הבהרות...
שלום כאשר הילד או הילדים לא בבית, אין שום בעיה. זה נראה לי די ברור. מדובר כמובן בזמן שהילד כן בבית, בבואו ובלכתו. שלוש שנים: זה החל בכך שעברנו לגור ביחד, בבית שכור (לא שלי ולא שלה). זה החל יפה, הילדים כבר קבלו את המצב, ונראה על פניו שזה יסתדר... ברם, כמי שחי, פרנס והיה מבוגר בבית, היו כמה דברים שלא חשבתי לעבור עליהם לסדר היום. בעיקר שקט אחרי 23:00 ולא להיות תורן כלים של הילד. הילד לא מסוגל לקבל שום מרות ולא מוכן להתמודד עם כלום. הוא בחר ללכת לפנימיה בניגוד לרצון האם ובאופן מאוד בוטה ואלים. בחרתי שלא להתערב. האם טענה כנגדי, שהיא הייתה מצפה ממני לעמוד לצידה, בדיוק כשם שהיו נטפלים אליה ברחוב ע"י גבר אחר מקללים ומגדפים אותה, לא הייתי אמור לעמוד מהצד? אז עמדתי לצידה...ושם טעיתי. הילד והאם נותרו ילד ואם גם אחרי והתפיסו. אני והוא משכנו את העבר להווה. לאחר מרורים, לאחר שהילד העניש את אמו בהתנתקות מוחלטת, חזר הביתה ובגדול. האם אמרה, אני לא רוצה לאבד אותו שוב וכו', ואני הבנתי שאם אשאר לגור שם זה הולך להיות סיוט. כמו כן, בנותי שלי נותרו "בחוץ", ולבקשתי רציתי גם אני לקבלן חזרה. התשובה שקבלתי, קודם שלי, וכאשר יהיה לי כוח אתפנה גם לשלך... זה הספיק עם עוד 2-3 מריבות לקום ולעזוב. למה זה כמעט התפרק: כי בת הזוג ראתה בזה הליכה לאחור, והיא אמרה שבזוגיות היא הולכת רק קדימה. אחרי כחודש של נתק, האהבה החזירה אותנו, אבל זה לא בדיוק כמו קודם. גם הנושא הזה, של ילד עוין, עליו אני מנסה שוב ושוב לקבל קצת עזרה, לא מוסיף כי אם גורע. המחשבה ל-"להנות" מחברתו הרבה פעמים עולה כשיקול אם לשים פעמי לבת הזוג או לא! מדובר במרחק נסיעה של 50 ק"מ. אני תקווה שאת מבינה עכשיו יותר טוב...