בדיקת פוליגרף

בדיקת פוליגרף

אני וחבר מסרנו עדות במח``ש, על אירועי סכנין והאלימות כנגד אוהדי ביתר. רק מה? אני מסרתי את האמת לאמיתה. והוא שינה את ההתחלה, (לא תתיאור האלימות, רק דרכי ההגעה!). זימנו אותי לפוליגרף, ואני שואל אם יתברר שאני אמרתי אמת והוא שיקר. יעשו לו משהו? כי תכלס, השוטר שהפעיל כלפי אלימות צריך להענש, אבל מכיוון שחברי, מסר גירסא שונה האם יאשימו אותו בעדות שקר? דחוף תעזרו לי. תודה.

תשובה

קשה לענות על השאלה מבלי להכיר את מלוא העובדות לאשורן. לא הבנתי מכוח מה זומנת לפוליגרף האם אתה חשוד במשהו? או שזה נעשה כחלק מהרצון לבחון את מהימנותך? ידוע שפוליגרף אינו מהווה ראייה קבילה למעט בחריגים מסויימים. מי אמר שזה בכלל מעניין אותם? אולי ישאלו רק על האלימות עצמה? איך ניתן לברר את סוגיית ההגעה? לגבי עדות שקר נראה שלא אבל ייתכן וימצא חשוף להפרת הוראה חקוקה בצירוף פקודת הפרוצדורה הפלילית בהנחה ולא סיפר אמת בחקירתו. כדי לפנות לייעוץ שכן בהחלט ייתכן ומותר שמישהו יזכור שנכנס למקום מכניסה מסויימת ואילו האחר יחשוב אחרת. בהחלט מותר לטעות ולהתבלבל ועוד. מעבר אני לא מבין מה החשיבות מהיכן הגעתם באם שניכם טוענים שהכו אותכם באותו מקום. האם הסתירה כזו משמעותית בכדי להשמיט את הקרקע מתחת לאירוע האלימות? צריך לעשות בירור ואז להחליט על המשך הצעדים.

אני אספר לך.

מה שקרה והגירסא שלי- הגענו לסכנין, באנו לקחת כרטיסים מהאחראי, ולחברי גנבו לו מהיד. החלטנו ללכת לשוטר ולספר שגנבו, ואולי הוא יכניס (שהגענו חברי מצא כרטיס קרוע על הריצפה,,- לקח אותו וטען בכניסה לאיצטדיון - [הגירסא שלו] שאחד השוטרים באוטובוס, עשה בדיקה ולקח את הכרטיסים, כדי שיכנסו לאיצטדיון ישר ללא עיכובים). השוטר לא האמין/ או שהאמין ולא עניין אותו. אך לא נתן לו להיכנס. אני לא רציתי להפקירו ונשארתי בחוץ איתו. בחוץ החל האלימות. בעדות במח``ש סיפרתי, שהכרטיס נגנב, והשוטר לא רצה להכניס (מה שקרה באמת!) חברי המשיך את סיפורו מאז, שהיה לו כרטיס, אבל אחד השוטרים עשה בדיקה באוטובוס. עכשיו, התקשרו אלי לבוא למשרדי מח``ש בחיפה לפוליגרף, גם את חברי. אני החלטתי ללכת, הוא לא. השאלה היא האם יעשו לו משהו? כי תיאור האלימות (התלונה עצמה, ואותנו לא מעניין מה היה בהתחלה) של השוטרים הוא אמיתי ונכון בשני הגירסאות (שלי ושלו) ללא שינויים. מה יהיה לדעתך? האם יעשו לו משהו?

תשובה

קשה לי לדעת מה יהיה והאם יעשו לו משהו. לדעתי מח"ש בכלל לא מתעניינים בהבדלים האלה אלא בגרעין הגרסה לעניין האלימות וכמובן האמינות שלכם. אתה טוען שכך קרה והחבר שלך טען מה שקרה מהשלב האחר אבל הוא הוסיף דברים שהוא טוען שהתרחשו. באם הוא עשה זאת מטעמי "בושה" למשל לאחר שלא רצה שיצחקו עליו שהצליחו לגנוב לו את הכרטיס מה זה עניינך? מהותית הוא רכש כרטיס בכסף אמיתי לא? והוא אמר אמת. לא זה המקום לפרט ולדרוש מה נפקות מעשיו. וקשה לי לראות מכאן מה השוני בין מה שאתה מסרת למה שהוא מסר הרי כל אחד העיד על הכרטיס שלו לא? בכל אופן אין לי יכולת להיכנס איתך לרזולוציות הדרושות לצורך קבלת החלטה "נכונה". אם "רוצים" אפשר גם לטעון שהחבר שלך ניסה להכשיל את השוטר בתפקידו ו/או שניסה לקבל דבר במרמה כשהדבר זה הכניסה למשחק. בכל מקרה ההחלטה היא שלך ועליך לקחת בחשבון הכל, לרבות החשש שאולי החבר שלך יפגע.

למעלה