בואו לשולחן , הסירים על האש

mumfor4

New member
בואו לשולחן , הסירים על האש

והיום במתכון קציצות בקר ותפוחי אדמה עם זוקיני ברוטב צהוב על מצע בורגול ....
ובינתיים עד שיסיים להתבשל תרגישו חופשי לשתף , להעלות מתכונים , לספר על מתכונים משובחים שהכנתם או סתם חוויות קולינריות .
מה שמתחשק לכם .
 

mumfor4

New member
חשבתי שיחכו לי כאן המון מתכונים


לבורגול :
2 כוסות בורגול בינוני , 2 כפות שמן , מלח ופלפל לפי הטעם 3 כוסות ציר מרק עוף ( או מים רותחים )
לחכות שהמים ייספגו , לערבב עם מזלג. מוכן !
לרוטב :
2 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות , 3 זוקיני גדולים פרוסים לטבעות לא דקות מדיי
לטגן את הבצל עד השקפה , להוסיף את טבעות הזוקיני , 2 כוסות מים רותחים , כפית כורכום , מלח ופלפל גרוס לפי הטעם , חצי כפית כמון . לתת לזה להתבשל על אש קטנה 10 דקות
לקציצות :
חצי קילו בשר טחון
2 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים בפומפיה
בצל מגורד בפומפיה דקה
2 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה ( לא חובה )
ביצה אחת .
ללוש היטב את התערובת , לכדרר לכדורים קטנים בגודל אגוז מלך , להכניס לתוך הרוטב המבעבע .
לכסות ולבשל על אש קטנה כשעה .
לא לבחוש עם כף אלה רק לטלטל מדי פעם את הסיר .
להגיש את הקציצות על מצע הבורגול לצד סלט ירוק .
בתיאבון ,
דורית

 

Mottek

New member
נראה נהדר!

יופי של רעיון לארוחת ערב של אמצע השבוע!
 

AlicePJ

New member
מה זה בורגול באנגלית?

ומה זה בכלל? זה כמו פתיתים? אורז?
&nbsp
תודה על המתכונים!
 

mumfor4

New member
בורגול באנגלית נקרא bulgar wheat

מאוד דומה לקוסקוס ואני מכינה אותו הרבה פעמים בואריאציות שונות גם בתור סלט
סלט הטאבולה הערבי המפורסם מורכב גם מבורגול.
אם יש עוד שאלות , בשמחה .
 
אמנם אני מהצד של האוכלים, לא המבשלים, אבל לעניות דעתי

זה Bulgur wheat או פשוט Bulgur, לפי הצורה בטורקית.
&nbsp
בטורקית זה נקרא בולגור, ובערבית (ועברית) בורגול (למתקדמים: עם غ, כלומר בורע'ול).
 

1me too1

New member
עוגה

רציתי להכין את העוגה שלך עם הבסקוויטים, אבל בבוקר פתאום התחשק לי משהו אחר, אז הכנתי עם הילדון עוגת מוס בשלוש שכבות. לא ממש יצא מוס, יותר קרמי, אבל יצא טעים מאוד.
 

mumfor4

New member
יהיו עוד הזדמנויות


פנקי אותנו במתכון , אם לא במראה עיניים ...
 

1me too1

New member
תמונה

לבסיס: 4 ביצים, 4 כפות סוכר, 3 כפות קמח ושתי כפות שוקו, שתי כפות שמן, שתי כפות מים.
מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב, מוסיפים לאט את החלמונים עם המים והשמן, ובסוף את הקמח והשוקו. שמים בתנור לרבע שעה בערך.
קצף לבן: שמנת מתוקה להקצפה, כוס חלב, אינסטנט וניל, סוכר - לפי הצורך. מקציפים לקצף קשה ומורחים על העוגה כשהיא קרה.
שוקולד: ממיסים חבילת שוקולד מריר ושמנת מתוקה, מניחים להתקרר ואז מצפים את העוגה.
העוגה יצאה מאוד טעימה, אבל לא הצלחתי להגיע לקצף קשה עם הקצפת, אולי הייתי צריכה להקציף את הקצפת בנפרד ולהוסיף אחר כך את החלב והפודינג, לא יודעת, זה לא נורא, פשוט לא הרגשתי בנות להוריד את העיגול של התבנית.

 

mumfor4

New member
נראה מצויין וטעים לגבי הקצפת

אני עושה ככה , שמה את השמנת המתוקה במיקסר מקציפה טוב כמה דקות ,אז מוסיפה את הסוכר מקציפה עוד ואז אינסנטנט וניל
בשלב הזה הקצפת מאוד יציבה ואז מוסיפה חצי כוס חלב .
כוס חלב זה המון לשמנת אחת .
תנסי פעם הבאה .
 
קניתי השבוע את המולטי קייק


הכנתי בפעם הראשונה קייק פופ וזה ממש מדליק ויצא ממש טעים!
&nbsp
חוץ מזה, הכנתי לבעל לעבודה את הרגיל: פסטה, פתיתים וחזה עוף ברוטב טריאקי שהספיק ליומיים. לא היה ממש הרבה ימים להכין אוכל כי יומיים בשבוע הוא לא לוקח אוכל.
לעצמי יצא שהכנתי פסטה פעם אחת ובעיקר הזמנתי אוכל מבחוץ. אני גרועה
 

mumfor4

New member
ספרי. ספרי על המולטי קייק

רוצים לדעת הכול ! ותמונות פליזזזזזז
 
תמונות אין לי, כי זה יצא טעים אבל במראה ככה-ככה

וכיאה לפרפקציוניסטית כמוני- לא צילמתי
.
&nbsp
הכנתי לפי המתכון הזה-http://baraks.co.il/at-home/המדריך-המלא-והלא-רשמי-להכנת-קייק-פופס/
&nbsp
ציפיתי עם שוקולד הרשי'ס- יצא ממש טעים!
&nbsp
המכשיר עצמו מעולה, הכנתי רק קייק פופס אבל מתכננת גם להכין מאפינס בזה כשארגיש יותר טוב.
זה נוח שלא צריך להפעיל את התנור וכו' וזה גם ממש מהיר.
לא מבינה איך לא קניתי את זה קודם!
 

mumfor4

New member
אספרסו יא דג חריף ?

קודם כול כידוע חריף ואי חברים טובים , אני מכינה דגים כול שישי ומבטיחה לתת את הגרסה שלי .שנית , איפה התמונות ???
שלישית , יש מושטים בגרמניה ? כי כאן עוד לא מצאתי .
והאם אתה מכין גם חלה ?
מחכה בסבלנות ...
 
למעלה