בהמשך למה שכתבתי אתמול...

lernery

New member
זאת שחצנות?

זאת נוכלות, זו אי אמירת אמת. הרבה יותר גרוע לדעתי משחצנות.

doc monti

New member
אני לא הייתי ממהר לחרוץ את דינו

אמנם אני לא מכיר אותו עד כדי כך טוב, אבל מההתרשמות שלי ממנו הוא לא טיפוס כמו שטוענים. ממש לא.

morancho1

New member
אני לא חרצתי איש,

אני לא שופטת לחרוץ, אך מתקבלת פה תמונה של אדם שחצן, מכל מיני כוונים שונים שזה כבר נהייה תלת מימדי.. מההכרות איתו הוא לא נדמה לך שחצן? בגלל שהוא מספר בדיחות או בגלל שפשוט היחס שלו לחולים הוא חם ואמפטי?

doc monti

New member
הוא אכן נראה לי בנאדם חם ונחמד

אבל כמו שאמרתי קודם, אני לא מכיר אותו מספיק בשביל לנתח את האופי שלו...

Y a n i B

New member
מכל הטרארם את נתפסת דווקא לשחצנות?

את מסיטה את הדיון - מדעת או שלא מדעת - מהנושאים החשובים שאליהם צריך להתייחס, לעניינים שוליים.

Y a n i B

New member
אז את בוחרת משהו וודאי ונטפלת אליו?

זה שלא הוכיחו את הדברים החמורים לא אומר שלא צריך לדון בהם או בנושא עצמו, מבחינה עקרונית, בקוים כלליים. לעומת זאת, זה בטח שלא אומר שצריך לדון בנושאים אחרים שבהם יש לנו 'ודאות' - כמו השחצנות שלו - כי את מסיטה את הדיון, כמו שהסברתי לך מקודם, למקומות שוליים.

morancho1

New member
אני אתייחס למה שנראה לי,

זה דיון. אם כבר מישהו מסיט את הדיון זה אתה. בוא פשוט נוותר על הויכוח הדבילי הזה, טוב?

in god we trust

New member
מורן,

קודם כל , לא באופן אישי לא היה אכפת שהרופא שלי יהיה קצת שחצן כל עוד הוא רופא טוב ומצליח להשיג תוצאות אפקטיביות. שנית- כשאת מציגה את זה כאילו הוא פלט לעבר חולה בשחצנות :"יש לך חצי שנה לחיות" אין ספק שזה נשמע רע מאוד, אבל את לא חושבת שאם על פי מיטב הערכתו רופא מעריך שלחולה נותר זמן מוקצב לחיות (וזו סיטואציה אמיתית לגמרי)עליו לומר לו זאת? אולי לא לכל אחד ולא באותה הצורה אך במקרים רבים חובתו לעשות זאת. הכל עניין של הצורה בה מוצגים הדברים והמערכת שנרקמת בין רופא\מטופל, קשה לשפוט על סמך ציטוטים מפוקפקים בעיתון.

Dandy Walker

New member
חטא השחצנות

גם אם הוא שחצן, האם להיות שחצן זו עבירה פלילית? כנראה שלא. ולצערנו, יש הרבה רופאים שחצנים. אז למה דווקא הוא מכולם עובר לינץ' ע"י התקשורת? כנראה שהרופא הזה, שאני לא מכיר בכלל, הוא לא הכי נחמד בעולם; אבל מפה ועד לרצח האופי שעושים לו יש מרחק גדול. אם הוא באמת לקח שוחד מחולים, זו עבירה פלילית ועל זה הוא צריך ללכת לכלא,אין שום ספק; אבל יש הרבה האשמות בתקשורת, שנובעות מחוסר ידע מוחלט של אנשים, ומספיק לקרוא את הטוקבקים באתרים השונים באינטרנט כדי להבין את הבורות של אנשים ואת הרצון שלהם לשפוך את דמו של הרופא הזה. אנשים למשל, לא מבינים למה במחקר רפואי חולים צריכים לקבל פלסבו; הם חושבים שעצם העובדה שאותו רופא הפנה אנשים לקבוצת הפלסבו כבר עושה אותו רוצח. אנשים חושבים שהתרופות המדוברות הן תרופות פלא שמצילות חיים; הם לא יודעים שאין כאן שום קסם לצערנו, וכל התרופות הללו שעולות עשרות אלפי שקלים לחודש יכולות במקרה הטוב להאריך את החיים בכמה חודשים. אנשים חושבים שזה לא לגיטימי שמטופל יבוא לרופא שלו באופן פרטי וישלם לו 1200 שקל לפגישה; אבל זה מה שקורה באופן יום יומי אצל הרבה מאוד רופאים. אני לא מכיר את המקרה, אני לא שוטר, ואין לי הוכחות לשום דבר; אבל מתחושה אישית שלי, מדובר ברופא שאולי הוא לא מלאך, אך הוא לא פושע, ומעשיו נופלים בתחום האפור של האתיקה הרפואית ולא של החוק. בתור אנשים שמתעתדים להיות רופאים בעתיד, לפני שאתם חורצים גורלות של אנשים מן הראוי שתחכו לחשיפת האמת, אפילו כדי לתרום מעט לערך הקוליגאליות הרפואית שהולך ונכחד מהעולם.

mickeym

New member
כל מילה זהב

רוב האנשים כאן עדיין חיים בסרט פאטצ' אדאמס. נראה אתכם נחמדים לכל החולים אחרי שראיתם 30 חולים ביום שלכל אחד יש סיפור קורע לב. נראה אתכם מבשרים למישהו שהולך למות שאין לו תקווה כי הוא לא מתאים לקריטריון הרפואי לתרופה. למה זה לא לגיטימי לקחת כסף על פגישה פרטית? למה מתכנת איכותי יכול לדרוש איזה סכום שהוא רוצה על עבודה, או שעת עו"ד איכותי היא יקרה אבל שעת רופא לא? פשוט מזעזע אותי ערך הקוליגיאליות שנרמס כאן עד עפר על ידי אנשים שמוזנים מתקשורת שטחית ודבילית.

mickeym

New member
תראה, תשמע

ברור שרפואה הוא מקצוע שונה משאר המקצועות. אבל עקרונות כלליים של היצע וביקוש הם הגיוניים גם פה. אם יש רופא מחונן שזמנו קצוב ושהתור אליו ארוך, אם יש אנשים שרוצים להגיע אליו ורק אליו באופן פרטי אני לא חושב שזה לא אתי לקחת מהם כסף. שכל אחד יעשה לעצמו את השיקולים לגבי הסכומים הננקבים, לי אישית לא היה נעים לקחת עשרות אלפים מאנשים אבל אני מבין רופאים שכן.

Y a n i B

New member
הייתי אומר ככה:

שנחלק את זה בין: (א) - מה הרופאים עושים בג'וב הציבורי שלהם (וכאן המדינה צריכה לפקח) (ב) - מה הרופאים עושים בשעות ה'אקסטרא' שלהם (כמו מורה שנותן שיעור פרטי אחרי שעות ביה"ס) - וכאן אין למדינה זכות לפקח עליו

natalysh

New member
לגבי הפסקה הראשונה.

1. פאטץ' אדמס איננו סרט. יש רופאים טובים היום, יש רופאים שעדיין רואים את הרפואה כאידיאל, לפני שהם רואים אותו כמקצוע. זה לא סרט, וגם אם כן, אני מעדיפה לחיות בו מאשר להגיע ליום בו אני אראה מראה עצוב כל כך כמו הסיפור של איתי הלוי ז"ל ואתייחס לכך בציניות ובקרירות ובמונחים של כסף. כל דבר בעולם הזה אפשר לכמת ולמסחר ולתת לו מחיר, מלבד הכאב שיש עכשיו למשפחה שנותרה עם השאלה - "מה עם היינו מגייסים ככה כסף?". 2. נראה אתכם נחמדים לכל החולים אחרי שראיתם 30 חולים ביום שלכל אחד יש סיפור קורע לב. אם לא הייתי מאמינה שככה באמת צריך להיות ושככה אני אהיה, לא הייתי הולכת ללמוד רפואה.

mickeym

New member
נחיה ונראה

זה מאד קל לחשוב ככה כשאת יושבת לך בניחותא על הכסא וחושבת על "מה אם". זה הרבה יותר קשה במציאות. יקירתי, רפואה היא לא אידאל- זה מקצוע מרתק אך גם כפוי טובה, ואם לא תתפכחי את הולכת לחטוף כ"כ הרבה חרא במחלקות ובסטאז' שאת עוד עלולה לפרוש.

natalysh

New member
יקירי, אני מודעת בדיוק למה טוב ומה

רע ברפואה.נ ואני מודעת גם לכך שהרבה פעמים הרע עולה על הטוב. אבל אני יודעת שהגישה שלי היא לא לשבת בחיבוק ידיים, אלא לעשות משהו. כמו שקל מאוד לשבת על הכורסא ולחשוב "מה אם", קל מאוד גם רק לבכות על הדברים הרעים ולהשלים איתם. החכמה זה לשנות. ואנחנו באמת מתחילים הרבה חבר'ה מהשנה שלנו במאבק על תנאי הרופאים והסטאז'רים בארץ. כי בזה זה מתחיל. התנאים הנוראיים מולידים דברים נוראיים.

Y a n i B

New member
"החוכמה זה לשנות" - כן, אבל איך?

אני מקווה שתנסי ואף תצליחי לתקן את העולם הזה, לתקן ממש, בצורה אחראית ושקולה, ולא ע"פ הקריטריונים של הנמהרים של התקשורת, שאת מאמצת. יניב.

למעלה