מה לעשות!

זו אני האילתית

עשית אבל חישוב מתמטי כמה זה יעלה לך בנקודות ? כי בני בדק וראה שזה מעלה בעשיריות אחוז.(הוא במצב לימודי כמוך עם מצטיין משרד החינוך וגם לפני שחרור). ואם לא רפואה ? או מתעקש בארץ או בחו"ל?

למעלה