בדיקות עיניים ביפן

mishel s

New member
בדיקות עיניים ביפן

היום גיליתי תגלית חדשה.
נכון שבישראל אצל אופטימטריסט יש לוח עם מספרים הולכים וקטנים (בגודל לא בערך) וככה בעצם בודקים לך את הראייה או את המספר במשקפיים.
אז ביפן גם יש לוח כזה אבל זה עובד קצת אחרת...

בארץ מכסים עיין אחת וצריכים לקרוא את המספרים.
ביפן מכסים עין אחת ועם היד השניה (שלא מכסה את העין האחת) מצביעים למעלה, למטה, ימינה או שמאלה.
כדי להראות לבודק איפה ה"חור".
איזה חור? החור במעגל.
איזה חור במעגל?

אגסיביט איי:
https://www.google.co.jp/search?q=視...%2Fphoto%2Fshow%2F1221934%2F142534528;441;624

toni007jp

New member
יש גם בדיקה אחרת

אצל אופטימטריס יש לוח עם אותיות ומספרים בגדלים הולכים ויורדים (בדומה למה שיש בישראל) ובמשרד התחבורה כשצריך להבחן לגבי הראיה יש מסך עם האות E מגדול לקטן שצריך להגיד לבוחן האם האות היא לצד ימין, שמאול למעלה או למטה, אני מתאר לי שזאת הבחינה שעשית

EmilyNeko

New member
כן, זה כניראה עם E

בהתחלה כשעשיתי לא הבנתי מה רוצים ממני כי הכול אותו מספר XD וגם מתחת לE יש מספרים.
אבל יש E בכול מיני כיוונים ואז אומרים למעלה, למטה, ימין שמאל וזה לאט לאט ניהיה קטן.
בחנות של משקפיים יש גם בדיקות כמו בארץ. מכניסים כול מיני עדשות ואתה אומר את המספרים. אבל לא צריך להסתכל מרחוק, פשוט מסתכלים בתוך איזה מכונה שמקטינה את המספרים חחח ואז תכלס למי שרגיש בעיניים, כמוני, זה ממש מקל. תמיד דמעתי בבדיקת משקפיים בארץ.
אה ולא קשור אבל, תוך חצי שעה אתה מקבל משקפיים חדשות!! הכי מהיר!! בארץ לקח לי לפחות שבוע, שבועים חחח

semuelf

New member
יש גם בקאנה

אבל זה הולך ונעלם ומוחלף במעגלים.

משקפיים זה דבר די זול ביפן, יחסית לארץ. במיוחד אם מדובר על עדשות מיוחדות.
למשל, משקפי מולטי-פוקל עם מספר רציני עולות בארץ בסביבות 4000 ש״ח, וביפן תשיג את אותו הדבר ב-600 שקל.
אבא שלי קנה שתיים כשביקר פה.

גם המהירות - בישראל תחכה כמעט חודש עד שהמשקפיים שלך יגיעו, בעוד שפה זה עד שבוע. אם מדובר בעדשה סטנדרטית, יכינו לך אותה באותו היום.

הבעיה, אם כבר, זה המסגרות - מבנה הפנים של היפנים שונה, ורוב המסגרות לא נראות טוב על זרים. אז צריך לקנות מסגרת תוצרת חוץ יקרה יחסית. אבל לא נורא. עדיין המחיר זול יותר מישראל.
(במקום לקנות מסגרת ב-5000 ין, קונים ב-15,000 ין)

milly12

New member
עניין של מזל

שלי נשברו ומצאתי ממש דומות ב4000 יין כולל עדשות. המשקפיים היו מוכנות אחרי שעה. טוב לקפה...

milly12

New member
תבדוק. לך לרשתות כמו jin או zoff

יש המון סניפים בטוקיו. תראה מה תמצא. ל zoff שם אני קניתי יש גם אתר אינטרנט תוכל להתרשם. אני בטוחה שגם לשני יש.

ודרך אגב כדאי לקנות ביפן לא רק משקפיים....אבל אתה בטח כבר יודע

Simbbam

New member
מה עוד כדאי לקנות ביפן?

חוץ מאוכל, הדעה הרווחת היא שהמחירים בגדול של מוצרים ביפן לא זולים יותר משל ישראל.
אז מה כן?

johnny d

New member
הדעה הרווחת לא שווה הרבה

כל דבר מלבד נסיעות לא יקר יותר מהארץ.
עכשיו חוץ ממותגים בינלאומיים כמו סטאר-באקס ונייקי, הכל זול יותר.
לעיתים באופן שגורם לך לחשוב מה אני עושה בארץ!

סתם דוגמה: האיכות של הלבשה זולה ביפן, עולה בערשות מונים על מותגים יקרים בארץ.

בנוגע לאלקטרוניקה אין בארץ כמעט מיסים על כלום! ואם זאת PS4 עולה פחות מחצי מחיר (הרבה פחות)
כך נכון גם לגבי כל מוצר (גם אלקטרוניקה) שאינם מותגים.
אם אתה קונה פלאפון שאינו ממותג בארץ ב 1200 שקלת ביפן תקנה מכשיר באיכות דומה ב- 400 שקל, מכשיר שווה הרבה יותר ממכשיר סיני שאתה יכול להזמין במחיר הזה לארץ.

מכאן והלאה השמיים הם הגבול (או המשקל של המזוודה)
זה כולל כלים מכניים למטבח, או כלים בכלל, אפילו אסלה חכמה לשירותים עולה פחות מחמישית מחיר ממה שהיא עולה בארץ (אותו הדגם בדיוק)

johnny d

New member
מסתבר :)

מה שאי אפשר להשיג בארץ זה אמבטיה יפנית :(

אפשר להשיג דברים דומים, במחירים מטורפים כאילו זה טכנולוגיה שמקדימה את זמנה ב20 שנה :(

mishel s

New member
גם את האייפאד שלי קניתי ביפן

והוא עלה לי שם בערך שני שליש מחיר ממה שהיה עולה בארץ.

לגבי הנסיעות, אני לא כזה בטוח שזה כל כך יקר.
בדקת לאחרונה מה מחיר הרכבת בישראל?
במחיר של נסיעת אוטובוס בתוך תל אביב אני נוסע בתוך טוקיו ברכבת התחתית. אותו מחיר - שדרוג רמת הנסיעה פי כמה וכמה.

נכון שנסיעות בין עירוניות עולות יקר אבל מה, זה אשכרה שווה את המחיר. זה רכבות מהירות כמו שבארץ נוכל לראות רק עוד מאה שנה, והשרות והיעילות והדיוק וכל זה...
תמיד אפשר לסוע באוטובוס ביותר זול. אבל לפחות יש את האופציות.

אי אפשר ממש להשוות מחירי תחבורה כי השרות והנוחות שונים.
אבל כן, יפן בהחלט לא יקרה כמו שכולם חושבים.

מה שכן...
ירקות ופירות בארץ זולים פי כמה וכמה מיפן. זה נקודת זכות גדולה לישראל.

johnny d

New member
נסיעה ביפן יקרה לא משנה מול מה אתה משווה אותה

תשווה את הנסיעה ברכבת לטיסה ביפן, הבדלי המחיר לא כאלו משמעותיים, ואז תשווה לרכבות מהירות באירופה, אוסטרליה, טיסות פנים אירופאיות אוסטרליות, אמריקאיות.

אין בישראל את המרחקים האלו בכלל, אבל נסיעת אוטובוס מתל אביב לאילת, מהירה מאוטובוס דומה ביפן, ואפילו מהירה יותר!

טיסה מתל אביב לאילת זולה מטיסה בטוקיו לאוסקה, גם אם משקללים את המרחק.

milly12

New member
ההבדלים בין מחירי הרכבות והטיסות תלוי ביעד

אם זה יעדים שיש אליהם טיסות מוזלות אז המחיר יכול לצאת לדעתי בחישוב כללי ולא מדויק כ 20-30% יותר זול. לא כולל את כרטיס ההנחה של kodama, אבל לנסוע ברכבת הזאת יכול להטריף.
האמת, בגלל ההודעה הלכתי ובדקתי כמה עולה כרטיס טיסה לאילת. הרבה יותר זול ממה שדימיינתי,
לא שאני רצה לקנות אבל למדתי.

mishel s

New member
כרטיס טיסה לאילת זה טריקי!

יש כמה מחירים שונים, בזמנו שבדקתי היה בסביבות 250 שקל והופ! הנה יש פה כרטיס בשבעים שקל?! איך יכול להיות? אההה
הכרטיס של השבעים שקל הוא בשבת.... כך שאפשר לסוע משדה התעופה לאילת בשבת אבל מה, איך נגיע לשדה התעופה? קח מונית במאתיים חמישים שקל :), יוצא יותר יקר :) (אלא אם כן יש אוטו - אפליה!!!)

mishel s

New member
מאותה סיבה שצריך טלפון חכם

גם עם טלפון לא חכם אפשר להסתדר
(יש שיגודו גם בלי טלפון אפשר)
אבל אנשים היום מעדיפים טלפונים חכמים.

אם יש לי את האפשרות, אני גם אעדיף אסלה חכמה על אסלה רגילה.
ואני אפילו לא מכיר את כל האופציות, או אפילו לא את רובן.
החימום בחורף הקר זה הדבר.
וזה שמכסה האסלה לא נטרק מטה אלא נופל/מונע בעדינות עד למטה זה אישית עושה לי טוב. אחד הדברים שאני שונא זה את הטריקה הזאת כשהמכסה נופל בטעות.

Simbbam

New member
שכחתם לציין את החלק הכי טוב בכל הדבר הזה

שזה הבידה שמנקה לך את ה*** :)

למעלה