בהמשך לשרשור סידן - compression על העצמות, האם עדנה לשמנים?

RSPA

New member
בהמשך לשרשור סידן - compression על העצמות, האם עדנה לשמנים?

[הערה מקדימה: אני פותח שרשור חדש לסוגיה גם משום שזה משהו ספציפי וגם משום שהשרשור ההוא די מפוצץ. ]

אתם יודעים איך זה שלאחר קריאה מתחילים לצוף הגיגים...אז בענין הפעלת כוחות דחיסה/הידוק של העצמות כדרך למניעת דילדול עצם - עלתה בי המחשבה שאצל בעלי משקל עודף מופעלים בעצם כל הזמן כוחות כאלה שהם יותר מהכוחות הנורמליים בדר"כ.

כלומר אם אני overweight של 20 ק"ג לדוגמא במצב עמידה אני מפעיל כוחות דחיסה קבועים על עצמות הרגלים כאילו החזקתי משקולות של 20 ק"ג. במצב ישיבה אני מפעיל כוחות גדולים יותר מהסטנדרט ביחס למשקל נורמלי של אנשים על עצמות האגן ואם יש לי גם ילד קטן שמן ואני שם אותו על הכתפיים והולך איתו לטייל אז אני גם דוחק בעצמות הכתפיים והשכמות וכו' וכו' (הוא גם תוספת לכל ה overweight הכללי שלי ובאותו זמן מהדק את העצמות ברגלים וכד').

וכל זה אני כותב כאן כי מענין אותי אם ישנם מחקרים כלשהם שמצאו קורולציה בין משקל הגוף לבין שימור/דילול עצם? האם לשמנים יש פחות תופעות שקשורות לדילול עצם ומנגד הללו רבות יותר מהנורמל אצל רזים או מתקרבים למצבים אנורקטיים?

מישהו יודע?

סתם מענין....

Gidi Shemer

New member
אתה לגמרי צודק, אבל... המצב מורכב

הגיגיך הם הגיגים של מדען !! ואכן אתה צודק ומשקל עודף מייצר יותר דחיסה מכנית ובכך תורם לחיזוק העצם, אלא שאליה וקוץ בה (שים לב לשימוש המתוחכם בביטוי שמתאר איזור שומני)- עודף השומן משפיע לרעה על המטבוליזם של העצם וככל הנראה פוגע יותר מאשר שעוזר.

הנה מאמר שסוקר מספר מסלולים אפשריים שדרכם עודף שומן משפיע לרעה על צפיפות העצם, דרך מסלולים דלקתיים, הורמונליים, וכלה בהשפעות על ספיגת סידן. כפי שהמחברים מתארים, יש לא מעט חילוקי דעות בהקשר לתוצאת המחקריות אצל בני אדם, אבל אין הרבה מחלוקת על כך שבסופו של דבר התרומה החיובית של המשקל לחיזוק העצם נמוכה מהתרומה השלילית שלו.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3141563/

vegetalien

New member
מעניין. תודה.

עד היום הייתי מנחם את אמא (שעברה סוף-סוף לפני חמישה חודשים ניתוח בריאטרי) שתראה את חצי הכוס המלאה (ברור שזה נאמר במידת-מה של הומור מר) - לפחות העצמות שלה מוגנות יחסית.
עכשיו אתה בעצם טוען שהחסרון (מעבר לשאר החסרונות בהשמנה) בעצם גדול יותר מהיתרון גם במישור הזה. אז הנה עוד אשליה מתנפצת לה.
&nbsp
אגב, אם כבר בעודף משקל והשמנה עסקינן - אני נתקל בחודשים האחרונים בטענה עיקשת (שכנראה הפכה למנטרה אצל חלק מבעלי משקל עודף) שאומרת כי אנשים עם עודף משקל מתון (לא השמנת-יתר קיצונית) חיים בממוצע יותר לעומת אנשים בעלי טווח משקל "תקין" (דהיינו, בתוך תחומי ה- BMI הידוע לשמצה בקרבם).
הייתי רוצה לדעת מה אתה חושב על זה. יש לך יותר סבלנות ממני להתפלש במאמרים ובאותיות הקטנות.

Gidi Shemer

New member
בן, אני לא יודע את התשובה לשאלה שלך

אבל מראש זה ברור שזו תהיה תשובה בעייתית מכיוון ש״חיים בממוצע יותר לעומת אנשים בעלי טווח משקל תקין" זה משהו שמרמז למחקרים תצפיתיים מהסוג היותר בעייתי שמערבים כל כך, אבל כל כך הרבה confounding factors אפשריים, שקשה להגיע לתשובה אמיתית. אם יהיה זמן אני אנסה לחטט.

ולגמרי
, הצצתי לפני רגע בקבוצת הפייסבוק שאתה ואנוכי משתתפים בה (הקבוצה של עידן). אני פספסתי משהו והיום יש את חג ה״אי-מדע״? לא זכור לי כל כך הרבה מלל שמערב מילים כמו גרסון, b-17, רוח-נשמה, הנדסה גנטית, וכו׳ מזה זמן רב. כאילו כל תומכי הקונספירציות, החל מכמטריילס, דרך עולם הלמוריות וכלה ברצח רבין, כולם באו לבקר במשך שעתיים בקבוצה מדעית. מסוג הימים שהבולשיט כל כך גדול שאי אפשר אפילו להתחיל להגיב.

vegetalien

New member
אוי, צירוף מקרים.

בדיוק שלחתי הערה לעידן על העניין הזה. אין תקווה עם בני-אנוש. כל כך הרבה טפשות. אין לי אפילו כוח לענות (והאמת, שאין טעם. כי לא משנה כמה אשקיע בחיפוש אחרי הפרכות מהימנות, יבואו ויזרקו לי דברים אחרים במקום).

Gidi Shemer

New member
הקטע הוא שההשקעה דווקא שווה

מכיוון שאנשים שבאים לשאול באמת מושפעים ומקשיבים לא רק לזורקי הבדיות אלא גם לעדויות מדעיות. אני מקבל לא מעט מסרים לאחר שרשורים בקבוצה מאנשים שרוצים לקבל הרחבה על נושא זה או אחר. הם לא פונים אלי כי אני יודע כל. אני ממש, אבל ממש לא. הם כן יודעים לפעמים לסנן בולשיט ומחפשים ללמוד עוד.
הבעיה היא שזה באמת מתיש כשלא מדובר בבדייה אחת או שתיים אלא במבול כמו היום.

אתה יודע מה עוד משותף?
לעיתים, אחרי שאני מנהל דיון ארוך עם מישהו אני מחליט מתוך סקרנות מציצנית להקליק על שמו בפייסבוק ולהבין עם מי אני מדבר. לא פעם ולא פעמיים (טוב, אהיה כן- ברוב המקרים) אני מבין מהר מאד לאן נכנסתי. הבחורה שאני מנהל איתה דיון על ה- b12 המופלא שעלה אצלה רק בגלל שהיא לא אוכלת כמעט שומן היא דוגמה טובה. מסתבר שלא רק שומן רודף אותנו, אלא שגם רבין נרצח על ידי הממשלה, שאיידס זה וירוס שסונתז על ידי מדענים, שכדאי לנו לבדוק טוב טוב אם ממשלת ישראל לא היתה מעורבת בטבח הנוראי בהר נוף, ואם כבר אז כבר, ישראלי הוא ישראלי רק אם הוא ישראלי פטריוט, אבל פטריוט רק במובן שה״פטריוטים״ מוכנים לקבל.

27182

New member
BMI

הטענה על ה-BMI מבוססת על המטה-אנליזה ש-RSPA קישר. במטה-אנליזה זו יש בעיה שהחלוקה לקטגוריות גסה מדי. במטא אנליזות אחרות (למשל זו) טווחי BMI של 20-22.5 או 22.5-25 היו עם תמותה קטנה מזו שבטווחים 25-27.5 ו-27.5-30

vegetalien

New member
תודה.

בקיצור, כל אחד לוקח מה שבא לו ועושה מזה מטעמים. כמו תמיד.

RSPA

New member
מענין מאוד. תודה.

אם כך המסקנה המעשית שעולה, היא, שאין ברירה אלא להישאר "דל שומן" וליצור לחץ באמצעות משקולות ותרגילי כוח. או...
להגדיל את משקל הגוף ע"י "ניפוח" שרירים (יעני בודי בילדינג) על בסיס ההנחה שהמשקל הסגולי של מסת השריר גדול מזה של השומן וכך ניתן (אולי?) להגיע לתוצאות דומות רק ללא האליה והקוץ (אכן מתוחכם...
).
אפשרות נוספת היא להישאר רזה אבל לדאוג - וזה כמו שהעלו פעם "הגששים" - שתהיה לך "כלה (קלה) כבדה מאוד"..שאם היא "נופלת עליך בבוקר, צה"ל לא אחראי...". אין ספק שבמצב כזה - על עצמות מסויימות יהיה קומפרשן רציני ומועיל לעניין...

פצית219

New member
אפשרות רביעית - לדאוג לגנטיקה טובה

אמא שלי בעודף משקל, לא אוכלת שום דבר שמכיל סידן, לא לוקחת תוספים, לא עושה שום סוג של פעילות גופנית, ויש לה אחלה צפיפות עצם.

gs1234

New member
לא הבנתי מה התרגילים שעליהם את ממליצה...

סליחה, אבל אני מתייחס כאן לתרגיל שהמלצת עליו בשרשור הקודם... זה שמפעיל כוחות דחיסה... ההסבר לא מספיק מובן (להרים רגל אחורה ואז להוריד בלי לגעת?!).

אפשר לראות סרטון ביוטיוב שמדגים את התרגיל הזה? כמה חזרות צריך לעשות? יש עוד תרגילים דומים? מה דעתך על סקווטים?

תודה.

Gidi Shemer

New member
אני ברשותך אומר מילה על סקוואטים

אני לא מאמן ולא פיזיולוג של מאמץ, כך שקח את מה שאני כותב לך עם הרבה גרגרי מלח הימלאיי, אבל לטעמי- אם היה צריך לבחור רק תרגיל אחד שאפשר לעשות ואסור היה לעשות שום דבר אחר-

סקוואט היה התרגיל הנבחר!

gs1234

New member
כן, יש הרבה שחושבים ככה

ואני אכן עושה סקוואטים בכל אימון משקולות.

אף על פי שבשבועות האחרונים גיליתי את ה-Burpee ואני עושה 20-30 כאלה בכל יום. בנוסף לסקוואטים.

פצית219

New member
אני אנסה להסביר, אין לי מושג לגבי סרטונים

אתה עומד רגיל, ומרים רגל אחת אחורה כשהיא ישרה. הרגל השניה נשארת ישרה על הרצפה (הברך לא נעולה לגמרי). לא להרים את הרגל יותר מדי גבוה, המטרה היא לנדנד את הרגל למעלה ולמטה בלי לגעת ברצפה. הרגל שבעצם עובדת כאן היא לא זו שמורמת (אלא אם עושים את הנידנודים גבוה ואז עובדים על הישבן) אלא זו שעומדים עליה כי היא נושאת את משקל הגוף. התרגיל לא קשה. כמה חזרות צריך לעשות, זה אינדיבידואלי. בגדול, עד שרגל העמידה ממש כואבת ואז עוד נגיד 20.

gs1234

New member
תודה

תקני אותי אם אני טועה, אבל נראה לי שהתרגיל הזה מיועד לאנשים שלא עושים שום פעילות גופנית אחרת. אם מישהו עושה תרגילים כמו סקוואט או הליכה מהירה בשיפוע, אז הוא מפעיל כוחות דחיסה בעוצמה יותר גבוהה ממישהו שעושה את התרגיל הזה עם הרגל לאחור. נכון?

למעלה