Mr. Bean: The Whole Bean - Region 1
האיש המצחיק ביותר בעולם. כך בחרתי להתחיל לכתוב את הביקורת שלי על אחת הסדרות הכי מצחיקות שצפיתי בהן. זאת סדרה בריטית בת 14 פרקים שזכתה להצלחה רבה בעולם והיא משודרת לפעמים גם בשידורים חוזרים בערוץ 2. מיסטר בין, המגולם על ידי
רואן אטקינסון, הוא איש פשוט ובודד שנכנס לסיטואציות רגילות בחיי היום יום שלו. מה שמייחד אותו זאת אישיותו הניתנת להגדרה כילדותית לפעמים ומשום מה כל חוסר המזל שבעולם תמיד קורה לו. כל פרק מורכב מ- 2-6 מערכונים שונים ובהם אנו זוכים לראות כיצד בין יוצא מהצרות שלרוב הוא מכניס את עצמו אליהן. הסדרה מיועדת לכל הגילאים היות ורוב ההומור פיזי. משהו כמו צ'רלי צ'פלין - הגרסה הבריטית. לפי הביקורות ב-
Amazon הבנתי שאולי חסרות כמה סצינות מהפרקים בדיסק השני מהסיבה שרצו לקצר את האוסף ולכן ערכו. לא שמתי לב לזה ואם זה נכון אז חבל מאוד וזה מתווסף לבעיה נוספת על המארז עצמו ומעיד על חוסר אכפתיות טוטאלית. אני חייב לציין שאני לא בטוח עד כמה הביקורות נכונות מכיוון שיש המון סתירות והמון פרטים לא נכונים לגבי המארז והפרקים.
המארז המארז מכיל קופסה מקרטון ובה 3 דיסקים כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת: צבעוני, מרשים ומצחיק. אני אציג בפניכם כרגע את הבעיות הכי קטנוניות שיכולות להיות אך זה הפריע לי מאוד והזכיר לי הוצאות ישראליות גרועות. גם מאחורי הקרטון וגם מאחורי הקופסה של הדיסק הראשון מצויינים שמות כל הפרקים כולל המערכונים שנכללים בהם. הפרק החמישי שכתוב על האריזה של הדיסק הראשון מופיע בפועל בדיסק השני כפרק השישי. התבצע פה חילוף וכל אחד היה צריך לשים לב לזה. חשבתם שזה הכל? לא. הם רשמו על המארז בתוספות שיש גלריית תמונות אבל בפועל? כלום.
תפריט סוגו זהה בכל שלושת הדיסקים והאנימציה נחמדה וזורמת. דיסקים 1,2 כוללים כל אחד רשימה של 5 פרקים ובכל פרק ניתן לבחור בסצנות השונות. השלישי כולל 4 פרקים וחלק של תוספות. אין אפשרות לנגן את כל הפרקים ברצף אלא צריך לבחור כל פעם מחדש ולמיטב הבנתי אין גם Easter Eggs.
וידאו התמונה מוצגת במסך מלא (Full Frame - 4:3) וכך כנראה היא צולמה במקור כמו רוב הסדרות המיועדות לטלוויזיה. ראיתי כמעט את כל הפרקים בערוץ 2 כך שהאיכות של ה- DVD הדהימה אותי ושמחתי מאוד שרכשתי את המארז. ובכל זאת שוב נהיה קטנוניים: התמונה מאוד מגורענת בחלק מהפרקים ובעיקר בסצינות חוץ. השחור נראה מושלג ולא אחיד. יש לפעמים מריחות צבע בקטעים שרואים מנורות אבל בדקתי וכך זה היה גם בפרקים בטלוויזיה והדבר בכלל לא מפריע לשאר התמונה. ברוב הפרקים התמונה נראית חדה והצבעים חזקים וכאן ניכרת השקעה רבה בהעברה ל- DVD.
אודיו הסאונד בסטריאו נשמע טוב ונקי מאוד. הצחוקים ברקע תורמים לסדרה אך מוגזמים לפעמים בקטעים בכלל לא מצחיקים. שוב שיפור ענק מהטלוויזיה ואפילו קול הבס של מר. בין נשמע צלול בקטעים הבודדים שהוא מוציא מילה. בשביל להנות צריך רק לצפות באמן הפרצופים הזה כי הסאונד הוא מינורי.
תוספות גולת הכותרת של התוספות היא סרטון באורך של 40 דקות המסביר איך מר. בין התפתח ואנו לומדים הרבה דברים גם על השחקן עצמו. הוא כולל הרבה תצלומי חובבים ממופעים קודמים של השחקן וכמה קטעים מהסדרות השונות שהוא השתתף בהן. זאת הפעם הראשונה שאני רואה את אטקינסון מדבר על העבר ועל התופעה שהדמות יצרה וזה פשוט ריתק אותי למסך. בנוסף יש הרבה אזכורים ל-
בין: הסרט כשהוא מגיע לארה"ב בתור "מומחה" לאמנות ולמרות שרוב הקטעים נלקחו מפרקים ישנים של הסדרה הסרט עדיין מצליח להצחיק ומומלץ לכל אחד. בין אפילו מוציא שם הרבה יותר ממילה אחת. התוספות כוללות גם 4 מערכונים שטרם נראו על המסך וגם הם מאוד מבדרים ובמיוחד הפגישה העיוורת שזאת מן פארודיה על שעשועוני היכרות בהשתתפותו של בין (נחשו במי בוחרת הבחורה?). ישנו גם טריילר לסדרה המצויירת שרואן טורם את קולו אליה ויצא לי לראות אפילו פרק בערוץ 2. חביב ולא יותר. ניתן למצוא גם ביוגרפיה ופילמוגרפיה.
סיכום תוכן - 10 (מקווה שלא הורידו כלום.. וגם אם כן אני משוכנע שזה במילא לא שודר בארץ) המארז - 5 (חבל שלא בודקים טוב את המארז לפני שמוציאים אותו) תפריט - 8 (יחסית בסדר אבל יכלו יותר) וידאו - 8 (אני משוחד כי התרגלתי לטלוויזיה) אודיו - 7 (לא צריך יותר וזה מספיק) תוספות - 7 (הסרטון מצויין וכך גם המערכונים אבל אם רושמים תוספת אני מעוניין שהיא גם תופיע) סה"כ - 8 (חובה לאוהבי הסדרה ולאלה שלא מכירים כדאי לחכות לשידור אחד הפרקים בטלוויזיה)