תודה רבה
(לא קשור להודעה שלך אבל פתאום נהיה סרטון פרסומי בגוף ההודעה ממש, מה שמקשה לקרוא את ההודעה. כי בגלל הקושי הקוגניטיבי הפרסומות זה סיוט שכמעט גרם לי להפסיק לקרוא בתפוז, עד ששמתי חוסם פרסומות.)
--
שאלת תם: מה זה שב"ן?
האתר הזה מטעם מי הוא? חשבתי שמשרד הבריאות.
אני מתכוונת לכתוב מכתב לכמה ח"כים שאמרו שהם לוקחים על עצמם לקדם את העניין של המחלה שלנו. ואם להודות על חטא אז עדיין לא ראיתי עד הסוף את הדיון בכנסת שהיה בפברואר השנה. זה שעה וראיתי עד החצי בינתיים. אולי יפתיעו וכן ידברו שם על הלקונה הזו.
לא מדובר על רופא ספציפי. קופת חולים מאוחדת הדבר היחיד שהיא נותנת לחולים במחלה הזו זה מספר מסוים של טיפולי הידרותרפיה בשנה. המידע הזה לא רק שלא נמסר לי מתוך הקופה אלא מרופא חיצוני, ואז בפיזיותרפיה המנהלת לא ידעה על זה שום דבר, חזור לרופא המומחה החיצוני, הוא נתן מאמר מקצועי שאתן למנהלת בפיזיותרפיה כדי שתבין על מה מדובר. והסאגה הזו עוד נמשכה. כי למה לא להוציא את הנשמה לאדם חולה, הם הרי רוצים לחסוף כסף.
בקופת חולים כללית יש מערך של טיפול במחלה הזו שהוא מערכתי ומקיף, וניתן במסגרת מכוני הפיזיותרפיה והוא מותאם אישית פר חולה. דרך הפורומים אנחנו יודעים שזה מתקיים בבאר שבע, גם רופאים אומרים את זה וגם חולות שקיבלו את הטיפול השיקומי הזה.
אנחנו יודעים על עוד מקומות בארץ שזה קיים. לאחרונה היה איזה פרסום שיש בקריות, שזה היה לי חדש.
אבל כשפונים לקופה ואומרים אני רוצה לעבור אליכם כי שמעתי שיש אצלכם טיפול שהוא טוב יותר ממה שיש בקופה שלי, ועונה בנאדם שכל תפקידו זה לפתות אנשים לעבור אליהם - הם לא יודעים כלום, ועשו בירור מקיף. נתתי להם את הפרטים, הצעתי שיבדקו עם המרפאה בבאר שבע כדי שיבינו שהטיפול הזה קיים.
שני אנשים היו איתי בקשר והיה נראה שהם באמת התאמצו. ואין להם שום תשובות. הקופה עצמה לא יודעת מה היא נותנת.
אני רוצה שחבר כנסת יפנה בשמי אל הקופה ונראה איזו תשובה הם יענו לו. כשאנחנו יודעים בודאות שהטיפול הזה קיים, והם טוענים שהם לא יודעים שהוא קיים.
אם זה קיים בלפחות ארבעה מקומות בארץ שאנחנו יודעים עליהם אז צריך להיות פרוטוקול או מישהו שמרכז את הנושא הזה. הרי לא סתם המרפאות האלה עושות את אותו הדבר. גם נאמר לא זוכרת כבר באיזו מסגרת שזו המדיניות שלהם.
כי הם לא נותנים הידרותרפיה, וזה נאמר שהם נסמכים על מחקרים שאומרים שטיפול מקיף כפי שהם עושים (אין לי כוח לפרט ונראה לי מיותר) הוא יותר אפקטיבי מהידרותרפיה.
ואני מסכימה איתם, ואשמח מאד לעבור לקופה הזו. אבל לא אעבור לקופה שלא יודעת מה מתקיים בה.
לגבי לאומית ומכבי אין לי פרטים.