בהמשך למה שכתבתי אתמול...

natalysh

New member
בהמשך למה שכתבתי אתמול...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3251705,00.html באיזה עולם אנחנו חיים??

זה כ"כ מקומם

איך רודף בצע מסוג כ"כ נחות חורץ גורלות בהינף יד (וכסף). והוא הרי לא המקרה הראשון והאחרון במסכת הרופאים הסורחים, חבל...

natalysh

New member
הוא חורץ את גורלן של משפחות

שלמות, שעכשיו שואלות את עצמן "מה אם היה לנו כסף?". רופא בכיר בישראל. אלוהים ישמור.

סיון87

New member
מזעזע..

אני לא יודעת איך הרופא הזה יכול לחיות עם עצמו לעשוק אנשים בתקופה הכי קשה שלהם ולמכור להם תקוות שווא בשביל מה? כסף?!?! אני כולי צמרמורת.. הרי הוא ידע שהוא הורג אותו!! אין מילים..

פשוט נורא

אני לא מצליחה להבין איך מישהו יכול להגיע לדרגות כאלה של שפלות ונבזות. לשחק ככה עם חיים ומוות של אנשים רק כדי להרוויח כסף. פשוט לא ייאמן.

lernery

New member
אין סיבה שהוא לא היה מקבל ציון טוב

המו"ר מודד אסרטיביות ויכולת עמידה בלחץ, או סוג של - וגם מסנן אנשים חולי נפש בסבירות גבוהה יותר (אני משער לגבי מישהיא אחת שלדעתי היא לא התקבלה לתל אביב רק בגלל שהם עלו על הבעיות שיש לה במו"ר והיא נפסלה אוטומטית). הנחמדות, נדמה לי, היא פרמטר משני יחסית בעניין. אבל כמובן שמו"ר לא מפריע למנוולים\רשעים בתנאי שהם מחייכים מספיק יפה... מה שכן, מתוך המדגם שאני מכיר, של האנשים שלעולם לא היו צריכים להגיע ללמוד רפואה, שזה אדם אחד, המו"ר הצליח לסנן אותו. מעבר למניעה של רופאים גרועים מאוד אני לא יודע אם זה זה משפר את איכות הרופאים

סיון87

New member
נכון

דווקא בגלל קור הרוח שהוא הפגין במעשיו ובזכות היכולת שלו לקנות את אמונם של אנשים הוא בטח היה עובר את מו"ר בלי בעיה..

המו"ר עדיין לא הוכח

כיעיל יותר או פחות מהראיונות. הוא רץ כבר שנתיים, לא? אולי עוד 20 שנה נוכל רק להתחיל לבדוק ולחשוב על את יעילותו של המו"ר...

morancho1

New member
אם הטענות כלפיו נכונות..

וואו זאת חתיכת האשמה. על קבוצת הביקורת להיות בלתי תלויה! אם זה נכון זה מטיל ענן כבד לא רק על הד"ר הנכבד ולא רק על חברת "ראש" אלא אפילו על חברת התרופות עצמה.. ובאופן אחר- אני מסכימה שזכותו של רופא לעסוק ברפואה פרטית וזכותם של החולים להתקבל ברפואה פרטית. אבל לסחוב חולים לעוד ועוד פגישות כדי לקחת הון עתק על כל פגישה.. ולהבטיח להם ניסים ונפלאות ולא להגיד להם שסיכויי ההחלמה נמצאים מתחת לקנטים..זה פשוט MAL PRACTICE.

lernery

New member
קצת רמזים בדרך

הבהרה - מה שאני כותב כאן הוא סתם ניסיון להיות בלש חובב, אני לא בא לשפוט את הבן אדם ולא להאשים אותו מתוקף ידע - אלא רק לנתח את שפת הגוף שלו - כמובן שהוא ראוי לעונש רק אם יוכח שהוא אכן פשע וכו' וכו' - לפי הריאיון - הוא רוב הזמן דובר אמת. שתי סיטואציות שבהן יש שפת גוף לא נוחה - א. כשהוא אומר "לא התניתי שום דבר לניסויים קליניים" (2:20 דקות בערך) הוא זז על הכיסא באי נוחות, נראה ששם הוא מסתיר משהו. ב. כשהוא אומר שחברים שלו מתקשרים אליו לתמוך בו הוא מתקן את המשקפיים שלו. זה לא בהכרח מעיד על משהו וגם לא רלוונטי. מצד שני, הוא מסתכל שמאלה במהלך רוב הראיון, אבל זה לא אומר הרבה, מכיון שהוא לא מספר עובדות אלא מגיב להאשמות וזה מצב שונה (נראה לי). הערכה גסה שלי היא שהוא שלם עם מעשיו (ולכן הוא נראה דובר אמת רוב הריאיון, ששם הוא אומר בעיקר דברים כלליים כמו "לא פשעתי") ולעומת זאת הוא כן הכניס חולים לתוך הניסויים תמורת כסף.

morancho1

New member
שרלוק,

תודה על הקישור ל"איך מזהים שקר" היה מעניין מאוד, במיוחד במקום לפני מו"ר
, אך אני בספק אם כישורי הבלשות שלי כאלה טובים בשלב הזה.. מה שכן נראה לי שהוא מאוד בטוח בעצמו, והאשמות האלה לא כל כך מזיזות לו.הוא רגיל אולי שאנשים מתנכלים לו, והוא בטוח ביכולת שלו להתמודד מולם.

mickeym

New member
אל תאמינו לכל שטות שאתם קוראים

האמינות של העיתונים והעיתונאים היא ממש לא מספקת כדי שאני אתחיל להטיל דופי במי שהיה רופא כ"כ הרבה שנים. טיפה קוליגיאליות.

in god we trust

New member
לאט לאט

אנשים ורופאים לעתיד, אל תמהרו להטיל דופי ולהשליך רפש על שום אדם! מתוך הכתבה אי אפשר להסיק מסקנות. אם הוא מכר לאנשים את מקומם בניסוי האמת וודאי שהדבר חמור אך עצם העובדה שהמזכירה מציגה בפני מטופלים את האפשרות לרפואה פרטית אינה מהווה מעשה פסול. להזכירכם, הד"ר המכובד לא אשם במצבה של מערכת הבריאות ובתורים הארוכים-אלו נובעים ממחסור ברופאים, מרפאות ותקציב ממשלתי. וודאי שהתור במרפאה פרטית אליה פחות אנשים יכולים ללכת בגלל בעיות תקציב הוא קצר יותר. מי אשם בכך???? וודאי לא הד"ר המדובר. אני לא קובע האם מדובר בחשדות של ממש או לא- אני רק אומר שלאף אחד מאיתנו אין כרגע יכולת לחוות דעה רצינית בעניין(האב האומלל מביע את דעתו אך גם הוא לא מכיר את כל פרטי התנהלותו של הרופא הנ"ל). כבר ראינו בעבר מקרים בהם הכפשות מסעירות שהתפרסמו בגאון על העמוד הראשון של העיתון הסתיימו בהתנצלות קטנה בדף האמצעי. חכמים הזהרו בדבריכם.....

morancho1

New member
הטענה האמיתית פה

היא לא קבוצת הביקורת. אפילו העיתונות ירדה מכך. הטענה היא האופי השחצני בו נהג עם חוליו, הגישה ה"כל יכולה" שבה אמר לחוליו בלי להניד עפעף- "נשאר לך חצי שנה לחיות". האם זו הצורה בה רופא צריך לדבר עם אנשים במצב כזה רגיש? הטענה היא שהרופא הנכבד נתן סיכויי שוא לחולים ושכנע אותם לקנות כל מיני "תרופות פלא" יקרות מחברת תרופות, שהוא גם קיבל הרבה הרבה כספים ממנה.. זה חוקי. אבל לא כל כך אנושי. אני לא אומרת מתוך מה ששמעתי בעיתונות, כבר ידוע שהם מאוד אוהבים להשמיץ רופאים על לא עוול בכפם..אני מדברת על אנשים שטופלו אצלו. שחצנות זאת התכונה שיכולה להיות מאוד שלילית אצל רופא.

../images/Emo45.gif על השחצנות...

ולצערי אני רואה רופאים שחצנים הרוקמים עור וגידים וזה מאוד מצער..

למעלה