חטא השחצנות
גם אם הוא שחצן, האם להיות שחצן זו עבירה פלילית? כנראה שלא. ולצערנו, יש הרבה רופאים שחצנים. אז למה דווקא הוא מכולם עובר לינץ' ע"י התקשורת? כנראה שהרופא הזה, שאני לא מכיר בכלל, הוא לא הכי נחמד בעולם; אבל מפה ועד לרצח האופי שעושים לו יש מרחק גדול. אם הוא באמת לקח שוחד מחולים, זו עבירה פלילית ועל זה הוא צריך ללכת לכלא,אין שום ספק; אבל יש הרבה האשמות בתקשורת, שנובעות מחוסר ידע מוחלט של אנשים, ומספיק לקרוא את הטוקבקים באתרים השונים באינטרנט כדי להבין את הבורות של אנשים ואת הרצון שלהם לשפוך את דמו של הרופא הזה. אנשים למשל, לא מבינים למה במחקר רפואי חולים צריכים לקבל פלסבו; הם חושבים שעצם העובדה שאותו רופא הפנה אנשים לקבוצת הפלסבו כבר עושה אותו רוצח. אנשים חושבים שהתרופות המדוברות הן תרופות פלא שמצילות חיים; הם לא יודעים שאין כאן שום קסם לצערנו, וכל התרופות הללו שעולות עשרות אלפי שקלים לחודש יכולות במקרה הטוב להאריך את החיים בכמה חודשים. אנשים חושבים שזה לא לגיטימי שמטופל יבוא לרופא שלו באופן פרטי וישלם לו 1200 שקל לפגישה; אבל זה מה שקורה באופן יום יומי אצל הרבה מאוד רופאים. אני לא מכיר את המקרה, אני לא שוטר, ואין לי הוכחות לשום דבר; אבל מתחושה אישית שלי, מדובר ברופא שאולי הוא לא מלאך, אך הוא לא פושע, ומעשיו נופלים בתחום האפור של האתיקה הרפואית ולא של החוק. בתור אנשים שמתעתדים להיות רופאים בעתיד, לפני שאתם חורצים גורלות של אנשים מן הראוי שתחכו לחשיפת האמת, אפילו כדי לתרום מעט לערך הקוליגאליות הרפואית שהולך ונכחד מהעולם.