בדיקת וק"ת ...איך אפשר להקדים?

תקבעי.תמיד אפשר להזיז

הקביעה גם מסייעת לך, מנסיוני, ללחוץ קצת לזרז בדיקות ותוצאות.
כשנסעתי לקרית גת (אני מעמק יזרעאל, מבינה שגם את 04), חיכיתי שם שעתיים כדי לקחת איתי את הדיסק. הם הציעו לשלוח אותו עבורי לנצרת ושאבוא אחרי כמה ימים לקחת (הם מכון מאר), והעדפתי לקחת אותו איתי. אני סומכת עלי ורק עלי.
דרך אגב, הכנתי לעצמי דוח אקסל עם כל הבדיקות, ועידכנתי אותו כל הזמן. לכל סטאטוס גם היה צבע אחר: צריך לקבוע - נקבע - בוצע - יש תוצאות.
המנתח היה קצת בהלם, אבל מרוצה מהסדר :)
אני כבר הגעתי עם חלק מהתוצאות לפגישה הראשונה איתו (הורדתי מהאינטרנט רשימת הבדיקות הדרושות ואיתן הלכתי לרופא המשפחה שהנפיק לי את מה שצריך ונתן הפניות לאחרות), ככה שלמנתח כ הגעתי לפגישה עם חלק מהתוצאות. כבר היה די פשוט לקבוע לי תור לחודש לאחר מכן (חודש אחרי הפגישה הראשונה איתו, כן?) ועכשו לזרז את כולם, כולל הועדה, כי יש לי תאריך לניתוח, חייבים לעמוד בלו"ז. יש ?:)
כל המכשולים האלה קטנים עליך. את תנצחי אותם.

calila

New member
טוב, קבעתי תור לועדה אבל

המזכירה של המנתח אמרה כי לא ניתן לקבוע תור לניתוח ללא אישור הועדה (גם לא "מקסימום נבטל/נדחה")
אבל קבעה לי תור לועדה פלוס פגישה שניה עם הרופא
לצערי אמרה משהו שיש בעיה עם ניתוחים למבוטחי כללית ולכן קביעת התור אחרי הועדה יכולה לקחת זמן (מה הקטע? זה פרטי לא?) - זה משהו חדש ולא פירטה במה מדובר - מישהו יודע על זה משהו?

שיענו כאן מבטוחי כללית

אני ממכבי
יש שינויים גם בפרטי שמשפיעים. הרי זה לא פרטי לגמרי אם יש ועדה. ועדה = קופת החולים מממנת חלק מהניתוח, מינוס ההשתתפות העצמית. אם זה היה פרטי לגמרי לא היה צורך בועדה.
בפגישה עם הרופא תני קצת לחץ. אצלי רק דרך הרופא זה עזר. הרי הוא זה שקובע לעצמו את הלו"ז.אחריו לא היתה ברירה וכולם התיישרו לפי הרצון שלו...

ליבי3617

New member
תור לועדה את יכולה לקבוע

הרי כשיגיע תורך לועדה כבר יהיו לך את הבדיקות.
בדרך כלל לא קובעים תור לניתוח עד שיש אישור ועדה כדי שלא ייתפס תור אם חס וחלילה הניתוח לא יאושר.

רלי123

New member
אם לא אכפת לך לנסוע

אז תצלצלי ל- *2700 ותשאלי איפה בארץ יש את התור הכי קרוב אני נסעתי לאשדוד לבדיקה
רלי

calila

New member
זה מה שעשיתי

ומצאתי תור בראשון לציון ב 15.12...
זה עדיין בעוד חודש אבל לא בעוד 5 חודשים ... אז נסתפק בזה
קבעתי את התור לועדה וביקור שני אצל הרופא, ולמעשה קצת אחרי מועד זה אני אמורה לקבל תאריך לניתוח ...
ואגב, אם את שייכת לכללית, את יודעת על בעיה כלשהי בקביעת תורים לניתוח באסותא למבוטחי כללית?

אופירA

New member
מנהל
בכללית יש כל 5 דקות נוהל חדש

כל הזמן הכל משתנה.

אסותא הוא בי"ח שאינו שייך לכללית אלא למכבי.
סביר שלקוחות כללית לא יקבלו שם ניתוח בקלות.

לוועדה אפשר להגיע גם אם חסרות חלק מהבדיקות, ולהשלים התוצאות אחרי כמה זמן, בפקס. התשובה מהוועדה תתקבל רק לאחר השלמת כל הבדיקות.

אני מבוטחת כללית ולא הייתה לי שום בעיה...

לא ממש ברור לי על איזה קושי לקביעת תור מדובר.
קבעו לי תור לייעוץ ולועדה במיידי, הבעיה היא שהייעוץ שלי בדצמבר ורק במהלכו ייקבעו לי תור לניתוח.

calila

New member
תור ליעוץ ולועדה קיבלתי מיד -אין בעיה

כשניסיתי לברר לגבי זמן המתנה לניתוח (אחרי שהועדה מאשרת) המזכירה של הרופא אמרה שבגלל שאני בכללית ויש בעיה איתם אז היא לא יודעת כמה זמן אחכה לניתוח ...
כששאלתי מה הבעיה היא לא פרטה ....
אגב, גם הועדה שלי בדצמבר ב 17 ....

אני מופתעת לרעה לצערי.

אני מבוטחת כללית וצפויה לעבור ניתוח באסותא רמת החייל. יש לי גם ביטוח בריאות פרטי ובמידת הצורך לא אהסס להשתמש בו כדי להקדים תורים וזירוז התהליך. מקווה שזה לא יגיע לזה.

ליבי3617

New member
תור למבוטחי כללית

יש בהחלט עניין עם הכללית ואסותא וצריך לברר את זה.
למרות שבמלב"י כן התחילו לנתח מבוטחים של הכללית בעלות השתתפות עצמית של 2,500 ש"ח בלבד (סכום נמוך לכל הדעות).
המנתח שלך בהסדר עם הכללית? תשאלי אותו לגבי ההסדר שכולל את אסותא כדי שלא יהיו לך הפתעות כספיות לא נעימות.

calila

New member
המנתח שלי נמצא כרגע ברשימה של רופאי כללית

בניתוח מהסוג הזה באסותא, מעבר לזה הוא גם רופא מנתח בבית חולים כרמל שגם הוא שייך לכללית ..
למיטב ידיעתי למבוטחי כללית פלטיניום באסותא עלות הניתוח הוא 1500 שח.

רלי123

New member
אני עשיתי במדיקל ולא באסותא

אבל תבדקי עם מחלקת ניתוחים של כללית מושלם אני יודעת שהם כן מקשים כרגע על ניתוחים פרטיים הם מעדיפים ניתוחים דרך בית החולים שלהם.

ליעד827

New member
שבוע שעבר הייתי באותו המצב

הלכנו לרופא המשפחה וביקשנו הפניה דחופה עוד לפני ה 19 לחודש (אתמול הייתה לי ועדה) וקיבלנו הפנייה דחופה ותוך יומיים היינו בצילום.

calila

New member
רופא המשפחה שלך כנראה מקושר

הייתי אצל הרופא, הוא כתב דחוף על ההפניה
שלחו את ההפניה למרפאה שבה עושים את הצילום וחזרו עם תאריך לינואר (במקום במרץ שקיבלתי דרך מוקד זימון תורים)....
לא יודעת איך הרופא שלך הצליח להכניס אותך תוך יומיים שלי כנראה פחות מוצלח בקטע הזה ...

ליעד827

New member
הרופא שלי לא עשה משהו מיוחד. אנחנו קיבלנו תור

את צריכה הפניה שמצוין לקבל תור עוד לפני הועדה שלך. הועדה שלי הייתה אתמול (19/11/2013) והרופא משפחה ציין שחייב לתת תור עוד לפני ה 19/11/2013.
ברגע שתהיה לך הפניה כזו את מסודרת. מפקססים את זה למי שצריך ואת מקבלת תור לא משנה איפה.
אני בכללית, הרופא צירף לי רשימה של מספרי טלפון של בתי חולים (שניידר , מאיר וכו).. של כללית כמובן,
והוא אמר לנו להתקשר לאחד מהם , לומר שיש לנו הפניה שמצוין בה עוד לפני ה 19 , לפקסס לקבוע תור. זה מה שעשינו עם שניידר , קיבלנו תור לעוד יומיים, ומכתב שהיה צריך להישלח הגיע יום אחרי. של הוראות לפני הבדיקה וכו.
כל עניין התורים והכל זה פשוט צריך לדעת איפה למשוך בחוטים. אין ברירה.. בהצלחה :)

pgoldi

New member
אפשר לעשות את הבדיקה בפרטי

הייתי באותו המצב במכבי - עושים את הבדיקה רק ב- 2 מקומוץ בארץ וסירבו לתת לי ט' 17 לאחד מבתי-החולים "כי אין פה דחיפות רפואית"
מבחינתם שאדחה את מועד הוועדה...
בסופו של דבר עשיתי בהרצליה מדיקל סנטר באופן פרטי - עולה 1040 ש"ח, קבעו לי תור תוך שבוע(!!) ומישיש לו ביטוח פרטי יכול לקבל החזר על הבדיקה.

בהצלחה!

למעלה