בהכנעה, ממש לא נעים לי שעל ידי כך

ניצה 7

New member
חיים, אמש נהניתי לראות את התצוגה המרהיבה הזו

שלך ורציתי להגיב מיד לאחר התמונה האחרונה אך הדרך לפורום היתה חסומה. כתיבת שם משתמש וכו' לא עזרה לי. חשבתי לציין בדרך זו את סיומו של '''יום הרצל'' לאחר שדאגתי להזכירו כאן. הנה עוד הרצל של ליליאן שרציתי לצרף אמש.

הדי אור

New member
בנושא הרצל. קיים מרכז הרצל בהר הרצל

שהוא מוזיאון חוויתי שבו אנו "נפגשים" עם הרצל בתחנות שונות של חייו. וקצת על המוזיאון החוויתי של הרצל. אנו ישובים עם הרצל בבית קפה וינאי בסוף המאה ה-19. (השרות של המלצריות היה על הפנים. הרשו לי לציין שעד עכשיו לא קיבלתי את הקפה). בנוסף אנו משוטטים עם הרצל בפריס ב1894 כעדי ראיה למשפט דרייפוס והאנטשמיות ברחובות (נו, מה חדש תחת השמש? נראה כי מה שהיה זה מה שיהיה. בנושא האנטישמיות. בפריז). לאחר מכן אנו עוברים ו"משתתפים" בדרמה שהתחוללה בקונגרס הציוני הראשון ב1897 בבאזל ומאזינים לסולטן הטורכי והלורד צמברלין. לאחר מכן אנחנו "עולים" ארצה במסע של הרצל לפגישה במקווה ישראל עם הקיסר הגרמני וכן ניכנסו ל"חדר" העבודה של הרצל. (מתי היה לו זמן לעבוד?) כמו כן אנו משתתפים עימו בתיסכול של אי מציאת פיתרון ליהודים לאחר הפוגרום בקישינב ב-1903 (ולפני שהצורר הגדול "מצא" את הפיתרון שלו לבעיית היהודים) אנו נתווכח (או נשמע את הוויכוחים) סביב תוכנית אוגנדה בקונגרס הציוני השישי ואת חולשת ליבו בעקבות הפעילות המתישה למען העם היהודי והמפעל הציוני שערערה את בריאותו (כמעט כמו כל מנהיג פוליטי כיום) ולסיום נסתכל "יחד" עם הרצל במציאות הישראלית כיום על רקע חזונו ומה עדין עומד לפנינו. וכל זאת בשישים דקות בהחלט מהנות. מה שנקרא ההיסטוריה על קצה המזלג ומוגש בצורה מעניינת ומהנה. גם למבוגרים וגם לילדים.

גיל, אוסף מקסים

אגב, את הסמל של יום העצמאות ה-12 אין לך? הוא גם נושא את דמותו של הרצל. חבל שאין לי כפול

ניצה 7

New member
את מזכירה את סמל יום העצמאת ה12 עם דמות הרצל

- קיבלתי אותו מהדי והתמונה למעלה בתחילת השרשור.

ke1234

New member
אלונה ,אל דאגה יש לי את הסמל

בנוסף יש לי אוסף גדול של גלויות ומעטפות של הרצל וספרי הקונגרסים הציונים המקוריים . נשאיר משהו לשנה הבאה .

ניצה 7

New member
גיל, אולי עוד לא ידוע לך. בארכיון

הציוני נערכה ביום הרצל פתיחה חגיגית של תצוגת אוסף פריטי הרצל שנתרם על ידי נדבן.

cohen chaim1

New member
הרצל על בול קק"ל

בהודעה קודמת של ניצה בשרשור זה ראינו בול של הרצל עומד על המרפסת על רקע מגדל דוד. כבר הזכרתי כאן בהזדמנות קודמת שיש לי חיבה מיוחדת לפריטים הקשורים לקק"ל, במיוחד אם מצוין עליהם שם קק"ל . מטעם זה שמור עימי אלבום הבולים שהוציאה קק"ל. אלבום זה הוא כעין חוברת שעל כריכתה מצויין שזהו אלבום בולי קק"ל. לצערי, רק חלק מהבולים שהוציאה הקק"ל קיים בתוך אלבום זה. לאחר שניצה כתבה את שכתבה, חיפשתי את האלבום לראות אם קיים שם אותו בול של הרצל ולשמחתי מצאתי שני בולים, כל אחד בצבע שונה. מה שמשך את תשומת ליבי הוא שעל שני הבולים יש עריך הנקוב במא"י שניכר שהוסף יותר מאוחר. על אחד הבולים אפשר אף לזהות חותמת עגולה עם המילה "דאר". לאור זאת שאלה לי למביני דבר בפורום - מכיון שידוע לי שבולי קק"ל לא שימשו כבולים דואריים, באיזו הזדמנות השתמשו בהם בכ"ז לצורכי ביול מכתבים והאם מבחינה אספנית, בולים כאלה שיש עליהם עריך וחותמת המעידה ששימשו כבול דואר , ערכם גבוה יותר?

ז ק ו

New member
הבול החתום

לא הוחתם בחותמת אמיתית של דואר. אל בחותמת ששמשה במשחק דואר.

ניצה 7

New member
חיים, לא מבינה בבולים, אבל יתכן

שהאינפורמציה שאוסיף תתתרום משהו. הבול שהבאתי למעלה, ללא עריך (מושג שלמדתי כאן) הודבק על גלויה שהתקבלה בראשל''צ בשנות העשרים המוקדמות. אותו אדם ששלח את הגלויה הזו כתב בגלויה אחרת ''במקום בול ארשום ברכה לשנה החדשה''. ואין בול על הגלויה. ואם, כפי שאתה כותב, בולי קק''ל לא שימשו כבולים דואריים (עוד מושג שלמדתי כאן) הרי יש להניח (לשאלתך) שניקנו כתרומה לקק''ל והודבקו כהוכחה לתרומה כזאת, וגם , אולי, כדי להדהדר בנאמנות לרעיון הציוני. בזמכו, בהיותי תלמידת בית הספר, הדביקו על תעודות בית הספר בולי קק''ל. איני זוכרת אם שילמנו עבורם או הסתפקו בתרומות ששולשלו מדי יום ששי לקופסא הכחולה. התעודות שמורות עמי.

nissim60

New member
בולי קק"ל...

אכן שימשו לצרכי דואר,בתקופה של טרום הקמת המדינה. החותמת היא לא משחק ובול זה אכן עבר בדואר, פשוט לא השתמשו יותר בבולי המנדט ועדיין לא הדפיסו את בולי המדינה שבדרך, אז השתמשו במה שהיה. ראו במאמרי הפורום את מאמרו המצוין של שמוליק כהן על בולי תקופת הביניים(המעבר).

cohen chaim1

New member
תודה לניסים

אכן זה הזמן להתרענן ולחזור למאמרי הפורום ללמוד ולהשכיל. הנהג להדביק על תעודות המעבר משנה לשנה את בולי הקק"ל היה קיים שנים רבות ויהכן שהוא נוהג עד היום. רק לשם הקוריוז, הנה תעודה נוספת שמודבק עליה בול קק"ל שמצאתי בשוק הפשפשים החיפני במיני מפגש האחרון שהיה לנו שם.

ז ק ו

New member
ניסים צודק בחלקו

בולי קק"ל אכן שמשו גם למשלוח דואר. החותמת הינה חותמת משחק, פריט מתוך משחק שקדם -אם אינני טועה למשחקו של קישון "חבילה הגיעה. חותמת דואר כלשהי מכילה פרטים על מקום ההחתמה לפחות, וכמעט תמיד תאריך. ומעולם לא היתה חותמת רשמית שנשאה את המלה "דאר" ללא שום מרכיב אחר.

nissim60

New member
לגבי החותמת...

הספציפית הזו אני לא יודע, אבל זו לא החותמת היחידה שהיתה בשימוש. היו חותמות עם שמות ישובים, והיתה עוד חותמת משולשת,לא חקרתי את הנושא הזה,אבל אולי אספן של תולדות הדואר מבאי הפורום יוכל לשפוך אור על הנושא.

nissim60

New member
מנהלת העם...

צילמתי דוגמא של חותמות שהיו בשימוש מנהלת העם יחד עם מספר בולי קק"ל, מתוך קטלוג בולי ישראל.

ע ו מ ר 4

New member
פעם ראשונה כאן...בוקר טוב

בעקבות קישור של סקיטו במקום אחר הגעתי .... פניתי לא מזמן את בית ההורים שלי..אנשים של ארץ ישראל של פעם...עם המון זכרונות. בהזדמנות אביא לכאן הסטורייה. משהוא קטן לפעם ראשונה...משהוא שנקרא:תרומה לרדיו שנת תש"ט...קרן קיימת לישראל.

למעלה