בהמשך לנושא העישון בבתי חולים

La Folia

New member
בהמשך לנושא העישון בבתי חולים

מחקר שהתפרסם מחר בכתב העת הרפואי "British Medical Journal" טוען כי ישנה הפרזה בקשר שעושים בין עישון פסיבי לבין מחלות לב וריאה. ממצאי המחקר אינם תומכים בקשר כזה וכי עם זה קיים הרי שהשפעתו קטנה. מקור: BMJ 2003;326:1057

אז מה?

כמו שאמרו אחרי ועדת הקישון - אז שהחוקרים האלה ינשמו עשן סיגריות כל היום. כל מי שאינו מעשן ונאלץ לנשום עשן סיגריות יודע כמה זה מפריע ומציק - במיידי - בלי שום קשר לכן או לא מחלות ריאה. מי שישי לו הרגלים מזיקים לעצמו אבל לא מפריעים לסביבה - שיהיה לו לבריאות (או לא לבריאות), אבל אם ההרגל הזה מפריע לסובבים, גם בלי לסכן את בריאותם - זה צריך להיות מוגבל.

La Folia

New member
מוגבל מוגבל אבל בהגבלה

התקנות בנוגע לעישון במקומות ציבוריים בבתי החולים מוצאים לפועל לחומרה. ישנם בתי חולים אשר לא מאפשרים את העישון בכל תחומי המוסד. עובדה שמאלצת חולים, מבקרים וצוותים רפואיים לצאת אל מחוץ לתחום על-מנת לעשן. מה יעשה חולה, מבקר או איש צוות המוגבל בניידותו? מה יעשה חולה אשר מרותק למיטתו? מדוע כופים אליי להפסיק לעשן כאשר אני מתאשפז לפרק זמן ממושך? שיקחו דוגמה מקניון "אבנת" בפ"ת (ליד בית חולים בילינסון) שם ישנם פינות עישון בתוך הקניון. פינות העישון מצויידות במערכת סינון אויר מיוחד אשר לא מאפשר לעשן להתפזר ברחבי הקניון. כמו כן יש שם ספסלים לישיבה ומאפרות נקיות. את אותם טיעונים שכתבת בנוגע להרגלים המפריעים לסביבה אני יכול לטעון נגד העובדה שאת נוסעת במכונית ומזהמת את האויר (וזאת בשל העובדה שאת לא נוסעת בתחבורה ציבורית - דוגמה כמובן). כמו כן, מדוע בית חולים מרשה לעצמו לזהם את הסביבה ע"י שימוש בארובות ובמקביל הוא לא נותן לי לעשן בתחומו. ורק על-מנת לאזן את נושא הכתבה של הבריטיש מדיקל ג'ורנל - אתר YNET טוען כי ישנו חשד לניגוד אינטרסים במאמר וזאת בשל העובדה שהמחקר מומן ע"י חברת טבק

מחקרים...

אכן, צריך לבחון מי עומד מאחורי המחקר ובאיזה אופן הוא בוצע ומידת המובהקות הסטטיסטית של התוצאות. יחד עם זאת, בדומה לחיותה, גם אני לא אוהבת עשן של סיגריות לידי, גם אם יוכיחו לי שזה מומלץ לבריאות....
אבל, אני יכולה להבין כי מי שרגיל לעשן בהחלט סובל כאשר הוא מאושפז בבית החולים ולא מאפשרים לו לעשן בבית החולים. בכלל- כאשר אדם נאלץ להתאשפז בבית חולים "קורים" כל מיני דברים נוספים שעשויים לגרום סבל ואי נוחות: פתאום אתה מקבל "שותפים" לחדר, האוכל לא מי יודע מה טעים וכו'...
אבל, ככה זה כשאין ברירה- מתאשפזים, מבריאים וחוזרים אחר כך לחיים הרגילים (וגם לעישון

ליכטמן

New member
את המחקר מימנו חברות תרופות

על פי הפרסומים המימון למחקר זה נעשה ברובו ע"י חברות תרופות (עורכי המחקר ציינו זאת בפירוש). כמו כן יש ביקורת על המחקר שנעשה על זוגות שאחד מהם מעשן, והנתונים על הססטוס המעודכן של הנישואין לא עודכנו במהלך המחקר (יתכן וחלק התגרשו, ואזי לא רלבנטיים למחקר). בשלב זה קשה להסיק מסקנות מהמחקר. מצד שני אין לי ספק שיש "עליהום" לא הגיוני על המעשנים (אני לא מעשן). לא יתכן שלא מאפשרים כלל לעשן לחולים - תקנה שהציבור הישראלי לא יעמוד בה

ליכטמן

New member
תיקון טעות - מימנו חברות מתעשית טבק

מתנצל על הטעות. ממליץ לקרוא על המחקר http://www.cbc.ca/stories/2003/05/16/smoking030516

מימון על ידי חברות הטבק

היות והמחקר מומן על ידי חברות הטבק, יש חשיבות ניכרת לבדיקת אופן הביצוע של המחקר לפני שמסתמכים עליו בהסקת מסקנות לגבי מידת התועלת הבריאותית שיש בסיגריות. מאידך, כמו שכתב "לה פוליה" כולנו עושים דברים לא בריאים, לדוגמא כשאנו נוהגים אנחנו מזהמים את האוויר...

תעלולי חברות הטבק

לכל מידע שיוצא מחברות הטבק יש להתייחס בחשדנות רבה. זכור לי דיווח מהעיתונות שאומת אחר כך מידידה שהיתה שם, על כינוס בארגון הבריאות העולמי בו התכנסו נציגי מדינות מהעולם לנסות ולגבש אמנה בעניין איסורים שונים על טבק ופרסומת לטבק. ביום השני של הדיוים הסתבר שהאנשים שהציגו עצמם כנציגי ממשלה של מדינה מסויימת באפריקה שלא ננקוב כרגע בשמה - לא היו בכלל נציגי אותה מדינה אלא נציגי חברת הטבק הענקית "פיליפ מוריס" שבאו "לרגל" וגם לנסות להשפיע בכיוון שלהם. התרמית התגלתה כשנציגיה האמיתיים של המדינה הגיעו באיחור של יום לכינוס וגילו לתדהמתם ש"הם כבר שם"... אותה חברת טבק יצאה בהצהרות שהיא מבינה את הנזק ותנסה למנוע מילדים לעשן, ואז יצאה בקמפיין שלא מדגיש את נזקי העישון אלא מתאר שעישון זה "משהו שעושים מבוגרים". אתם יכולים לנחש איזו השפעה יש לקמפין כזה על בני נוער וילדים...

למעלה