בואו לשולחן והפעם ... סלטים

נזכרתי שיש סלט שאני מכינה לפעמים - כרוב לבן עם סומסום וקשיו

לא מצאתי קישור למתכון אז אני יכתוב. אין לי מושג לכמויות מדוייקות, אבל אני מכינה לפי העין בכל מקרה.

כרוב לבן חתוך לרצעות
שומשום וקשיו קלוי במחבת - לשים את השומשום וקשיו רגע לפני הגשה שלא יספגו את הלחות.

רוטב:
רוטב סויה
קצת סוכר
חומץ - איזה שבא לכם או שאפשר לוותר

לערבב את הרוטב יחד ולשים רגע לפני הגשה. אני אוהבת לשים מעט רוטב, שלא יהיה יותר מידי רטוב.
 

נחמנית

New member
פעם סלט היה אצלי ארוחת ערב

עכשיו בלי פחמימה קטנה בצד אני לא שבעה.
בשגרה סלט ישראלי, סלט חסה עם תמרים ואגוזי מלך בויניגרט הבית, או סלט פירות קלאסי (תפוח, תפוז, בננה).
מאוד אוהבת סלטים כשמארחים, מוסיפים צבע ועניין לשולחן. גם מאוד אוהבת סלטים שהם ארוחה מלאה:
סלט ברוקולי עם ענבים, סלט קינואה עם עדשים, סלט בורגול עם בטטות ותפוחים, סלט קינואה לוקאס (היה היתה מסעדה שנפתחה לה בתל אביב שהתהדרה בסלט קינואה עם חמוציות ונענע. כל האינטרנט מלא מתכוני סלט לוקאס, במהרה כל מסעדה הוסיפה סלט קינואה עם פרי יבש כזה או אחר. לוקאס לא שמרה על הרמה וחיש קל נסגרה. הסלט, נשאר ברפרטואר הקבוע שלי). סלט עגבניות עם תפוחים (זה מה שקרה כשנגמרו המלפפונים בבית), סלט קינואה עם דלורית וטופו בקארי (הוכן לאחרונה לערב בנות ולא זכה לראות את אחרונת המגיעות). היה לי מתכון מוצלח של סלט חציל קלוי עם רימונים אבל לא הכנתי אותו מזמן. גם סלט כרוב עם קוקוס הוכן בזמנו המון פעמים עד למיצוי.
&nbsp
זה מה שעולה בראש בשלוף.
 

נחמנית

New member
סלט קינואה לוקאס (הועתק מפורום תפוז אחר)

סלט קינואה עם עלים, חמוציות ואגוזים של "לוקאס"
&nbsp
מבשלים קינואה בסיר ביחס של 1 קינואה ל-1.2 מים. על אש נמוכה מכוסה היטב בערך 20 דקות עד שכל הנוזלים נספגים. מורידים מהאש ומעבירים לקערה להפסקת בישול. מערבבים ומאווררים עם הידיים.
&nbsp
לסלט:
מערבבים בקערה:
כ-2 כפות נענע קצוצה
1 כף פטרוזיליה
1.5 כף כוסברה קצוצה
40 גרם חמוציות קצוצות
1 גבעול סלרי קצוץ דק
40 גרם אגוזי מלך קצוצים
1 כוס קינואה מבושלת
1 כף בצל סגול קצוץ
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל
 

נחמנית

New member
סלט קינואה בקארי

לא יודעת למה המוח שלי הוסיף לו דלורית. כנראה בגלל שמצאתי אותו כשנתקעתי עם ערימת תפוחים מבילוי בקטיף והוא התחבר לי למתכון של המרק עם התפוחים והדלורית (אחלה מרק). הנה המתכון כמו שכבר שמתי בפורום:

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/689/180012039/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%97%D7%95%60%60%D7%9C/%D7%9C%D7%94%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%97%D7%95%22%D7%9C[/URL]
 

נחמנית

New member
סלט קינואה ועדשים שחורות

2 כוסות קינואה מבושלת
&nbsp
2 כוסות עדשים שחורים מבושלות (אני השתמשתי בעדשים ירוקים קטנים)
&nbsp
1 חופן חמוציות
&nbsp
1-2 בצל ירוק
&nbsp
1 חופן נענע טריה
&nbsp
רבע כוס שמן חמניות
&nbsp
2 כפות חומץ שרי (אני שמה חומץ תפוחים)
&nbsp
2 כפות דבש
&nbsp
2 כפות רכז רימונים
&nbsp
קורט מלח
&nbsp
קורט פלפל
&nbsp
1/2 בצל אדום קצוץ דק
&nbsp
חופן אגוזי ברזיל (אני שמה מה שיש לי בבית, עם שקדים מולבנים פרוסים יצא יותר טוב מהקשיו אתמול, לדעתי)
&nbsp
&nbsp
אופן הכנה:
&nbsp
אני משרה את העדשים במים רותחים. לכמה שעות, ואז משרה לעוד חצי שעה במים רותחים גם את העדשים וגם את הקינואה.
&nbsp
מבשלים את העדשים והקינואה ביחד ב-3 כוסות מים, כ- 20 דקות עד שרך אבל עדיין נגיס
&nbsp
מחכים שיתקרר בינתיים קולים קצת את השקדים אם מתשמשים, קוצצים את הירק ומערבבים הכל. (אני לא מכניסה בצל סגול חי אלא הורגת אותו טיפה קודם)
 

נחמנית

New member
בכיף


 

mumfor4

New member
תודה רבה על המתכונים הקינואיים השווים !

אפשר להחליף קינואה בכוסמת , בורגול , חיטה מבושלת ... זה יוצא טעים !
 
למעלה