בואו לשולחן והפעם ... סלטים

mumfor4

New member
בואו לשולחן והפעם ... סלטים

הם יכולים להיות מנת פתיחה מצויינת , מנת ליווי ואף מנה עיקרית - סלטים !
אני אישית , מאוד אוהבת אותם
זה מזכיר לי סיפור אישי כשהייתי עוד בשלב החברות עם החצי שלי שיחיה , הבאתי אותו לארוחת שבת אצל ההורים שלי בפעם הראשונה , אני מגיעה מבית מזרחי
אצלנו הנוהג הוא ארוחת שישי כהלכתה , על השולחן אמי שתהיה בריאה ערכה מסדר סלטים מכול טוב , החצי שלי שבא מבית שונה בתכלית לחש לי באוזן " וואו לא נעים , תראי כמה אוכל אמא שלך הכינה " מה ? אמרתי לו , זה רגיל אצלנו ככה ביום שישי חחחחחח . ההוא חשב שזה לכבוד הוד רוממותו

בחגים אני עורכת שולחן כזה , בימי שישי מככבים אצלי סלטים מבושלים קבועים שאהובים על בני ביתי : סלט מטבוחה חריף , סלט חצילים קלויים עם טחינה ( שנקרא גם באבא גנוש ) , סלט חומוס שאני מכינה , סלט חצילים מטוגנים עם פפריקה חומץ וכוסברה , וסלט מיונז תפוחי אדמה , גזר , אפונה , ביצים קשות , מלפפון חמוץ , חרדל ומיונז . הכול תמיד מלווה בלחם בית , חלה מתוקה שאני אופה לכבוד שבת .
במשך השבוע , בארוחת ערב שזאת הארוחה העיקרית שלנו תמיד יהיה סלט ירקות ישראלי קצוץ דקדק ( יש לי מכשיר כזה שעושהלי חיים קלים ) , אנחנו אוהבים גם בארוחות חלביות להכין סלט חסה עם גבינות בולגרית וחלומי ואני מפזרת מעל גרעיני חמניה או דלעת או גם וגם .
הירקות יחסית יקרים כאן אבל אני חושבת שעדיף לאכול בריא מאשר לבזבז כסף על אוכל אחר מתועש .
מוזמנים לספר לנו איזה סלטים אתם הכי אוהבים , לתת מתכונים
אם אתם רוצים מתכון לאחד הסלטים שציינתי , רק תנו קריאה
שבוע טוב , דורית
 
לנו יש את הסלט הקבוע של עגבניות שרי עם צנוברים

לפעמים מוסיפה גבינה בולגרית/עיזים, לפעמים מוסיפה חמוציות ו/או אגוזי מלך.
זה הסלט שאם אני לא מכינה כשמארחת- ישר שואלים מה קרה

&nbsp
האמת שאני מאוד חלשה בענייני סלטים-לדוגמא לא אוהבת סלטים שעמוסים בחסה-זה לא חינני לאכול את זה

&nbsp
סלט ביצים -לא אוהבת, כנ"ל-סלט טונה...
&nbsp
אשמח למתכונים לסלטים
 

mumfor4

New member
סלט אהוב עליי ביותר ! בכלל חובבת אגוזים וזרעונים

אולי הייתי תוכי בגלגול אחר .
איך שכחתי טבולה , מאוהבת בסלט הזה
משרה בורגול עבה במים חמים 20 דקות
קוצצת זר גדול של פטרוזיליה , 2 עגבניות קשות , פלפל צי'לי חריף ( לא חובה )
ממליחה , מפלפלת , מוסיפה מיץ מ2 לימונים
טעיםםם .
על אותו עקרון ובגרסת הפיו'זן אפשר להוסיף במקום עגבניות , חופן גרעיני דלעת , חמניה , אגוזי מלך , פקאנים מסוכרים , קוביות בטטה מבושלת , פטריות מוקפצות , חמוציות , ג'וזי בר , מה שבא לכם ואתם אוהבים
בעיניי זאת ארוחה , אפשר להוסיף קוביות חזה עוף או נתחי בקר מבושל .
איזה מתכון את רוצה שאני אתן לך ?
 

shuttles3

New member
גם אנחנו אוהבים סלטים

יקר? נכון, אבל תמיד אפשר לבחור בירקות הזולים יחסית ובכל מקרה, הרופאים אומרים שהרבה יותר זול להשקיע כסף במניעת מחלות (קרי תזונה נכונה, לדוגמא) מאשר בריפוי שלהן...
&nbsp
משתפת בשניים מהסלטים שאנחנו אוהבים. אחד מגישים בטמפ' החדר והשני צריך להיות חם.
&nbsp
אתחיל מהחם, כי המתכון קצר יותר
. את העיקרון לימדה אותי "חברה" (אלק חברה... אוף) לעבודה. כמויות - לפי העין והצורך.
מסננים קופסת שימורים של גרגירי חומוס.
מטגנים בצל קצוץ/פרוס במעט שמן. מוסיפים את גרגירי החומוס וממשיכים לטגן עוד כמה דקות. מתבלים באבקת כורכום, תבלין חריף כלשהו, מלח אם צריך ועשבי תיבול קצוצים שאתם אוהבים (כוסברה ו/או פטרוזיליה). מטגנים יחד עוד כמה דקות וזהו. מגישים חם.
&nbsp
סלט פסטה ואבוקדו בלימון / בני סיידא
&nbsp
מרכיבים:
350 גר' פסטה מסוג צינורות (אני קונה זו שבתוספת סיבים תזונתיים)
2 אבוקדו בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 קישואים/זוקיני, פרוסים ומטוגנים או צלויים (גם בלעדיהם הסלט יוצא מעולה)
4 שיני שום קצוצות (לא מעוכות!)
4 בצלים ירוקים קצוצים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (אני לרוב מוותרת)
4 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
4 כפות צימוקי זיתים (או פשוט יותר עגבניות מיובשות)
1/2 כוס שמיר קצוץ
1/2 כוס שמן
מלח, פלפל שחור
מיץ לימון
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
250 גרם גבינת פטה/בולגרית חתוכה לקוביות קטנות
&nbsp
הכנה:
מבשלים את הפסטה, מסננים, מערבבים עם מעט שמן ומשאירים להתקרר (או שוטפים את הפסטה במים קרים לאחר הבישול).
מוסיפים את יתר החומרים ומגישים בטמפ' החדר.
[הסלט לא נשמר טוב במקרר כי האבוקדו משחיר. מצד שני, אין סיכוי שהוא לא מתחסל]
 

mumfor4

New member
שניהם נקראים מעולה ולגבי החברה ...

אני משתמשת במילה מכרה , זה מגדיר את הכול .
מעטים זוכים למילה חברה אצלי , קצת מזכיר את העברית של פעם אבל עובד .
תודה רבה על המתכונים , אני אנסה .
 

shuttles3

New member
טיפ מעולה, תודה, אימצתי

אז מכרה מעבודה.
&nbsp
אכתוב גם כאן את מה שאני מזכירה לבעלי פעם בכמה ימים: כשיודעים כמה שפות, פירוש הדבר שלא יודעים אף שפה מספיק טוב... אני יודעת (או "יודעת") שלוש...
 
דורית איזה מכשיר?

אני כל הזמן מחפשת מכשיר כזה, כמו במסעדות ישראליות, הרי הם לא חותכים כאלו כמויות ביד. אפשר המלצה? תודה
לא יודעת למה לא שרשר לי להודעה הנכונה
 

mumfor4

New member
זה הסלייסר מהסוג הטוב

עוזר לי מאוד במטבח , בעיקר להכין כמויות גדולות של סלטים ,
קניתי אותו לפני 6 שנים אולי יש כבר יותר משוכללים
אני מרוצה ממנו , יש לו דיסקיות לחיתוך בגדלים שונים

 
אני לא חברה טובה מידי של סלטים,

איכשהו לא אוכלת אוכל קר. אצלנו תמיד קר
כשאני בישראל אני אוכלת יותר קר, אבל גם שם, אני אף פעם לא יזמין במסעדה סלט.

בעלי בכלל לא אוהב טיבולים על ירקות חיים, אז...
 

rona73

New member
אוהבת מאוד סלטים

בכל ארוחה חייב שיהיה סלט. בקיץ סלט הכי פשוט חסה,מלפפון,עגבניה,בצל,פלפל מוסיפה גבינה בולגרית שתמיד יש בבית.לפעמים במקום הגבינה מוסיפה טונה וביצה קשה. בחורף יש את הכרוב והגזר בפומפיה. אני מכינה גם סלק מגורד בפומפיה וגזר מגורד עם לימון ושמן. סלט תפוח אדמה עם בצל ירוק. חומוס מכינה לפעמים,סלט חצילים מדי פעם.
 

mumfor4

New member
מילה על גזר

אני תמיד מתעצלת לגרד אותו , למרות שנורא אוהבת בשלוש גרסאות
אחת שמזכירה לי את הצבא , גזר מגורד עם מיץ תפוזים, אננס, צימוקים וסוכר
אחת חריפה והורסת , גזר מגורד עם כפית גדושה סחוג מלא לימון ומלח .
ואחת גזר מגורד עם סלק מגורד יחד עם מיץ לימון ומלח
יאווו עשית לי חשק להוציא את הפוד פרוססור ולגרד .
 

rona73

New member
אני עם פומפיה ידנית ....


תמיד בחורף יש לי שריר קטן בזרוע....


 

יוקלילי

New member
גם הפירות יקרים, אך עדיף על כל שוקולד ושקית חטיפים

הבעיה המרכזית שלי עם הסלט ישראלי\ערבי, הוא השגת מלפפון כהלכתו- המלפפון הגדול ממש לא לטעמי וכבר ויתרתי על הכנת הסלט האהוב עלי (מלפפון ועגבניה קצוצים, לפעמים עם תוספת של גזר\פטה\ביצה\ סומק\זעתר), עד שבחנות של המוסלמים מצאתי אותו, במחיר של 3 פאונד לקילו (אבל מי סופר). אני קונה של גם זעתר (ידעתם שיש זעתר פלסתינאי, זה שמוכר לנו מהארץ , ויש זעתר חלבי - עם תוספת של אניס שממש לא אהבתי), והאוכל האהוב על הבן שלי זה אורז עם זעתר וסומק. לפעמים אני מרגישה שלא עזבתי..ומבחינת האוכל זו בשורה חשובה ומשמעותית עבורי, לפחות בכל הנוגע למאכלים הישראליים.
 

mumfor4

New member
צודקת יוקלילי כמוני כמוך

את המלפפונים הקטנים אני קונה אצל סעיד שאני והוא החלטנו להשאיר את הפוליטיקה מחוץ לחנות ועוד אכתוב עליו. יחד עם טחינה סורית, זיתים דפוקים, עמבה, פטרוזיליה בזר ענקי, רימונים ותמרים צהובים בראש השנה, גוייאבות, סברס ותמרים מזן מג'הול. והמון תבלינים , קטניות ובשר מהקצבייה , הוא מכין לי שניצלים אליפות . אפשר להוציא אותי מישראל אבל אי אפשר להוציא את ישראל ממני. לגבי סומאק קניתי ואני לא ממש משתמשת אשמח לרעיונות.
 

יוקלילי

New member
אני מכינה 'ביסלי סומק וזעתר'

חותכים פיתות לרצועות, מערבבים עם שמן זית, ואז מוסיפים את התבלינים- שמים בתנור לקליה וזה יוצא ממש מעדן
סומק אני שמה כתוספת לסלטים. הוא בעל טעם חמצמץ, כך שזה תחליף ללימון עבורי, לפעמים. אני מוסיפה גם לציזיקי.
פעם הכנתי צלי עוף מעולה ממולא בפריקי, סומק, בצלי שאלוט וכוסברה, משוח בשמן זית- מתכון מנצח.
 
למעלה