בדיקת מצב:
בימבו, סיגלי, פרפלג, אחרים

chen24

New member
תודה

וואוו.. להתאשפז בגלל זריקה כזו. חתיכת טראומה.
בעבר כבר עשיתי זריקות.. אבל תמיד עשיתי אחת ולא העזתי לעשות שוב. החוויה היתה קשה.
הפעם הבטחתי לעצמי שלמרות שזה קשה אעשה את זה. ועשיתי. ושוב פעם החלטתי שזהו..
הרופא גם ככה לא המליץ על זריקות נוספות. אחרי שראה שהמליצו לי שוב על לעבור ניתוח, כנראה שמשהו השתנה.
הפעם המליץ על טיפול בגלי רדיו. אני מודה שבגלל שגם זה פולשני זה מעביר לי צמרמורת בגוף. נראה לי שאוותר על התענוג.
כמה אפשר להתעלל בעצמי?
לספר על האקשן היום יומי? בעיקר קשור לעבודה שלי. אני בתפקיד מאוד מציף ריגשית ועמוס (עובדת סוציאלית שמטפלת במשפחות). רק שבמקביל שלחו אותי לקורס מטעם העבודה וגם התחלתי להנחות קבוצת הורים. בקיצור, עמוס ומתיש במיוחד כשהכאב משתלב בתוך זה ולרוב משתלט על החיים שלי. לפעמים אני תוהה איך אני עושה הכל עם זה.
בכל מקרה, לא משעמם לי ואני בהחלט יודעת להעריך את החלקים היפים שיש לי בחיים.
ולעומת הפרפלג, חושבת שזה ממש לא לרדת נמוך כשמוצאים לפעמים מקום לשחרר את הקשיים, מקום וירטואלי. דווקא עם אנשים בחוץ קשה לי לדבר על הכל..

ואוו.

כן, נשמע עמוס מאוד.
אבל מהניסיון שלי, נשמע לי שזה מה שמאפשר לך להמשיך הלאה, בתוך הכאב. אני יודעת שאפילו בימים הכי קשים ועמוסים שלי, ברגע שהיה לי עומס עבודה, ונתינה ודאגה לאחרים, היה לי יותר קל להתעסק בהם.
אמנם בלילה, זה יותר קשה בבית, כי הכול כואב, וזה לא פשוט, אבל .. מצד שני, אני תמיד מצאתי את זה שווה את זה.

ולעניין הזריקה, כן, זה היה טראומטי. החור של המזרק בזריקה האפידורלית לא נסגר, כמו שאמור להיות, ו.. הייהת לי דליפה של נוזל שדרה.
זה היה סיוטי. גורם להמון תופעות. ו.. אין ממש טיפול.
לקח משהו כמו 3 חודשים עד שהתאוששתי מזה.
מאז, הרופא שלי למד לא להציע לי יותר הצעות של טיפולים פולשניים, כי הגוף שלי פשוט לא מגיב להם טוב.

גם זה משהו שצריך לדעת
:)

אגב, מדוע גלי רדיו זה פולשני? עד היום ידעתי שזה משהו חיצוני לגמרי.

chen24

New member

מצטערת לשמוע שעברת חוויה כזו קשה. שמעתי על כאלה מקרים וזה מזעזע אותי כל פעם מחדש כשאני שומעת על זה.
מבחינתי.. כל דבר שכרוך בהכנסת מחט לעמוד השדרה שלי זה פולשני ביותר. גם בגלי רדיו עושים את זה ומכניסים מחט לעצב ומעבירים גלים של חשמל לאותו עצב. אני מאוד חוששת מהתגובה של העצבים שלי. הכל אצלי רגיש כל כך, דלקתי, עם צלקת וברגים. בלאגן. לא יודעת איך זה יגיב לטיפול הזה.
לגבי העומס.. כן, מסכימה שאם לא היה לי בשביל מה לקום בבוקר והייתי נשארת רק עם הכאב, לא היה לי רצון להמשיך לחיות. הייתי במצב הזה לא מעט פעמים כשלא תפקדתי והיום הגעתי להישגים בציפורניים. נאבקתי להשיג את כל מה שיש לי עכשיו ואני מאוד מקווה שאני לא מותחת שוב גבולות, כי אז אפול והנפילה תהיה קשה.
בכל מקרה, שמחה לדבר בשפה מובנת לך ולאחרים. זה נדיר בשבילי.

תודה!

כן, מכירה גם את העניין של להיות "רק" חולה, ו"רק" כואבת, ואלה היו באמת תקופות לא טובות. ואני גם מנסה בציפורניים להיות "רגילה" ככל האפשר, אף שאני מבינה היום שזה לעולם לא יהיה "רגילה" באמת...

ובאשר אלייך, אולי כדאי לא למתוח את הגבולות? אולי כדאי לעשות טיפה פחות ממה שאת חושבת שהוא המכסימום שאת יכולה?

ו.. בעניין גלי רדיו, לא אמרו לי את זה שזה כולל מחט. כשאני התייעצתי אז, והציעו לי לדבר עם ד"ר בן-נון בבית חולים "מאיר" אמרו לי שזה משהו חיצוני לגמרי.

אני באמת לא חושבת שהיה לי אומץ לעשות עכשיו משהו כזה, אם זה באמת כולל מחט וגירוי העצבים.

ממש לא מתאים.
ממש.

וכן, אני מסכימה. מבינים כאן את השפה ממש מהר, וכולםפ יודעים על מה מדובר. ומה שעוד משמח אותי, הוא שאין כאן תחושת תבוסתנות ורחמים עצמיים, כמו שהיו לא אחת בבתי החולים שהייתי מאושפזת בהם.
וזה חשוב לי.
אני באמת מאמינה שהאמונה שלנו והתקווה שלנו הם מה שמתחילים כל החלמה והם שמשפיעים הרבה על סיכויי ההתאוששות שלנו.
ייאוש וויתור- מקשים מאוד את ההתמודדות.

ולא שזה אסור, זה מותר לגמרי, אבל.. אני מרגישה שיש לי כאן מקום שבו גם אם ממש רע לי ואני כמעט מוותרת - יש כאן מי שמבין אותי ויידע לשלוח את המילה הנכונה שתעודד אותי ולא תאפשר לי לשקוע למצולות .

Sigal H

New member
חוויה מתקנת.

רק אמא ואני, בלי עו"ד. הגענו לשם מוכנות. לא ערוכות למלחמה ולא נוטרות טינה - את אלה השארנו בבית. פחדתי שארעד, אבל לא. בחודש שעבר בינתיים שייפנו את הכנות הישירה, הלא מתנצלת, המביכה את השומע. זו שלא משאירה מקום להידחק שוב לפינה. אני אמרתי מה שרציתי אם כי בסדר קצת מבולגן (חלק מהקשיים שלי ביומיום), אבל אמא - היא הייתה חדה. בקול שקט ומדוד אמרה הכל. רק כשדיברה על העתיד העגום, נשבר לה הקול. זה בסדר, אמרו לה ברוך. קחי את הזמן.
ניכר בהם שתודרכו מלמעלה. כשביקש הרופא, בשביל הפרוטוקול, לראות אם אני יכולה לקום מהכס"ג, עוד באותו משפט אמר שאם קשה לי אז לא.
אני חושבת שהצלחנו.
ואני חושבת שאמא שלי היא אחד האנשים הכי אמיצים שזכיתי ללמוד מהם. אבל אל תגידו לה את זה ככה, היא תנזוף בכם להפסיק לדבר שטויות.

11161

New member
יופי

(ובעיני את גם אדם אמיץ, ואני מאוד שמח שזכיתי להכיר)

והלוואי שבזה תסתיים הסאגה של ביטוח לאומי, נדמה לי שהיה די והותר איתם

Sigal H

New member
עוד אחזור לשם על בטוח

מקווה שאצליח להתארגן על זה בקרוב: אני מתכננת להוציא גם ניידות. אבל דיה לצרה בשעתה.

עכשיו גם הזכרת לי את עניין התו נכה לרכב. זה עוד יותר מצחיק מבט"ל - אני לא יכולה להוציא כזה כי אין רכב משלי וקרתה טעות קטנה במסמכים ומסתבר שהרכב המשפחתי רשום רק על שם אבא. עכשיו, הוא ואמא רק "ידועים בציבור", כך שטכנית אין לי כל קשר משפחתי אליו ולפיכך אי אפשר להוציא לו תו נכה על שמי. משעשע. מתישהו אתפנה לבדוק גם את זה שוב.

ואתה -
לך בחזרה, וחיוכים גם.

חיה קרן

New member

א. מישהי מאיתנו לא ממש יודעת גאוגרפיה. מאוד יכול להיות שזו אני, אבל...
ב. בשבילך [וגם בשביל סיגלי שקיבלה הבטחה לביקור ממני] אני יכולה לנסות לחשוב על כל מיני דרכים להתקרב

תפתחי יומן, כי אני כבר מעכשיו מתכננת גיחה לכמה ימים טובים לאזורך..

תודיעי מתי את באה לכאן...

ולעניןי גאוגרפיה, זה לא בדיוק זה.
זה גם תלוי לאן בדיוק באים, ובאיזה אמצעים
:-9
והפעם, אני חושבת על גיחה נקודתית..

נראה עוד לאן זה יילך.

כמה שאת משמחת אותי!

אינ מקווה שגם התוצאות של ההחלטה יהיו טובות.

ולעניין אמא שלך, עכשיו ברור לי מאוד מניין ירשה הבת שלה את קור הרוח,א ת האופטימיות ואת השמחה ואת האומץ הגדול שלה.
:)

ממתינה לשמוע את ההחלטות שלהם.

Sigal H

New member
כולי תקווה

(בוקר. הדלקתי מחשב, פתחתי דפדפן והנה לי תגובה. עוד לא קראתי אותה, רק הכותרת - כמה שאת משמחת אותי! גם את, גם את. נהדר להתחיל ככה את היום. אפילו שלא ידעתי על מה ולמה, כולי חיוך. תשמחי, תשמחי
)

בהחלט שימחת אותי

בתוך כל השבוע הזה שעבר עלינו.

והלוואי שאחרי החיוך הזה, יהיו רק בשורות טובות נוספות.

למעלה