בואו לשולחן , והפעם שקשוקבנוס עם טוויסט איטלקי

mumfor4

New member
בואו לשולחן , והפעם שקשוקבנוס עם טוויסט איטלקי

טוב , גם השבוע מוקדם מהרגיל , יש לנו אירוע ביום ראשון ואני לא אהיה כאן
הכנתי כול מיני דברים לא מסעירים במיוחד , עוגיות שיבולת שועל , ארוחות ערב קלילות ושקשוקה עם קבנוס או בקצרה שקשוקבנוס
כמובן שלא חייבים עם קבנוס אפשר סתם נקניקיות או נקניקיות חריפות או בלי .
אני מאוד רוצה שהפינה הזאת תצליח , הפורום הזה היה לי כמו בית ואני לא רוצה שיגווע לאיטו אז אשמח אם תשתפו מה הכנתם או סתם תשאלו מה שבא לכם וננהל דיונים
קולינריים חביבים .
כידוע אני אוהבת לאכול חריף , מי שלא יכול להשמיט את הפלפלים החריפים או להחליף ברצועות גמבה .
להלן המתכון , שכמובן מופיע גם בדף הפייסבוק של סופראמא/Supermum , תקפצו להגיד שלום , התמונות שם יותר נחמדות
שקשוקבנוס חריפה אששש עם טויסט איטלקי (אורגנו )
תכינו את הבאגט הטרי.
המצרכים :
3 כפות שמן זית משובח
2 בצלים גדולים חתוכים לחצאי טבעות ...
3 פלפלים חריפים חתוכים לטבעות , או כמה שאתם אוהבים 4 נקניקיות קבנוס חתוכות לטבעות
5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות עדיף בלי קליפה
6 שיני שום חתוכות
3 כפות רסק עגבניות
כוס מים חמים
כף פפריקה מתוקה
כפית כמון
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
ביצים כמספר הסועדים
כפית אורגנו לפיזור מעל
אופן ההכנה :
לטגן את הבצלים, הפלפלים, והנקניקיות, להוסיף את העגבניות החתוכות והשום, להוסיף מים ותבלינים ולבשל על אש קטנה כ25 דקות, לערבב מדי פעם.
כשהרוטב מסמיך לשבור ביצים לתוכו. עדיף לשבור לתוך כלי ואז להוסיף
לפזר מעל אורגנו לסגור את המכסה ולבשל עד שהביצים עשויות בדרגה הרצויה לכם.
להגיש עם לחם טרי.
בתיאבון,
דורית

 

AlicePJ

New member
אני אוהבת את הפינה

אבל אני לא מהמבשלות, ואפילו לא מהאוכלות, אני אוכלת אוכל מאוד חדגוני ומשעמם בד"כ. אז אני קוראת, אומרת לעצמי שיהיה נחמד להכין, אבל לא משלה את עצמי שזה באמת יקרה אי פעם...
נגיד במתכון הזה - איך בדיוק מקלפים עגבניות? אני קוראת ויודעת שזה לא מהמתכונים המסובכים שיש, אבל אפילו זה גדול עלי בהרבה.
 
אני הייתי מאותגרת מטבח רצינית,

ודווקא פינת הבישול עזרה לי לצאת מהקיבעון שלי במנות "הבטוחות" ולהעיז מידי פעם. היום הרפרטואר שלי הרבה יותר מגוון.

תרגישי חופשי לשאול כל שאלה/הבהרה שאת צריכה, דורית המדהימה מאוד זמינה ותמיד מוצאת פתרונות גם אם אין לך בבית הכל, ויש פה עוד בשלנים שתמיד שמחים לעזור.
 

AlicePJ

New member
תודה לכן! בינתיים אני שומרת את המתכונים

שנראים מתאימים לנו, אולי יום אחד זה יתקדם מעבר לשמירה שלהם...
 

mumfor4

New member
ואת בכלל לא מאותגרת , תפסיקי

אני חושבת שאת מבשלת נהדר !
פתיחות במטבח זה נפלא , כשנוסעים מגיעים למקומות מרתקים .
 

mumfor4

New member
יאוו כמה צחקתי ממך

תודה על הכנות , אם את לא מסתדרת עם קילוף עגבניות , תמיד אפשר להכניס קופסת עגבניות קלופות וחתוכות
וכמו שכתב ידידנו אספרסו , עושים בהן איקס ומכניסים למים רותחים , הן מתקלפות בקלות
בדיוק לכאלה פידבקים אני זקוקה .
מאוד רוצה לראות שאת מעיזה ומכינה ואז חוזרת לשתף אותנו
תודה לך
 
אני קצת חסרת אנרגיות


עדיין צריכה להתרגל לעבודה של הרבה שעות בגן, על כל המשתמע מכך- במיוחד שגם כל יום יש לי עוד מלא סידורים ועניינים.
אני מבשלת כמעט כל יום ארוחת צהריים לעבודה לבחור, לצערי משהו כמו חודש לא אפיתי... יתוקן בסופשבוע כי הולכת ל-book club והבטחתי להביא ממטעמיי
.
&nbsp
ובנתיים השבוע הכנתי:
קוסקוס מלא (שהתגלה כמאוד טעים!),מרק עוף קטן וירקות מבושלים
ירקות מבושלים לצד חזה עוף בטריאקי
פתיתים ברוטב עגבניות עם כנפיים בתבלין של עוף בגריל
פסטה בולונז
 
חח, בדיוק כתבתי השבוע שכאשר פולניה אומרת שהיא נחה

אסור להאמין לה, כי נחה זה אומר: לכבס, לנקות, לסדר וכו'

&nbsp
האמת שחוסר האנרגיות מתבטא בעיקר בעובדה שאני חולת אפייה ידועה ולא אפיתי כמה שבועות טובים- לא מתאים לי!
&nbsp
לגבי האפייה- יתוקן בסופשבוע הקרוב
 

carlimi

New member
סה"כ יש לי אנרגיות

רק שבמטבח חסר לי קצת ....
חחח
&nbsp
 
אני קונה לעצמי סנדביץ


המיקרו בגן ממש זוועה ולא מחמם וגם ככה אני לא מסוגלת לאכול אוכל מיום קודם אז מכינה לעצמי סלט או קונה סנדביץ.
&nbsp
שלא לדבר על זה, שיש מלא פעמים שפשוט אוכלת בייגל עם קרים ציז ובערב אוכלת משהו יותר רציני (לרוב ממה שמכינה לבחור, מכינה טיפה יותר
).
 

mumfor4

New member
זה חסרת אנרגיות ?


אני חושבת שקוסקוס מלא ממש מוצלח ובכלל משתדלת ל"דחוף" כמה שיותר אוכל מלא לילדים
פסטה מקמח מלא , אורז ולאחרונה גם התחלתי להכין להם קינואה
וכמובן לחם או בצק לפיצה , מה שגיליתי זה כשיש הרבה רוטב עגבניות וגבינה צהובה מעל , הם פחות מתמקדים בבצק
ודווקא אוהבים .
אשמח קצת תמונות ומתכונים חביבים , נהדר שאת משתפת
תודה
 
האמת שאני פחות בקטע של מזון מלא


פשוט קניתי בטעות והאמת שיצא טעים... בד"כ לא אוהבת קמח מלא, כבד לי מידי. ניסיתי בכל מיני הזדמנויות. אבל מי יודע, הטעם שלי משתנה מעת לעת- אולי זה עוד ישתנה

&nbsp
אני מכינה מאוד בסיסי, לא יותר מידי משוגע כך שאין ממש מתכונים אבל אשתדל לכתוב להבא בצורה מסודרת יותר

אני מכינה בערך כמו שמכינים אוכל לילדים, אלא אם זה סטייקים וכו' ואז יותר משתגעת
 

mumfor4

New member
טיפים נפלאים ומועילים .

היום יצאתי לתלות כביסה והסיר של הקציצות היה על אש גבוהה והתחתית נשרפה
העברתי לסיר אחר , חידשתי רוטב והצלתי חלק ניכר מארוחת הצהריים שלנו .
עכשיו יש לך טיפים לנקות תחתית שרופה ?
 
הכנתי מהבצק לחמניות שלך,

שבלולי שמרים ולחמניות קלועות. בוני אוהבת את הלחמניות המתוקות והיא אוהבת לקלוע אותן. יצא מעולה, והבעיה הכי גדולה איתם זה, שאני לא יכולה להפסיק לנשנש אותם


זאת פעם ראשונה שהבנתי את המושג, תרגישו את הבצק, היה כייף לעבוד איתו וממש הרגשתי מה נכון לו. נראה לי שאני במפנה בתחום המטבח


תודה על העזרה און ליין, כאשר גיליתי שיש לי רק ביצה אחת, והבצק לא בדיוק קרא את המתכון אז היו בעיות דביקות כאלה ואחרות
אין כמוך!!! השארתי את הבצק במקרר ללילה ובבוקר הוא כמעט גלש לי, אז מסתבר שבצק שמרים כן תופח במקרר


תודה רבה רבה רבה


מצ"ב המתכון לבצק:
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=689&MessageId=178357579[/URL]

 

mumfor4

New member
מרגישים את הרכות של הבצק

נראה נהדר , תמיד שמחה לעזור .
את מזמן כבר במפנה במטבח אם לא שמת לב חחחח
עשית לי חשק ללוש משהו.
בצק שמרים שתופח לאט מניב תוצאה משובחת
 
למעלה