בואו לשולחן והפעם ....

מתכון לעוגת גזר פשוטה

הכמות מתאימה ל-12 מאפינס או שתי תבניות אנגליש קייק.
280 גרם קמח תופח
כפית שטוחה מלח (2.50 גרם)
1 כפית קינמון
1 ביצה
60-90 מיליגרם חלב או מים
2 כפות דבש
130 גרם סוכר
340 גרם גזר מגורר
1 כפית תמצית וניל
90 מילגרם שמן (לא חשוב איזה, אבל לא שמן זית)
60-85 גרם אגוזים קצוצים, אפשר גם צימוקים
אני מוסיפה גם כף גדושה שוקולד נוטלה.

לערבב בקערה אחת את כל היבשים: קמח תופח, מלח וקינמון.
לערבב בקערה שניה את כל השאר: ביצה טרופה, חלב או מים, דבש, סוכר, גזר, וניל ונוטלה, לערבב טיפה ולהוסיף גם שמן. לערבב הכל יחד.
לאחד את שתי הקערות יחד ולערבב מינימום.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ 55 דקות. במידה ומכינים מאפינס, 35 דקות.
 

mumfor4

New member
תודה ושאלה

את מחממת את התנור ל200 מעלות וגם אופה בטמפרטורה הזאת ?
נראה לי גבוה מדיי .
אנסה את המאפינס , יש לי מתכון של מיקי שמו שעשיתי בו כמה שינויים כרגיל , אנסה את זה .
 
כן, זה באמת חום גבוה, אבל ככה זה, וזה יוצא מעולה.

לך יש עוגת גזר יותר מדוגמת, עם כל מיני טעמים שאין לי בבית, אז אני עושה את העוגות בפשוטות
 

mumfor4

New member
מתכון לקציצות ביס קטנטנות ברוטב קטשופ, סילאן וצי'לי מתוק .

מתכון לקציצות ביס קטנטנות ברוטב קטשופ, סילאן וצי'לי מתוק .
אתם מכירים את הילדים האלה שאוכלים קטשופ עם אוכל ,
הרבה קטשופ על כול דבר ? ובנוסף הם לא אוהבים שרואים חתיכות של בצל או פטרוזיליה
בתוך הקציצות שלהם ? יש לי ילד אחד כזה יינון, כמעט בן 6 ומאוד דעתן
יש לו המון רעיונות איך צריך להיראות האוכל שלו , לפעמים אני זורמת איתו , לפעמים מתייאשת
ממנו ויוצאת מדעתי ולפעמים ממציאה דברים במיוחד בשבילו .
כמו את קציצות הביס הקטנטנות האלה בטעם מתקתק .
מעט פיקנטי מעט מתוק ובעיקר טעים
לקציצות האלה יש טעם מיוחד , הן טעימות גם קרות וגם חמות
והכי טעימות על מצע של פסטה ,אורז לבן , קוסקוס , בורגול או ככה עם הרבה לחם טרי
יוצאת כמות יפה של קציצות אם נשאר לכם אפשר להקפיא או להכניס לתוך באגט טרי.


המצרכים לקציצות :
750 גרם בשר בקר טחון ( או הודו /עוף או מעורב חצי חצי )
2 פרוסות לחם שחור לא טרי מושרות במים רותחים וסחוטות
2 כפות פטרוזיליה יבשה
1 ביצה
תיבול לפי הטעם : מלח , פלפל שחור , אבקת שום גבישי, מעט מרק עוף
לרוטב :
5 כפות קטשופ ( השתמשתי ב"היינץ" )
1 כף צ'ילי מתוק
2 כפות סוכר חום דמררה
2 כפות רסק עגבניות סמיך
כף גדושה סילאן
2 כוסות מים רותחים
כף פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה :
לערבב את מרכיבי הקציצות היטב , ללוש ולהשאיר במקרר לחצי שעה
את כול מרכיבי הרוטב להכניס בהדרגה לתוך סיר רחב ושטוח ( סוטא'ג )
אין צורך בשמן . זאת לא טעות , לטעום , לתקן תיבול אם יש צורך
להוציא את הבשר ולהכין ממנו קציצות קטנטנות שילדים אוהבים בגודל ביס קטן .
לתת לרוטב להגיע לרתיחה , להוריד את הלהבה לנמוכה ביותר , להכניס את הקציצות , לטלטל את הסיר ולתת להן להתבשל
כ45 דקות.
אם בחרתם להשתמש בבשר עוף , הן יהיו מוכנות תוך חצי שעה בערך .
טעימות חם או קר , עם לחם טרי אן על מצע פחמימה
מקווה שתאהבו
שלכם, דורית
* לא חייבים צי'לי
*אפשר פטרוזיליה טרייה קצוצה
*אפשר להוסיף בצל מגורד



 
אתמול הכנתי פשטידה! פעם ראשונה בחיים, ויצא מדהים

הכל "בערך", לפי העין:
&nbsp
3 קישואים גדולים
הרבה פטריות (שימלאו איזה קערת בישול גדולה)
2 בצלים
&nbsp
כיוון שבעלי רגיש לירקות (בעיקר מרקמים), החלטתי לעשות חצי קישואים וחצי פטריות, ולא לערבב בפעם הראשונה.
חתכתי את הקישואים והפטריות דק-דק, חתכתי גם בצל אחד לכל ירק, טיגנתי במחבת בשתי נגלות עם קצת שמן זית (קודם קישואים כי לקח פחות זממן לחתוך אותם, ובזמן שהם היטגנו חתכתי את הפטריות, ואז הוצאתי את הקישואים וטיגנתי את הפטריות), עד שהיו רכים ואיבדו חצי מהנפח שלהם.
&nbsp
שמתי בשתי קערות, הוספתי לכל קערה ביצה אחת, טיפה פחות מחצי כוס קמח מעורב (1/4 קמח מלא תופח ורבע קמח חומוס), נתח יפה של גבינה שוויצרית מגוררת דק, ונתח יפה של גבינת פטה מפוררת, מלח ופלפל.
לקישואים הוספתי גם כמה זיתי קלמטה שחורים קצוצים, ואורגנו.
לפטריות הוספתי עוד קצת גבינה פטה, ובזיליקום.
&nbsp
שמתי את הכל בתבנית אפייה עגולה גדולה, חצי שחור וחצי לבן, ואפיתי בערך 45 דקות.
&nbsp
יצא מדהים, ובעלי אהב את שני החצאים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שזה הצלחה מסחררת.
הוא גם הרשה לי לערבב בפעם הבאה, אבל אני אהבתי את הקונספט של שתי פשטידות בתבנית אחת. זה כמעט ולא יותר עבודה, וזה יותר מעניין בפה, ומרשים יותר לארח עם זה
 
איזה מדליק 2 פשטידות בתבנית אחת.

שאלה - איך שפכת את זה לתבנית?


אנ י אכולת קינאה על יכולת שלך פשוט להרכיב לבד פשטידה. אני תמיד צמודה למתכון ומעדיפה כמויות במשקל ולא כוס, כפית וכד'. למרות שאני מתחילה לאלתר עם ירקות מבושלים, אז אולי יבוא יום
 
קלי קלות


יוצאת עיסה סמיכה למדי, אז שפכתי את פשטידה א' לחצי אחד של התבנית ועיצבתי קצת במזלג - דחסתי את האמצע לצד וכיוונתי אותה לכיוון הפינות, ואז שפכתי את פשטידה ב'. הן הסתדרו יופי.
התבנית היתה גדולה והפשטידה יצאה די נמוכה, אז גם זה עזר.
וחוצמזה, מה רע שיתערבבו קצת?

&nbsp
תשמעי, אני לא המצאתי את זה לבד, דיברתי עם מישהי שהכינה פשטידת פטריות והיא נתנה לי את הקונספט בקווים כלליים, ואחר כך עיינתי במתכון לפשטידת קישואים - אחרי שאכלתי אצל חברה שלי את הפשטידה עצמה - כך שידעתי מהצלבה של הטעם והמרשם שהעיקרון די טוב, אבל יש שם יותר מדי ביצים לטעמי, וגם זה נתן לי כיוון די טוב.
&nbsp
הקטע המרכזי זה לדעת לשמור על איזון בין הרטוב והיבש. ואת זה רואים כשמערבבים. אז התחלתי בשתי ביצים לכל העסק, והייתי מוכנה להוסיף עוד במקרה הצורך. כנ"ל הקמח - חצי כוס לפשטידה הראשונה, עיון מעמיק במרקם ובטעם, וקצת פחות מזה לפשטידה השניה.
&nbsp
ובמה שנוגע להכנה לפי משקל - כאן אני מורידה ממך את הכובע. *שונאת* מתכונים שנותנים לי משקלים, זה תמיד מפיל אותי. הצורך הזה להוציא את המשקל מהארון ולכוונן ולמדוד וכל הפצ'קריי.... בלעחס. הרבה יותר קל לי בכוסות וכפיות ולפי העין והלשון.
 
למעלה