בדיקת PET לאחר 10 טיפולים

בדיקת PET לאחר 10 טיפולים

שלום לפורום החם והתומך מכל הלב, לאחר 5 טיפולים ראשונים לבעלי (סרטן מעי גס) כימוטרפי+אווסטין קיבלנו תשובה שהמחלה בנסיגה 70%
בסוף חודש זה יש שוב ביקורת PET לאחר עוד חמישה טיפולים, מה אתם אומרים? אני אומרת שיהיה רק טוב, ותמיד להסתכל הלאה אסור לנו לאבד אופטימיות אחרת נפיל את כל הפירמידה במשפחה. תחזיקו לנו אצבעות ותתפללו

ihovav

New member
המון הצלחה!

מחזיקים
עם אישה אופטימית כמוך אין סיכוי לנפילה במשפחה... מחכים לעידכון...

elylan

New member
../images/Emo50.gif

אני אחזיק אצבעות! אל תדאגי, איך שאמרת יהיה רק טוב!

24 ברבלה

New member
כול הכבוד! ../images/Emo106.gif

את מזכירה לי את המשפחה שלי בזמן שחליתי, כולם אופטימיים, מאמינים ומחזקים. זאת היא תרופת הקסם ואני מאוד מאמינה בזה, לא צריך הרבה כדי להוכיח רק לראות כמה זה עובד ואת ובעלך דוגמא חיה לכך! אני יכולה לומר לך היום שהרבה מאוד מההחלמה שלי היא בזכות אמא שלי והאחיות שלי.. לאבא שלי היה קצת יותר קשה אבל ככה זה.. לכול אחד במשפחה יש את התפקיד שלו בתוך המחלה הזאת וכול אחד משרת צורך אחר... אני אכן מחזיקה אצבעות ושולחת אנרגיות חיוביות.. אם המצב השתפר כל כך, אין לי ספק שהוא ייצא מזה והרבה בזכותך (תני לעצמך את הקרדיט, מגיע לך!) שוב.. המון
וכמובן... עדכני אותנו... שבוע טוב

נמלולה

New member
הי אתי

איזה יופי! אלו חדשות ממש מעודדות, אני מקווה שגם הבדיקת סי טי של אבא שלי תהיה כזו מעודדת! בהצלחה בהמשך!

שאלה

בדיקת CT רגילה? או CT PET? מנסיון הסי טי הרגיל לא ראו כלום ובאו חודש כשעשינו סי טי פט התמונה השתנתה לחלוטין.(רק שם ראו את הגרורות) בכל אופן אני מחזיקה לכם אצבעות ומקווה לבשורות טובות ואל תשכחי לשתף אותנו. שתהיה רפואה שלמה

נמלולה

New member
אני לא יודעת..

האמת היא שאני לא מבינה כמעט כלום בכל המונחים הרפואיים האלה... זה כל כך הרבה, וכל כך מבלבל... אבל אני אעדכן תודה

לנמלולה

תקראי את ההודעה של מיליתו מתחת לשאלה שלך הוא מסביר מדויק מאוד מה ההבדל בי CT רגיל ל- CT PET. לדבריו הוא עבר קורס הדמיה ולפי ההסבר שלו זה נראה אמין מאוד. מומלץ...מאוד....לקרא.

מיליתו

New member
ההבדל בין CT לבין PET CT

בדיקת CT משתמשת בקרני רנטגן שחוצות את הגוף בכל מיני זויות בתוך מעגל של 360 מעלות. הן יוצרות סדרת צילומים שמעובדים על ידי מחשב לתמונה תלת מימדית שמאפשר לראות איברים ורקמות בגוף. גידולים ניתן לזהות על ידי רקמה שונה (נראה כדרגת כהות בהירה יותר בצילום ללא חומר ניגוד) או איבר שגבולותיו לא תקינים. בPET משתמשים באיזוטופים. חומרים רדיואקטיבים שמדמים סוכר, ונכנסים לתאים הצורכים יותר אנרגיה = בדיקת מטאבוליזם תאי. תאים סרטניים צורכים יותר אנרגיה, כלומר סוכר, מתאים שאינם סרטניים. בבדיקה מזריקים את החומר הרדיואקטיבי דמוי הסוכר לדם, ונותנים לו כשעה-שעה וחצי "לטייל" ולהכנס לתאים בגוף. המכונה, ממפה את הגוף, ומחפשת את עקבותיו. איזורים בהם יש "קליטה" הם איזורים עם כמות חריגה של חומר רדיואקטיבי שהגוף מזהה כסוכר. זה יכול להעיד על גידול. בשילוב עם הדמיות רנטגן תלת מימדיות (CT) שנעשות כשיש קליטה, ניתן לזהות די טוב סוגים מסויימים של סרטן ואת המיקום והגודל שלהם. הבדיקה נחשבת מצויינת ללימפומות וסוגים נוספים.

מיליתו

New member
וזה רק "קצה המזלג..."

עשיתי קורס בדימות (ככה קורים לזה בעברית תקנית...)

אני ממליצה לקרא את

ההודעה של מיליתו בנושא CT ו - CT PET. יש מה ללמוד ולהבין למי שלא יודע מה ההבדל. כל הכבוד מיליתו ותודה.

דגנילי

New member
לא נראה לי שעברתי PET.. אבל תמיד

עשו לי בדיקת אזוטופים שניקראת גליום.. זה נשמע דומה.. ותודה לך שוב על המידע, לומדים ממך כל הזמן.

גליום

זו בדיקה שמאבחנת יותר במדויק המצאות של הודג'קינס. או - סרטן מסוג הודג'קינס הכי אוהב לאכול גליום, שזה חומר רדיואקטיבי. ולכן לאבחון מדוייק של הודג'קינס משתמשים בבדיקה הזו. וזה הולך ככה - מזריקים את החומר יומיים לפני הבדיקה, ואז באים ונשכבים על מיטה כמו בצילום רנטגן והמכונה עוברת מעל הגוף, מלמעלה עד למטה ועושה צילומים בחתכים דקים. לי, שאני קצרה, זה לוקח בסביבות שעה - שעה וחצי. (חוויה מפוקפקת בעיקר לקלסתרופוביים בינינו.. )

דגנילי

New member
חחחח... כן.. זה מתקן כמו חללית כזאת

ואני עם הפרונט שלי.. הייתי בטוחה שהולכים למחוץ אותי... הם מכוונים את המכונה עד למ"מ מהגוף..

מיליתו

New member
ובגלל זה...

נהוג לשאול אנשים אם הם סובלים מקלאסטרופוביה לפני הבדיקה... אבל הרבה טכניאים מחפפים בקטע הזה, ונותנים לאנשים פשוט לסבול...

ihovav

New member
תודה גלי,

עוד קצת שאלות... אני אשתדל לא להטריד יותר מדי עם הבורות שלי...
זאת בדיקה רק להודג'קין או גם לנון-הודג'קין?
באיזה שלב של הטיפולים אמרוים לעשות את זה?
זאת בדיקה הכרחית במחלה הזאת או שרק במקרים מסויימים?
זה תחליף לפט סיטי?
ומה שהכי מטריד אותי - זה נורמלי שלא עשו דבר כזה לאבא שלי עד היום?... ושוב - תודה...

ihovav

New member
בעעע. טו מאצ' אנגלית

ולי יש לס מאצ' סבלנות... טוב, נו, אני אשאל את הדוקטור האמיתי (למרות שיש כאן לא מעט שבכיף יכולים להתחרות איתו...)

בקצרה

ממה שאני זוכרת שכתוב שם.. שזה גם לנון הודג'קינס, ש PET CT יותר מדויק, ושגילו שגליום בצורה מסויימת יכול לשמש כטיפול נגד הסרטנים האלה. (או משהו כזה..)

למעלה