לכבוד דיצה וכל יתר החברים בפורום
אני נהנה כל יום מחדש לגלות פינות נסתרות ופנינות מרנינות בעולם האספנות. חלקם הגדול הם מוגשים ומוצגים בצורה יפה ולרוב מעמיקה. לעיתים הם מגרים את הסקרנות האינטלקטואלית שלי ומאותו רגע אני שט על כנפי ה"גוגל" לעבר מינזרים בלגיים, בתי יציקה גרמניים או בתי זיקוק מקסיקניים. הכל בהתאם ועל סמך החומר שנמסר באותו שירשור - שכאמור - הצליח לעורר את סקרנותי. אין - וכבר הרבה זמן שלא ראיתי - שירשור נוסטלגיה. ולי אישית קצת חבל, אבל מילא. ראיתי לאחרונה כמה קטעי אוסף כמו מאזנים של חיים, סכינים של מוטי, קצת חרבות של סער, וכאמור שני חברים (מנשה ודיצה) שהציגו פריטים הקשורים ליום העצמאות. אולי זה לא אוסף (כבר דנו במושג) אולי זאת סתם אגרנות (כבר דנו במושג) אולי זאת סתם ברברת (אולי כדאי לדון במושג) אבל זאת המהות של הפורום: במה פתוחה של כל האנשים שמסתובבים סביב נושא איסוף מובהק או לסירוגין מתפזרים (כמוני) סביב כמה נושאים והתעסקויות. איני רואה טעם ליצור עימותים ולאמר למה הוא התחיל, למה הוא לא עשה, או למה היא לא אמרה, למה הם לא נתנו, ולמה, ולמה. לכן, אני ממשיך להנות ממה שאני נהנה. אני ממשיך לקרוא את מה שמצליח לעניין. אני ממשיך להביט ולהתמקד במה שהכי מסקרן. ובמיוחד, אני משתדל כמה שפחות לבלבל את המוח (לא כמו שעשיתי בהודעה הזאת).