בדיקת איידס

g a z

New member
תראה..

יש כזה דבר שעובד אצל רוב האנשים, זה נקרא פעולת הדחקה. זה אומר שאנשים, כמוני למשל, מבזבזים כסף על סרטן אע"פ שיש להם מום לבבי שהולכי רגל מרשים לעצמם לחצות כביש סואן ללא מעבר חצייה שנשים שוכבות עם גברים ולא משתמשות בגלולות ו/או קודנום מבלי לחשוב (או לפחות לשקול לרגע) שהן עלולות להכנס להריון לא רצוי ו/או לחלות במחלה כזו או אחרת. ויש עוד המון דוגמאות שלא עולות לי כרגע- הכל מתוך מחשבה שלי זה לא יקרה. זתומרת, יש דברים שאתה "מרשה לעצמך" לעשות, כי הם לא נראים לך באותו רגע כל כך נוראיים ויש דברים שהם יותר "חוק ברזל", אז אותם לא עוברים, לא משנה מה. אני למשל, בחיייםםם לא אשכב עם מישהו ללא הגנה, כל עוד אנחנו לא במערכת יחסים שבה אני סומכת עליו ובוטחת בו. למה? כי יש לי סיבה חזקה מאוד ומוכחת היטב, שמי שמכיר אותי מפורום אחר ודאי יבין. אבל לעשן? כרגע אני אוהבת את זה, אז למרות שהרופא שלי הסביר לי שזה כאילו שאני מנסה לקפוץ מקומה שביעית, אני ממשיכה.

magenta73

New member
אז זהו

שלא רק לזונות תאילנדיות ואפריקאיות יש את המחלה הזו. והגיע הזמן שתכניס את זה טוב טוב למוח שלך.

bioc1

New member
ההגיון פשוט

נכון להיום אין תרופה ממשית שיכולה לרפא איידס בעוד יש תרופות למחלות אחרות ולכן אנשים מעדיפים לא לקחת את הסיכון כשמדובר במחלה סופנית שטרם מצאו לה טיפול יעיל ומוכח....(ישנן תרופות נסיוניות...נוגדנים שונים אבל למיטב ידיעתי הם נמצאים עדיין בשלבי ניסוי קליני ועדיין לא אושרו לשימוש)

smartblonda

New member
לא יודעת באם מוגזם אבל היא

שומרת על עצמה טוב מאוד. אני מעולם לא עשיתי בדיקה זו ,אבל יש כאלו שמחמירים לאור בני זוג רבים. לשמחתי תמיד הייתי במערכות יחסים ארוכות וידעת י עם מי יש לי עסק אז גם לא ביקשתי שנעבור בדיקה,אבל זו אני.

Old Girl

New member
סליחה שאני שואלת

אבל איך "אפשר לדעת עם מי יש לך עסק" כשכ - 80% מנשאי האיידס, על פי הערכות גסות, לא יודעים שהם כאלה?

smartblonda

New member
עובדה פשוטה שעד היום ידעתי

לבחור את בני הזוג שלי באופן מאוד מוקפד ואני תמיד יודעת עם מי יש לי עסק.

Old Girl

New member
לא הסברתי את עצמי טוב

התכוונתי, מה זה אומר "לבחור באופן מוקפד" - בחרת רק כאלה שעברו בדיקת איידס?

smartblonda

New member
לא ,בחרתי כאלו שלא היו להם

הרבה פרטנריות וכן הם נגד סטוצ'ים.

אנשים, לא ראיתם\הפנמתם פרסומות

מיתולוגיות בשנות ה-90? אם אתה שוכב עם החברה שלך וכו? ברור יש מישהו, ואת בסה"כ השלישית שלו, ומהשתיים הראשונות אחת הייתה בתולה. והשנייה שכבה רק עם עוד אחד, שלפניה שכב רק עם עוד שתיים. ואחת מהן שכבה רק עם עוד שניים, שאחד מהם במקרה, היה אחלה בחור, אבל יום אחד הוא השתכר וזיין איזו פרחה בשירותים של ה-TLV בלי קונדום, והפרחה, שכבה איתו, כי היא בדיוק נפרדה מחבר שלה, שבגד בה. היא כמובן לא יודעת שהוא זיין חצי מהזונות בתחנה המרכזית הישנה, עוד חמישים שקל והקונדום יורד... קיצר, החכם היחיד פה הוא לא שיפוט מוסרי על אופי הגבר (שיכול בעצמו להיות מדהים) - אלא קונדום עד שיש בדיקת איידס בתוקף, ורק אז לחגוג בלעדיו.

Old Girl

New member
תשמרי על עצמך כמה

שיותר - אני לא רוצה לנדב בכוח הסברה למין מוגן שאיש לא ביקש, אבל את מתארת לעצמך שזה לא מספיק מגן עליך. כמו שאמרתי, יש לי חברה שנדבקה מהחבר השני שלה, ליוויתי פעם בחורה שנדבקה מבעלה - קביעותם של הפרטנרים ומיעוטם זה נחמד אבל לא מספיק. לפעמים עדיף אחד עם 100 בחורות שתמיד שם קונדום, מאשר אחד עם 2 ללא קונדום ואחת מהן נשאית.

Barvazoom

New member
מדהים אותי כל פעם מחדש...

אתה לא נשמע לי בחור טיפש/קלולס/אדיוט/חסר יכולת מחשב ובכל זאת אתה או עושה את עצמך או במקרה הגרוע יותר באמת מאמין במה שכתבת בכל התגובות כאן לאנשים...... סליחה על הבוטות מראש: 1. אני רוצה להאמין שאתה מבין שהמחלה הזו - אידס - היא לא נחלתן של זונות אפריקאיות או איך שתיארת את זה. 2. יש מחלות מין נוספות שיכולים לקבל מסקס. 3. הריון לא רצוי - במקרה שמישהי מאמינה כמוך שניסים קורים........ לסיכום אישי - שום סקס בעולם הזה, טוב כמה שיהיה לא שווה את החיים שלי. אמרת שאנשים מעשנים, אוכלים ג'אנק, קופצים באנג'י - אתה צודק רק שכחת משהו אחד - - > הם עושים את זה לבד ולעצמם, לא לוקחים איתם עוד מישהו/י!! אל תהיה אגואיסט ואל תהיה טיפש לחשוב שאתה חסין. תעשה בדיקה ותשמור על עצמך, במקומה בוודאי שהייתי דורשת ועוד איך. ולנימה יותר חיובית - שיהיה לכם בכיף.

Miss Thang

New member
מה שהכי לא מובן לי -

זו בדיקה כל כך קלה, כל כך לא חודרנית/פולשנית, מה הסיפור הגדול? אני עצמי, שמתעבת, ופוחדת למוות מבדיקות דם, עשיתי כמה כאלה כאשר האחרונה שבהן הייתה לפני 4 חודשים. וזה לא היה בכלל בגלל בקשת החבר, סתם כי זה חשוב לבריאות ***שלי***.

sh a ch a r

New member
לא חודרנית??

שינו את ההגדרה של המילה ולא שמעתי על זה? פעם אחרונה שבדקתי (טוב, עברו מעל שנתיים) היה צריך לתת דם בשביל לבדוק, וזה כלל החדרה של מחט לוריד. אל תביני אותי לא נכון. אני מאוד בעד להבדק ולהזהר. הסיבה היחידה שלא נבדקתי כל כך הרבה זמן היא שאני בקשר כל התקופה הזו (וגם כי דקרו אותי ממש מספיק בשנה האחרונה, ולא תמיד כדי להוציא, וגם כשכן, לא רק דם), כך שלא עלה הצורך. עדיין, קשה לטעון שזו לא בדיקה חודרנית. לא סיפור גדול. לא במיוחד כואב (אלא אם לא נשארו לך ורידים). מאוד מאוד חשוב. הכל נכון, אבל עדיין חודרנית. שחר

Miss Thang

New member
אויש נו, למה אתה מתקטנן?

אתה רוצה שאני אתחיל לספר על הבדיקות הבאמת חודרניות שקיימות? (שאני בטוחה שגם לך יצא לעבור
)

Miss Thang

New member
זה באמת משנה? הנק' שלי היתה

שאני באמת לא מבינה את הבעיה של אנשים עם הבדיקה הזו.

moi24

New member
הבעיה היא לא כמה הבדיקה חודרנית

אלא הפחד מתשובה חיובית פוטנציאלית... זה כמו שנשים בגיל העמידה חוששות לעשות בדיקת שד שגרתית, או למה רוב האנשים לא בודקים נקודות חן כל חצי שנה כמו שאמורים לעשות. כל בדיקה היא פולשנית ומטרידה, אבל נמנעים כדי לא לגלות את התשובה.

sh a ch a r

New member
מאוד הגיוני

עזבי אותך מנקודות חן. מה עם בלוטת לימפה טיפה מוגדלת? לא שום דבר רציני. בלוטות לימפה גדלות לפעמים, וזה ממש לא בהכרח אומר כלום. לפני שנה, כמעט בדיוק, התלוננתי פה שליום ההולדת ה-33 שלי קיבלתי במתנה סרטן. יום ההולדת ה-34 שלי יהיה ביום ראשון הקרוב, ואם הייתי טומן את הראש בחול, אני לא בטוח שהייתי מגיע אליו. אז, נכון, כימו זה לא כיף, וגם הקרנות לא נכנסו לרשימת הבילויים החביבים עלי בשעות הפנאי. עם חלק מתופעות הלוואי של הטיפולים אני מתמודד עד היום, וכנראה שעם חלקן אני אתמודד כל שארית חיי. אבל תהיה שארית כזו, והיא לא תמדד בחודשים וגם לא בשנים בודדות. לפני שנה היה לי גוש של 10 ס"מ בחזה שלחץ על הלב ועל הריאות, אבל אני הייתי בטוח שזה שיעול אלרגי. השנה אני בריא. אז, נכון, אידס לא יודעים לרפא כמו שיודעים לרפא הודג'קינס, אבל תוחלת החיים של חולה אידס לא מטופל עומדת על שנתיים-שלוש מרגע ההדבקה, בעוד שתוחלת החיים של חולה מטופל יכולה להגיע לארבעים או חמישים. ההבדל, בעיני, גדול, ונראה לי ממש לא נכון לנסות לברוח מלדעת על הבעיה רק בגלל הפחד מהסטיגמה, שלא לדבר על הפחד מהדקירה. שחר נ.ב. אני בהחלט חושב שביופסית מח עצם מותני נכנסת לקטגוריה של "פולשני". המזרק שאיתו עושים את הדיקור נראה כמו פטיש אויר שחופרים איתו בכביש. ש.

למעלה