בואו לשולחן
שמחה להתנדב ולפתוח את פינת הבישול השבועית ,
מקווה שתפיקו תועלת וטעם מהמתכונים ואשמח אם תעלו מתכונים שלכם .
בחרתי לפתוח את השבוע עם לחמניות נפלאות ורכות שילדים אוהבים וכמובן מבוגרים , מעולות לכריכים לבית הספר ונשמרות מצויין בהקפאה .
שאלות /הערות/ הארות אני כאן .
המצרכים ואופן ההכנה :
קילו קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר (חום או לבן )
3/4 כוס שמן
2 ביצים
כפית מלח
2.5 כוסות מים פושרים להוסיף בהדרגה.
ללוש לבצק אחיד הוא יהיה מעט דביק להמשיך ללוש ולהוסיף את השמן כול פעם עד שהוא נהיה נעים למגע. להתפיח פעמיים. לחלק ל16-20 כדורים תלוי בגודל הרצוי. לשטח כול כדור למלבן עם מערוך ולגלגל. או ליצור צורה שאתם אוהבים .
למרוח ביצה ושומשום ולהתפיח שוב כחצי שעה. לאפות כ15 - 17 דקות בחום בינוני.
אם רוצים להקפיא , להקפיא שהן עדיין חמימות .
בהצלחה ותיאבון,
דורית
שמחה להתנדב ולפתוח את פינת הבישול השבועית ,
מקווה שתפיקו תועלת וטעם מהמתכונים ואשמח אם תעלו מתכונים שלכם .
בחרתי לפתוח את השבוע עם לחמניות נפלאות ורכות שילדים אוהבים וכמובן מבוגרים , מעולות לכריכים לבית הספר ונשמרות מצויין בהקפאה .
שאלות /הערות/ הארות אני כאן .
המצרכים ואופן ההכנה :
קילו קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר (חום או לבן )
3/4 כוס שמן
2 ביצים
כפית מלח
2.5 כוסות מים פושרים להוסיף בהדרגה.
ללוש לבצק אחיד הוא יהיה מעט דביק להמשיך ללוש ולהוסיף את השמן כול פעם עד שהוא נהיה נעים למגע. להתפיח פעמיים. לחלק ל16-20 כדורים תלוי בגודל הרצוי. לשטח כול כדור למלבן עם מערוך ולגלגל. או ליצור צורה שאתם אוהבים .
למרוח ביצה ושומשום ולהתפיח שוב כחצי שעה. לאפות כ15 - 17 דקות בחום בינוני.
אם רוצים להקפיא , להקפיא שהן עדיין חמימות .
בהצלחה ותיאבון,
דורית