בדיוק "חשבתי"..

Lynnearia

New member
בדיוק "חשבתי"..

זה לא קצת סותר את חופש הביטוי, או החופש של בני אדם, שיש מה שנקרא מוסד ששמו "האקדמיה" ללשון העברית? אני אסביר. חופש הפעולה של בני אדם מותנה ליכולת ההבנה שלהם, שמותנית לכלים שלהם להיות בסימטריה ופרופוריציה לכיוון שלהם בחיים. וזה אפשרי רק דרך מילים ושפה. וזה כאילו אוקיי 90 אחוז מהאנשים יותר מדי עסוקים או לא מספיק אינטיליגנטים כדי להתעסק בזה. אז יש אליטה של "מומחים" שמתעסקים בזה במקומנו.

תראה

זה באמת מוזר שיש גוף ש"מפקח" ו"בונה" את השפה, אבל יבואו אנשים ויגידו לך שזה כמו שיש ממשלה שבוחרת בשבילך ומנהלת אותך ואיפה החירות האישית שלך? מבין את העניין? זה מקובל בחברות גדולות לתת ל"נציגים" "מומחים" לנהל עבורך את חייך.

Lynnearia

New member
זה מזכיר

את המאמר הקטן של עמנואל קאנט - what is enlightenment ובו הוא כותב בהתחלה על the awaekning \abandoning כלומר התנערות של the human being - from his immaturity ובו הוא מתייחס לכך שכל אחד מהעם צריך ללכת אל ה"מומחה" שיגיד לו מה לקחת, איך להתנהג, איך לפתור בעיות במקומו. ואחר כך הוא פונה למתי כל זה ישתנה, והוא כותב שזה הכרחי.

JiyuuKi

New member
שיחדש!

הרי זה גוף של הממסד, ומן הסתם שהוא ישרת אותו. אין שום טעם בנסיון למצוא פואנטה בגוף הזה, בדיוק כמו שאין טעם לנסות למצוא הגיון בבית ספר או בחוקים. בגלל זה כל אדם צריך להמציא לעצמו מילים. תנסה את זה. זה כל כך כיף! כאילו בני אדם אמורים לעשות את זה.. ופשוט שכחו ללמד אותם את הדבר הבסיסי הזה. כמה מוזר

Lynnearia

New member
כן

יש טעם מאוד גדול בחוקים, ובגופים. הם באים כדי לשרת את העם- את האורגניזמים החיים - שבאים לשרת דברים כמו יצירה, אומנות והתפתחות לרמות יותר גבוהות של קיום , או סתם כיף והרמנויה, בחר את ההגדרה שמוצאת חן בעיניך יותר. הגופים יכולים להתפתח ולהשתנות מאוד מאוד מאוד. להתהפך אפילו - אבל תמיד יהיו "גופים". זה הפלוס והמינוס שבכל דבר. ולהמציא מילים זה מאוד כיף, ברמה האינדוידואלית, אבל ברמה הפרקטית כל שימוש בשפה כלשהו בא עבור סימבוליזם, הגיון וכלי עזר - לבניה ותיקון וכדומה, פענוח ... זה לא חייב להיות פרקטי, אבל זאת הנקודה ששפה היא משהו טבעי שלא צריך ללמוד איך ליצור מילים חדשות או בכלל מילים שיש בהן תבנית הגיונית - כדי ליצור שפה, זה משהו ביולוגי שמובנה בנו, כמו לנשום, "להתפנות", להיות רגישים לסביבה , להתרבות ולשרוד.

JiyuuKi

New member
בדיוק!

ליצור מילים זה כיף. אני לא מתכוון כמו האקדמיה, לשבת ולחשוב באופן לוגי על למה המילה הזאת מתאימה (שפה לוגית היא שפה לא טובה, כי היא לא אסוציאטיבית ולא טיבעית). אלא סתם לתת שמות שנשמעים טוב לדברים שאתה רוצה ואין להם שם. זה דבר טיבעי שכל אדם יכול לעשות, ולהינות ממנו. ממש כמו שנהנים מאכילה ונשימה. זה דבר שהאדם צריך. אך היצר הזה לא מתבטא אצל רובנו. הסימבוליזם של מילה שהמצאת חזק ממש כמו זה של מילה של 'האקדמיה', לרוב אפילו יותר. העובדה שזה לא מבוסס לא אומרת שזה לא יקלט טוב. אני חושב שזה לא טוב שיש שפה משותפת ורחבה כל כך כי היא מדכאת את היצר הזה ולא מאמצת אותנו למצוא שמות חדשים. כל דבר אפשר לבטא בעזרת השפה הקיימת (אומנם באופן שיטחי), ולכן אנחנו פשוט מתעצלים ומשתמשים בה. זה כישרון ששווה לפתח.

JiyuuKi

New member
אני אפילו אגיד

שאני מרגיש שחלק גדול מאוד מהרצון שלנו ללמוד, ומהרצון שלנו ליצור ולהמציא, נובע מהצורך בשפה וביצירתה. ואי הבנה של הנושא הזה ותיעול לא נכון של אנרגייה יכולים להסביר הרבה מהבעיות של המין האנושי. אבל זה משהו שאני צריך לבדוק יותר.. לא כשאני כלכך עייף

סליידר

New member
הייתי בטוח שתגידי,

שזה סותר שיש גוף שקוראים לו "האקדמיה ללשון העברית" כאשר אקדמיה היא לא מילה עברית. תמיד יש את הדיון הזה, ואז יש את המגיב שאומר שזאת מילה שעוברתה ובלה בלה בלה
בכל מקרה, בתור אדם שאוהב עברית, אני חושב שזה חיוני שקיים גוף כזה, ולא משנה מה היקף הפעילות שלו (לא כזה גדול). אם יש בעיה - יש למי לפנות. ואני שונא את המילה כרוכית. @.

miss mcmillan

New member
עוד מאז שהם ביטלו את החטף קמץ הקטן

במילים "ציפרים" ו"שיבלים" ואישרו לבטא את המילה "להכחיד" בכ' דגושה, אני נגדם. מה אנחנו, סדום ועמורה?

Lynnearia

New member
../images/Emo32.gif

קראתי שסדיסזם בא משמו של המרקיז דה סאד, אבל זה גם מזכיר את סדום - sodom. יש קשר?

miss mcmillan

New member
לדעתי אין קשר

sadomy זה כמובן משהו אחר, ועד כמה שהבנתי במסורות הלא-יהודיות סדום התקבעה באמת כסמל לשחיתות מינית, הסאדיזם הכללי של החברה שלהם לא כ"כ הונצח.

0Pandemonium0

New member
להכחיד ב-כ' דגושה? מה פתאום?

איזו מין אקדמיה זו? הם נוגדים את חוקי ההדגשה. את רצינית?

miss mcmillan

New member
הם אמרו

שבגלל שקשה מאד לבטא את זה, זה לגיטימי בשפה המדוברת (אך לא בכתובה)- אם אני זוכרת נכון.

למעלה