בהכנעה, ממש לא נעים לי שעל ידי כך

ניצה 7

New member
וזה המלון שבחזיתו היה השלט הנ''ל, שם כתב

הרצל את '''מדינת היהודים''

ניצה 7

New member
ואם מישהו נוסע לפריז אולי ירצה למעני לבדוק אם

השלט עוד קיים ברחוב קמבון בחזית מלון ''קסטיל'' על יד ''שנל 5''.

לעניין ציון יום הרצל, יום פטירתו

עדיין מהווה יום בחירה במסגרת המערכת הממשלתית,ביחד עם האחד במאי. יתר הימים הם חגים דתיים (של כל הדתות !!), ובנוסף יום הניצחון על גרמניה הנאצית, יום ירושלים, וכמובן יום השואה, ויום הזיכרון לחללי צה"ל. אני מודה שנראה לי תמיד מוזר מאוד שעדיין זה נחשב ליום בחירה, לא בגלל שהרצל לא חשוב, אבל בגלל שלמעשה זה יום הבחירה היחידי שהוא של איזשהו ממנהיגי הציונות או המדינה. לא שאני חס וחלילה משווה מי יותר חשוב (הסתבכתי...) פשוט משונה שרק אותו בוחים להעניק בתור יום חופש...

ניצה 7

New member
אפרת, אולי זה המקום לספר לך שלפני מספר

שנים, ביום כ' בתמוז, יום פטירתו של הרצל, הסתובבתי כל היום סביב מכשירי הרדיו והטלוויזיה והשתוממתי שלא מזכירים כלל את הרצל ביום הזה. בסופו של דבר כתבתי פקסים ושלחתי למנהלים של הגופים הללו הערה בעניין זה, בתור אזרחית מן השורה שאכפת לה. המשכתי לחכות ורק במהדורת החדשות בטלוויזיה של 11.30 בלילה הביאו סיקור קצר על הטקס בהר הרצל, והתביישתי לראות את ההשתתפות הדלה. לא יודעת אם השפעתי אז במשהו, אבל אין מה לעשות, יש לי סימפטיה מיוחדת לאיש הזה. אני שמחה שלאחר השינוי במועד הזיכרון ישנם יותר טקסים ותכניות. באחד מהם ישתתף הערב ד''ר חיים גרוסמן וישא דברים.

ניצה, זוכרת שדיברנו על גלובולים וגלויות מירב?

אז הנה גלוית המירב שעשיתי על הרצל לפני שנתיים גלויה של הרצל, עם הבול שהוצא לכבוד 100 שנה למותו, הוחתמה בהרצליה, ביום השנה למותו.

ניצה 7

New member
כן, רעיון מעניין וביצוע יפה, וביחוד התוספת

של החותמת בביתהדואר בהרצליה. יש לי את הגלויה הזו עם הציור של הרמן שטרוק וגם באחד הבתים שתכולתו חוסלה היתה תמונה גדולה כזו אך לא היתה לי התושיה לבקש אותה מראש. אם תצטרכו גלויה מיוחדת כתבי לי.

bo1951

New member
ניצה -היות ולא בקרת אצלי

אז אני מרשה לעצמי להעלות כמה פרטי הרצל. הראשון הוא העבודה המפורסמת ביותר של סבא. בפינה השמאלית תחתונה ניתן לראות את קבר הרצל בוינה.בוריס שץ לא אהב כ"כ את התבליט הזה, כי נכתב עליו שהוא הטוב ביותר מבין אלו שנעשו ע"י בצלאל - ואחד מהם היה של בוריס עצמו...המידו הן 25X18. בעז.

bo1951

New member
די, שיעממתי אפילו את עצמי..

ותודה להדי - התמונות הטובות יותר הן של הדי.

ניצה 7

New member
ואם פיספסת - היה שידור מבניין מוזיאון הרצל

המחודש בירושלים וניהלו שיחה בחדר שעל הקירות היו עבודות שונות עם דמויות הרצל, שבוודאי לפחות רובן הן מבית היוצר של משפחתכם. ותודה על שהעלית את התמונות. ואולי אצליח אי פעם גם להגיע למרתף שלך. (אולי עד אז יימצא מקום הולם יותר ליצירות המיוחדות).

bo1951

New member
פספסתי.

תודה. אנסה למצוא שידור בארכיון שלהם. להתראות, בעז.

lomas

New member
לכבוד דיצה וכל יתר החברים בפורום

אני נהנה כל יום מחדש לגלות פינות נסתרות ופנינות מרנינות בעולם האספנות. חלקם הגדול הם מוגשים ומוצגים בצורה יפה ולרוב מעמיקה. לעיתים הם מגרים את הסקרנות האינטלקטואלית שלי ומאותו רגע אני שט על כנפי ה"גוגל" לעבר מינזרים בלגיים, בתי יציקה גרמניים או בתי זיקוק מקסיקניים. הכל בהתאם ועל סמך החומר שנמסר באותו שירשור - שכאמור - הצליח לעורר את סקרנותי. אין - וכבר הרבה זמן שלא ראיתי - שירשור נוסטלגיה. ולי אישית קצת חבל, אבל מילא. ראיתי לאחרונה כמה קטעי אוסף כמו מאזנים של חיים, סכינים של מוטי, קצת חרבות של סער, וכאמור שני חברים (מנשה ודיצה) שהציגו פריטים הקשורים ליום העצמאות. אולי זה לא אוסף (כבר דנו במושג) אולי זאת סתם אגרנות (כבר דנו במושג) אולי זאת סתם ברברת (אולי כדאי לדון במושג) אבל זאת המהות של הפורום: במה פתוחה של כל האנשים שמסתובבים סביב נושא איסוף מובהק או לסירוגין מתפזרים (כמוני) סביב כמה נושאים והתעסקויות. איני רואה טעם ליצור עימותים ולאמר למה הוא התחיל, למה הוא לא עשה, או למה היא לא אמרה, למה הם לא נתנו, ולמה, ולמה. לכן, אני ממשיך להנות ממה שאני נהנה. אני ממשיך לקרוא את מה שמצליח לעניין. אני ממשיך להביט ולהתמקד במה שהכי מסקרן. ובמיוחד, אני משתדל כמה שפחות לבלבל את המוח (לא כמו שעשיתי בהודעה הזאת).

ניצה 7

New member
מאוריסיו, דיפדפתי עכשיו באלבום שלך בפורום

והיתה לי הנאה מהרוח הנוסטלגית שנושבת שם. כל הכבוד.

lomas

New member
תודה ניצה, אבל

תודה ניצה, אבל אין אצלי רוח נוסטלגית. האוסף מוגדר עד 1970 ולא שרירותית. עליתי לארץ ב-1972 וכל מה שהיה לפני כן, מעניין אותי תחילה מתוך סקרנות, ואחר כך מתוך תאווה לידע ולהבנה. אני עדין ממשיך לחפש את נושא שהעלת וזה דווקא מה שמצאתי קשור לאזור ולאותם השנים: פרחי ציון.

ניצה 7

New member
תודה מאוריסיו, הוכחת שסבלנות ודחף לדעת

ולחקור משתלמים. הוספת פרטים נוספים לנושא. רחובות היא שכנה לראשון והאגודה שם נוסדה רק מספר שנים יותר מאוחר. לשתי האגודות היתה מטרה משותפת לקידום החברה, אך בראשון חברי האגודה היו תלמידים צעירים וברחובות מבוגרים שהשתתפו גם בפעילות פוליטית. יתכן שהשם הדומה היווה סימן הכר לפעילות התנדבותית חברתית. אם יש לך שאלות בנושאים שמוכרים לי משום שאני ילידת הארץ - אנסה לענות. ברכות.

ke1234

New member
כמה פסלי הרצל שלי

הרצל מקבל את הכבוד הראוי לו מצרף ארבעה פסלים כאשר השמאלי ביותר והגדול עשוי גבס , לימינו על משטח שיש ומגודר הערצל מברונזה , גם שני הקנים עשויים מברונזה .

למעלה