בהמשך לספורט נשיות וכד' פותחת שרשור על תזונה|

efroch99

New member
ברוקומיני../images/Emo146.gif

זה סוג של ברוקולי אבל עדין מאוד, יש לו גבעול ארוך שאוכלים את כולו, והטעם קצת דומה לאספרגוס. מין הכלאה בין אספרגוס לברוקולי. מספיק לבשל במים רותחים מספר דקות, וזה כבר מוכן לאכילה. אפשר לאכול את זה ככה סתם עם קצת מלח, או להוסיף לסלט ירקות, או לירקות מוקפצים. אני מכינה רוטב שמבוסס על טחינה גולמית, רוטב סויה וסילאן - הולך מצוין ופצצת בריאות (רק לא להגזים בכמות הרוטב כמובן). הברוקומיני נמכר ברשתות השיווק וסופרים במדף הירקות המצוננים (ליד עשבי התיבול ודומיהם), על גבי טריים שחורים, וכתוב על זה ברוקומיני. זה עולה בין 11-17 שקל, תלוי איפה קונים. אני תמיד קונה שלישיה. מאוד ממליצה!

אגשית

New member
אני עשיתי שינוי גדול

אחרי שנים של דיאטות (תמיד סביב ה-5-7 ק"ג) הפכתי את התזונה שלי מדלת קלוריות למלאה. השלב הראשון היה העפת המשקל מהבית. השקילות הרב יומיות (עם בגדים/בלי בגדים, לפני פיפי/אחרי פיפי... מכירות?) עשו לי רע היה קשה להתחיל את היום בלי לדעת כמה אני שוקלת (היום זה נשמע מגוחך) אבל נגמלתי ויש בזה שחרור גדול. בשלב השני התחלתי לשים דגש על פעילות גופנית והפכתי להיות מרזה ומדולדלת למוצקה יותר. ובהדרגה החלפתי את סל המזון ממוצרי דיאט לכאלו שנחשבים יותר בריאים ו"חומים" (לחם, אורז, קמח, פסטה) לא קונה שום דבר שהוא 0% שומן צורכת המון ירקות ופירות הפחתתי משמעותית אכילה במסעדות אני אוכלת גא'נק פוד אולי פעם בשנה עדיין חושבת כמו שמנה, אני מאוד אוהבת לאכול ובעיקר לבשל ולאפות אבל אני במודעות אחרת. אם פעם הייתי נלחמת ומחשבת היום אני הרבה יותר סלחנית כלפי עצמי. אני יודעת שהפעילות הגופנית עוזרת לי להיות במצב מאוזן ובשבועות שאני מתאמנת פחות אני מרגישה את זה היטב בבגדים. מבחינתי, הייתי שמחה לשמר את המצב.

הלוואי עלי

אני אוכלת מלא ירקות, רק דגנים מלאים, הכל בריא אך כאמור מאוזן פה ושם עם ג'אנק עושה המון ספורט ועדיין מתאמצת לשמור על המשקל שגם ממנו אני לא הכי מרוצה.... מצד שני, אבי לא רוצה אפילו לדמיין איפה הייתי בלי הספורט... איזה בטטה מתגלגלת...

אגשית

New member
זה לא כזה זוהר

השינוי אצלי הוא בעיקר בתפיסה. ונשמע שגם את בכיוון הנכון. ואגב, אם תשאלי אותי הייתי שמחה להפטר מארבעה ק"ג.

למעלה