בהריון וקשה לי

אiרית

New member
כן

הילדים איתנו חצי מהזמן על הנייר. בפועל יותר.

אנחנו לא משלמים לאשתו. אני אשתו ואף אחד לא משלם לי חוץ ממקום העבודה שלי

הוא משלם לגרושתו כמעט מחצית מהמשכורת שלו כל חודש. למעשה הסכום הזה יורד מהמשכורת שלו ומועבר אליה אוטומטית לפני שהוא מקבל את המשכורת. לא כמו בארץ שגברים יכולים לשחק משחקים ולא לשלם. כאן אין חוכמות

זה מצב מבאס אבל זה מה יש.

mother cat

New member
נשמע קשה! ומעצבן!

ואכן שמעתי על המון גברים שמנהלים מלחמות על המזונות ולא מבינים שזה בשביל הילדים שלהם...
מצד שני זה לא כל כך רלוונטי למה שרונית מתארת. הם משלמים מזונות לגרושה, לא עבור הילדים... מצב מאד הזוי בעיני.... אבל זה החוק שם...

chili3

New member
ואם מפטרים אותו? גם אז היא תהווה עבורו גב?

החיים משתנים ודינמים
אם גבר אסר על אישתו לצאת לעבוד, יש בסיס לטענה שלך
אבל זה שאישה נשארת בבית עם הילדים כשהם קטנים
עדיין לא נותן לה תירוץ להמשיך להשאר בבית גם אחרי
ובטח אחרי שהיא מתגרשת
גם הוא יכול למצוא את עצמו מפוטר וחסר עבודה. במקרה כזה הוא יצטרך להמציא את עצמו מחדש, למצוא עבודה חדשה, אולי לעשות הסבה מקצועית.
גם אישה יכולה לעשות את זה.

לתמוך בה כל עוד הילדים צעירים, בהחלט כן
אבל לממן אותה גם אחרי שהילדים בעלי משפחות בעצמם?

אiרית

New member
ואם לא?

ואם הוא לא פיתח את הקריירה שלו על חשבונה "כי היא איפשרה לו"? ואם היא נשארה בבית כי היה לה נוח אבל הוא חזר כל יום מהעבודה וטיפל בעצמו בילדים? ואם היא נשארה בבית כדי לפתח את הקריירה שלה במקצוע חופשי כלשהו אבל תמיד דשדשה ולא באשמת הבעל או הילדים? פשוט כי היא בנאדם בינוני?

האבסורד הוא שמדובר באישה שחושבת שהיא פמיניסטית. שמלמדת את הבת שלה שאישה יכולה לעשות כל מה שגבר עושה. שצריך להיות שוויון בין גברים לנשים או לפחות שוויון הזדמנויות. אבל, לקבל השלמת הכנסה (בגובה המשכורת שלי, דרך אגב) מגבר כי היא מסכנה וחלשה והוא הרגיל אותה, זה בסדר. בולשיט.

אני גדלתי בבית שבו אמא הייתה לובשת המכנסיים והמפרנסת העיקרית. לא קראו לזה פמיניזם וזה לא בגלל שמישהו "איפשר" לה. זה בגלל שהיא חזקה ומלאת אמביציה, טובה במה שהיא עושה ומקדמת את עצמה. והיא עובדת עד היום בתחום שנחשב ל"גברי" ומצליחה מאוד פשוט כי היא טובה במה שהיא עושה ובמקום לתרץ ולהתבכיין ולדבר על "שוויון" היא פשוט עושה.

אם אשה בוחרת להישאר בבית, זו הבחירה שלה והיא לא יכולה להאשים בזה אף אחד.

chili3

New member
לא בטוח שמה שנכון לזוג לשנים מסוימות, נכון עד

ה'מוות'
הרבה זוגות מחליטים שכלכלי יותר שהאם תשאר עם הקטנים בשנים הראשונות, חוסך צהרונים וכו'
ואולי בכלל מתוך החלטה לטפח את הילדים יותר בבית ופחות במסגרות
זה לא אומר שאם הזוג היה נשאר נשוי, המצב הזה היה נשאר גם בגיל 14 17 של הילדים
מאוד יכול להיות שהילדים בגיל מסויים כבר היו פחות צריכים את האם והיא היתה חוזרת לעבוד
או שהצרכים של המשפחה היו מחייבים שהיא תצא לעבוד.

את הדוגמא של הפיטורים נתתי כדי להראות שאנשים יכולים להמציא את עצמם כל הזמן מחדש ובכל גיל, אם אין להם ברירה והם צריכים להתפרנס.
אין דבר כזה שאדם לא יכול להתחיל התפרנס בגיל 40

זה מאוד 'תמים' לחשוב שהיא לא יוצאת לעבוד כי לכך הורגלה ולא יכולה להתחיל את חייה מחדש
עם יד על הלב - קל ונוח לה להמשיך לחגוג על חשבון הגרוש

אiרית

New member
לא כועסת על אף אחד

רק מנסה להבהיר נקודה. שאני לא מאמינה במסכנות וקורבנות של אישה שנטשו אותה. מראש אמרתי שזהו מצב נתון שהוא מבאס אבל השלמתי איתו. כן, זה מה שבחרתי והייתי בוחרת בזה שוב ושוב ושוב. עומדת 100 אחוז מאחורי הבחירות שלי ובחיים לא אצפה ממישהו אחר לקחת אחריות על בחירות שאני עשיתי. אבל הדיון פה הוא על יחסיי עם הילדים ובעלי, לא על יחסיי עם הגרושה בהם אני לא מעוניינת לדון.

ornme

New member
בכל מקרה, הוא היה המפרנס היחיד וככה הם חיו.

ועל זה מתבסס החוק האמריקאי.
בסופו של יום מסתבר שהבחירה שלה להשאר בבית לא אמורה להיות כרוכה בהאשמות שלה - הבחירה מזיקה לגרוש שלה (וגם לך), אבל היא בעצם די הרוויחה...

מבינה את התיסכול שלך,
אבל זה מצב נתון.
קשה, אמנם, אבל כנראה שאין הרבה מה לעשות, כך שלא ממש בריא לנתח את זה יותר מידי.

ואולי החינוך שלה לבת הוא לא כל כך רע. חסרה הדוגמא האישית, אבל עדיין, יש כאן משהו.
נראה לי שהחינוך לכך שאישה יכולה לעשות כל מה שגבר עושה לא סותר את עניין גילוי ההתחשבות בך ובמצבך.

ועוד משהו...
חושבת שבהריון מתקדם לא כדאי להיות על הכביש כל כך הרבה זמן. כדאי להקדים את שינוי נוהלי ההסעות. ושיהיה בהצלחה.

אiרית

New member
בהריון וקשה לי

אני בד"כ קוראת, לא ממש כותבת כאן כי אני חוששת מחשיפה...

אם יורשה לי קצת לפרוק - כאן נראה לי המקום היחיד שאולי אוכל לקבל בו קצת אמפתיה והבנה.

אני בחודש שביעי להריון הראשון שלי, לבעלי שני ילדים - בן 14 ובת 17. בערך משבוע 5 הייתי עם כאבי גב איומים וחשד לפריצת דיסק ונאלצתי להפסיק לעבוד (בהדרגה) בהוראת הרופא. אנחנו גרים בארה"ב אז אני לא מקבלת שום קצבה ושום מענקי הריון או לידה מאף אחד. אני עובדת קצת מהבית אבל ההכנסה שלי ירדה בצורה מאוד משמעותית. בעלי עובד יותר כדי להשלים את ההכנסה (קשה מאוד כשחצי מהמשכורת שלו הולך לגרושתו - מצב שכבר השלמנו איתו אבל ההשלמה לא עושה את המצב קל יותר). לאור העובדה שהוא עובד יותר ואני בקושי עובדת מהבית (אחרי שבשנתיים האחרונות עבדתי 6-7 ימים בשבוע בלחץ מטורף), החלטנו שאני אדאג לכל מה שקשור לטיפול בילדים כי אי אפשר שהכל ייפול עליו. היחסים שלי עם הילדים באופן כללי טובים ואני גם ככה דואגת להם ועושה בשבילם כבר שלוש שנים, זה לא חדש. פשוט עכשיו יוצא שאני הרבה יותר איתם ממה שהייתי בתקופה האחרונה. אז אני מסיעה אותם לבית ספר וחזרה, מבשלת ומאכילה, עושה כביסות ומנקה ועוזרת בהכנת שיעורי בית. לא כל זה לגמרי לבד, בעלי גם עוזר אבל הרוב עליי. עכשיו, על סף חודש שמיני, עם ההורמונים שמשגעים אותי, אני בקושי ישנה בלילה, כל רחש קטן מעיר אותי ואני לא מצליחה להירדם, וקשה לי מאוד להיות נחמדה וטובת לב מצד אחד, ומצד שני אני מרגישה שכל הבעת מרמור או חוסר סבלנות כלפי הילדים היא לא הוגנת, אבל התחושות האלה קיימות ואני מאוד מתקשה להסתיר אותן. ממש קשה לי, פיזית. במשך השבוע אני לא מבקשת מהילדים עזרה בבית, רק שיעשו את השיעורים שלהם ושילכו לישון בזמן. אבל, בסופי שבוע אני ממש זקוקה לעזרה בבית. לכל אחד מהם יש מטלות ספורות שהוא צריך לעשות לאורך הסופ"ש (לרחוץ כלים / לרוקן את הזבל / לפנות שולחן אחרי האוכל וכו') ומטריף אותי שאני כל יום כל היום טורחת סביבם ובשבילם בקושי רב והם לא עושים את המטלות שלהם עד אמצע הלילה ואז הם עושים רעש ומעירים אותי. אתמול בלילה הבת הגדילה לעשות ובארבע לפנות בוקר הכינה פופקורן במיקרו שעשה רעש של פיצוצים בכל הבית
. בסדר, הם בגיל שלא רואים שום דבר חוץ מעצמם אבל כל-כך קשה לי לקבל את זה. אני מרגישה שאין לי זכות להביע מרמור או כעס כי אני לא אמא שלהם, אבל משפריץ לי יותר ויותר בימים האחרונים. פשוט נגמר לי הכוח. זו בעיקר הבת של בעלי (טוב נו, נערה בת 17) שהיא חוצפנית חסרת גבולות שעושה דרמה מכל דבר. נגמרה לי הסבלנות אליה. אני רוצה להגיד שזו לא אשמתה, אבל מה זה משנה? לי אין יותר סבלנות, אין לי יותר כוח, אני עייפה, כואב לי, ולא בא לי שכשאני מבקשת שלא יעשו פופקורן בארבע לפנות בוקר ידברו אליי בחזרה בחוצפה.

זה קשה מכל הבחינות

זה היה קשה אם הם היו ילדים שלך, ובוודאי עוד יותר קשה כשהם לא.
האם שיתפת אותם במה שאת מרגישה? תגידי להם - זה לא אתם, זה ההריון. שיבינו שהם לא אשמים, אבל שאת צריכה את ההתחשבות שלהם.
וגם אם תצליחי לצחוק על עצמך קצת בפניהם, זה אולי ישחרר את האווירה. אצלנו יש משפט "40 שבועות - 40 תופעות לוואי".
ועוד משהו, לדעתי ילדים שמרגישים מועילים זו ברכה גדולה מאוד. אולי זו טעות לא לבקש מהם עזרה. אצלי בגיל 10 יש להם מטלות בבית לפי יכולתם (להוריד את הפח, לספר סיפור לאחותם הקטנה וכדומה). לדעתי תבקשי מהם עזרה זה יהיה מעולה גם לך וגם להם.
ודבר אחרון - שבעלך יבקש מהם להתחשב בך, ולא רק את תבקשי מהם. חשוב בעיני.

אiרית

New member
תודה

אני משתפת אותם בקשיי ההריון שלי אבל מתקשה להפריד בין הקושי שלי למצבים שבהם הם באמת לא בסדר וצריך להעמיד אותם במקום. הם מותחים את הגבולות כל הזמן וזה פשוט מתיש אותי.

המטלות שלהם הן עקרונית גם באמצע השבוע אבל מתחילת שנת הלימודים הנוכחית ומאז שהפסקתי לעבוד אני לרוב עושה את עבודות הבית בעצמי פשוט כי שניהם מאוד מאוד עמוסים בשיעורים באמצע השבוע, הבן בבית ספר חדש ועבר תקופת הסתגלות לא קלה, אז היה לי יותר חשוב ששניהם יתרכזו בדברים שלהם במהלך השבוע. להועיל לא ממש עובד עליהם, לפחות לא בעבודות הבית. הם לא אוהבים את זה וזהו.

הם אוהבים להרגיש מועילים בדברים שלא עוזרים לי בבית, כמו למשל לשמור על בני הדודים הצעירים שלהם ולשחק איתם, וזה מה שנותן לי תקווה שיהיה טוב עם התינוק שבדרך.

בעלי מבקש מהם יותר ממני שיתחשבו בי. הבן מפנים יותר מהבת הגדולה. היא נערה אנוכית בת 17 שלא מעניין אותה כלום חוץ ממה שהיא רוצה, כאן ועכשיו. אם מעירים לה תמיד תהיה תשובה, תירוץ, הסבר למה היא הייתה בסדר וכולם אשמים ובסוף זה מגיע לדמעות. זה מתיש אותי.

איל85

New member
לדבר ולשתף

שלום רב
ראשית מבקש לומר לך שאת מגזימה, לדעתי, במה שאת לוקחת על עצמך.. חשוב שאם כל הרצון הטוב שלך

להוריד עומס מהאחרים, ושירגישו בבית, עדיין יהיה ברור שאת בהריון, לך קשה כרגע, ולכל אחד בבית יש

חובות, לא רק זכויות. נכון שגיל העשרה הוא גיל קשה, ובגלל זה חשוב מאוד הגבולות. שבי עם כולם לשיחה,

כולל בעלך, תשקפי את מצבך ואיך את רואה את הדברים, ובקשי שכל אחד ייקח על עצמו משימה אחת,

ובכך יהיה מודע שיש כאן בית וגם יבין שאת לא העוזרת בבית. את אם הבית. בהצלחה.

אiרית

New member
חייבת לציין

שהבוקר קמתי ולא רחצתי כלים ולא ניקיתי כלום למרות שהשאירו לי טינופת במטבח מארוחת הבוקר לפני בית הספר (אתמול בלילה *הם* ניקו. באמת שהיה נקי). בכל מקרה במקום לנקות הלכתי למספרה לטיפול מפנק שהיה long overdue

נראה לי שאני צריכה ליישר קו עם בעלי לפני הכל. הוא לא מבין את חומרת המצב. אני משאירה את כל הכלים בכיור עד שהוא בא. את הפח שעולה על גדותיו וכל מה שזרוק מסביב כמו שהוא. את סל הכביסה באמצע הסלון עם הבגדים מסביבו ואת שולחן האוכל מלוכלך מארוחת הבוקר.

אוף, בא לי סיגריה.

chili3

New member
ישבת לדבר איתם? להסביר להם את הקושי שלך

ושאת זקוקה לעזרתם ולגיוס שלהם לטובת המצב?
לפעמים אנחנו פשוט לא מבקשים ואחרים לא רואים את הדברים כמו שאנו רואים
לדעתי שיחה נעימה מלב אל לב
בה שתספרי להם שאת סובלת מכאבים, שקשה לך לישון בלילה
שמאוד תשמחי אם הם יוכלו לנסות לעזור יותר ולהתחשב יותר

chili3

New member
עכשיו רואה שהגבת למעלה... ועדיין חושבת

ששיחה תעשה טוב
ודווקא לא עם בעלך
אלא איתך ושהדברים יגיעו ממך
את לא צריכה מתווך שיגיד להם איך את מרגישה עכשיו

למעלה