בדיקות מעבדה שגויות.

ritosh

New member
בדיקות מעבדה שגויות.

שלום לדר' כרמית טל. מעבירה גם לכאן את שאלותי. הבת שלי עושה כל 3 ח' בדיקות דם ושתן במרפאת האם שלנו בקופ"ח הכללית בגלל מצבה הבריאותי. היא מתנדנדת באבחנת המחלה שלה. כנראה שיש לה לופוס. אחת הבדיקות היא a.n.a . לפני 7ח' הבדיקה יצאה שלילית והבת שלי היתה ב"עננים". הרופא באיכילוב הוריד אותה חזרה לאדמה כשאמר לה שהוא רוצה לחזור על הבדיקה אצלו בביה"ח. וכמובן, התוצאה היתה חיובית 1:1280!!! חזרנו לרופא המשפחה. הוא שלח את הבדיקה לבית חולים מאיר והתשובה היתה חיובית. סיכמתי איתו שכל הבדיקות שלה ישלחו למעבדות מאיר. הוא בשום פנים לא מוכן לתת לנו טופס 17 לבדיקות באיכילוב. הוא גם עשה בירור עם המעבדה והם הבטיחו לו שהמכשור שלהם יכוייל. לפני כחודש הסיפור חזר על עצמו. הבדיקות לא נשלחו למאיר וכו'. רופא המשפחה אמר לי כי הוא לא מבין מדוע הבדיקות לא הגיעו למאיר כשלבת שלי הוא אמר בפירוש שמאחר והמכשירים כויילו אין צורך לשלוח בדיקות לשם..... אני יודעת שאני יכולה לפנות לגורמים שמעליו אבל אני צריכה לשמור על יחסים טובים איתו. מה עושים?! איך אני יכולה לדעת ששאר תוצאות הבדיקות מדויקות?! תודה, וסליחה שהארכתי לכתוב. ריטה. נ.ב. רופא המשפחה שלנו הוא גם מנהל המרפאה.

ritosh

New member
עוד שאלה

יש לנו דיון בביה"מ השלום על דחיית תביעתנו נגד משהב"ט. פנינו לעו"ד שייצג אותנו אבל, המחיר שהיא רוצה עבור היצוג גבוה מאוד. אני יודעת שאפשר להגיע בלי עו"ד ויש לי כמה שאלות. איך מתנהל בזה דיון? האם משהב"ט או ק.התגמולים יופיע עם עו"ד מטעמם? איפה, אם בכלל, אני יכולה לקבל עזרה במידה ואחליט לא להיות מיוצגת ע"י עו"ד? האם דיונים כאלו פתוחים לקהל? תודה, ריטה.

מציעה לך להיות מיוצגת

למרות המחיר הכספי הגבוה - מציעה לך לא להגיע ללא ייצוג לבית המשפט. לגבי השאלות שהצגת: קצין התגמולים מיוצג בדרך כלל על ידי עורך דין מטעמו, והדיונים מתקיימים בדלתיים פתוחות אלא אם כן בית המשפט מאשר דיון בדלתיים סגורות.

השלמת פרטים

על מנת לענות על שאלתך אני צריכה לחדד את הפרטים שהצגת בשאלתך: עד כמה שהבנתי את מעונינת שהבדיקות ישלחו לבית החולים איכילוב, אולם בקופת החולים מתעקשים לשלוח למאיר. האם הבנתי נכון?

ritosh

New member
גם וגם

הבעיה היא שבמעבדה שבקופת חולים התוצאות יוצאות שגויות! ביקשתי שהבדיקות ישלחו למעבדת ביה"ח מאיר וגם לשם הם לא מגיעות. רופא המשפחה לא מוכן לאפשר לנו לעשות את הבדיקות באיכילוב. הוא נותן ט' 17 אך ורק לביקור אצל רופא.

אפשרויות...

עומדות לפניך כמה אפשרויות: האחת, לפנות במכתב אל הממונה על המעבדות בקופת החולים. השניה- לפנות במכתב אל הרופא המחוזי. במידה וכל זה לא יעזור- את מוזמנת לשוב לפורום ואנחה אותך מה לעשות הלאה. מכל מקום, זכותה של קופת החולים להחליט לאיזה מעבדה שולחים את הבדיקות, כל עוד התוצאות המתקבלות הן נכונות ולא שגויות.

lammed

New member
רופאים ממליצים על שימוש ב זכויות...

לפי חודק זכויות החולה - בקופת חולים מוכרת! לפי חוק זכויות החולה ותקנון קופ"ח הכללית את רשאית לקבל "יעוץ נוסף" - כלומר - רופא אחר שישלח את ביתך לבדקה בבי"ח "מאיר והתוצאה תתקבל ממעבדתם. רופא המשפחה שלך - אם עובד בקןופ""חהכללית מחויב לסייע לך בכך. בששביל חוות דעת שניה - נותנים הטופס 17 - וגם כל הטיפול - בבית חולים של הקופה - הוא על ידי הקופהשל "הכללית". באשר להופעה בבימ"ש השלום ובעניין הרשות הצבאית וקופת תגמולים - לאלו כמובן שיש עורכי דין - שמדברים בשפה ש"נוחה לשופט/ת להבין". ממליץ לך לפנות ללשכת עוה"ד ת"א (כעת תקופת בחירות שם - וישמחו לסייע לך) וכן ללשכת הסיוע המשפטי של הפקולטה למשפטים בר אילן - יש להם תוכנית של סיוע חינם עם סטאג'רים שזה עתה סיימו הלימודים.יתכן שהמקרה שלךם יוכל לתת פרסום לעו"ד צעיר/ה

ליכטמן

New member
ייעוץ נוסף - מה הזכאות עפ"י החוק ?

חוק זכויות החולה מחייב את המטפל לעזור למטופל לקבל דעה נוספת, אך לא מחייב את הקופה לממן את העלות הנובעת מכך. להלן ציטוט מסעיף 7 לחוק זכויות החולה: דעה נוספת 7.מטופל זכאי להשיג מיוזמתו דעה נוספת לענין הטיפול בו; המטפל והמוסד הרפואי יסייעו למטופל בכל הדרוש למימוש זכות זו.

דיעה נוספת ובדיקות מעבדה

אינני בטוחה שכאשר בחוק זכויות החולה נרשם "דעה נוספת" זה מתאים גם לבדיקות מעבדות: נראה לי שזה מתאים יותר לבדיקה ודיאגנוזה על ידי רופא. מכל מקום, ליכטמן, בוודאי תסכים אתי שלחולה יש זכות בסיסית לקבל תוצאות בדיקה אמתיות ונכונות, אחרת מדובר ברשלנות של קופת החולים. אם זו רשלנות חד פעמית- ניחא (בהנחה ולא נגרם נזק), אולם אם מדובר ברשלנות מתמשכת - זה לא תקין וקופת החולים חושפת את עצמה לסיכון להתבע על ידי הניזוק.

ליכטמן

New member
מדוע אנחנו לא מתלוננים ?

מסכים אתך בהחלט. הפתרון היחיד הוא להתלונן

ritosh

New member
דיברתי עם אחראית המעבדה של

קופ"ח הכללית שהבדיקה יצאה שם שלילית. היא אמרה שבמעבדה שלה בדיקת הa.n.a נעשית ע"י מכונה שמכויילת כל הזמן. בבתי חולים הבדיקה היא ידנית ולכן היא נעשית בשיטה אחרת שהיא מדוייקת יותר. כששאלתי אותה איך אני אמורה "להאמין" ששאר התוצאות מדויקות, לא היתה לה תשובה.... המשך יבוא.

ליכטמן

New member
אכן צרכנות טובה

כל הכבוד שאת לא מוותרת ומדברת עם האחראים. אני ממליץ להעלות על הכתב את כל השתלשלות הענינים, כולל תוכן השיחות שלך, ולשלוח אל הממונה על פניות הציבור בשירותי בריאות כללית עם העתק למנכ"ל. תיעוד בכתב חשוב הן מבחינת ההשפעה שלו על השיפור, הן מבחינת קבלת אישור לביצוע הבדיקה במעבדה אחרת, והן מבחינת האפשרות לתבוע אם תצטרכי בעתיד

מסכימה עם ליכטמן

גם אני מסכימה עם ליכטמן שתיעוד בכתב הוא חשוב ביותר. תעדכני אותנו על מהלך הדברים.

למעלה