מאוד הגיוני
עזבי אותך מנקודות חן. מה עם בלוטת לימפה טיפה מוגדלת? לא שום דבר רציני. בלוטות לימפה גדלות לפעמים, וזה ממש לא בהכרח אומר כלום. לפני שנה, כמעט בדיוק, התלוננתי פה שליום ההולדת ה-33 שלי קיבלתי במתנה סרטן. יום ההולדת ה-34 שלי יהיה ביום ראשון הקרוב, ואם הייתי טומן את הראש בחול, אני לא בטוח שהייתי מגיע אליו. אז, נכון, כימו זה לא כיף, וגם הקרנות לא נכנסו לרשימת הבילויים החביבים עלי בשעות הפנאי. עם חלק מתופעות הלוואי של הטיפולים אני מתמודד עד היום, וכנראה שעם חלקן אני אתמודד כל שארית חיי. אבל תהיה שארית כזו, והיא לא תמדד בחודשים וגם לא בשנים בודדות. לפני שנה היה לי גוש של 10 ס"מ בחזה שלחץ על הלב ועל הריאות, אבל אני הייתי בטוח שזה שיעול אלרגי. השנה אני בריא. אז, נכון, אידס לא יודעים לרפא כמו שיודעים לרפא הודג'קינס, אבל תוחלת החיים של חולה אידס לא מטופל עומדת על שנתיים-שלוש מרגע ההדבקה, בעוד שתוחלת החיים של חולה מטופל יכולה להגיע לארבעים או חמישים. ההבדל, בעיני, גדול, ונראה לי ממש לא נכון לנסות לברוח מלדעת על הבעיה רק בגלל הפחד מהסטיגמה, שלא לדבר על הפחד מהדקירה. שחר נ.ב. אני בהחלט חושב שביופסית מח עצם מותני נכנסת לקטגוריה של "פולשני". המזרק שאיתו עושים את הדיקור נראה כמו פטיש אויר שחופרים איתו בכביש. ש.