ברוקומיני../images/Emo146.gif
זה סוג של ברוקולי אבל עדין מאוד, יש לו גבעול ארוך שאוכלים את כולו, והטעם קצת דומה לאספרגוס. מין הכלאה בין אספרגוס לברוקולי. מספיק לבשל במים רותחים מספר דקות, וזה כבר מוכן לאכילה. אפשר לאכול את זה ככה סתם עם קצת מלח, או להוסיף לסלט ירקות, או לירקות מוקפצים. אני מכינה רוטב שמבוסס על טחינה גולמית, רוטב סויה וסילאן - הולך מצוין ופצצת בריאות (רק לא להגזים בכמות הרוטב כמובן). הברוקומיני נמכר ברשתות השיווק וסופרים במדף הירקות המצוננים (ליד עשבי התיבול ודומיהם), על גבי טריים שחורים, וכתוב על זה ברוקומיני. זה עולה בין 11-17 שקל, תלוי איפה קונים. אני תמיד קונה שלישיה. מאוד ממליצה!