בואו לשולחן , הסירים על האש

אספרסו2

New member
הדג שבו אני משתמש

נקרא כאן Köhler או בשמו המסחרי Seelachs ,אין לי מושג מה שמו בעברית,
אני קונה פילה טרי ,נקי מעצמות,
התוצאה מאד דומה במראה לתמונה בקישור,אני רגיל לאכול את המנה ללא לחם.
משתמש בשמן זית במקום קנולה.
 

אספרסו2

New member
ועוד משהו


אני שם קורט מלח ומעט שמן,יוצא טעים שחקים.

באמת לא מבין את נחיצות כף המלח וכוס השמן במתכון המקורי.
 

mumfor4

New member
זה המון מלח ושמן


אני תמיד כותבת לפי הטעם , ככה אין תלונות .
תצלם לנו לשישי הבא .
ואיך אוכלים דגים בלי חלה ??? הכי טעים זה הרוטב .
אני מוסיפה פרוסות עגבניות מעל הדגים וגם לימון כבוש , ממליצה לך ;)
 

1me too1

New member
קנינו אופה לחם

אשמח למתכונים, טיפים, רעיונות....
 
סלט תפוחי אדמה

השבוע הכנתי סלט תפוחי אדמה. זה סלט שבילדותי היה תמיד, הסלט הכי יומיומי, אבל נעלם, אולי כי אני לא נמצאת בארץ בפסח.
היו לי תפוחי אדמה נפלאים כאלה, קטנים/צהובים, שמה שתעשו איתם יוצא פשוט נפלא, אז הכנתי סלט תפוחי אדמה. לא היו מלפופנים חמוצים, ובעלי גם לא אוהב חמוצים בכלל, אז הכנתי בלי, למרות שזה מאוד מאוד היה חסר, אז בשבילי הוספתי זיתים


מצ"ב המתכון:
http://www.nikib.co.il/salads/19467/

 

Sinophile

New member
דגים על האש

בסוף השבוע הכנו פילטים גדולים של Rainbow trout (מה שנקרא לדעתי בישראל ״פורל וורוד״) על הברביקיו.
הפילטים שרו במרינדה (שמן זית, מיץ לימון, שום, מלח פלפל, טימין ורוזמרין טריים קצוצים) במשך הלילה.
נצלו על משטח מתכת עם חורים שהונח על רשת הברביקיו מבעוד מועד. ממש דקות ספורות (קודם הצד של העור ואז להפוך לדקה נוספת). הסועדים אמרו שיצא מעדן.
 

Sinophile

New member
יכולה לפרט בערך מהזכרון

עשינו 6 פילטים גדולים של פורל (אבל להפתעתי הם מאוד התכווצו בעת הצלייה).
מרינדה: 1 כוס שמן זית. מיץ מלימון אחד עסיסי. 5 שיני שום כתושות. מלח ופלפל שחור גרוסים לפי הטעם. כמה גבעולים של טימין טרי וכמה גבעולים של רוזמרין טובים שקצצתי קטן.
&nbsp
בעיקרון אנחנו מעדיפים לצלות דג שלם בתוך רשת יעודית על הברביקיו אלא שעם הילדים אנחנו לפעמים מתעצלים להתחיל להתעסק עם פירוק הדג והעצמות...
 

forglemmigej

New member
נשמע טוב ועכשו בא לי גם

יש מישהו שמגדל פורלים בברכות חרסינה לידי כמו בקבוץ דן, אולי אלך לקנות כמה אחדים ממנו
 

mumfor4

New member
נשמע חלומי !!!! המשטח מתכת הזה מומלץ ?

ראיתי בחנות למטייל אצלנו . שווה ?
 

Sinophile

New member
מומלץ ומאוד נוח אלא ש... (ועוד על האש צמחוני)

זה שאנחנו קנינו היה זול ובאיכות נמוכה וכשהוא מתלהט הוא גם מתעקם.
העפנו אותו ונקנה אחד אחר.
&nbsp
יש לנו גם מין משטח מתכת עגול כזה בצורת מחבת עם דפנות גבוהות וחורים שבו אנחנו שמים ירקות חתוכים (בגודל של כ- 3cm*3cm) כגון פלפלים, זוקיני, בצל, פטריות, ברוקולי (שנחלט במים רותחים קודם), שעורבבו קודם עם קצת שמן זית, מלח ופלפל. ומחכים שיגיע לדרגת אל-דנטה. יוצא מאוד טעים. ואם ממש רוצים להשקיע אז מוסיפים קוביות טופו (Extra firm) ומשרים (כמה שעות טובות ורצוי לילה) את הטופו ואת הירקות במרינדה הבאה: 1/4 כוס רוטב סויה, 1/4 כוס מיץ תפוזים, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, 1 כף שמן, 1 כף מיץ לימון, 2 כפות סילאן (לא היה לי אז כיאה לקנדים השתמשתי במייפל), 1 שן שום כתושה. אפשר לשפד או כאמור ב״סלסילת״ המתכת האמורה. יוצא מעדן!!!
 

mumfor4

New member
ההוא שראיתי עלה 12£ זה זול ? יקר ?

אני לא צמחונית אבל כולם יודעים שיפודי פטריות שמפיניון הקטנות ברוטב צ׳ילי זה בשבילי .
תודה על המרינדה נשמע מעולה .
 
למעלה