בואו לשולחן

mumfor4

New member
בואו לשולחן

שמחה להתנדב ולפתוח את פינת הבישול השבועית ,
מקווה שתפיקו תועלת וטעם מהמתכונים ואשמח אם תעלו מתכונים שלכם .
בחרתי לפתוח את השבוע עם לחמניות נפלאות ורכות שילדים אוהבים וכמובן מבוגרים , מעולות לכריכים לבית הספר ונשמרות מצויין בהקפאה .
שאלות /הערות/ הארות אני כאן .
המצרכים ואופן ההכנה :
קילו קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר (חום או לבן )
3/4 כוס שמן
2 ביצים
כפית מלח
2.5 כוסות מים פושרים להוסיף בהדרגה.
ללוש לבצק אחיד הוא יהיה מעט דביק להמשיך ללוש ולהוסיף את השמן כול פעם עד שהוא נהיה נעים למגע. להתפיח פעמיים. לחלק ל16-20 כדורים תלוי בגודל הרצוי. לשטח כול כדור למלבן עם מערוך ולגלגל. או ליצור צורה שאתם אוהבים .
למרוח ביצה ושומשום ולהתפיח שוב כחצי שעה. לאפות כ15 - 17 דקות בחום בינוני.
אם רוצים להקפיא , להקפיא שהן עדיין חמימות .
בהצלחה ותיאבון,
דורית

 
צריכה רעיונות מה לעשות עם המצות שנשארו לי


נשארתי עם חבילת מצות שהגיעה מישראל, אני לרוב לא זורקת אוכל, אבל אוכל שמגיע מישראל זה עוד הרבה יותר קשה
אני תמיד יכולה לפורר לציפורים, אבל ממש חבל לי.
יש לכם רעיונות מה אפשר לעשות איתם?


אני רוצה שוב להודות ל mumfor4 שלקחה על עצמה את הפינה השבועית.
 
מצברייט, מצה עם חמאה (אתמול אכלתי
), לביבות מצה

וכל מה שמכינים לפסח, פשוט לא ברמה יומיומית-שלא יימאס

&nbsp
&nbsp
 
וואו, נראה טוב!

לא תכננתי אבל מאחר ואין את הלחם שלי, נראה לי שכשאחזור מההתנדבות אכין את הלחמניות.
נראה קל להכנה וטעים! תודה!
 

Et tu Brute

New member
אפשר גם לבקש מתכונים כאן?

אני מחפשת רוטב לפסטה בלי בשר או חלב (אפשר דג אבל לא אידאלי) ושאינו על בסיס עגבניות. יש חיה כזו?
 

AlicePJ

New member
אני טובה בלאכול לא בלהכין אוכל...


אבל אני יודעת שזה לא מסובך ולא לוקח המון זמן. בטח יש מיליון מתכונים באינטרנט. אני חושבת שזה שמן זית, עלי בזיליקום, צנוברים, ויתכן שעוד דברים, ומרסקים אותם יחד. אבל אני באמת לא בשלנית....
 

alphadelta

New member
פסטו

שמן זית, עלי בזיליקום טריים ושום. לזה מוסיפים או צנוברים או אגוזי מלך. והכל מרוסק יחד.
 

mumfor4

New member
אני שמחה על כול בקשה

וכן יש חיה כזאת , אני אחפש לך אפילו תמונה
רוטב לימוני עם פטרוזיליה , במקור הכנתי את הפסטה הזאת עם גרגירי חומוס מבושלים אבל לא חייב , בעיניי זה מוצלח
מטגנים בצל גדול עד להזהבה , מוסיפים חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
גרידה מלימון שלם ומיץ סחוט מהלימון הזה .
כף אבקת מרק כלשהו ( ירקות, פטריות, עוף )
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
חצי כוס מים רותחים
מנמיכים את הגז ומבשלים כרבע שעה תוך ערבוב , אם חסר נוזלים מוסיפים
מכניסים את הפסטה החמה על הרוטב
מתענגים .
בתיאבון , דורית
אם אמצא תמונה אעלה
 

mumfor4

New member
הערה לגבי הלחמניות

העניין עם התפחה כפולה הוא אוריריות הבצק , אין הכרח להתפיח פעמיים , אני מציינת את זה כי יש אנשים שזה מרתיע אותם והם חוששים שזה מסובך מדיי ולוקח המון זמן .
בדרך כלל בצק כזה אפשר ללוש היטב לישה נמרצת ( אני לשה ידנית ) לפחות 10 דקות , לכסות ולהשאיר במקרר הוא יתפח להנאתו באחריות .
כול פעם שאני שומעת הערה כזאת אני חייבת לציין את זה .
אחרי שמכינים לחם או לחמניות בבית ומבינים מה יש בלחם שקונים בסופר . מבינים שההשקעה משתלמת
גם אני קונה לחם מוכן כמובן , אך כדאי להתאמץ .
חוץ מזה הריח שמתפשט בחלל הבית ... ממממ
 
למעלה