בדיקות עיניים ביפן

semuelf

New member
משקפיים לראיה למרחוק?

כי זה הכי נפוץ, ויש להם מוכן.

Mondsee

New member
נכון

והחלק שתמיד קשה לי לענות עליו- באיזה צבע העיגול כהה יותר הירוק או האדום.

innocence

New member
בכלל עניין הירוק והאדום קשים לי

כאילו, אני כן מרגישה שיש אחד שאני רואה טוב יותר מהאחר, אבל אז אני מתחיהל לתהות אם זו הרגשה כזו כי אני יודעת שאמור להיות הבדל, ואז אני סוג של מכריחה את עצמי לראות הבדל, או שמא באמת יש הבדל.

Mondsee

New member
אני אף פעם לא רואה הבדל

פעם שאלתי את האופטומטריסט מה אמור להיות ברור וקיבלתי הסבר מה וגם למה, אבל אני לא זוכרת מה התשובה

mishel s

New member
כנראה שממש פחות נפוץ

יש לי כמו שאני מניח שרבים יודעים פה, הסטוריה די ארוכה עם בדיקות עיניים.
ונבדקתי לא פעם ולא פעמיים ולא במקום אחד אלא במלא מחלקות בתי חולים ומלא אופטימטריסטים, ואף פעם לא ראיתי את ההוא של העיגולים.

herouth

New member
אני חושבת שיש פה אלמנט תרבותי קטן.

לדעתי התרבות היפנית נוטה להדגיש יותר מה שאצלנו נקרא "מרחב שלילי". אתה יודע, תמונה מתחלקת לאובייקטים ולרקע, שהוא "המרחב השלילי". זה כמו התמונות האלה, שיכולות להיות שני פרצופים או גביע, תלוי את מה המוח שלך תופס בתור "מרחב חיובי" (האובייקט) ובתור "מרחב שלילי" (הרקע).

אז כבר נתקלתי כמה פעמים בהתייחסויות למרחב השלילי ביפן. גם כשלמדתי קליגרפיה, והמורה התייחס לא ליחס בין הקווים אלא לצורות שנוצרות ביניהן.

אתמול, למשל, במפגש היפנית, קראנו טקסט, והיה שם מינוח מעניין לצומת: 四つ角. כלומר, צומת שאנחנו במערב רואים כפלוס או צלב, ביפן רואים בתור ארבע הפינות של השדות שמסביבה...

מבחינה זו נראה לי שליפנים הרבה יותר קל "לראות" את המרווח בעיגול מאשר למישהו מהמערב. כלומר, הרבה יותר קל להסביר לפציינט ממוצע או ילד שנכנס למרפאה ביפן מה הוא אמור לחפש בעיגולים, מאשר לפציינט מערבי דומה.

ובישראל יש אוריינטציה הרבה יותר חזקה לכתב כסמלים - גם את הבחירות שלנו אנחנו עורכים באמצעות פתקים עם אותיות (כשבעולם משתמשים בטפסים עם שמות מלאים או בתמונות וכו').

Asael B

New member
כשקניתי עדשות מגע ביפן

גם הייתי צריך לעשות את הבדיקה הזאת [אפשר גם לא לעשות אותה אם מביאים בדיקת עיניים מראש - מה שלא היה לי], ובהתחלה לא הבנתי מה היא רוצה ממני כי הייתי בטוח שזה אותיות O, C, ואז קלטתי שזה איפה שיש "חור".

חוץ מזה שזאת הייתה אחת החוויות ההזויות ביפן, כל כך משתלם לעשות שם עדשות. קניתי עדשות לשלושה חודשים בחצי מחיר! (והכל התחיל מהקופונים האלה שמחלקים ברחוב).

herouth

New member
אתה יודע מה מצחיק?

שבעצם הקישור שלך לא מציג את הטבלה עם העיגולים. כלומר, הוא מציג, אבל התמונה שהוא פותח בהבלטה היא דווקא של טבלה שבה נדרשים לזהות את ההבדל בין ברנש עם תספורת אפרו לבין... ברוקולי!

גם בטיוואן זה כך. יותר טוב

כי כך הבדיקה יותר מדויקת הרי יש אותיות שקל לזהות כשהן קטנות ויש כאלו שלא.

למעלה