בהמשך לשרשור נוסטלגיה-שרשור ממתקים של פעם

Purple Mushroom

New member
היו סוכריות כאלו ב am:pm בתקופה של אמיתי

אני זוכר שדיברנו עליהם עוד ב 2006. זקני הפורום
:) חחח .

EdisonGirl

New member
רוזמרי שיש היום ממש לא טועם כמו זה של פעם

והעלית בי געגועים לשוקולד האוורירי הזה.. זה עשה כאלו פיצפוצים נעימים בפה כשאתה משאיר אותו על הלשון. רר יאמי!

אני מתגעגעת לגלידות סנוקרסט, אבל לא מצאתי תמונה טובה. אהבתי את הפרילי העגול ואת גלידת פנטזיה האישית שנראתה בדיוק כמו הגלידה המשפחתית (ואני יודעת שיש את זה בתוצרת חוץ היום. זה לא אותו הדבר מבחינתי), וגם את גלידת מקס הפתעה, שהייתה בתוך תיבת אוצר חומה מפלסטיק.

ומישהו זוכר את זוקס? היו לי יחסי אהבה-שנאה עם זה, אבל עדיין מדובר בזיכרון רחוק ולכן מתוק

TDKR

New member
רוזמרי הישן היה טעים

וגם אהבתי את רוזמרי הקלאסי שמופץ עכשיו. קשה לי לומר אם באמת יש הבדל ביניהם, אבל כביכול לא אמור להיות.

EdisonGirl

New member
יש, כמו בהרבה מוצרים מהעבר

זה כמו שאתה מכין סלט מירקות טריים לעומת הכנת סלט מירקות שאינם כ״כ טריים (אבל גם ממש לא מקולקלים, כן?). משיגים חומרים זולים יותר, ולכן המוצר יוצא פחות איכותי. בעבר השקיעו עלינו!
כך נהרסה לי המקופלת (שיפרו אותה, כך שהיא נחמדה, אבל זה עדיין לא זה), ונהרסו לי הגלידות (שמשום מה ממש מתלהבים לעשות אותן רכות לאחרונה. מן ניסיון ליצור מרקם של שמנת משומן צמחי. בעיני, אם זה לא שמנת, אז עשו טובה, שיהיה מרקם של שומן צמחי!!), ונהרסו הגליליות, ונהרסו הרבה שוקולדים שהטעם של פעם ממש טעם איכות.
אז כן, הייתי ילדה אז, ועדיין- אני משוכנעת שהרבה מוצרים הפכו להיות מתוקים יותר, בגלל משהו במרכיבים (ולא בהכרח כמות הסוכר). עוד נקודה משמעותית- יש הבדל בין ״מגדים״ או כל מוצר שוקולדי אחר שבד״צ מכשירים, לבין הכשרות הרגילה. החלב הוא חלב ישראל, וזה על פניו לא משהו שאמור להשפיע, אבל דע לך שאפילו כילדה לא אהבתי את המוצרים ה״כשרים מידי״ הללו. יש מרקם גרגרי ולא נימוח, וזה הבדל רציני!

וכך, גם הרוזמרי שנותר אך ורק בגרסה ה״בדצניקית״, הוא פחות טעים מאשר בעבר, ואני משוכנעת שנעשה בו שינוי. הוא אפילו לא נראה לגמרי אותו הדבר, זוכרים את העטיפה המהודרת של הרוזמרי? הצבעים החדים?...

הייתי ילדת ממתקים, ופונקתי רבות בתחום הזה + אני מעריצה של עלית בגמלאות
(כשכולם שלחו מכתבי אהבה לערוץ הילדים, אני שלחתי כזה לעלית) אז סמוך עליי שאני יודעת מה אני אומרת

TDKR

New member
כן, ל"מגדים" יש טעם שונה.

הוא הרבה פחות טוב, יש להם טעם יבש כזה.

גיליתי שכבר זמן מה קשה לי לאכול שוקולדים, גם לי הם מרגישים מתוקים מדי ("יותר"). האמת שגם מרבית הגלידות מתוקות לי מדי. עכשיו כשאני חושב על זה, לא נשארו יותר מדי (אם בכלל) ממתקים שאני אוהב.

הו, גליליות! אהבתי את זה מאוד כשהייתי קטן, הם באמת לא אותו דבר היום. אפשר להשיג כיום גליליות שהן לא פרווה?

TDKR

New member
שכחתי מהוופלים האלה לגמרי.

אני זוכר שיצא לי לטעום אותם פה ושם, ותמיד הופתעתי שהם דווקא סבבה לגמרי.

EdisonGirl

New member
הופתעת? הרי ״לואקר זה טעים - לואקר זה מדהים״

יש להם סדרה של קוביות וופלים, שנקראת קואדרטיני, אדיר!

רק מצא לך את הטעם המועדף עליך וזה הכי, אבל הכי טעים במשפחת הוופלים!

TDKR

New member

ראיתי היום במקרה במכולת את הקואדרטיני, הם נראים לא משהו. אני באופן כללי לא אוהב וופלים, לואקר היו טעימים לי משום שהם גם דקים להפליא.

EdisonGirl

New member
גם אני לא אוהבת וופלים

אבל לקואדרטיני יש צורך לתת הגדרה חדשה
והם פשוט מעולים! המועדף עליי הוא זה, בטעם אגוזים >

תן לו צ'אנס :)

EdisonGirl

New member
יש לי גליליות מעולות בשבילך!

חברת דיפלומט (זו שמפיצה בין היתר את מוצרי פרוקטר אנד גמבל) משווקת גליליות תוצרת יוון, ארוזות בתוך פחית מתכת, עם מכסה מפלסטיק, שנקראות: ״Golden break״.
אבל בוא נתחיל את הסיפור מההתחלה...
מאוכזבת גלילית שכמותי, אחרי שאכלתי גליליות ״עדין״ שפעם היו פאקינג מעולות, וגיליתי שהמציאות נתנה לי בוקס בפנים, קיבלתי טראומה מגליליות ולא התחשק לי לנסות ולהתאכזב שוב.
ואז הן הגיעו אליי- באיזשהו סופר שביקרתי בו בפריפריה היו טעימות של גלילית באריזת פח כזו, גרפיקה מאוד לא מזמינה (אני חושבת שפעמים רבות גרפיקה איכותית מעידה על מוצר איכותי), והדיילת הזמינה אותי לטעום. הודתי שאני מסוייטת לגמרי מגליליות, אבל היא התהדרה בכך שזה מתוצרת יוון ומדובר בגליליות מאוד טעימות, שאני ממש מוכרחה לנסות! אחרי נאום כה חוצב להבות, השתכנעתי... וקניתי, המומה מכדי להאמין.
מאז לא נתקלתי בהן יותר (בחנויות ״מיינסטרימיות״ פחות משקיעים בנו בדברים כאלה), עד שניתקלתי בהן במקרה בסופר ״ויקטורי״, אני מניחה שזו חברה אחרת או מותג אחר, אבל כשראיתי שגם זה תוצרת יוון, אז קניתי, והטעם גן עדן!
עכשיו אני לא הולכת לתת לגליליות האלה לחמוק ממני

אני רכשתי את הגרסה בטעם קקאו ואגוזים. יש גם קפוצ׳ינו, אבל אני פחות מתחברת לטעם הזה אז מראש ויתרתי. היום רכשתי וניסיתי כאלו של חברה אחרת, שהיו במדף שתחתיו, בגלל שהמלאי של הטעם האהוב עליי אזל, אבל זה כ״כ לא זה!
הוופל לא היה מספיק טעים וגם המילוי לא. העובי של הוופל דק מידי... תוצרת רומניה, אגב.
בקיצור, נסה רק את זה שהזכרתי בתחילת ההודעה.
וחזור לדווח

TDKR

New member
רב תודות על ההמלצה!

וגם על התגובה הממש מושקעת. אני ממש מתגעגע לגליליות טעימות, בחיי. עכשיו רק צריך למצוא אותם (גולדן ברייק), יש לי הרגשה שזה לא יהיה קל חח...

יוווווווו הגלידה !!!!!!!!

ברגע אחד הצפת לי את כל הזכרונות ... את חייבת להשיג לי תמונה של הגלידה הזו ....

מין תיבת אוצר עם גלידת וניל-שוקו, ואני זוכרת גם שלמטה הייתה הפתעה... מרימים מין פלסטיק וזה מתגלה.

שכחתי מזה לגמרי, איזה אדיר איך אהבתי את זה!!!

למעלה