בהמשך

yaeli4

New member
רולן, ד"ר שלומית בלנק - פסיכיאטרית

מעולההההה. מעבר למאמר שציינת, שקראתי אותו בשקיקה, שמעתי עליה מאנשים גדולות ונצורות. אני מאמינה דגולה בשיטה שלה. ונכון, חשוב להמשיך מהנקודה שבה נמצאים ולא לדוש בעבר, למרות שאני מתקשה בזה בדרך כלל, אבל אני עובדת על עצמי. מה שהדהים אותי בשיטה שלה, זה שהיא טוענת שמנגנון ההדחקה הוא מנגנון הגנה חשוב כל כך ולא צריך לפרק אותו ולא צריך להכריח לדבר על הדברים כשמרגישים מוגנים כשלא מדברים עליהם. זו נקודה שאני צריכה עוד לעבד בתוכי. סביב השעון, שיהיה לך רק קל. את נשמעת לי בנאדם חזק למדי. קחי חיזוק וחיבוק ממני,

הצדעה לד"ר שלומית בלנק

היא פשוט נשמעת כמו קול ההגיון. כבר במאמר הראשון התרשמתי מאד משיטתה ומאישיותה. אתמול סיפרתי לבעלי ואמרתי לו שיש נטייה להעדיף "לדבר על זה" מאשר "לעשות את זה". ההתמודדות של עכשיו אני איתך עד הסוף- קשה. הלוואי וגם אני הייתי נוהגת ביומיום לפי ההגיון הזה. ותודה על העידוד

b4icu

New member
סיפור דומה ומרתק

שלום חברתי לשעבר, אם לשלושה (אז לשתיים) התבקשה ע"י הגדולה (אז בת 12) לפנות את הבית לקראת יום הולדת שהגדולה אירגנה לחברות. הינה האם כיבוד, קשטו את הבית והיא והקטנה יצאו לאחות באותו מקום יישוב. בשעות הערב המאוחרות, חזרו האם והבת הביתה וגילו שלהגדולה נעלמה. לא נגע בכיבוד ולא היו סימני יום הולדת... האב והבת סידרו בריחה. הבת הלכה לאב הגר בריחוק, ובקושי הסכימה להפגש במשך שנה ויותר, בנוכחות עובדת סוציאלית. לאחר מריבה טובה עם האב וחברתו לחיים, חזרה הבת לאם ומאז הכל אחלה. לא צריך להוסיף, שגם שם היחסים בין האם לאב (הגרושים) קשים והילדים לא אחת שמעו דברים קשים על הוריהם השניים מפי זה ששהו במחיצתו. טעות של הורים טעוני מטען שלילי, שברבות הימים חוזר בריבית (לרעתם). מה שנותר זה לתת לזמן קצת לעבור, ודבר שני, רצוי לא לענות לילדה בת 7 כאשר הקול הבוקע מגרונה נושא מילים של אם מבוגרת, כמו למבוגרת. יש לענות לה כמו שעונים לילדה בת שבע! הרי הדברים לא נאמרו מתוך הבנה, ולא הילדה הגתה אותם. לדעתי, היא לא בדיוק הבינה את המשמעות (בית משפט למשל...) ולכן אין בכלל להתיחס לבעיה כ-"הילדה". את הדברים יש לסגור עם האם. ורמת המטען שיש שם די מובנת, אם הדו שיח נעשה בין כותלי ההיכל (בית משפט) ולא בביתם שלהם, או אצל מפשר. חבל שבבחירת התחמושת, הילדה בת ה-7 שימשה להעברת המסרים. מאוד כואב לשמוע.

עלמה 3

New member
ליז, משהו שמצאתי בשיטוטי

לעיון , גם לבעלך, בימים אלה הנושא קיבל קדימות ומשמעות רבה. קריאה מהנה ,,,

למעלה