ניצה -ההיפך הוא הנכון !
אם יורשה לי, כאחד ש"הצטרף " לא מזמן : מה שמושך אותי ומביא אותי לנסות ולא "לפספס" אף שירשור, גם אם אני מגיע אליהם בסופם,וגם אם אין לי מה לתרום - זה דווקא אותם פרקי נוסטלגיה, שלמעשה הינם שיעורי הסטוריה ומידע שעבורי פותחים שערים מדהימים.אינני יודע אם אני אספן, אגרן או סתם "שומר מורשת" - אבל מספר הפעמים בהם הבנתי מה מסתתר מאחורי הפריטים שהצגתי הוא מדהים, ועבורי - זוהי משמעות הפורום. ללא "חתיכות"ההסטוריה האלו - העניין, לפחות עבורי, היה מזערי. דוגמאות? המלון בממילא, עם שלט הרצל (והתמונה ששלחת - שזיהיתי שם את סבי, מתחת לשלט), מגדל השעון בשכם (אריק), 5 הל"י שגילתה אפרת, הטמפלרים, המידע על הסמלים - ומה שמסתתר מאחוריהם שלך, של זקו,ורד, חיים, צלף, רימר,לדני,אלכס, ועוד ועוד.לשמחתי, אין כמעט "ספור נוסטלגי" שאין מדליה, סמל או מטבע שמתקשר ושופך אור עליהם... ב-3 השנים שאני מתעסק ב"אוסף" - פרט לשיחות עם חיים גרוסמן, אינני סבור שהיה לי מקור למידע כפי שיש כאן, ושוב: לא על הפריטים ואיסופם, אלא מה הם "מספרים"! ואין ספק, שאת אחד המקורות המדהימים לסיפורים אלו, ואוי ואבוי אם זה יפסק!! ומוכרח להוסיף עוד משהו: באחת הפעמים הראשונות שנכנסתי נדהמתי מ"התנפלות" שהייתה על מישהו ,שהציג עצמו כ"חדש", כמוני.. הפתיע אותי, וחשבתי שיש כאן התנשאות ו"קליקה", במיוחד שהנ"ל פנה אלי, והציע ב"נחמדות" רבה את עזרתו (וציין את הכרותו עם סבא ואבא). למזלי, לא התעצלתי ושאלתי מישהו מהפורום מה קרה שכולם "יורדים" עליו. כשקבלתי את התשובה - הבנתי שניצלתי מ"ניצול" , בלשון המעטה. אז גם כך אפשר ללמוד משהו.. מהצמא לסיפורי נוסטלגיה ומורשת, לילה טוב, בעז.