אם אמא שלהם ואבא שלהם
לא מציבים להם גבולות - ובעלי בהחלט לא יודע להציב להם גבולות, עם כמה שלא בא לי להודות בזה - אז מי אני שאבוא עם הקשיחות שלי והדרישות הנוקשות שלי כשהם רגילים לתנאים אחרים לגמרי? אני עדיין עושה את זה, כלומר - אני לא מוכנה בשום פנים ואופן שידברו אליי בחוצפה כמו שהם מדברים להורים שלהם והם די הפנימו את זה, אבל על זה בדיוק אני מדברת. הצבת גבולות היא עבודה קשה ומתישה. ההטמעה שלהם דורשת עקביות ונחישות. ישבתי עם בעלי גם ביעוץ מקצועי וגם בבית, לא פעם, החלטנו על חוקים וכללים וגבולות, על שיטה, אבל הוא מתקשה ליישם. וכשהוא לא עושה, זה נופל עליי. ולי אין כוח ואני מרגישה מטומטמת שאם ההורים שלהם לא עושים את זה, למה אני?
קרה לי בדיוק אותו הדבר השבוע. מאוד מאוד קשה לי לישון בלילה. ביום שישי אני קמה ברבע לשש בבוקר להסיע את הילדים לבית ספר. כל הסיפור לוקח שעתיים - שעתיים וחצי כי הם בשני בתי ספר שונים שכל אחד מהם במרחק 40 דקות נסיעה מהבית. בסוף יום הלימודים, השבוע החזרתי רק את הבן והסיבוב לקח שעתיים כי היו פקקים. הבת הלכה לחברה אחרי בית ספר, ואבא של החברה החזיר אותה הביתה אז זה חסך לי. בעלי עובד 12 שעות ביום שישי, עם הפסקות קטנות באמצע היום. בעבר הלוז שלו היה שונה והוא היה מסיע את הילדים ביום שישי אבל עכשיו הוא עובד יותר ואין מצב שהוא גם יעשה את ההסעות, אז אני עושה אותן. על אמא שלהם אין מה לדבר. היא לא מוכנה להסיע אותם לשום מקום.
בקיצור, הגעתי הביתה אחרי שאספתי את הילד מבית הספר, סחוטה, תשושה, גמורה. מישהו צריך להאכיל אותו, לא? אבא שלו בעבודה. אז הכנתי לו אוכל והתנצלתי - אני לא יושבת איתך היום, חייבת ללכת לישון. התרסקתי למיטה, ועם כל העייפות הזו ממש קשה לי להירדם. בסוף נעצמו העיניים והצלחתי קצת לנמנם, ולא עברה חצי שעה ואז הגיעה הבת הביתה, בטריקת דלת, ישר באה לחדר השינה ודופקת, ודופקת, ודופקת בדלת וקוראת לאבא. כאילו מה, את לא יודעת שאבא שלך עובד עד הלילה ביום שישי? רציתי לחנוק אותה. כמובן שכשהתלוננתי על זה שהעירה אותי הייתה לה תשובה ותירוץ והיתממות ושוב יכולת להבין שהיא עשתה משהו לא בסדר או שום הבנה של ההשפעה שיש למעשים שלה על אנשים אחרים.
אוף. כשאני כותבת את הדברים האלה אני מבינה כמה המצב חמור. בעלי תמיד אומר שני מגזימה. שהדברים לא נוראיים כמו שאני חושבת שהם. אני כבר לא יודעת. אני רק יודעת שקשה לי. שהיום בבוקר קמתי לכיור מלא כלים ופח שעולה על גדותיו והילדים היום חוזרים לאימא שלהם ישר אחרי בית ספר ואני מרגישה שאני צריכה לשקם את הבית אחרי שהם חירבו אותו.