מתכון לקציצות ביס קטנטנות ברוטב קטשופ, סילאן וצי'לי מתוק .
מתכון לקציצות ביס קטנטנות ברוטב קטשופ, סילאן וצי'לי מתוק .
אתם מכירים את הילדים האלה שאוכלים קטשופ עם אוכל ,
הרבה קטשופ על כול דבר ? ובנוסף הם לא אוהבים שרואים חתיכות של בצל או פטרוזיליה
בתוך הקציצות שלהם ? יש לי ילד אחד כזה יינון, כמעט בן 6 ומאוד דעתן
יש לו המון רעיונות איך צריך להיראות האוכל שלו , לפעמים אני זורמת איתו , לפעמים מתייאשת
ממנו ויוצאת מדעתי ולפעמים ממציאה דברים במיוחד בשבילו .
כמו את קציצות הביס הקטנטנות האלה בטעם מתקתק .
מעט פיקנטי מעט מתוק ובעיקר טעים
לקציצות האלה יש טעם מיוחד , הן טעימות גם קרות וגם חמות
והכי טעימות על מצע של פסטה ,אורז לבן , קוסקוס , בורגול או ככה עם הרבה לחם טרי
יוצאת כמות יפה של קציצות אם נשאר לכם אפשר להקפיא או להכניס לתוך באגט טרי.
המצרכים לקציצות :
750 גרם בשר בקר טחון ( או הודו /עוף או מעורב חצי חצי )
2 פרוסות לחם שחור לא טרי מושרות במים רותחים וסחוטות
2 כפות פטרוזיליה יבשה
1 ביצה
תיבול לפי הטעם : מלח , פלפל שחור , אבקת שום גבישי, מעט מרק עוף
לרוטב :
5 כפות קטשופ ( השתמשתי ב"היינץ" )
1 כף צ'ילי מתוק
2 כפות סוכר חום דמררה
2 כפות רסק עגבניות סמיך
כף גדושה סילאן
2 כוסות מים רותחים
כף פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה :
לערבב את מרכיבי הקציצות היטב , ללוש ולהשאיר במקרר לחצי שעה
את כול מרכיבי הרוטב להכניס בהדרגה לתוך סיר רחב ושטוח ( סוטא'ג )
אין צורך בשמן . זאת לא טעות , לטעום , לתקן תיבול אם יש צורך
להוציא את הבשר ולהכין ממנו קציצות קטנטנות שילדים אוהבים בגודל ביס קטן .
לתת לרוטב להגיע לרתיחה , להוריד את הלהבה לנמוכה ביותר , להכניס את הקציצות , לטלטל את הסיר ולתת להן להתבשל
כ45 דקות.
אם בחרתם להשתמש בבשר עוף , הן יהיו מוכנות תוך חצי שעה בערך .
טעימות חם או קר , עם לחם טרי אן על מצע פחמימה
מקווה שתאהבו
שלכם, דורית
* לא חייבים צי'לי
*אפשר פטרוזיליה טרייה קצוצה
*אפשר להוסיף בצל מגורד