בהמשך לעיניניי מיטבחים

*מור

New member
מסכימה עם כל מילה, כיום בשוק

יש כל כך הרבה סוגי פורמייקה שלא ניראה לי שאדם שלא מבין בעץ יכול להבדיל, מעבר לכך בפורמייקה ניתן להגיע לגוונים וסוגים שניראים יותר מעניינים מעץ. ודבר נוסף, גם עם עץ אפשר ליפול - ובגדול, במידה והלכת לבעל מקצוע/ חברה שלא שמה מספיק שכבות של לקה להגנה או כל חומר אחר, אז לאחר תקופה מסויימת העץ יכול להירקב, מה שיכול להיות דבר מאד לא נעים עוד לאחר שמן הסתם העץ עלה יקר.

אני מסכימה במאה אחוז. ממה שראיתי

בזמן האחרון, יש פורמיקה שניראית בדיוק כמו עץ, או אם ממש לא, תשקלי פורניר לפחות. חבל על הכסף ועל העצים....

בשימחה. קוראים לו עותמן, והוא מטירה

שליד כפר סבא. תגידי לו שיעל מהגיעה דרך איריס שלחה אותך אליו. חוץ מזה, אם יש לכם הרבה ארונות לבצע בבית, את יכולה לרמוז לו שאם המחיר יהיה מתאים אז הוא יקבל עבודה נוספת, באמבטיה, או במירפסת שירות או בארונות הקיר בחדר שינה או במסדרון - אם יש. הטלפון שלו הוא (ואני מקווה שהוא לא יכעס שאני מפרסמת אותו...) 053-765462. והוא נורא נחמד.

amonit

New member
לא כל כך ברורה לי תכנית המטבח/

או הסלון שלכם, אבל,,,, יש מספר עניינים חשובים, קודם כל בעניין הכסף,,, לא חסרות חברות או נגרים פרטיים שפשטו את הרגל רגע לפני שקיבלת את המטבח... דרך אחת להגן על עצמך היא פשוט לפרוש את התשלומים למספר גדול,, ולא דרך הקרדיט של כרטיס האשראי שלכם, דרך אחרת היא לבקש ערבות בנקאית על הסכום, ומכוון שערבות כזו עולה כסף רוב החברות לא יתנו לכם אלא אם כן אתם תספגו את העלות , לדעתי זה כדאי לשלם את הסכום ולהבטיח לעצמכם את עלות המטבח. לעולם לא לשלם מראש ובמזומן מכוון שעקב המצב הכלכלי עכשו רוב החברות בקשיים. דבר שני- נחמד מצדם שהם מרכיבים לכם את המטבח במפעל <חשוב> אבל זה עדיין לא מונע או פותר את הבעיות שעלולות להווצר בעת ההרכבה!! כבר קרו מקרים שארונות המטבח לא נכנסו בדלת הכניסה והיו צריכים לפרק את הארון ולבנות אותו מחדש בבית.. או שהמדידות לא היו מדוייקות. בכלל דלתות ופרזול מרכיבים בסוף, אחרי התקנת הארונות ופילוסם. דבר שלישי:בדרך כלל חברת מטבחים אחראית גם לשיש, להתקנה, לפירזול, ויש שמוסיפות לעסקה גם מכשירי חשמל אלה מבצעים כדאיים כלכלית שכדאי לשקול, אני בתור לקוחה פרטית זכיתי לטיפול מסור ומיהמן ממטבחי דו איט במבצע שכלל שייש, מכשירי חשמל, כיור וברז

*מור

New member
היי יעל אני הייתי הולכת על מטבח

מחברה ולא מנגר ויסלחו לי כל הנגרים הפרטיים, פשוט נתקלתי ביותר מדי בעיות שצצו כאשר עבודה נעשתה בידי נגר, זה לא שאני חושבת שאין נגרים טובים - להפך, אבל בידיעה שאני צריכה להרכיב מטבח הייתי הולכת לחברה בלבד. אנחנו מתקדמים בקצב מהיר מבחינת עיצוב וארגונומיה יש דברים שלפעמים בלי מקצוע פרטיים יכולים לפספס.

היי אומנית ומור,

בקשר למיטבחי דו איט - הייתי אצלהם בפגישה, ואכן יש להם מיבצע נחמד, אבל - הצבע שאנח רוצה עולה אקסטרה כסף כי חייבים להחליף את הדלתות המעוןגלות שהם מציעים בדלתות ישרות, ורק אז אפשר לפתוח את מיגוון הגוונים, המיטבח שהציעו לי הוא מפורמייקה, ולא כולל אי, וכולל מכשירי חשמל מחברה שאני אישית (לא שזה אומר משהו...) מעולם לא שמעתי עליהם, ואשת המכירות שלהם בעצמה אמרה שהם סבירים, אבל לא מעולים. כמו כן, במיסגרת המיבצע שלהם הם מציעים חמישה גווני שיש, שלא אהבתי אף אחד מהם. אז גם פה, יש תוספת כסף. בקיצור, המיטבח שהציעו לי במיטבחי הפורום עולה כ - 6000 ש"ח פחות ממה שהציעו לי בדו איט, מפורניר, כולל אי - אבל בלי מכשירי חשמל. נראה לי שבהפרש המחיר נתן להיצטייד כמעט בהכל - במיוחד אם קונים במיכרז הכפול, במיכרז של המדינה או ב - אולסייל באינטרנט. לגבי נגר - החשש שלי הוא מעיניין האחריות וזה שהנגר יכול להעלם םפתאום, בניגוד לחברה מוכרת. מצד שני, חברות רבות ניסגרות כיום, ואז אין הבדל בין נגר לחברה. מה שחברה שלי עשתה עם הנגר הזה - היא לא שילמה לו שקל עד שהמיטבח שלה עמד על מקומו - ואז שילמה הכל בבת אחת. לא יודעת אם כולם יכולים להוציא אן לאפשר לעצמן כאלה תנאים, אבל ממה שאני דיברתי עם הנגר, הוא רוצה שליש מראש, שליש בהרכבה ושליש אחרי חודש - חודשיים. אז עם ויכוח קטן נראה לי שאפשר להוריד גם את הסכום הראשוני - כך שבצם מקטינים את הסיכון שמשהו יקרה. דווקא הקבלן שלי (שהוא חבר טוב מאד שלנו כפי שסיפרתי קודם) אומר שעדף ללכת לנגר פרטי כי הנגר ישתדל יותר עבורכם כי הוא מתפרנס מזה, כמו כן אטתם מדברים רק עם אדם אחד, שגם מייצר את הארונות, ולא עם מעצב שמעביר לביצועיסט שמעביחר לטכנאי שמעביר למכונה.... אני עדיין מתלבטת, אבל נוטה לכיוון הנגר.

*מור

New member
יקירתי כמה דברים לי אליך :

1. פורניר הוא בדרגה יותר גבוה מפורמייקה אבל זקוק בהתאם לתשומת לב ולנקיון נכון. 2. לכי לפי הרגש שלך, המצב נכון להיות הוא אכן בעייתי אי אפשר לסמוך לא על נגר פרטי ולא על חברה שלא תעלם, הורי לפני כ10 שנים קנו דירה חדשה וחברת המטבחים נסגרה שבוע לאחר שהם קיבלו את המטבח...זה פשוט ענין של מזל. אני לא מכירה את מטבחי דו-איט חשבתי שמדובר במטבחי הפורום ששמם כבר יותר ידוע. עקב המצב אולי באמת עדיף חברה, מוכרת וגדולה. 3. חברה טובה שלי עשתה מטבח אצל נגר פרטי, אכן מטבח משגע, ישבתי איתה ובחרתי את הצבעים ותכננתי איתה את המטבח, למרבה הפלא הנגר החליט על דעת עצמו לשנות מידות מסויימות שתכננתי (יחידות פתוחות לסלסלות), הוא בנה את המטבח הכל היה טוב ויפה והוא טען בתוקף שגם בגודל שהוא עשה ניתן למצוא סלסות וזה לא נכון כי יש גדלים סטנדרטים ואף אחת לא עומדת בגודל שהוא עשה על דעת עצמו המוטעת. מה שאומר שיש לשים עליהם עין ויכול להיות שיש דברים שהם יחפפו יותר מאשר מעצבת מטבחים בחברה מסודרת.

מה זה ´דרגה גבוהה יותר´ ?

באיכות, במחיר, באורך חיים? א.יש את עניין הטעם/ האופנה ורהיטי הפורניר או השילוב פורניר/פורמיקה יותר אופנתיים מארונות הפורמייקה השלמים. ב.פורמייקה קלה לתחזוקה ותישמר הרבה יותר שנים. ג.פורמייקה הרבה יותר זולה. היתרון אצל נגר פרטי אי עבודתו על פי מודולים אלא לפי מידות קיימות במקום בלי שישארו שטחים לא מנוצלים בגלל המודולריות. במצב הכלכלי של היום הסיכון בתשלום מראש קיים בכל מקוםםםם- אין ´ארזים´ מחוסנים ויש לבצע בדיקת מצב כספי מחוכמת בכל מקרה. הנגר הפרטי יותר גמיש בתיאומיו עם שאר בעלי המקצוע. החברות הגדולות מחייבות על כל ביקור נוסף מעבר לראשון ולפעמים מבוצעת הרכבה טרם זמנה , מבחינת ההגיון המקצועי הכוללני.

amonit

New member
אני רק רוצה להוסיף,,

אין לי דבר עם החברה המדוברת, אך למי שעשה עבורי עבודה מקצועית אני מפרגנת. כל אנשי המקצוע שהעבירו את התכניות שלהם מאחד לשני היו טובים ואף תקנו טעויות קלות בהתקנה עצמה. מכשירי החשמל מהמבצע שלא הכרתי קודם, התגלו כטובים, ואחר כך כשכבר הכרתי את השם בגלל המבצע פתאום שמתי לב שלחברים יש אותם מוצרים בבית כבר מספר שנים והם היו מאוד מרוצים. אני חושבת שההתלבטות היא לא בין רעיון של נגר פרטי או רעיון של חברה באופן כללי אלא בכל מקרה לגופו.. וזה חשוב כמובן גם ההמלצות.

תצרפי את הסקיצה של המטבח, ו

את צודקת בעיניין החלק הפנימי של המטבח (פרזולים) ברמה בגה בחברות, מאשר אצל הנגרים. אם את רוצה, שהנגר יקנה את אותם הפרזולים, סביר לניח, שלא יהיה הבדל גדול במחיר. חשוב, כמה שיותר יחידות מגירות/נשלפות יהיו במטבח, אפשר לעשות עגלה גם מתחת הכיור! זה מיקר, אבל כל יום תשמחי, שתשתמשי בהם. תחשבי על יומי חול, שהמטבח שלך בפעולה, ולא תצוגה מסודרת... אל תעשה יותר מידי ארונות עליונים, חבל על הכסף.ארונות, מתחת לשיש שימושים יותר. אל תעשה מטבח גדול - מטבח גדול= בלאגן גדול. בחברות יכולה לקבל תשלומים, בכרטיס אשראי - אבל תבקשי ערבות בנקאית על כל הכסף!!!, כי מצב הכלכלי של החברה לא ברור היום, אפילו שהתצוגה נוצצת,ומוכרות רבות עובדות כל הזמן.(הן אולי מעצבות, אבל לפני האינטרס שלך, הן חייבות למכור, וכמה שיותר! )דרך אגב, בין מחיר התחלתי לבין הסופי, ברוב המקרים יכול להיות אלפי שקלים - אפשר, וצריך לנהל מ"מ. שחברה מפרסמת 20% הנחה, תידעי, שבכל המחשבים תקנו את המחירים למעלה, ב:20% לפחות. זה השיטת המנסים... אם לא הורדת את המחיר, הרווחו בגדול, אם את נודניקית, כמוני, מרוויחים פחות, אבל את הרווחי ! ובצדק, כי המטבחים, באופן כללי בארץ יקרים מערכם. או! תעשה את זה בעצמך!? למה לא מ-IKEA ? אחרי קורס נגרות מזורז, את זוכרת?, את יכולה להרכיב לבד! איזה כיף!

אווה וכולם, תודה על העצות.

לצערי, אין לי סורק, אז אני לא יכולה לצרף את התוכניות של המיטבח ושל הדירה בכלל.... אבל, אין לי כמעט ארונות עליונים בתכנון, רק קלפה בגודל של 70 ס"מ, הקלפה של המיקרו ועוד ארון מעל המקרר. אבל יש לי הרבה ארונות תחתונים, ואי (שלא מחובר למים או לגז) שבעצם משמש כארון גדול, עם מקום לישיבה (כמו חצי בר) ויש בו גם כוורת ליינות ומדפים פתוחים לכיוון הסלון. לצערי, לא מצאתי באיקיאה מיטבח שמצא חן בעיניי, ולכן חיפשתי משהו אחר. חוץ מזה, נראה לי שאפילו באיקיאה לא מתקינים לבד את המיטבח, עם או בלי קורס נגרות.

ארון מעל המקרר...

חשוב מאוד, שמישור הקדמי של ארון מעל המקרר, יהיה בקו ישר עם דלת המקרר, ולשום מקרה לא יותר פנימה, כי אז הגישה לא נוחה. קשה יותר להרכיב, נגרים לא מתלחבים מהרעיון, אבל למשתמש זה חשוב. מצרפת סקיצה פשותה.

גילאור

New member
שיש למטבחים../images/Emo91.gif

שלום לכולם זו פעם ראשונה שאני משתתף בפורום כלשהו. הגעתי לכאן בטעות אבל בגלל שהנושא קרוב לליבי (וכיסי) החלתי לקרוא וממש נהנתי. שאלות שאני נתקל בהן ביום יום וקהל עונים לעינין !!! אז דבר ראשון אני מבין שזהו פורום חדש יחסית וכל הכבוד אשמח להישתתף ולתרום מנסיוני המיקצועי ככל שידרש (אם ידרש) אני כבר שנים רבות מתעסק בענף השיש ומכיר רבים מהשמות של היצרנים שהוזכרו בהודעות השונות. חברת הפורום למטבחים היא חברה אמינה ומקצועית ולא היתי חושש לקנות דרכם ואף מעדיף מאשר מנגר פרטי אמין ככל שההיה. אבן קיסר מוצר מעולה שדחק את הגרניט מהמטבח בנוגע לכתמים יתכנו במספר גוונים אך ברובם ניתן להסרה מוחלטת עם אסטוניש של יעקובי ללא כל בפגיעה המשטח. אני לא מתכוון לפרסם כאן אך אני מצרף קישור לדף מידע על המיפעל שלי ואשמח לענות גם על שאלות (בשעות העבודה בבקשה) טלפונית. לכל הקוראים והכותבים בפורום זה אשמח לקבל תגובות . תודה ובהצלחה

שלום לך, אני מעבירה את ההודעה שלך

אל לוח המפרסמים החל ממחר, וגם - אני אמסור את האינפורמציה שלך לחברה שלי עם השיש הבעיתי, תודה!

למעלה