בהלת הרמדיה - מה דעתכם?

בהלת הרמדיה - מה דעתכם?

בהלת הרמדיה חושפת את החברה והיצרן לתביעות ענק! מה דעתכם על כך שבמאה ה-20 אירע מקרה כזה? מי אחראי - לדעתכם? האם משרד הבריאות היה צריך לערוך בדיקות מדגמיות של האבקה ולא לסמוך על הבדיקות שהציגה החברה?
 
סוף סוף התפוצץ הבלון. יש עוד כמה...

שערוריות בקנה בשטח הבריאות. למשל - אילנות היוחסין, עץ המשפחה, מנוצל לצורך איתור נכסים של ניצולי שואה - ופגיעה במשפחה שכלל איננה יודעת שעל שמה, יש רישום של קרקע במזרח אירופה. בשקט בשקט, אפשר לאתר ככה משפחות, לגרום להם לסוגי טירור גנטי (שפוגע רק במשפחה מסויימת) ולרשת אותן, או להתחזות להן. נורא מרגיז שה"מיליונרים" התקרבו ל"יד ושם" והתחילו למחשב את ענין הניצולים. מדובר ברוטשילד למשל.
 

ilang2

New member
תביעות ענק

היי דוקטור כרמית . זה מציין שגם היום יש רשלנות שעולה בחיי אדם בפרט בזלזול בלקוחות הצרכנים הגיעה הזמן שבית המשפט ייקח ברצינות תביעות נזקין וייצוגיות שימוטטו חברות רשלניות דבר שטוב לכל חברה דמוקרטית על טעויות משלמים ובית המשפט חייב להעניש בחומרה תרבות הסמוך הישראלית גובה חיי אדם החל מרופאים רשלנים שלא שולחים אנשים לבדיקות יקרות,כולל גנבות ענק שחברות גובות על שרות שלא נותנים וזה בגלל אי התייחסות בית המשפט לאזרח הקטן ונתינת גיבוי לחברות ענק,היגעה הזמן שהצרכן הישראלי ישכיל ויבין שהוא הכוח, בחרם צרכנים אחד הוא יכול לתפוס כל טייקון בבצים היגעה הזמן שנתעורר מהמזוכיזים שהמגזר הפרטי עושה לנו כמובן שמקבל אסמכתה בלהתעלל באזרח הקטן מהמגזר הציבורי איפה המהפכה? תתעוררו!!!!!!
 
אגב תביעות ענק

הופתעתי לקרוא שכבר היום הגישו שניים, כל אחד בנפרד תביעות ענק, אחת מבוקש לאשר כיצוגית. מה בוער להם? האם יש להם כבר ביד את כל הראיות? או שמא תאוות הפרסום הריצה אותם להיות הראשונים ולהיש תביעה שיראו את שמם בעיתון? חמור קופץ בראש?
 
נראה לי שעוד מוקדם

צריך לבדוק מה היתה הסיבה. אם כפי שמסתמן ונטען, היצרנית ידעה שאין ויטמין B1 מטעמי כשרות, והמשיכה לציין על הקופסה שיש בזה ויטמין B1 ודיווחה למשרד הבריאות שיש ויטמין B1, ולא להזהיר את ההורים שצריך לתת לילדיהם בנוסף ויטמין B1 - זה ממש פשע, ופושעים - כשתופסים אותם אז מנקנקים אותם. כמו שגנב עלול להצליח לפרוץ לך הביתה ולגנוב הכל למרות שהמשטרה מקיימת איזה סוג של פטרול בשכונות. אם מסתבר שזו היתה תקלה בפס יצור - גם אז יש אחריות ליצרן אבל אחרת. ולגבי בדיקות מדגמיות של מוצרי מזון ותוספי מזון - כיום מתמודדים בקושי בשירות המזון בסיכונים יותר מיידיים וחמורים כמו בשר מקולקל או משחיטה לא מפוקחת, ביצים עם סלמונלה (קטלני לא פחות), ועוד. אני בטוחה שהשירות ומשרד הבריאות ישמחו לערוך ביקורות יזומות אקראיות למזון החל מרמדיה ועד לקוטג' ומסטיקים, אם מישהו שם למעלה באוצר יחליט שזה מספיק חשוב כדי לתת לכך תקציב ותקני כח אדם מקצועי, ולהקים מעבדות מתאימות לנפח עבודה גדול יותר.
 

אלי ו.

New member
היום כבר די ברור מה קרה

אבל לטעמי משרד הבריאות צריך לחייב בדיקה של כל מוצר מזון שאמור להיות מרכז התזונה של האדם. בתזונה מגוונת אין בעיה עם מחסור בויטמין במוצר מזון מסוים, במקרה של מוצר מזון שהוא כל התזונה, חסר כזה יכול להיות קטלני, כפי שלצערנו התברר. מזון לתינוקות עד גיל 6 חודשים, ותחליפי ארוחות לתשושים צריכים בקרה ברמה של תרופות.
 
למעלה