בדרך למיליון $

בדרך למיליון $ ../images/Emo130.gif

שלום לחברי הפורום, כסף! כסף! כסף! מתאמן מציב כיעד לאימון את התחום הפיננסי ונוקב בסכום המפורש שהיה רוצה לראות בידיו, תוך X זמן. מה אתם נוהגים לעשות במקרים אלו. ינון

hayapollak

New member
כסף - זו גם מטרה

ואני יודעת שזוהי מטרה של רבים. את הכסף רק המתאמן יכול לעשות לעצמו ואם יש לו את החלום הזה להיות עשיר הוא יצליח (באימון כמובן) הוא ישקיע, יתאמץ,יזיע ו - יגיע. הייתי בודקת האם הכסף אצלו זו מטרה או אמצעי. האם הכסף עונה אצלו על צורך להיות מפורסם למשל או על צורך בהכרה עצמית או של החברה. היה ויתברר שהכסף אצל המתאמן מתפרש כאמצעי להיות מישהוא או משהו הייתי מבררת אתו מה הוא באמת רוצה להיות ובמה הוא טוב במיוחד. למעשה בהמון עיסוקים אפשר לעשות כסף, בהשקעה של זמן ויכולת. אני מכירה סטודנטים שהפכו את עניין השיעורים הפרטיים למשל לעסק משגשג ביותר גם אחרי שגמרו ללמוד, התפתחו למכון, לרשת, ועושים כסף..)

ליפט

New member
כסף הוא לא מטרה

יש למאומנים נטיה לבלבל בין מטרות לאמצעים ואני חושבת שלנו המאמנים לא כדאי להתבלבל בענין. כשמאומן מגיע ואומר שהמטרה שלו זה כסף, הוא באמת מאמין בכך, אבל כסף אמור להגשים עבורו משהו רגשי. לתפישתי, כל שינוי נועד ליצור שינוי באופן בו אנו מרגישים, זו המטרה האמיתית. מה תזמן לו, רגשית וערכית, מציאות שבה יהיה לו המון כסף. אם אין שם שום דבר שממש מזרים לו אדרנלין בדם, האימון ילך לאיבוד בדרך. היה ואכן נחשפה החויה שעושה לו את זה בגדול, יש לבחון דרכים להגשים אותה, יתכן שכסף יהיה בדיוק האמצעי ויתכן שממש לא. אין לי ספק שבתהליך החקירה הפנימי הזה, יעלו הצרכים האמיתיים. ושוב, אפשרי שכסף יגשים אותם ואפשרי שאין קשר בין השניים. והקשר הזה קיים רק בתודעתו הסובייקטיבית של המאומן וזו הבנה שחשוב להגיע אליה.

זה תלוי

כסף הוא יעד לגיטימי לכל דבר (על אחת כמה וכמה כשמדובר על אימון עסקי או אימון למנהלים, אבל גם באימון אישי יש לו מקום). כמו חיה פולק, הייתי תחילה מבררת איתו את היחסים עם הכסף ומה "ההכנסה" וגובהה מייצרים עבורו - איכות חיים גרידא ? סטטוס ? פיצוי על חוסרים אחרים ? פנטזיה ? האימון שונה בהתאם לתשובה. אם מדובר על צורך או רצון להעלות גובה ההכנסה הייתי מתייחסת לזה כאל יעד (או מסגרת ליעדים) לכל דבר אם מדובר על פיצוי, סטטוס וכו' עדיין הייתי נותנת להכנסה את המיקום כיעד אבל מציעה גם יעדים נוספים שיוכלו להרחיב את מיגוון האפשרויות להרגיש טוב יותר ושאינם בהכרח קשורים לכסף. אני לא רואה בעיה בהכנסה שמוגדרת כיעד. למעשה, חלק מהמתאמנים שלי, שעוסקים בשינוי קריירה, מתבקשים על ידי (אם לא עושים את זה בעצמם) להכניס את מסגרת ההכנסה הרצויה להם - כאחד היעדים לאימון. בהצלחה ענת

מטרה ממוקדת וברורה

הי עמית, מהשאלה שלך עולה כאילו שאתה רואה בעיתיות בעצם הגדרת המטרה הזו אולי אתה יכול לשתף מה בדיוק יש מאחורי השאלה? תקן אותי אם אני טועה אבל כשקראתי את שאלתך נשמע היה לי כאילו שאתה מטיל ספק ביכולתו של המתאמן שלך להשיג את המטרה הזו. התשובות של ענת וחייה בעצם מדברות על איך לגשת לאימון על מטרה כזו השאלה האם מלחתחילה אתה מקבל את המטרה הזו כלגיטימית, בכלל ובפרט למתאתן שלך (אני יוצא מנקודת הנחה שהשאלה אינה היפוטתית)?

שיקוף../images/Emo13.gif

איך שהוא הביטוי "כסף! כסף! כסף!" גרם לי לראות אותך נושא כפות ידיך לאויר ומביט מעלה כלא מאמין. ??

חידוד.........

תודה על ההתייחסויות. כן, כמובן שכסף הןא יעד לגיטימי באימון. אני גם מסכים מאוד עם הגישה של חיה בהמלצה לברר האם מדובר באמצעי או מטרה.... בכדי לחדד: נניח כי מדובר במתאמן בגיל "המעבר" - המכונה גם משבר אמצע החיים. יש לו כבר "הכל" מבחינה חומרנית.... אבל הוא משתעמם בזוגיות, בקריירה ובכלל חש חוסר שביעות רצון כללית ורצון להיטען באנרגיות חיים מחדש - להרגיש צעיר לנצח... עכשיו, לאימון הוא בוחר את הנושא החומרי כיעד מוביל. ב נ ח ר צ ו ת !!! ברור כי הסיפור האמיתי הוא במקום אחר. איך חוזרים לדרך המלך - זו השאלה. ינון (אגב, זה שמי הפרטי ופרטים נוספים מתוארים באתר המצ"ב)

hayapollak

New member
חידוד - ינון.

הסיפור האמיתי הוא במקום אחר. למי זה ברור לך? לו? לדעתי - כסף או עשיית כסף זו גם מטרה (כבר אמרתי זאת) היה ויתברר שמטרתו - חלומו לעשות כסף ולא מסתתר מאחורי העניין צורך אחר או נוסף אז ורק אז - אפשר להתחיל אם איך לעשות כסף - איך להגיע למטרה. ושוב - לבדוק במה הוא טוב ומהן היכולות שלו. מתאמן שיש לו נטייה להבין ולעסוק בבורסה, בנקים, עסקים, נדל"ן ו/או יש לו בהיסטוריה עבר כזה, הדרך אתו תהייה שונה מאשר עם מתאמן שאין לו גישה לכסף או לעסקים. מתאמן כזה יתחיל לצבור הון "בקטן" דין פרוטה כדין מאה. ויתבסס על נכונות השקעת זמן. כל אחד יכול להתעשר, השאלה איזה מחיר הוא מוכן לשלם על זה ואיזה וויתורים הוא מוכן לעשות. ניקח לדוגמא ספר - תצלצל למספרה גברת ותבקש לעשות גוונים ותספורת הערב בשה 11 בלילה. ספר אחד יאמר לה - סליחה אני לא עובד בשעה כזו, ספר אחר יאמר - אני אשאיר בשבילך את המספרה פתוחה אבל אני רוצה תשלום בהתאם וכבר מכניס לכיסו נאמר עוד 300 ש"ח נוספים.. הספר הראשון - לא מוכן להתאמץ, לוותר על מנוחה, משפחה וכו' תמורת 300 ש"ח נוספים.. וספר אחר שלא יודע לעשות גוונים - ידאג להביא ספר אחא (חבר למשל) ויתחלק אתו ברווחים... כל זה בשביל 300 ש"ח נוספים בלבד, אבל - אותה גברת תספר לחברה הכי טובה שלה שיש ספר שעובד גם ב-11 בלילה, וכעבור כמה ימים גם היא תבוא לתספורת בשעה לא מקובלת, ותשלם מחיר לא מקובל. הספר הזה יעשה כסף,יוותר על זמן מנוחה, משפחה וכו. ואולי יקים מספרה שפתוחה רצוף 24 שעות.... את הרווחים שיצבור, אפשר להשקיע.. השמיים פתוחים. עניין עשיית הכסף - מתחילה מלספק שירות או מוצר בזמנים שאחרים ישנים או עסוקים - תמורת זמינות של שירות או מוצר יש מחיר את זה כולם יודעים. אני חושבת שהדיון פה הוא לא איך לעשות כסף, אבל דעתי היא שזו מטרה אפשרית לאימון. ובאשר לשאלה מה יעשה אותו מתאמן שיתעשר - ישב מול שק זהב.. חחחחה מחשבה נחמדה. אפשרי שיחפוץ לתרום לנכים? לספורטאים? יתרום לאומנים או יבנה בית ספר דמוקרטי? מה הוא יעשה עם הכסף זה ככבר ענין נפרד.

Yin

New member
משחק סכום אפס

כסף הוא מקרה פרטי של אנרגיה. לפי מה שאתה מתאר יש כאן רצון להטען באנרגיה מסוג מסוים (כסף) במקום מסוג אחר (קריירה, זוגיות ושאר ירקות). יש כמה סוגים של שינוי, מה שאתה מתאר יכול להיות שינוי מהמעלה הראשונה (לפי הספר "שינוי" של ואצלאוויק, ויקלנד ופיש). שינוי שכזה משול לשאלה מה לכסות עם השמיכה הקצרה... שינוי מהמעלה השנייה כבר משנה את חוקי המשחק, את הפרדיגמות והמשקפיים דרכם מסתכלים על העולם. שינוי שכזה יכול להיות גם באימון בו המטרה היא כסף, משום שניתן להגיע ללב המתאמן ולשנותו. למשל ההבנה שבשביל לקבל צריך להעניק. כל הבנה שכזו ניתן להשליך אותה גם על תחומים אחרים בחיים. תהנה

tlingit

New member
ברוך הבא Yin ../images/Emo140.gif

יופי שאתה מצטרף אלינו לפורום
מרתק לראות עוד נקודות מבט ומחשבות נוספות
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם אתה רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר קצת את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

מנסה לענות

אני הייתי מנסה לברר איתו: למה הוא מייעד את אותם מיליון דולר? ממה נגזר היעד הספציפי הזה? כלומר, מהם הערכים שלו, ומהו החזון שלו לחיים. לעשות מיליון דולר נשמע לי סבבה, אם זה בא ביחד עם זה שבדרך לשם אתה מיטיב עם האנשים סביבך, ועם עצמך. כדי להגיע למיליון דולר, אני מניח שיש להקים עסק שנמצא בצמיחה מתמדת. בשביל זה צריך תוכנית עיסקית. כדי להבין איך בונים עסק שהוא חזק וטוב לטווח רחוק, כדאי ללמוד מחברות שעשו את זה. כמה כיוונים אפשריים: לבקש ממנו לקרוא ספרים בנושא של כסף ועסקים. לבקש ממנו שיסכם מה התובנות שלמד משם. לבקש ממנו שיגדיר את שלבים להגדרת תוכנית שתביא אותו אל היעד. אילו הדברים שעלו לי בראש. מה דעתך?

נכון מאוד

ולכן אמרתי בתחילת דבריי: "אני הייתי מנסה לברר איתו: למה הוא מייעד את אותם מיליון דולר?"

יש לי קושי ....

עם הקושי שלכם להתייחס להכנסה כאל מטרה אימונית ולנסות לחפש מאחוריה, מעליה ומלפניה. הרי כל מטרה אימונית יכולה להיות ה-מטרה או אמצעי למטרה אחרת, משמעותית יותר. אדם מבקש להחליף קריירה - האם נעזור לו להבין שזו לא מטרה אלא אמצעי ? האם נתייחס לכך אחרת כשיתברר שהוא מבקש יציבות או סטטוס שונה ? או שנמשיך לעזור לו לממש את היעד של החלפת קריירה ? אדם מחפש זוגיות - האם זו מטרה או אמצעי ? האם נסביר לו שהוא לא באמת רוצה זוגיות אלא שמה שמעניין אותו הוא בטחון ושייכות ? האם נשאל אותו - הגעת לזוגיות מספקת, מה הלאה ?? או שנעזור לו למצוא זוגיות. למה היומרה להניח שאם הכסף הוא אמצעי (והוא אכן אמצעי) - הוא לא יוכל להיות מטרה אימונית ? ולמה אמצעי, ככלל - לא יכול להיות מטרה לאימון ? למה הצורך שלנו לחפש מעבר ומתחת כשמדברים על הכנסה? אני חושבת שזה קשור ביחסים מורכבים שיש לכולנו עם כסף בדילמות ערכיות של "כסף זה יפה או לא ? זה ראוי או לא ?" ובחשש (הטבעי) שהמטרה הזו מורכבת כי אינה תלויה אך ורק במתאמן עצמו. רק טוב ענת

האם יש חלק בהודעה שכתבתי

שאינך מסכימה איתו? אם כן - תוכלי לומר לי מהו? ובתשובה לשאלתך, אני מאמין שמטרת האימון טוב שתהיה מקושרת לערכים של המתאמן.

היי זולל ../images/Emo13.gif

לא התייחסתי בהכרח להודעה שלך בלבד אלא למספר הודעות שהמסר שלהן היה דומה. מיקמתי את עצמי אחריך - אחרונה בתור העונים. ואשר לעניין עצמו - מטרת האימון חייבת להיות מקושרת לערכי המתאמן זו אחת המהויות של האימון ואולי מה שהופך אותו לייחודי משאר תהליכים. "יצאתי חוצץ"
... נגד הנטיה לבדוק "מה עומד מאחורי הכסף" והאם הוא אמצעי או מטרה ראויה באופן, שנראה לי קצת שונה מהאופן בו אנחנו מתייחסים למטרות אימוניות אחרות כמו "קריירה" "איזון" "זוגיות" "ספורט ותזונה" וכו'. רק טוב ענת

ליפט

New member
אמרת נכון

מטרת המאומן חייבת להיות מקושרת עם ערכיו ואם לא, לפחות שם זה חייב להתחיל, בשינוי מדרג הערכים. זו בדיוק הסיבה לבחון מה עומד מאחורי הכסף. ויש לזכור מטרת האימון היא אחת ומוגדרת מאוד. האמצעים הם רבים. אנשים מגיעים לאימון עם הבנה או אמונה שרק אמצעי אחד, רק דרך אחת היא הדרך וכאן המקום שלנו כמאמנים לפתוח מרחב חדש לבחירה. ולמקרה הנדון, אם האמצעי הוא כסף וזה ברור ומוסכם כבחירה שעושה המאומן לאחר שבחן את הדברים על משמעויותהם, זה יהיה האימון לא כחל וסרק.

אג'נדה

לטעמי יש בשיחה הזו לאורך כל השירשור בילבול בין שני דברים 1. הגדרת המטרה 2. אימון להשגת המטרה לאורך השיחה מדברים על המטרה אבל חותרים להבין רציונאל, מניעים ועוד, אלו שני שלבים מופרדים לחלוטין. לטעמי כל עוד למאמן אין שום בעיה ערכית או מוסרית עם מטרה מסויימת והוא מעוניין לאמן את אותו מתאמן (ובמקרה שיש לו שלא יאמן) אין ואסור שתהיה לו איזו שהיא דעה לגבי "נכונותה" של המטרה. ככול שזה נוגע למאמן המתאמן יכול לקבועה מטרה לאסוף 1M גוגואים. כל שהמאמן צריך לוודא זה שהמטרה עומדת ברמה סבירה של הגדרה לצורך אימון (אני אישית בודק את המטרות על פי אמות מידה אלו) מדיד, בר השגה (על פי אמות מידה של המתאמן כמובן) ספציפי ככול שניתן (יותר ספציפי יותר ממוקד) תחום בזמן - יעד זמן למטרה מלהיב כמה שניתן - ככול שעצם השגת המטרה מלהיב את המתאמן יותר כך תהיה מוטיבציה גדולה יותר לפעול ולהשיגה רלוונטי - רלוונטי ובמתאם לתמונת חייו הכוללת, אינו נוגד בעליל מטרות אחרות מאכן והלאה מתחילים אימון, בשלב זה בהחלט לגיטימי לברר עם המתאמן איזו מטרה רחוקה יותר זה יקדם עבורו, הגיוני להבין את הראציונל מאחורי המטרה ועוד ועוד שאלות הבהרה ו ב ל ב ד!!! שאין אג'נדה מאחורי השאלות האלו כמו להביא אותו למסקנה שזו לא מטרה טובה, הכוונה בשאלות וזה כל מאמן עם האינטגריטי והמקצועיות שלו אך ורק לייצר בהירות ומרחב פעולה בחייו של המתאמן, אם המטרה הזו "לא טובה" עבורו תסמכו עליו ועל עצמיכם שהוא כבר יבין את זה לבד. סןף שבוע מצויין לכולכם.

למעלה