בהמשך לספורט נשיות וכד' פותחת שרשור על תזונה|

טליטר

New member
בהמשך לספורט נשיות וכד' פותחת שרשור על תזונה|

היה פה דיון מאד מעניין שפתחה אפרוח בנושא טיפוח וכד'(אם כי לא לקחתי בו חלק כי פחדתי שתגלו כמה שטחית אני וכמה חשוב לי כל נושא החיצוניות שזו הסיבה מספר אחת בגללה התחלתי לעסוק בספורט
) אותי מאד מעניין התזונה של מי שעוסקת בספורט- האם זה שינה לכן את החיים? האם אתן אוכלות רק בריא? האם בגלל הספורט אתן כבר לא שותות אלכוהול? האם זה שונה מיום בו אתן מתאמנות וימי מנוחה? יאללה אל תהססו להיכנס לפרטים זה הכי מעניין מיטל

התפרצת לדלת פתוחה ../images/Emo13.gif

בדיוק חשבתי להזמין את כולכן ליום בנושא שיערך בקמפוס שיאים, אוניברסיטת תל-אביב ב-25/9 (יום ו). יום העיון נחלק ל-2 חלקים, לקהל הרחב ולמאמנים. 2 החלקים נראים לי מאד מעניינים ואם הייתי יכולה הייתי רוצה לשמוע את שניהם, אבל מן הסתם אני כבר רשומה לחלק המאמנים. מבטיחה לתת דיווח מלא מהכנס ואם תלכו לחלק של הקהל הרחב, אשמח לקרוא דיווח מלא גם עליו. והלינק: כנס מקצועי בנושא הפחתה במשקל

מנסה לבנות את הגוף שלי

ולא מאמינה שאפשר לעשות את זה עם לחם לבן ומרגרינה. מה שאני מכניסה לגוף זה מה שבונה אותו, ובעצם אותי. מעדיפה לדעת בדיוק מה זה. זה כולל להכין אוכל עד כמה שאפשר (לחם, יוגורט, חומוס וכו') ולקנות אוכל בצורה היותר גולמית שלו. אני עדיין אוכלת במסעדות וג'אנק מידי פעם אבל בגדול - בריא. גם במוצרי טיפוח (כלומר מה שאני מגדירה מוצרי טיפוח שזה בערך סבון) אני בהדרגה עוברת למוצרים יותר טבעיים. אני בהחלט יותר ממוקדת תזונה מאז שהתחלתי עם הספורט אבל בגדול לא נראה לי שזה מה שעשה את ההבדל. הפסקתי לאכול זבל פשוט כי התבגרתי... אם כבר, הספורט מאפשר לי להתפרע (יאללה, כולה 600 קלוריות בגלידה הזאת, אני מורידה את זה בשעה ריצה... טעות!!!) אבל לא הבנתי מה הקשר לאלכוהול? זה מפריע לספורט?

efratramati

New member
אלכוהול פשוט עושה לי רע

ועוד יותר רע מאז שהתחלתי לרוץ. אם אני שותה - אפילו קצת, נגיד כוס יין, למחרת אני סמרטוט.

omaopa

New member
בלי אלכוהול????

בלי אלכוהול זה לא חיים בכלל..... גם בעניין הבירה וגם בעניין התזונה, אני משתדלת להקפיד. אבל יש מחירים שאני לא מוכנה לשלם ולא משנה כמה יגידו לי שזה חשוב ונכון וצריך. בכל זאת, אני לא נילי וגם לא סבטה. זה תחביב ואם הוא פוגם יותר מדי ביתר החיים אז זה הופך לסר טעם. יש דברים שוויתרתי עליהם מכבר כמו שניצל מטוגן (מי לא אוהב שניצל? וכן, אני יודעת, אפשר לאפות אבל תודו שזה ממש לא אותו דבר.....) ופלאפל (חולה על פלאפל!) וגם על שווארמה (בגלל השומן שהם שמים מלמעלה) וגם על פיתות (כי זה המון קלוריות). אבל אלו הם כנראה הדברים שאני מוכנה לחיות בלעדיהם. מזלי הגדול שג'אנק פוד, שוקולד, גלידה, פיצה וכל הדברים האלה אני ממש לא אוהבת אז אין לי שום בעיה בלי. אבל יש דברים שלא אוותר עליהם בחיים. בחיים אני לא יאכל פסטה או אורז מלאים כי אני לא אוהבת את זה ובחיים אני לא אוותר על אלכוהול. לא כי אי אפשר אלא כי לא בא לי. מה? זה סוריה פה? מענים ילדות קטנות??

גם פלאפל אפשר לאפות

אבל אני מסכימה... למשל בקיץ האחרון ממש רציתי שניצל למרות שבד"כ אני לא אוכלת מטוגן. כיוון שלטגן מגעיל אותי, הוספתי חטא על פשע וקניתי מוכן! והיה מאד טעים, תודה.

מרב.

New member
לאחרונה התחלתי להחליף מאורז רגיל

לאורז מלא- הסוד הוא פשוט.. להשרות מספיק שעות. בן זוגי לא האמין שמדובר באורז מלא כשהכנתי את התבשיל הזה עם אורז מלא (והוא לא חובב גדול של אוכל בריאות, ננסח את זה ככה
)

efroch99

New member
אורז מלא Rulez!../images/Emo45.gif

בהחלט אין אצלנו אורז לבן. לא שאנחנו חובבי אורז גדולים גם ככה, אבל אורז חום מאוד טעים לי.

גם אצלנו רק אורז מלא../images/Emo70.gifאורז מלא שולתתתתת!!!11

בתנור עם עוף, סילאן, פפריקה וסויה. מוקפץ עם טופו, אפונה, תירס, ביצה מקושקשת ושמן שומשום. מג'דרה עם עדשים חומות קטנטנות (אלו שבגודל עדשים אדומות). אין על אורז מלא. אפרוח - אני מוצאת ביננו כבר כמה וכמה מכנים משותפים, שמת
חוץ מהתמונה כמובן. אני לא מאד דומה לך....

לא חושבת שזה משנה משהו במהות שלנו

ומכל מצב, היופי הוא שיש לנו דעות דומות על דברים בלי קשר לעניין הילדים. אמהות זה דבר מדהים בעיני אבל זה לא הדבר היחידי שמגדיר אותי.

מרב.

New member
ברור!

רק התלוצצתי על ה"מכנים המשותפים". וככל שחולפות השנים אני בהחלט יכולה להבין אנשים שבוחרים לא להביא ילדים (ולעיתים כשהשניים שלי מעבירים אותי על דעתי- והם מעבירים!- אני שואלת את עצמי למה לא בחרתי בדרך הזו
). זו בהחלט החירה לגיטימית בעיני אם כי קשה לחיות איתה בחברה הישראלית...

efroch99

New member
תזונה בריאה../images/Emo159.gif

הספקטרום לתזונה הוא כל כך רחב - בין ג'אנק מוחלט לבין הכל אורגני, מקרוביוטי, טבעוני וכו - שקשה להגיד לאיזה מהם אני יותר קרובה. אני לא פנאטית בכלום. אבל כן מנסה באופן מושכל להגדיל את הרכיבים החיוביים בתזונה שלנו לעומת הרכיבים הפחות חיוביים. אני בעיקר משתדלת להמנע כמה שאפשר מאוכל מתועש, ומקפידה לבשל אוכל בסוף השבוע (שיספיק למשך השבוע) שמבוסס על הרבה ירקות, דגנים מלאים וחלבון, ומעט שמן. חוץ מזה, אני אוכלת בצורה די קבועה במהלך השבוע, ואני חושבת שזה עובד טוב בשבילי - גם טעים לי, גם אני מרגישה שאני אוכלת מספיק, וגם לא מגזימה. בסוף השבוע הדברים קצת מתבלגנים ולכן אני אוכלת דברים פחות בריאים וגם זה מצטבר ליותר קלוריות. אבל אני חושבת שאני בתהליך ירידה מאוד הדרגתי, וסך הכל זה מתאים לי כי אין לי המון לרדת. אז אני מקבלת את זה שיש קצת חריגות, עדיין אני מרגישה שהתזונה די מאוזנת ובריאה. כמובן שיש עוד מקום לשיפורים. לאחרונה התחלתי להכניס יותר מזונות עתירי ברזל וסידן כגון ברוקולי (מכירות את ה"ברוקומיני"? אני חולה על הדבר הזה, זה טעים בטירוף ופצצת בריאות!), טחינה, עלים ירוקים וגבינות. גם סלק, שהבנתי שזה גם טוב למשהו, זה משהו שהכנסתי לתזונה שלנו לאחרונה. אני לא משתגעת על יין, אבל אנחנו חובבי בירות, וזה משהו שיוצא לי לשתות אולי פעם או פעמיים בשבוע. זה לא עושה לי משהו כל כך לראש, פשוט נורא כיף לי לשתות את זה. הבירה שלי זה לף בראון
. בירה של בנות, מה לעשות...

2_be

New member
מה זה ברוקומיני?

כל דבר שיש בו ברוקולי כבר נשמע טוב

לי הם פחות טעימים מברוקולי רגיל וטרי

(עדיף באידוי). מה שאני מוכנה לנשנש בלי הכרה זה אספרגוס טרי, מבושל ממש קלות במי מלח.

למעלה