החלטת בית המשפט מלאה אותי בשמחה
שלום לכולם, מציינת שזו הפעם הראשונה שאני כותבת בפורום הזה, למרות שאני נכנסת אליו לעתים וקוראת סיפורים מדהימים של משפחות נפלאות ורוצה להודות לכולכם על התהליך הגדול הזה שאתם לוקחים על עצמכם.
הסיפור האישי שלי הוא בכך שאני בעצמי מאומצת מחו"ל, אומצתי כתינוקת והגעתי לישראל בגיל כמה חודשים. אני קוראת בהודעות שלכם על פתיחות נהדרת וזה לדעתי הדבר הכי נפלא שאפשר לעשות. אצלי באופן אישי הייתה פתיחות מסוימת אבל לא לחלוטין. ידעתי מגיל 0 שלא יצאתי מרחם האישה שלקחה על עצמה לגדל אותי, לא הסתירו ממני את זה, כמו שלא הסתירו ממני מאיפה הגעתי, אבל כל הנושא הזה של האימוץ היה די סגור. אם אני לא שואלת, לא מדברים על זה, ואני לא הרביתי לשאול. במבט לאחור, זה היה מתוך חשש להעציב את ההורים שלי, ואולי מתוך תחושה של פחד, מה אם יגידו לי משהו שאני לא ארצה לשמוע, או מה אם זה יעציב אותם או אם הם לא ידעו.
החלטת בית המשפט היום לדעתי מיטיבה עם הילד. אנחנו לא נביאים ולא יודעים מה יביא מחר ואיך הילד יתמודד עם השאלות בעתיד, אבל מבחינתי האמת הפשוטה היא כי הילד רואה במאמצים את הוריו, ועל כן אין באמת סיבה להפריד אותו מהם. בתגובות מסוימות ראיתי שאלות רדודות כמו "הוא אתיופי, הם לבנים" ואת הקשר לזה אני באמת לא מבינה, אלפי ילדים מכל מקום בעולם מוצאים בית חם גם אצל אנשים שפיזית שונים מהם לחלוטין, אהבת ילד והורים היא ללא תנאי ואין לה פנים וצבע עור.
אני אישית חושבת שניתוק מוחלט מהמשפחה הביולוגית (במיוחד כזו שנאבקה ורצתה בו) יהיה מוטעה, ואני מקווה שזה לא המצב, ביום בו יהיו לו שאלות אני חושבת שהוא ירצה לדעת אל מי לפנות כמקור ראשון ואני מקווה שהדבר יהיה אפשרי מבחינתו.