בואו לנפץ את המיתוס בפוליטיקה...

חשבתי שיש יותר נשים מגמלאים...

ולדתיים יש הרבה כוח לדעתי מפני שיש להם טווח אינטרסים מאוד צר. כשזה מגיע לאינטרסים דתיים אפילו לחילונים לא תמיד יש מספיק כוח למרות שהם רוב מוחץ. אם נשים היו מגיעות לכנסת בהמוניהן הן היו רוצות להשפיע על הרבה תחומים חינוך ובריאות בטחון, פנים, חוץ וכו' ולא רק על מספר המקוואות בכל יישוב...

77עקרב

New member
כדברי לארס פון-טרייר

בהגיגיו על סרטו "מנדרליי" אומר לארס שהשחורים בארה"ב הגיעו סוף סוף לעמדה שבה הים יכולים לשחק תפקידים שבהם צבע עורם לא משנה. וזה עצוב. כי זה כלום. עדיין לא נעלם מאיתנו צבע עור השחקן ולכן אם נראה שחור משחק תפקיד שחור יהיה בזה משהו פוגע ומעליב. מצבן של הנשים בחברה הישראלית דומה ולשם אני מכוון: במקום לטעון לתפקידים שאתן יכולות למלא בכורח היותכן בני אדם כמו הגברים, אתן חוטאות למציאות. אתן נשים. ולו בגלל הבדלים שטמועים במערכות החינוך ואצל דור הורינו - אתן לא זהות. אני לא אומר את זה כדי לרפות ידיכן - להיפך. תנצלו את הכח הנשי שלכן ותראו שאתן מסוגלות להרבה יותר ממה שהגיעו אליו עד עכשיו. אפילו אם כל מה שיווצר זה יותר תחרות.

תחרותיות בעיני זה מושג גברי

התכונה הכי נשית בעיני היא היכולת לתרגם מצב של קונפליקט למצב שבו כל הצדדים מרוויחים. אנחנו לא האויב. אנחנו הנשים שלכם והאמהות של הילדים שלכם. כל רווח שלנו הוא רווח שלכם...

אני לא מוותרת על כלום

אבל בהחלט יש לי סדר עדיפויות. והעצמה פוליטית לדעתי לא מגיעה מתוך אמונה במטרה. אמונה במטרה קונה לך במקרה הטוב 2 מקומות באופוזיציה.. חוצמזה אין הרבה טעם בנוכחות של נשים בכנסת אם הן תהיינה בדיוק כמו גברים ותאמין לי שממה שאני רואה נשים עוד לא הסתגלו למהפכה שלכאורה כבר מאחורינו. אישית, אני לא מכירה הרבה נשים שגם מצליחות להיות עצמאיות מבחינה כלכלית וגם שלמות עם חיי המשפחה שיש (או אין) להן. לנשים של היום אין מודל מהדור הקודם לאיך מתמודדים עם הג'אלגלינג הזה של קריירה-משפחה ורבות מהן משלמות מחיר אישי יקר על מציאת שביל הזהב ללא מפה או מורה דרך. בקיצור, נכון שאין מספיק נשים בפוליטיקה אבל גם את לירח לא הגיעו יום אחרי שהומצא הגלגל... ואם אתה רוצה לקדם נשים אז הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות זה להוריד את הזבל, לקפל את הכביסה, לקחת את הילדים מהצהרון וכו' לפחות במידה שעושה זאת אשתך... דעתי האישית כמובן. לא תאמתי עמדות עם אשתך או כל אישה אחרת...
אלינורריגבי

mayaki

New member
ואיך תשני את זה?

תקטרי על הגברים בעולם, או שתשכנעי יותר נשים ליצור את השינוי הזה בחיים הפרטיים שלהם?

לא זה ולא זה...

אני עוד בקטע של לפתור את הבעיות האישיות שלי לפני שאני פותרת את הבעיות של כל העולם ואשתו (או בעלה
) אני עובדת בהייטק אבל מחפשת דרכים אחרות להתפרנס שלא גוזלות כל כך הרבה זמן וכוח. הגיבורה שלי היא המחברת של "הארי פוטר" שהיתה אמא חד הורית שבקושי היה לה גרוש על הנשמה והיום היא מליונארית שבקושי יש לה מליארד על הנשמה... אך.. מי יתנני צרות של עשירים
אני לא חושבת כמובן שכסף פותר את כל הבעיות אבל הוא בהחלט קונה זמן וכוח לפתור את כל שאר הבעיות.

77עקרב

New member
שהגברים יורידו זבל... הבנתי

אולי אני לוקח את הדברים יותר מדי כפשוטם אבל אם העצה הכי טובה שאת, כמי שאומרת שרוצה לשנות, נותנת לי היא להוריד את הזבל - אזי לא מכאן תצמח הישועה... חבל שאת חוזרת להאשמות כנגד הגבר הספציפי (אלי במקרה זה) במקום לטפל בתמונה הכוללת. אל תפילי עלי את האחריות. עד כמה שאת יודעת אני זה שלא בוחר בנשים כי הן נשים. אני זה שלא נותן לנשים להתקדם. אני זה שיוצא בערב עם חברים כשאישתי שגם עובדת כל היום נשראת לטפל בבית ובמשפחה. קחי את זה כמובן מאליו: אותי לא תשני, וגם אם כן - אני אחד מ-3 מיליון. שינוי שמתחיל באחד מוביל מקסימום לשינוי בעשרה. לא במיליונים. תחשבי בגדול ותראי איפה את יכולה לנקוט עמדה שתשנה לא התנהגות אלא דפוסים.

אם כל אחת מאיתנו תתחיל בלשנות את

האיש שחי איתה, מהר מאד נגיע למצב הרבה יותר טוב. השינוי לא מתחיל מהכנסת! השינוי מתחיל בבית! בבית שלי, בבית שלך, בבית שלה. אתה רוצה לראות יותר נשים בכנסת? תתחיל מזה שתקח אחריות על הנעשה אצלך בבית! האם אצלך בבית קיים שיוויון?

77עקרב

New member
אני חייב להודות

שאני מתחיל להתעייף מזה. לשנות את הגבר שאיתכן אתן רוצות? אם הוא שוביניסט - למה בחרתן אותו מלכתחילה? ואם בחרתן אותו כך בכל זאת, אזי זהו שינוי שמעצם השתתפותכן בפורומים כמו זה אתן בכל מקרה מנסות לעשות. אכל שוב ושוב, בכל הודעה שלכן, נשמע טון מתנצל של אתה תטפלכי אנחנו זה לא מספיק. תחזרו להודעה המקורית שכתבתי: אני לא יכול לעשות את השינוי הזה בשבילכן. אני יכול רק להציע לכן לעשות אותו. לייעץ כיצד. להביע דעתי. אני לא יכול לפעול בצורה אקטיבית לשינוי כיוון שאז זה אומר שאתן הייתן הפסיביות. ולמקרה שלא הובנתי בהודעה הקודמת - אני לוקח אחריות על הנעשה אצלי (כדברייך גאטו) וכנראה שאני עושה אף יותר מזה כמו שאפשר לראות בהודעות אחרות. אז במקום להטיח בי האשמות - תקשיבו לעצה של חבר...

אני ממש לא מבינה...

את נשמע פגוע ולכן אני מתנצלת על שפגעתי. מבטיחה לך שלא זאת היתה כוונתי. בסך הכל ניסיתי לומר שכשגברים לוקחים על עצמם משימות שבדר"כ נשים עושות הם מאפשרים לנשים לקחת חלק בטריטוריות שעד היום היו גבריות. בעיני זה לא עלבון להוריד זבל, לקפל כביסה ולגדל ילדים - אלו החיים. אני לא מצפה ממך אגב לשנות. גם לא מחכה לאף גבר שיעזור לי לגדל ילדים, לקפל כביסה ואפילו לא להוריד זבל. טפו, טפו אני מסתדרת לא רע לבד. היה נדמה לי שרצית לדעת מה אנחנו חושבות שיעזור לקדם אותנו ומהמקום הזה אמרתי מה שאמרתי. אני מקווה שאתה תוכל לקבל שאני פשוט לא חושבת כמוך. אני לא חושבת שפוליטיקה זו הזירה שבה נשים יוכלו לשפר את מצבם ואני לא חושבת שיש משהו שיוכל לעזור לנשים יותר מאשר זה שכל גבר יקח על עצמו חלק מתפקידיה המסורתיים של אשה כדי שנשים תתפננה לקחת חלק בתפקידים המסורתיים (והמשפיעים) של גברים. אנחנו לא צריכים להסכים אגב. מבחינתי זה בסדר גמור שלך יש דעה אחרת. אם בעיניך הבעייה של נשים היא ייצוג חסר בכנסת ושם אתה מרכז את המאמצים שלך זה בהחלט לא משהו שמזיק לי. המשך בדרכך... ישר כוח ובהצלחה...

טיפ_טיפ

New member
../images/Emo192.gif

למה אין הרבה נשים בפוליטיקה
כי זה יותר מדי טירחה לשים מייק-אפ על שני פרצופים

למעלה