בהקשר לפולמוס שהתעורר לאחרונה- [רובד עדין]

בהקשר לפולמוס שהתעורר לאחרונה- [רובד עדין]

בפוסט הזה אני מבקשת להניח בצד את כל האבחנות דוברו והוקלדו בשבוע האחרון.
מבקשת מכם לחשוב על הילדים שלכם,בסיטואציה שהכי לא קל לחשוב עליה.חישבו על השנה הראשונה לחייהם.
זו תקופה שבה יצור אנוש הוא הכי חסר אונים,הכי זקוק לתמיכה מירבית בכל המובנים.לקבלת פנים מלאה במעשה וברגש. כשהוא מתרטב ומתלכלך כתוצאה מהפרשות טבעיות,אינו יודע אפילו להגיד לעצמו,לחשוב "תכף יבואו אלי ויעזרו לי" - מה שזקן סיעודי שאיננו סנילי כן יודע.תינוק קטן שאפוף בהפרשותיו- הכל רע לו,ואין לו שום אופק.כי תקווה יש בתוך מחשבה מילולית,ואילו לו אין עדיין יכולת סימבוליזציה."הם דווקא היו מאד נקיים בקבוצה"- אולי תגידו. אבל איזה מדורי גהינום הם עברו עד אז...ובלילות שלא בטוח שהיתה שמירה מהודקת....אנחנו פשוט לא יודעים.
התגובה שאני מקבלת כשאני משרטטת דברים אלה היא בדרך כלל "אויש אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה".אבל בעצם,אנחנו ממש חייבים כולנו להבין,שבתקופה שבה תינוק אמור להיות במצב של BLISS ,סוג של גן-עדן שבו הוא רק אומר 'ג'ק רובינסון' - וכבר אמא באה אליו,או אפילו רגע לפני האמירה נוכחותה המבורכת איתו,לעזרתו ולהקלתו ...כל זה אף בבית הילדים הטוב ביותר...היה באופן חלקי ביותר.בעצם הילדים שלנו בשנתם הראשונה יצאו למלחמת קיום והישרדות.רק שבדרך כלל יוצאים למלחמה חמושים,והם לא היו חמושים בשנתם הראשונה בכלום.בגיל מאוחר יותר נוצרת תחמושת של מילה ומחשבה ודימוי . וילד יכול להרגיע את עצמו במילים משלו....לעוף אל עולם דמיון שהוא בורא לתועלתו...לקוות לאחר כך טוב יותר....אבל כל אלה לא בשנתו הראשונה.פרט למקרים מיוחדים במינם,למשל של אמא אומנת שהתמסרה כמו אמא טבעית לכל עניין.אבל לא כל ילדינו זכו לכך.ישנן עדויות קליניות מיוחדות ,מטיפולי אורך בכלל,ומטיפולים של פוסט טראומטים בפרט [רובן שמעתי בימי עיון מקצועיים ולכן לא אביא תימוכין]- שהתקופה הראשונית הלא מילולית הזאת נחקקת,לפעמים במצב דיסוציאטיבי[כלומר מנותק מהנפש של היומיום,כדי שהאפקט האברסיבי לא יפריע לתיפקוד תקין].אולם בעיתות מיוחדות של לחץ ומצוקה,ילד יכול שוב לחוש טעם הישרדותי של עקה לחזור בזמן לאחור אל מה שלא יכול לתת לו מילים.
לפני כשש שנים הייתי עם בני בסדנה של השירות למען הילד ,ואז נחמה טל אמרה שהיא נאבקת לכך שיושוו תנאי הטיפולים בילדי אימוץ חו"ל לאלה שאומצו בארץ.לא הכל סודר ...ואריאנה מלמד פועלת לכך ביתר שאת.
ולו רק בגלל מה שתיארתי...אני חושבת ,אישית,שחשוב מאד לגבות את אריאנה.כי ילדינו יכולים להיראות טוב,להיות חמודים עד השמיים,ואף מצליחים בפועלם. בכל זאת כהורים הקרובים אל ילדינו לעיתים אנחנו נפגשים באיזה אי שקט לא מוגדר,משהו שקשה להגדיר וגם אין רצון לכתוב עליו בפורום,ועשוי להערכתי להיות קשור לאותה תקופה שאין לה מילים ,על רשמיה האברסיביים.
בהרצאה אחרונה שבה שמעתי על פוסט טראומה,המרצה דיבר על בחור מאומץ,שלא זכר כלום מתקופת בית הילדים. אך כשביקר שם...הריח ריחות עזים,של ליזול ושל ארוחת צהריים 'של בית תמחוי' כדבריו. הריחות המוכרים פרצו את מחסומי התודעה ואת כבלי הדיסוציאציה. הבחור נזכר בפרצוף מאיים של מטפלת אחת,ופרץ בבכי כמו שלא בכה בחייו.אחר כך נדרשה התערבות טיפולית מאסיבית.לדעתי חשוב מאד שכהורים אחראים ,לא נחכה לרגע מכונן כזה ,שנהיה רגישים לילדים שלנו,מעבר לכל תגית. שנזכור שהחום והאהבה שלנו אינם משכיחים את מה שנחרת ולא ניתן לשכחה מוחלטת ,מהתקופה שלא היינו שם בשבילם.
 
ורוצה להדגיש משהו ממה כתבתי

הנקודה המרכזית היא שמבחינה התפתחותית - במקום להיות בגן עדן שבו כיף וטוב וכשרע מייד משרתים אותנו,כולל רע של תנוחה לא נעימה,גזים,שיניים,פיפי,קקי,סתם תחושה נאכסית...תינוקות בבית ילדים צריכים כל הזמן לעשות שריר,להילחם על עצם קיומם. זה מצב מתמשך וחייב להיחרת[!!] גם אם לא במילים,מרב שהם לא אמורים להיות במצב כזה ולא מצויידים אליו בכלום,אפילו לא במילה סימבליזציה ויכולת דמיון.לכן אגב לא פלא שחלקם עושים איתנו מסעות התפתחות מאוחר יותר,משתדלים לעבור חלק מהדרך שלא זכו לה ביחד איתנו.[ואז נניח ישנים איתנו מחובקים עד גיל מאוחר יחסית,למשל] אבל לתחושתי היום אין דבר כזה שייעלם הרושם העז מתקופה של מלחמת הישרדות שיצאו אליה עירומים מכל,תרתי משמע.לפעמים ה'מישור הלא אמור' הזה אחר כך מתבטא בעצבנות,בחרדה,לא דווקא סביב עניין מוגדר.אני חושבת שחשוב להיות רגישים לזה. אין פה עניין של ויכוח,יש פה תחושה,הרגשה שלי שהתגבשה מלא מעט שנים ,ומצאתי לנכון לחלק איתכם. אני חושבת שלו רק בעבור זה חשוב לתמוך בכל מאבק שמתעורר למען זכויות מאומצים.
 

tuttifrutti

New member
לא להפגע חייכנית, אבל

למה מה שאת כותבת תמיד יוצא כ"כ ארוך?
אני לא קוראת כשאני רואה משהו כ"כ ארוך.(רק אני? רק אני פה דיסלקטית?)
חבל.
יש אפשרות לתימצות?
 
הי,אני בכלל לא נפגעת

רציתי להסביר כמה דברים,וזה האורך שיצא
תוכלי לקרוא את ההודעה השנייה שלי,היא קצרה יותר ויש בה חלק עיקרי.
וחיבוק ליפיופה שלך.ו
 

KallaGLP

New member
ואני חושבת שאסור להפלות ילד בגלל שום סיבה,

לא לטובה ולא לרעה. ילד כלשהו *שיש עדות לכך שהוא סובל מבעיה כלשהי, ולו הקלה ביותר* זכאי לאבחון וטיפול ברמה הגבוהה ביותר ובהתאם לצרכיו ונסיבותיו, ולא משנה אם הוא ביולוגי או מאומץ. גישה כזו מבטיחה לטעמי שכל ילד מאומץ (בין היתר) שיש לו בעיה יקבל את הטיפול המגיע לו, אבל אני רוצה שגם ילד שלא נמסר לאימוץ ויש לו, למשל, תסמונת אכוהול או הפרעה פוסט טראומטית מסיבה כלשהי או כל בעיה אחרת, יזכה לטיפול טוב והולם באותה מידה. ומצד שני לא רוצה שיחפשו בעיות לא קיימות אצל ילדתי רק כי היא מאומצת ולא הייתי נותנת בחיים יד לכך.
אני תומכת במאבק של אריאנה להעלאת המודעות לתסמונת ולצורך בטיפול בה ואין כל צורך לשכנע אותי בחשיבותו, אך אני מאוד מקווה שהטיפול יהיה שווה לכל נפש ויינתן *לכל מי שזקוק לו* ולא רק לילדים מאומצים, גם אם סטטיסטית הסיכוי שהתסמונת תופיע אצלם הוא משמעותית גבוה יותר.
אני חושבת שאפשר לתת קרדיט לרוב ההורים הנורמטיביים שהם מודעים היטב לדברים שכתבת, אוהבים את ילדיהם, רגישים אליהם ולבעיות שלהם ומעוניינים אך ורק בטובתם. לדעתי ליצור דרמטיזיית יתר סביב נושא האימוץ ולחפור מתחת לאדמה בעיות שאין שום עדות ממשית לקיומן במקרים שאין כל אינדיקציה לכך אינם לטובת ילדינו ועלולים אף להפוך לנבואה שמגשימה את עצמה (בדיוק כמו עם ילדים ביולוגיים, אגב). אין לכך לדעתי שום קשר לתמיכה העקרונית במאבק לזיהוי וטיפול בתסמונת קשה שמי שלוקה בה סובל בעצמו וגורם סבל רב לסביבתו הקרובה. אני מראש בעד אבחון וטיפול בכל בעיה שאי פעם מישהו סבל או יסבול ממנה. לאף אחד לא מגיע לסבול, אף פעם, ויש לעשות כל מה שניתן כדי להבטיח זאת.
 
הי קאלה

אני ממש[!!]לא מתכוונת ל'חפירה מתחת לאדמה כדי למצוא בעיות שאינן'.
אני חושבת שלא תמיד יודעים לאן לשייך חרדה,אי שקט,מועקה.וחשוב להבין שכשזה נראה שייך 'לאופי' וחוזר על עצמו- זה יכול להיות קשור לא רק לאיזו גננת מורה או חברה שהעלתה את הטריגר החיצוני ,אלא לעניינים עמוקים וקדומים יותר.כתבתי באופן מכוון שדברי הם בעצם ברובד מאד עדין. והיחידים שבאמת יכולים לפתח לכך רגישות הם ההורים.
 

KallaGLP

New member
כל אדם החש "חרדה, אי שקט ומועקה",

במיוחד בגיל ילדות או כאיש עיר, חייב אבחון וטיפול. אלה סימטומים רציניים שלא אמורים להיות שם ולא בריא לחיות איתם לאורך זמן ואני מקווה שכל הורה נורמטיבי מבין זאת. אני, כמובן, לא התכוונתי לילדים עם סימפטומים כאלה ואחרים וכתבתי במפורש שכשיש בעיה, ולו קלה, צריך לאבחן ולטפל.
 
וואו חייכנית, תודה על תאור מדהים ומרגש

גם אם שובר את הלב.
את שופכת אור בהיר על תקופה חשוכה ועל לא נודע שבאמת הרבה הורים מעדיפים לא לתת עליו את הדעת עד הסוף.
דברייך מאד חשובים כי הם עוזרים לנו להבין את החור השחור הזה שלעיתים כל כך בא לידי ביטוי בהתנהגות או בחוויות של המתוקים שלנו.
וגם הדברים מדגישים כמה חשוב שנהיה שם בשבילם כשהם נכנסים למצוקות האלו שאין להן שם. שנתמיר את החוויה הקשה הזו של אין והעדר, וכמיהה ובדידות ביחד קרוב וחם.
תודה!
 
כיף להחזיר אותך לכאן,אורית

ותודות רבות.
 

נתנאלה2

New member
בדיוק בסיום קריאת דברייך המרגשים, הכריזה ביתי: קקי

מעודי לא שמחתי לקלח ולהחליף ,
אכן כואב לקרוא, אבל!!!!! חייבים להיות מודעים , החשיבות לידע והבנה כל כך עצומה!
אין תחליף.
תודה לך עד מאוד!
 
תודה נתנאלה. אכן,המובן מאליו הוא לא מובן מאליו בכלל עבורם.

קוראת לך ואת נענית מיד.
 
אני לא חושבת שצריך כל הזמן לשבת ולחשוש

מהלא נודע. רק להיות מודעים.ואם הילד במועקה,שלא יודע להסבירה,לא להתגדר בתפריטים של 'מה לעשות' במובן של 'טיפים',אלא להבין שאולי מדובר ברובד עמוק יותר,עדין יותר,לא ממש מילולי,עתיק בעצם.וכן,יש טעם ויש אפשרות לעזור למצבים כאלה.
 

fannyd

New member
ועם כל זה חשוב להתייחס גם לכוח ההתאוששות שיש לילדים

 

fannyd

New member
לא צריך להיכנס לקיצוניות

לא כל התינוקות שגדלים במשפחתם הביולוגית מקבלים מענה לצרכיהם כפי שתיארה חייכנית בדיוק כמו שלא הכל כל כך שחור בכל בתי הילדים. האמת כנראה איפהשהו על הסקאלה בין הקצוות. יש גם הרבה טראומות אחרות שילדים עלולים לחוות במהלך חייהם כמו הגירה, מוות ומחלה במשפחה וכו'. אם ללכת עם הקו הזה כל המדינה אמורה להיות בטיפול וזאת לשמחתנו לא התמונה. בני אדם נולדים גם עם כוחות, מי יותר ומי פחות. מי שנזקק לעזרה ברור שיכנסו אתו לכל התחנות של חייו אבל מסתבר שיש לא מעט שחיים עם מה שיש ואפילו חיים טוב.
 
פאני,אבל לא נכון גם לטייח

כי אכן יש הרבה ילדים עם כוחות ולמעשה כל השרדנים שמגיעים למרום של ברות אימוץ הם עם הרבה הרבה כוחות,וגם לילדי אלכוהול והפרעת קשב יש כוחות.
הנקודה היא שחוסר המענה היא כשילד הוא במקום הכי ראשוני,הכי לא מצוייד,הכי זקוק.הכי ללא מילים[נשק ראשוני] לעבד.תנוק בן יומו....האם יודע להתארגן על כוחותיו ? זהו בדיוק המקום לא טופלו כראוי. כי ההזדקקות שם היא להרבה יות ממה שבית ילדים מסוגל להציע.
 

fannyd

New member
מי אמר לטייח?

אבל גם לא כל כך נכון להניח שבמשפחה ביולוגית זה תמיד ובהכרח סבבה. כשמתעוררת בעיה ברור שצריך לטפל ולתת לכל גורם אפשרי את המקום הראוי אבל למה להביט בעין חשדנית על ילד שלא מגלה כל סימן מדאיג?
 

KallaGLP

New member
יותר מזה, לא בכל דבר "אשמות" משפחה או נסיבות חיים,

יש פשוט אנשים שנולדים לא לגמרי בריאים (או אפילו לגמרי לא בריאים) נפשית ללא שום סיבה ברורה או ידועה, בדיוק כמו שיש ילדים שנולדים לא לגמרי בריאים פיזית. בכולם צריך לטפל.
 
למעלה