בואו לשולחן .

lama zebra

New member
פה בארץ אני מכינה ככה -

2 מיכלים שמנת מתוקה (אני שמה במקום שמנת לבישול 15%); כוס חלב 3%; חצי כוס סוכר; כפית תמצית וניל מערבבת הכל באביזר גלידה של הקיטצ'נאייד ומקפיאה אח"כ. יוצא מעולה - לא שמן מדי ולא מתוק מדי.
יוצא מעולה.
בערבוב האחרון אפשר להוסיף אגוזים, שולקולד, עוגיות וכיו"ב.
 

mumfor4

New member
בואו לשולחן .

ראשית , תודה לכול המשתתפים והמשתתפות בפינה הקבועה
אתם מעשירים את עולמנו , דמיוננו ומטבחנו הצנוע .
אני רושמת מתכונים של חברי הקבוצה ואנסה אותם בקרוב .
השבוע אני מפנקת אותכם בשלושה מתכונים :
1. סלט בורגול , סלק מבושל ועדשים
2. רולדות תמרים ואגוזים עם בצק מעולה
3. קציצות דגים עם פולים ירוקים
מקווה שתהנו , תכינו , תחזרו עם תמונות ורשמים
והכי חשוב - תרגישו טוב !
שלכם ,
דורית
 

mumfor4

New member
סלט בורגול , סלק מבושל ועדשים

טעים, צבעוני, משביע ומלא ברזל

כוס בורגול מושרה במים חמים 20 דקות
כוס עדשים מבושלות במים ומסוננות
חצי כוס עלי כרפס קצוצים
גבעול כרפס קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
3 סלק מבושלים וחתוכים לקוביות
מיץ משני לימונים סחוטים
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית משובח
מלח לפי הטעם.
לערבב היטב ולהנות
המתכון כפי שהוא בבלוג : http://mum4four.com/?p=382

 

mumfor4

New member
רולדות תמרים ואגוזים עם בצק מעולה

רולדות תמרים ואגוזים עם בצק מיוחד
איך אפשר שבת בלי מאפה? משהו שימתיק את הבוקר בשלווה של סוף השבוע הרגוע.
לכבוד השבת הכנתי עוגיות תמרים ואגוזי מלך (וגם כמה רולדות עם ממרח נוטלה לילד אחד מתוק ואלרגי לאגוזים )
תוציאו את המחברת ותרשמו. הצלחה מובטחת
לבצק :
4 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס סולת
1 כוס סוכר
2 ביצים
רבע כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1 סוכר וניל
1 כוס מיץ תפוזים
גרידת תפוז מתפוז שלם
1 ורבע כוס שמן.
ללוש היטב את כול המרכיבים עד שמתקבל בצק נעים למגע ואחיד. להניח במקרר לפחות לחצי שעה מומלץ ליותר.
למילוי 500 גרם תמרים בוואקום
כף קינמון
כף ג'ינג'ר טחון
כף שמן
את התמרים לערבב היטב עם השמן והתבלינים. להכניס למיקרוגל בפולסים של 30 שניות לשתי דקות עד שמתקבל ממרח הומוגני.
200 גרם אגוזי מלך שבורים.
להוציא את הבצק מהמקרר ללוש היטב על משטח מקומח, לחלק ל4 חלקים. כול חלק
לרדד לעלה למרוח בנדיבות ממרח תמרים, לפזר אגוזי מלך מעל.
לחלק לרוחב כול עלה לשניים. לגלגל לרולדה ולהניח בתבנית (יצאו 8 רולדות ) .לחרוץ חריצים ולאפות בחום בינוני כ 20 דקות עד שמזהיב.
לחתוך ולהניח בקופסה אטומה. אם תצליחו להתאפק יחזיקו מעמד לפחות שבוע.
אפשר לפזר אבקת סוכר
שבת שלום מווילס
המתכון כפי שהוא בבלוג : http://mum4four.com/?p=458

 

mumfor4

New member
קציצות דגים ברוטב עם פולים ירוקים

אין דבר יותר אהוב מלחם חם ורוטב מושלם
אוכל שילדים ומבוגרים אוהבים כאחד , הן רכות ונעימות ומשתלבות נהדר עם לחם טרי וחם .
לקציצות :
700 גרם דג לבן ( השתמשתי בפילה מרלוזה)
2 תפוחי אדמה בינוניים
בצל גדול
6 שיני שום גדולות
את כול המרכיבים להכניס למעבד מזון ולטחון למסה חלקה .
להעביר לקערה , ללוש בידיים (חובה ) כדי לבדוק האם יש סיבים של דג שצריך להוציא .
לקערה להוסיף : 3 פרוסות לחם שחור ( לא טרי ) , מושרות וסחוטות היטב
חצי כוס פירורי לחם או פתיתי שיבולת שועל
3 כפות קמח תפוחי אדמה ( לא חובה )
כפית כמון
חצי כוס כוסברה יבשה או טרייה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית אבקת שום גבישי
ללוש ולאחד את המרכיבים היטב , העיסה צריכה להיות גמישה אך לא דביקה , אם דביק להוסיף פירורי לחם או שיבולת שועל , אני לא מוסיפה ביצים זאת לא טעות .
לסיר רחב ושטוח יש להוסיף לרוטב לפי הסדר:
2 כפות שמן זית משובח
פלפל צ׳ילי קצוץ
2 קופסאות עגבניות מרוסקות
2 כוסות מים רותחים
2 כפות פפריקה מתוקה
3שיני שום כתושות
1/2 כפית כורכום
כף סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
להביא את הרוטב לרתיחה , להוסיף את הקציצות בזהירות , לא לבחוש עם כף אלא רק לטלטל שיצופו ברוטב , לבשל 20 דקות .
אחרי 20 דקות לשפוך חצי שקית פול ירוק קפוא ולבשל עם מכסה סגור על אש קטנה עוד 20 דקות .
להגיש על מצע אורז לבן , פירה או הכי פשוט עם לחם חם .
בתיאבון ,
דורית
המתכון בבלוג : http://mum4four.com/?p=855

 

allkind

New member
נראה מעולה

נראה לך שהמתכון יעבוד עם דג קוד?
ואיך קוראים לפול באנגלית? לא זכור לי שראיתי פה בקפואים כזה.
 

mumfor4

New member
יעבוד עם קוד

פולים ירוקים קפואים יש כאן הם נקראים ברוד בין אני כותבת מהפלאפון אין לי אנגלית.
 
האמת שכלום...

הבחור נסע אז לא הייתי צריכה להכין לו צהריים לעבודה ואני אכלתי בגן או שפשוט הזמנתי.
די חייתי על סנדביצים פשוטים וסלט ירקות הכי פשוט שיש.
&nbsp
יש גם שבועות כאלה
 

CheniNanny

New member
אצלנו היה פסטה זוקיני וסלט עדשים מונבטות

טוב פסטה זוקיני זה הדבר הכי מגניב, קל, ומהיר שאפשר לאכול, לשבוע ואומרים שאף לרדת במשקל.
רוטב לפסטה עשינו מעגבניות, עגבניות מיובשות, בזיליקום ו...זהו! בלנדר מוט ומוכן.
סלט עדשים הוא למעשה כמעט סלט נא (גם הפסטה זוקיני!), העדשים הונבטו, קצת מיץ לימון, עוד קצת ירוק בעיניים ואני הוספתי טופו. סתם אלתור חמוד.

אה, וגם היה בטטה מוקרמת בתנור - אידיתי קוביות בטטה, לתנור שיהיה קצת קריספי ואז בדקות האחרונות פיזרתי גבינה מנסה טבעונית.... יאמי.

חייבת לציין שאין לנו בכלל בבית מלח, פלפל ושמן מתוך בחירה כמובן, אז שלא תתפלאו איפה הם ברשימת המרכיבים.





 

mumfor4

New member
וואו.

נראה ממש מרענן ואיך אפשר בלי מלח פלפל ושמן? אייקון מופתע
 
נראה מעולה!!! וההגשה שלך והתמונה, חבל על הזמן


אין על הבטטה שום טיבול מעבר לגבינ"צ?

אני מטבלת את הבטטה, אחרי ריכוך במקרו, עם: שמן זית, סוכר, אבקת שום ופטרוזיליה. במתכון המקורי היה גם בצל קצוץ, אבל הוא תמיד נשרף מידי בתנור, אז ויתרתי. זה יוצא מאוד טעים.
 

carlimi

New member
באסה שאין לי מה לשתף ....

אני כלכך מותשת מהחופש הזה שאין לי כוח וחשק לבשל.
מזל שהבעל רוב הזמן במטבח, אחרת היינו אוכלים ג'אנק כל ערב ....
היום בצהריים הוא דיווח (לא הייתי בבית
) שהוא הכין להם סטייקים על האש והם טרפו!!!
הם ממש גדלו בשנה האחרונה והגדילו כמויות באוכל שזה הופך די מטורף ... אשכרה טוחנים והם רזים שדופים ...הלוואי עלי

בכל מקרה נהנית לראות את התמונות שלכם ולדמיין את עצמי מכינה אותם יום אחד ...חחח
 

mumfor4

New member
ספרי לי על זה

אני מרגישה שאני בקניות אוכל כול הזמן. אוהבת סטייקים מאוד
 

shuttles3

New member
היו כמה דברים, אני אוהבת כשיש אוכל במקרר

ולא רק ארימות מיכלי קוטג' ויוגורט... (תופסים בדרך כלל חצי מהנפח)
&nbsp
מרק קרם אפונה בשמנת
עוף טחון מטוגן קלות עם חמאת שקדים
פירה תפו"א
לחם בננות ותותים
תבשיל עדשים ונודלס (חלבון צמחוני מלא יאמממ)
קישואים מאודים (כדי להכין סלט עם ביצים ב-5 דקות במשך השבוע)
בינתיים זהו, יש עוד יום לפנינו. בטוח יהיה מוקפץ ירקות וטופו.
 
למעלה