בדיחה ששמעתי פעם, מזמן

ferdinand

New member
אל תהיי כזאתי כבדה!!!! ../images/Emo8.gif

מודה - למרות ה-'נמיכות' שלהבדיחה הזאתי, היא הצחיקה אותי!
בתור האשכנזי הכמעט יחיד, בשבט של אשתי, אני משתל להימנע מבדיחות על העדה שלהם, למרות שהם בד"כ חפשי, חפשי מסתלבטים על עצמם! (וכן - לפעמים מאחורי הצחוקים האלו מסתתרים רגשי נחיתות!) ואגב, לבדיחה הזו (אם כבר הורסים אותה) יש עוד פאן, איך להגדיר את זה?, גזעני, סקסיסטי, לא PC - כי היא בעצם המקבילה ההומופובית לבדיחות השוביניסטיות סטייל "מהנדס ואשת מהנדס" של יוסי בנאי ז"ל ורבקה מכאלי תבדל לחיים ארוכים וטובים! - והם, ללא ספק, קורעים מצחוק!

schlomitsmile

Member
מנהל
"12 טון, כן 12 טון" ../images/Emo79.gif(מכיר את השיר העתיק?) צחוק זה בריאות, אז אני בעד, וכמה שיותר ../images/Emo13.gif ובלבד שאחרי שצוחקים, שמים-לב (כמוך) גם למסרים שבין שורות הבדיחה, שאינם מבדחים, ולפעמים יש בהם אפילו אלמנטים שפוגעים באנשים מסויימים, או מעודדים גישה חברתית/מוסרית מסויימת- שאפשר להסכים או לחלוק עליה. אני ממש לא מדברת על פוליטקלי-קורקט. זה ממש לא מעניין אותי. אני מדברת על זה, שגם בדיחות הן חלק בשיח החברתי, וככאלה גם להן השפעה על דמותה של החברה. על האופן שבו אנשים תופסים את עצמם וזה את זה.

ferdinand

New member
../images/Emo13.gif

בכל פעם כשבין החבר'ה, בעבודה או במקומות אחרים, מתחילות לרוץ הדאחקות על "כריות" ו-"בחישת שוקו", אני מרגיש שבא לי להתכווץ באיזו פינה ולהיעלם. בעיקר שב-"דאחקות" האלו יש המון אלימות סמויה, וסוג של לחץ חברתי - בשביל להוכיח שאתה לא הומו, אתה צריך להתלהם כמה שיותר! אני מודה שבסיטואציות כאלו, אני לא מוצה ת'אומץ לקום ו-"ולצאת חוצץ"! בין השאר מהחשש מכל מני רינונים שגישה כזאת עלולה לעורר
וכן - פה אני יכול להודות, שמאחר וגם לרינונים שכאלו, יהיה בסיס מסוים (למרות שבסביבות האלו שם בחוץ, לאף אחד אין שמץ של מושג!) כי היו לי שאלות מאוד נוקבות באשר לזהות המינית שלי עצמי!
(הנה - עכשיו הגענו כבר ל-24 טון! (לא חשוב של מה!))

schlomitsmile

Member
מנהל
רק מי ששואל שאלות נוקבות ועונה, יכול להיות בטוח (ככל שמשהו בעולמנו בכלל בטוח...) שהוא חי כפי שהוא חי, לא כי זה מה שכוווולם עושים, אלא כי זה מה שיותר נכון לו (והכל יחסי ../images/Emo13.gif) ואם כבר מדברים על גבריות, אז לפחות בעיני האשה שכותבת את השורות האלה, גבר שמודה בנקודות של חוסר בטחון, הוא הרבה יותר אחלה גבר, מכל מיני מאצ'ואים אינפנטיליים... בקיצור- ../images/Emo24.gif

hag70

New member
אתה יכול לפרט קצת יותר על השוקו?

על זה בחיים לא שמעתי
ברצינות. זה נראה לי די עצוב: - שמריצים דאחקות כאלה. - שהמילה הומו נאמרת כקללה. - כדי שלא יחשדו בך אתה צריך להיות המתלהם הראשי. - שיש מקומות שזה עלול לפגוע ב"שם" שלך למרות שמכירים אותך כבן אדם. למרות שאלה מקומות נורמטיבים.
לנו יש חבר שהוא הומופוב מדופלם. חצי בצחוק, אבל באופן ממש מוחצן. לנו יש הרגשה שמדובר בפחד פנימי שלו שאולי הוא באמת כזה או משהו בסגנון (למרות שאחרי כל כך הרבה שנים זה כנראה סתם תאוריה פסיכולוגית, אבל לך תדע). איזה אנשים מטומטמים וצרי אופקים יש בעולם

akavishon

New member
במקום העבודה הקודם שלי

היה יצוג מאוד נכבד לאוכלוסיית ההומאים והלסביות. חלק גדול מהמחלקה שלי היו הומואים ולסביות (בני אדם אחד אחד). היה לנו מישהו בכיר בחברה כבכל הזדמנות היה מוצא דרך לעקוץ אותם ולרדת עליהם (במיוחד שלא בפניהם). יום אחד ממש במקרה גיליתי שגם הוא לא נאמן לאשתו והוא לא בוגד בה עם נשים אחרות (והבין יבין)... הירידה על ההומאים היתה פשוט הדרך שלו להרחיק ממנו כל חשד.

hag70

New member
גם החבר שלנו בוגד אשתו

אבל עם אשה. והיא יודעת. זה סתם מבאס לי את הת*ת.

hag70

New member
מסובך מדי../images/Emo4.gif

בגדול הוא לא יודע שמישהו יודע והבגידה היא בכלל לא המיין אישו בכל הסיפור הזה. לנו זה סתם עצוב

ferdinand

New member
מה?! לא שמעת על -

ה-"בוחשים בשוקו"?! (ת'אמת, כינוי/די מזעזע בפלסטיות שלו!!!)
ואם כבר מדברים, דווקא מעולם לא הצלחתי לרדת לעומקו של הביטוי: "נושך כריות" ועכשיו - גם פה אני מרגיש קצת "שבא לי להתכווץ באיזו פינה ולהיעלם" מסיבות אחרות. ושלומית - תודה על המחמאות
, העניין הוא ש-"לשאול את השאלות הנוקבות" ועוד יותר לענות עליהן - זה לא עניין "אקדמי" או תיאורטי "נקי". לשאלות האלו, יש צד "מעשי".... ובלי להיכנס לזה, פה הדברים מתחילים להסתבך

schlomitsmile

Member
מנהל
בוקית שכמוני לא מצליחה לנחש משמעותם של אף אחד מהביטויים הנלוזים... אבל אולי לא ממש כדאי להתאמץ? ברור לי שיש צד מעשי לשאלות, אחרת הבירור לא באמת נוקב ../images/Emo13.gif ורק שלא תעלם לנו!!!../images/Emo24.gif

hag70

New member
לא היתה כוונה לכווץ אותך בשום פינה../images/Emo24.gif

ואני חושב שעצם העובדה שאתה כותב על זה ו"מדבר" על זה, זה כבר ראוי להערכה. וכמו ש(שוב) אמרה שלומית בחכמה רבה - רק שלא תעלם לנו.

למעלה