חשבתי שיחכו לי כאן המון מתכונים
לבורגול :
2 כוסות בורגול בינוני , 2 כפות שמן , מלח ופלפל לפי הטעם 3 כוסות ציר מרק עוף ( או מים רותחים )
לחכות שהמים ייספגו , לערבב עם מזלג. מוכן !
לרוטב :
2 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות , 3 זוקיני גדולים פרוסים לטבעות לא דקות מדיי
לטגן את הבצל עד השקפה , להוסיף את טבעות הזוקיני , 2 כוסות מים רותחים , כפית כורכום , מלח ופלפל גרוס לפי הטעם , חצי כפית כמון . לתת לזה להתבשל על אש קטנה 10 דקות
לקציצות :
חצי קילו בשר טחון
2 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים בפומפיה
בצל מגורד בפומפיה דקה
2 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה ( לא חובה )
ביצה אחת .
ללוש היטב את התערובת , לכדרר לכדורים קטנים בגודל אגוז מלך , להכניס לתוך הרוטב המבעבע .
לכסות ולבשל על אש קטנה כשעה .
לא לבחוש עם כף אלה רק לטלטל מדי פעם את הסיר .
להגיש את הקציצות על מצע הבורגול לצד סלט ירוק .
בתיאבון ,
דורית