בדקתי עלויות מטבח היום

ענתש

New member
בדקתי עלויות מטבח היום ../images/Emo13.gif

התםנה לי בוקר (מסיבות מבאסות קצת, הקטן שלי חולה...) אז החלטתי ללכת לקבל הצעות מחיר. הייתי בדקור מטבחים והתעצבנתי כי הם התעקשו שאקבע פגישה והפגישה הכי קרובה שמצאו לי היתה בעוד... שבוע ! לא מבינה את זה. מאד חושבים את עצמם. אחר כך עברתי בדירן, רק הסתכלתי. נראה לי לא בתקציב שלי. בסוף הגעתי למטבחי לוגת עליהם קיבלתי המלצה חמה על השירות והאיכות. מה אני אגיד לכם ? איזה נחמדים ! ישבה איתי מעצבת בסבלנות, לא התעצבנה מקוצר הרוח של האפרוח החולה, הקשיבה והחמיאה (על תוכניות הבית המיוחדות) והציעה ועיצבה. יצא בדיוק מה שרציתי... מכל הסיבוב החלטתי שנלך על מטבח שהארונות של מסנדוויץ' אדום והדלתות MDF עם ציפוי פורמייקה, שזו ההמלצה של האדריכלית שלנו. עץ לא מתאים לנו בכלל לסגנון של הבית, אפילו לא קצת. אפילו לא עץ כהה שניסינו לראות איך הולך. הפורניר רגיש מדיי לכל שריטה של הילדים. נשארנו עם פורמייקה. דווקא הייתי מבואסת מזה בהתחלה אבל עכשיו כבר לא. זה לא מטבח הפורמייקה המתפורר (כתום וירוק) שהיה לסבתות שלנו, זה ממש יפה ! אני חושבת שנלך על פורמייקה מזוגגת כזו, מבריקה. עוד לא יודעת איזה צבעים אבל זה נראה מהמם. והמחיר ? קצת הפתיע אותי. 23000 ש"ח. ללא שיש. המטבח שלי די קטן כך שזה לא מאד זול. את השיש אני מעריכה ב 15000 ש"ח (רוצה שיש עבה עבה עבה. אני יודעת שזה לא שיש עבה אלא הדבקה כזו, אבל זה מייקר) כך שאני עוד בתקציב שלנו. ממליצה על מטבחי לוגת, לכו לראות. הם נחמדים ויש להם סבלנות ויופי של שירות

ענתש

New member
ושכחתי - המחיר כולל מע"מ כבר

וכולל ידיות וכולל הובלה והרכבה ופרזול מלא (לא של בלום, משהו גרמני, שכחתי... נראה איכותי מאד).

ליcות

New member
רק לגבי הפרזול - חשוב חשוב לבדוק

אם לא של בלום לפחות שיהיה שווה ערך (גראס למשל ששמעתי שהם טובים). אל תתפשרי על פרזול איכותי, זה ממש עושה את ההבדל. ותאמיני לי - בדקתי בהמון מקומות, כל המטבחים הגדולים משתמשים בבלום, כולם ממליצים עליהם וכנראה יש סיבה. לגבי המחיר- לי זה לא נשמע יקר.. מצד שני לא ממש בדקתי פורמייקה כי אני מתה על עץ כהה בקוים ישרים (סגנון הייטיקי כזה), אז אולי באמת יש הבדלים. המטבח שלך נראה סביר, כמו אצלי, לא פצפון ולא ענק. מנסיוני, תלכי לעוד חברות מטבחים, גם לדקור אם אהבת אותם - ובד"כ בכולם לא מקבלים באותו פגישה באותו יום, זה לא כי הם תופסים מעצמם
זה בגלל שלתכנן מטבח ביחד עם המעצבת לוקח בערך שעתיים לפחות, ויש הרבה לקוחות. תאמיני לי בכל פגישה כזו יצאתי עם עוד טיפים ועוד רעיונות, וזה רק לימד אותי לשים לב למה חשוב ומה לא עבורי.. גם נתן לי מושג לגבי מחירים (ואצלנו טווח המחירים היה 40K ברגבה לעומת 20K בסמל, על אותו מטבח בערך..). פשוט תמשיכי לחפש עוד קצת. וקחי בשחבון שיש עוד הנחה לקראת הסגירה.. מקווה שתהני מהתהליך! זה כיף אבל מעייף
.

Rשף

New member
נראית לי מוגזמת הרדיפה אחרי הפרזול

היה לי מטבח עם פרזול מאד איכותי וכמה מטבחים עם פרזול פושטי, לדעתי אין הצדקה אם ההפרש במחיר גדול.

איריסג

New member
גם אני הייתי היום בנגריה בתל אביב

כדי לקבל הצעת מחיר... זו נגריה (נגריית אליה) שראיתי דברים מאד מאד יפים שהם עשו בכמה מהספרים של אורלי רובינזון. החלטתי ללכת לראות מקרוב מה העניינים. מכיוון שאני למודת קרבות כבר, ידעתי בדיוק מה אני צריכה לשאול, ואני די סגורה על אופי וצבע המטבח וכו'. הנגריה ממוקמת בסימטה בנווה צדק. אין שם ממש תצוגה או מעצבת מטבחים עם אוטוקאד. רק נגר כמו של פעם, עם עיפרון מאחורי האוזן ומסור חשמלי... ובין הקרשים והנסורת יש גם איזה סוג של תצוגה. האמת? יש להם דברים מאד מאד יפים, וגם העבודה נראית מאד מוקפדת ואיכותית. הסברתי מה אני רוצה. הראתי את התוכנית, ציינתי את המידות, איזה פירזולים וכו'. והראתי לו את אחד המטבחים שיש לו בתצוגה כמטבח שהכי קרוב למה שאני מחפשת. חשב האיש וחשב. ואחרי כמה שניות אמר : "טובף זה המטבח הכי יקר" (נו, הוא מספר לי, יש לי טעם יקר) - בגודל שאת רוצה אותו הוא יעלה (תנשמו עמוק!) - 100 אלף ש"ח! אני אומנם למודת קרבות, וקיבלתי בחודש האחרון הצעות מחיר לא זולות בכלל. אבל זו היתה היסחפות פראית. הוא ניסה להסביר שאם אני מורידה את האלמנט הקישוטי הזה וההוא - אז המטבח יירד ב 15-20 אלף ש"ח. עדיין... הלו!!! מה נהיה???? וזה עוד בלי שישבנו על שירטוט מדוייק. הרי תמיד כשיושבים על השירטוטים מסתבר ש"אבל את זה לא אמרת. זה לא כלול במחיר"... אחר כך גם ביקשתי הצעה לשידות "בופה". התשובה שקיבלתי - בין 7500 ל 15,000 . נו. ככה אפשר להבין מה הצעת המחיר ??? בקיצור... אליה. וקוץ בה....

איריסג

New member
בבקשה...

מודה ומתוודה - הדברים שלו נורא יפים. אבל כמוהו יש בלי סוף. בחיי. הייתי אצל חלק קטן מהם - וכולם עושים מטבחים מקסימים ממש.

איריסג

New member
לא יקירתי. הי טקי זו ענתש...

אני עושה מטבח הכי לא הייטקי שיש. מטבח אנגלי כזה, שקט ורגוע . כל המטבח בשמנת, והאי בצבע פיסטוק כנראה. הסגנון של מדרה הוא בדיוק הסגנון שאליו אני מתכוונת. אצלם דווקא עוד לא הייתי, אבל הבנתי שהם די יקרים. כמו שזה נראה היום, נראה לי שאני אלך על הישן והמוכר - "קצב" ברחוב הרצל - חצי מהבית שלי הוא שלהם, ואצל סבתא שלי בסלון יש ריהוט שלהם שהוא בן למעלה מ 20 - ונראה חדש, ומחזיק מעמד יופי טופי. והמטבחים שלהם פשוט מדהימים, והצעת המחיר הראשונה שלהם (עוד לפני ההתמקחות) עומדת בשורה אחת ממש עם שאר ההצעות שקיבלתי עד כה (פרט להצעה של אליה שהיא כמובן בלתי רלוונטית בעליל)

איריסג

New member
אני לא אתפלא...

המיגוון של הצבעים באבן קיסר משאיר אותי כל פעם פעורת פה. אבל אני חושבת שדווקא את השייש אני אקח בצבע מאד ניטראלי, שישתלב בעיקר עם השמנת. וגם את השייש על האי אני אעשה באותו צבע.

איריסג

New member
תאמיני לי שלא הייתי בנגריות זולות

ראיתי את "תיבת נוח", את "פרובנס דיזיין", את "קצב" והיו אצלי החבר'ה מ"עץ המישאלות". כולם בתכל'ס עושים את אותו סיגנון. כולם עובדים עם פירזולים של גראס או בלום. כולם נחשבים "נגריות בוטיק", ולא חברות גדולות - אז למה לעזאזל עד עכשיו קיבלתי הצעות שזולות ב 40 אחוז ויותר מהמשוגע הזה? נכון, הוא הראה לי שהמסגרת של הארון מושקעת. אז מה? גם בקצב היא מושקעת, וגם בקצב יש אלמנטים של גילוף בעץ. ועדיין - הם זולים ב 40 אחוז. הסיגנון שאני אוהבת הוא הסגנון של מטבחי העץ האנגלים / מטבחי פרובנס - בצביעה אטומה (לא סובלת את השיפשופים. אטום נקי). אה, והייתי גם באינדיגו. גם שם נתנו לי הצעה שהיתה חצי מחיר.

ענתש

New member
זה בדיוק סוג האנשים

שבכלל לא מתמחרים את המטבח והעבודה - הם מתמחרים את הקונה. נראית לו אחת שתשלם 100 אלף ש"ח, זה הכל. זה לא המטבח, זו את.

איריסג

New member
בחיי שניסיתי להשאיר את הפרצוף

של הסנובית עם הטעם היקר בבית. התלבשתי פשוט, אפילו לא הטרחתי את עצמי לשים עדשות מגע. הדבר המצחיק היה שהוא ניסה להסביר לי (לפני שהוא נתן לי את הצעת המחיר המופרעת הזו), שהמטבח שהסתכלתי עליו הוא נורא יקר, ולא כדאי לי, ואולי שאני אסתכל על המטבחים היותר פשוטים... כנראה שאחרי שאמרתי לו שאם הייתי רוצהמטבח זול הייתי הולכת לאיקאה הוא הבין שלא סתם הגעתי אליו. ועדיין - הייתי בכל אחד מהמקומות האלה, ואפילו ביקשתי מהם לבקר במטבחים שלהם בישוב שבו אנחנו גרים עכשיו, אם יש להם כאלה (שלרוב אני נמנעת מלהגיד את שמו המפורש כי ישר אנשים חושבים שאם אני גרה שם כנראה שיש לי מדפסת כסף בבית) - ועדיין קיבלתי הצעות מחיר די דומות מ 5 מקורות שונים. בקיצור - כמו שאמרה לי מעצבת הפנים שלי - שימשיך לעשות מטבחים לאנשי נווה צדק... כנראה שהוא כבר עייף ולא בא לו לעבוד הרבה מדי.

רדי דרומה

תתפלאי כמה המחירים שונים בדרום הארץ ולא חייב עד לבאר שבע, גם אשקלון ואשדוד זה מספיק דרום אגב מאוד אהבתי את הסגנון נראה לי שגם אני אלך על כזה, האם זה מחייב דלתות מעץ מלא או שיש מצב לפורמייקה או פורניר?

איריסג

New member
בעיקרון - אני עושה עץ מלא

מה שהסבירו לי לאחרונה, זה שאפשר בהחלט את המילואות (זה החלק הפנימי של הדלת) לעשות מפורניר, או אפילו MDF מאד איכותי. המילואות זה כשיש מסגרת של הדלת, נניח ברוחב של 5-5 ס"מ מכל צד, ובאמצע נוצר מין "חלון" מלבני כזה. החלון הזה - לא חייבים אותו מעץ מלא. יאמר לזכותו של האיש מאליה , שהוא היה הראשון שנתן לי הסבר שנשמע לי הגיוני למה לא לעשות את המילואות גם מעץ (משהו על זה שעץ מלא זה חומר נושם, ואם אני רוצה צביעה אטומה לגמרי - כשהעץ יזוז קצת, זה עלול להראות כמו בקע בצביעה) יש עדיין לפני את ההצעה של הכבאי על פאנל מטבחים, שגם האתר שלהם נראה מאד יפה. אני חושבת שאני אקפוץ לחנות שלהם באשדוד. אולי על הדרך נרויח איזה "אידי קטן"...

למעלה