בדיחה לפסח: "מה נשתנה הלילה הזה" :

ויוי 25

Well-known member
בדיחה לפסח: "מה נשתנה הלילה הזה":
סטודנטית צעירה הכירה סטודנט באוניברסיטה, ולאחר כמה שבועות כשהתקרב חג -הפסח ,הזמינה אותו לחגוג אצל משפחתה את ליל –הסדר, ואמרה לו : מכיוון שיש לי 2 אחיות ואין לי אחים - יהיה נחמד שאתה תקרא בליל -הסדר בהגדה של פסח את "מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות",,,

למרות הקשר הטוב שנרקם במהלך החודש בין שניהם, הבחורה שגרה במרחק שעה נסיעה ממנו, היא עדיין לא הכירה היטב את הבחור - בכול תכונותיו ומגבלותיו, ולכן החליטה שיהיה הכי טוב עבורה להזמינו לבית הוריה לארוחת -החג ,וכך גם הוריה יכירו אותו והתרשמו ממנו בערב חג-הפסח.
ואכן, כפי שקבעו הגיע הבחור לחגוג אצל משפחתה את ליל-הסדר, הוריה אירחו אותו באדיבות רבה, וכולם התיישבו ביחד סביב שולחן הסדר ובסיום קריאת -ההגדה, אם -המשפחה בהתרגשות רבה הגישה את ארוחת- החג :
מנה הראשונה הגישה לבחור : דגים , אך הוא מיד התנצל כי איננו יכול לאכול דגים בגלל בעיית אלרגיה ,
- "זה לא נורא יש לנו גם תחליף לדג "- ומיד הגישה לו תפו"א ממולא בשר ופטריות- אך גם הפעם התנצל הבחור ואמר שיש לו אלרגיה לתפו"א
וגם לכול -שאר הירקות ממשפחת הסולנים. ואז הציעו לו ממרח סלט ביצים – אך באותו הרגע התברר ש.. גם לביצים יש לו אלרגיה.

- אביה של הסטודנטית ניסה להסיח את רגעי-המבוכה מהבחור האלרגי ,והציע לכולם להרים כוסית יין - משובח -שהולך טוב בערב החגיגי ,
וכולם שתו ונהנו מהיין -והבחור הניח לאט לאט את כוס היין בצד, כי התבייש לומר שיש לו אלרגיה גם למשקאות עם אלכוהול.
חברתו הסטודנטית שישבה לידו, חשה באי -הנעימות והציעה לו לצאת קצת למרפסת לנשום אויר צח ,
כי רצתה לשוחח מעט ,ולהבין מה כן אפשרי יהיה להגיש לו לארוחת-החג.
בתוך כך אומר לה הבחור: "תראי, לא נעים לי להטריח אותך ואת משפחתך אתם באמת כולכם אנשים מאוד אדיבים ונחמדים ,מאוד שמחתי להכיר את משפחתך המקסימה - אך לצערי, התעוררה כרגע בעיה קטנה:
נזכרתי ברגע זה כי עליי להוריד את הכלב שממתין לי לבדו כבר חצי יום בדירה ולכן עליי להגיע בדחיפות אליו ולהוציאו החוצה, לפני שהשכנים התלוננו עליי כי הכלב הלחוץ נובח חזק ומפריע לכול דיירי הבניין"...
- "חבל מאוד, השיבה חברתו הסטודנטית,אבל לפחות אביא לך פרוסה נדיבה מעוגת מוס- השקדים והאגוזים הנהדרת, שאמי הכינה לחג.

אני מקווה שתסלחי לי יקירה אמר הבחור, אבל מבטיח לך שבהזדמנות הקרובה נשב ביחד על עוגה וקפה, רק בלי שקדים ואגוזים שאני אלרגי אליהם,,,, ושוב סליחה יקירה שאני לחוץ בעניין הכלב ולכן חייב לצאת לדרך ...
כשהוא בדרכו בחזרה לביתו חשבה הבחורה : איך לא ביררתי מראש עם הבחור על התפריט שיתאים עבורו לארוחת - החג ?
והבחור שהגיע להשתתף בארוחה: רעב הגיע -ורעב יצא לדרכו בחזרה- כשבדרכו לביתו חשב:
זו אכן הייתה קושייה טובה אותה שאלתי בערב הזה : "מה נשתנה הלילה הזה מכול הלילות?",,,

נערך לאחרונה ב:
למעלה