בואו לשולחן

mumfor4

New member
לא השתמשתי אבל מאמינה לך .

נהנית מהלישה והתהליך עצמו . כול מה שמפיק לחם ביתי מבורך בעיניי . גם מאפייה משובחת
 

Woking

New member
זה למי שחושש מהתפחות

וחוץ מזה הכנת הלחם מההתחלה עד הסוף לוקחת כמה שעות. במקרה שלי כמעט 6 שעות כי אני אופה לחם שאור. זה אומנם לא 6 שעות של עבודה רצופה, אבל העניין הוא שאופה הלחם הוא שגר ושכח. מכניסים את המרכיבים, לוחצים על כפתור, ושלוש שעות אחר-כך יש לחם. אפשר גם לתכנת מראש, ואז יש לחם טרי לארוחת הבוקר. אופה הלחם לא רק לש ואופה, אלא הוא גם מתפיח את הבצק בתנאים אופטימליים, כולל לישות ביניים.
&nbsp
 

Woking

New member
הנה כך



 

mumfor4

New member
זה נהדר

אני יודעת שהאופה לחם לש מהתחלה עד המוצר המוגמר . וזה נפלא בעיניי , העניין שאני מכינה כמויות גדולות של לחם 2 קילו בכול פעם .
למשפחה גדולה .
 

Woking

New member
אכן זאת בעיה

אופי הלחם די מוגבלים בתחום הזה וגודל הכיכר שיוצא לא עולה על 700ג'. עם זאת ללחם ביתי אין חיי מדף ארוכים, כך שממילא צריך לאפות כל יום יומיים, אם באמת רוצים להנות מהלחם.
 

TearGarden

New member
אולי תוכלי לחלוק מתכון או שניים ללחם במכונה?

גם לי יש אופה לחם וחוץ ממתכון אחד או שניים שניסיתי והיו בסדר, כל השאר יצאו לא טעימים ובגלל זה אני כמעט לא משתמשת בו. אשמח להוציא אותו מהארון לאוורור

תודה מראש!
 

Woking

New member
כמו שאמרתי

אני אופה לחם שאור מה שנקרא sour dough, וזה labour of love. זה דורש יותר השקעה והתוצאות בהתאם. אם את לא רוצה ללכת בכיוון הזה, אז באופן כללי ככל שההתפחה ארוכה יותר הטעם ישתפר. גם זמן הלישה ופרופיל הלישה יכולים להשפיע. את רוצה להמנע מתוכניות שהם פחות מ-3 שעות. בכל מה שקשור בלחם אין קיצורי זמן. מהנסיון שלי למכונת הלחם אין ממש השפעה על האיכות. היו לי מכונות ממש זולות, והלחם יצא מצויין. הבעיה היתה שבגלל השימוש התכוף הם פשוט התקלקלו. אולי זה הקמח שאת משתמשת בו? מה היה לא טעים? המרקם או הטעם הכללי? אולי זה בכלל עניין של להוסיף קצת מלח?
&nbsp
המתכון הבסיסי שלי:
500ג' קמח ללחם (בבריטניה זה נקרא super strong)
300ג' מים
כף שמן
כפית מלח
שמרים לפי הצורך
&nbsp
&nbsp
 

TearGarden

New member
מה שלא יצא טעים

זה בעיקר לחמים מקמח מלא. תמיד יוצא לי טעם לוואי, לא ברור למה....
דבר שני זה המרקם - או שיוצא רך מידי או שיוצא דחוס מידי. עוד לא פיצחתי את המתכון שאני אוהבת... (ניסיתי את המתכונים מהחוברת של המכונה ולא יצא משהו).
אני אתן לזה עוד צ'אנס...
תודה!
 

Woking

New member
גם הנסיון שלי עם קמח מלא הוא לא מוצלח

השילוב שלי הוא 80% קמח לבן ו-20% granary.
 

mumfor4

New member
אני מתחילה בקמח

שמרים , סוכר ומים לשה טוב כמה דקות ואז מוסיפה מלח ושמן . זה הסדר בדרך כלל
גם כשלא נצמדתי אליו הלחם/ניות יצאו נפלא .
 
למעלה