בדיקת PET לאחר 10 טיפולים

ihovav

New member
תודה,

אין... אני לא מצליחה להוציא ממך הודעות ארוכות... אבל עוד לא התייאשתי... ראי הוזהרת...
בכל אופן, עכשיו אבא שלי קיבל הפניה (פעם ראשונה) לפט. אני מאמינה שעד שיהיה לו תור, הוא יאלץ לעבור לפחות עוד פעם אחת את הפרוטוקול המזעזע שלו... מקווה שלפחות התוצאות בפט לא יאכזבו... תודה גלי.

מיליתו

New member
גליום זו בדיקה ישנה

יש כאלה שקורים לה הגרסה המיושנת של PET. היא הרבה יותר מסורבלת ולוקחת יותר זמן ופחות מדוייקת. גם אני הייתי עושה אותה פעם, כי ה PET קיים ופתוח לציבור רק שנתיים-שלוש (ועדין אני חושבת שיש בו איזה היבט מחקרי). הגליום אכן מבוסס על איזוטופים.

lital_helmer

New member
גם אני עשיתי אותה לפני 4 שנים כמעט

איזה 3 פעמים וזה היה נוראאאאאאאאאאאאא........ לקח איזה שעתיים וחצי עד שהכל נגמר ולא יכולתי לזוז בכלל.

ihovav

New member
ואו... תודה...

את ממש אנציקלופדיה רפואית... איזה כיף פתאום להבין דברים, זה כבר קרה לי כמה פעמים אחרי הודעות שלך...

נמלולה

New member
תודה לך דוקטור!

מזל שאת פה... בטח יהיו לי עוד שאלות בהמשך... בכל מקרה נראה לי שהבדיקה של אבא של זה סי טי רגיל, אז תאחלו לו בהצלחה. בנתיים הוא לא כל כך מרגיש טוב, וירד עוד קצת במשקל! אני מודאגת... וגם באותו יום אני הולכת עם אמא לטיפול כימוטרפי ראשון!

נמלולה?

שני ההורים שלך חולים בסרטן? אני בשוק. אני מברכת אותך שתעברי את זה בשלום ובנפש בריאה.

נמלולה

תדרשי CT PET להורים שלך, זו הבדיקה הכי אמינה בעיני, לא תמיד רואים גרורות ב-סי טי רגיל. יש איזה נטיה לא לשלוח לסי טי פט כי זו בדיקה יקרה מאוד לקופה. אל תוותרי. הרבה בריאות לך ולהורייך

א ש ת ו

New member
מיליתו, שאלה לי..

יש מצב שרואים קליטה בPET וזה לא גידול ממאיר אלא דברים אחרים?? דלקות..צלקות וכד'?

ברשותך אענה לך מניסיון

בפט רואים הכל, אפילו דלקת בשן כמו שהיה לבעלי, אז כתבו בתשובה "ממצא בלסת התחונה אולי דלקת באוזן דרוש בירור" ואז דיוחתי לרופאה אונקולוגית שיש לו דלקת בשן שהוא צריך עקירה כירורגית והוא לא רוצה לעשות ולא התיחסו לזה ולא קישרו למחלה. סריקת הפט סורקת מהראש עד למתחת לברכיים כל איבר בגוף, זה חשוב מאוד ומנסיוני זה מאוד מומלץ כי בסי טי רגיל באותו חודש לא ראו כלום ובפט כן ראו בהפרש של כשבועיים וחצי. רפואה שלמה.

א ש ת ו

New member
הוא עבר כבר כמה סריקות של פט

בסריקה האחרונה לא היה שינוי (לעומת זאת של שלושה חודשים ושלושה טיפולים קודם) הרופאה שלו הופתעה ואמרה ששווה לבדוק אם אלה לא דלקות סביב גושים שהיו. בעלי די פסימי ואומר שזה סימן שהכימו לא עבד..אני משום מה (סוג של הכחשה אולי?) כמעט משוכנעת שזה דברים ישנים שנמצאים מההתחלה ללא שינוי (כמה גושים הוכחדו בטיפולים הראשונים) וכנראה שהם ליוו את הגושים הסרטניים. בינתים בכל אופן אנחנו מחכים כמה זמן ואז יעשו לו סיטי רגיל וביואופסיה נוספת לגושים העקשניים.. מקווה לטוב

מיליתו

New member
כן

בדיקת PET מראה היכן יש פעילות של תאים שצורכים סוכר. מין הסתם, כל התאים צורכים סוכר. בדיקה בלי קליטה היא אצל אדם מת. לכן, התשובה המתקבלת היא "ללא קליטה פתולוגית". קיימים מצבים בהם יש פעילות חריגה גם ללא גידול כמו דלקת או אפילו הפעלה של שריר. לכן צריך לשבת כשעה וחצי במנוחה לפני הבדיקה. כששריר מתאמץ הוא צורך יותר סוכר, וזה נקלט בבדיקה. אצלי קושרים את הידיים מעל הראש עד שנתפס לי השריר (אני שונאת את זה), ולפעמים יש קליטה באיזור הכתפיים בגלל זה. לכם משווים את זה לCT.

שלום לך מיכל

מאחר ובעלי צריך לעבור CT PET ב - 26-09-2005 דר' אילה הוברט הפסיקה טיפולים לשלושה שבועות, היום שוחחתי איתה והיא ענתה שזו האינדיקציה הכי בטוחה לראות מה המצב. ברכות לכל החברים

ihovav

New member
למה צריך שבועיים הפסקה?

כדי לתת לחומר לגמור את ההשפעה שלו?

למעלה