בהמשך לעיניניי מיטבחים

בהמשך לעיניניי מיטבחים

היום היתה לי עוד פגישה, במיטבחי הפורום ברמת השרון. מעצבת בשם אורית עבדה איתי, ויצא עיצוב מאד יפה. בניגוד למקומות אחרים, הפרידה אורית את המקרר מיחידת הבילט-אין. (טוב, רקע כללי - המיטבח שלי בצורת ר, ופתוח לסלון. רואים מהסלון רק את הצד הארוך של ה - ר, ובעיצוב בו הבילד אין מופרד מהמקרר, הבילד אין ניראה מהסלון....ברור למישהו מה כוונתי??) בכל אופן, בעיניין המחיר - המחיר היה נמוך בהרבה מאשר קיבלתי במיטבחי סמל. נמוך ב - 9000 ש"ח.... עדיין, גבוה יותר מאשר הנגר של חברה שלי, אבל אולי זה שווה, כי יש פרזולים ברמה מאד גבוהה, עם 10 שנות אחריות, וזה מפעל שלם שעומד מאחורי החברה, ועוד משהו - הם מעמידים לך את המיטבח במיפעל לפני שהם מרכיבים אותו בבית, כך שאם יש בעיות כלשהן אז מתקנים אותם במקום, עוד לפני ההרכבה. בקיצור, האם למישהו יש ניסיון עם נגרים מול חברות, או עם מטבחי הפורום ספציפית? מה עדיף, 2000 ש"ח זול יותר מנגר, או מחברה? אני בהתלבטויות....

חוץ מזה, האם השיש חייב להתאים

לריצוף, בנוסף לארונות? מה קורה אם לוקחים שיש בהיר, על גבול האוף וויט - קרם? חברה שלי אמרה לי שכל דבר משאיר כתמים שלא יורדים אחרי זה. זה נכון לכל שיש?

amonit

New member
יעל, בעניני שיש:

שיש "קיסר" או אחרים שאינם "טבעיים" אלא מעשי ידי אדם לא סופגים כתמים כלל!! שיש טבעי סופג, אבל זה תלויי בסוג השיש,, השיש לא חייב להתאים בגוון לריצוף את יכולה להתפרע- זה יכול לצאת נחמד. ראיתי שילובים מקסימים, חוץ מזה השאלה היא לא בריצוף אלא בחיפויי הקיר שמעל השיש, ובמיוחד החיפויי שמעל הכיריים שם זה המקום הרגיש ביותר לכתמים....

אתי@

New member
נכון, זה לוי בסוג השיש ולא בצבעו

לדעתי קודם כל צריכה להיות התאמה או קונטרס בין השיש לחיפוי הקיר.ניתן לעבד את העץ בכל מיני שלבים של רטיבות עד ליובש מוחלט. דוגמא: אצל ההורים שלי יש מטבח לבן, השיש שחור, חיפוי הקיר לבן-אפרפר. זה יצא שילוב מאוד יפה. לגבי ההתאמה שלהם לרצפה - לפי דעתי צריכה להיות התאמה מסוימת מינימלית או קונטרס (למשל שיש כהה ורצפה בהירה או להפך). העיקר שלא יהיו יותר מידי צבעים (תזכרו שיש גם קירות לצבוע) כי מטבח זה חדש שהוא גם ככה די מקושקש...

אתי@

New member
אופס נתקע שם משפט מהודעה קודמת ../images/Emo9.gif

(עשיתי העתק והדבק בטעות...
) אז תתעלמו מהמשפט על עיבוד העץ...

חברה שלי בחרה בשיש שניקרא

חול ים של אבן קיסר. היא אומרת שכל דבר שעומד על השיש - אפילו כוס תה שנוזת קצת, משאירה עיגול על השיש, אם לא מנקים מיד וביסודיות. מאחר ואנחנו רוצים ארונות כהים יחסית (חום אדמדם, כמון צבע יין, או נחושת כהה, האמת שהשמות האלה לא מייצגים את הצבע בכלל...אלא הצבע הוא כמו עץ כהה עם טיפה אדמדם בתוכו...) אז רצינו שיש בהיר בשביל לשמור על קונטרה. שמונית, את אומרת שאבן קיסר הוא שיש לא טיבעי, ואין בעיה איתו?

amonit

New member
יעל, בכל משטח בהיר גם בפלסטיק

רואים אם מניחים משהוא . השאלה היתה אם הכתם נספג או לא? אז "בקיסר" שהוא חומר פולימרי על בסיס של דבקים בחום גבוה בתנור לא נספג דבר. את יכולה להשתמש בחומרי ניקויי כגון מסירי כתמים, מסירי אבן למנהם ולשיש לא יקרה דבר!! לא לימון, לא עגבניה חומצית, גם לא כוס תה כל אלה לא יפגעו בקיסר. בשיש טבעי- {וזה תלויי בסוג כמובן יש כאלה שפחות} לימון, עגבניה, אפילו קפה עלולים להשאיר כתם בל ימחה. את יכולה להזמין בשקט קיסר או אורפל מנסיון רב שנים הם עושים את תפקידם. נ.ב אם את זקוקה לשם של חברת שיש שמתקינה אשמח לתת לך במסרים.

אתי@

New member
יעל - עוד רעיון ../images/Emo62.gif

היום עושים במקום שיש משטחי אלומיניום מה-זה יפים... זה אמנם לא נותן מראה קלאסי, אבל זה יוצא ממש ממש יפה. ראיתי את זה בבית שארונות המטבח שם היו ירקרקים (יפה אבל נמאס ממש מהר!!!) וכל מכשירי החשמל וה"שיש" היו מאלומיניום. יצא משגע

נופר30

New member
יעלי

שלומי אומר ( הוא מתעסק בשיש ) שככל השיש כהה יותר הוא סופג פחות השיש שסופג הכי פחות זה גרניט והשיש שסופג הכי הרבה זה אבן גיר(חברון,מצפה...)ושיש בהיר כמו קרמה או קררה הוא אומר שתמרחי על השיש סילר של שיש או שכבה של שמן בישול וזה יאתום לך את הנקבוביות של השיש וככה הוא יספוג פחות

לעניין הספיגה....

נכון ששיש ´ לא טבעי´ לא סופג ובעיית הכתמים איננה. ביחס לשיש הטבעי- נצטרך לטפל בו מיום הצבתו ולטפח אותו כמו שיש טבעי בריצוף. לשישש מטבח טבעי מומלץ מיד עם התקנתו להשרותו ל-24 שעות בשמן על כל שטחו, כדי שתהא ספיגה אחידה עד לרוויה, כך לא יופיעו כתמים מקומיים. אפשר אח"כ לישם עליו מדי פעם חומרים דוחי ספיגה.... מיותר לציין שהשיש ה´לא טבעי´ גם יותר קשיח וחזק בגלל צפיפות החומר והמונוליטיות שלו (אין בו נקודות תורפה), והברק שלו לעד יישמר בלי טיפול, ו´מותר´ להזניחו. שיש טבעי יאבד מהברק שלו עם הזמן כי הברק איננו מהטבע אלא שכבת ציפוי מלאכותית.

עצותיך מעולות! אבל לחברה שלי יש

שיש של אבן קיסר - כך שזה לא שיש טיבעי. היא טוענת שנישארים כתמיםגם אחרי שמנקים, אם לא מנקים מיד. האם נשמע הגיוני?

satan_il

New member
שלום לך

במקרה נכנסתי היום לפורום הזה יש לי נסיון בכלים סניטריים אבן וקרמיקה קרוב ל12 שנה לגבי הכתמים חברה שלך טועה ובגדול אין ולא קיים כתם שלא ניתן להסיר אותו יש חומרים איטום שקופים ויש שיש או קרמיקה שניתנים ליישום בלי בעית כתמים

amonit

New member
אין ולא קיים כתם שלא ניתן להסירו?

ברור, הרי עם הכתם אפשר להסיר גם חלק מהשיש.... אנחנו מדברים פה על שיטות ביתיות להסרת כתמים בכדי לא להזדקק לאיש מקצוע ולחיות עם הכתמים עד שימצא התקציב.

fireman

New member
אתה מוזמן לבוא לנסות

להוריד כתם שנוצר ברצפות באמצע הסלון שלי בגלל גלון בי ג´י בונד שנשפך בזמן ששיפצתי את הבית (לפני 10 שנים) ד"א הכתם עד היום לא נעלם לחלוטין

מזאלונה

New member
ועוד בענייני מטבחים...

המטבח שלנו יהיה פתוח לכיוון הסלון. עדיין לא ברור בדיוק באיזו זווית, כי עדיין לא התחלנו בשיפוצים, אבל בעקרון רוב הרהיטים בבית שלנו (שאילן בנה) הם מעץ אורן, כך שהמטבח יהיה ככל הנראה בגוונים בהירים אבל בשום פנים ואופן לא פורמייקה (איכסה). הסתכלנו קצת על מטבחים כדי לקבל רעיונות, אבל זה רק חיפוש ראשוני. יעל, את יכולה לתת לי את הטלפוןש ל הנגר הזה או הכתובת שלו? דווקא נשמע לי רעיון טוב - להביא לו שרטוט של העיצוב ולבנות במחיר יותר נמוך...

amonit

New member
אל תשללי פורמייקה מראש

יש היום סוגים מעולים וגוונים מדהימים, חבל לשלול רק מכוון שפעם זה באמת היה כך. בבית יש לי פורמיקה בצבע אגס מוזהב- גוון של עץ שבאמת מחמם את המטבח ונותן פתרון לא יקר ואיכותי, זה כמובן תלויי גם בחברה וברמת הגימור, הפירזול, והעיצוב.

למעלה