קציצות דגים ברוטב עם פולים ירוקים
אין דבר יותר אהוב מלחם חם ורוטב מושלם
אוכל שילדים ומבוגרים אוהבים כאחד , הן רכות ונעימות ומשתלבות נהדר עם לחם טרי וחם .
לקציצות :
700 גרם דג לבן ( השתמשתי בפילה מרלוזה)
2 תפוחי אדמה בינוניים
בצל גדול
6 שיני שום גדולות
את כול המרכיבים להכניס למעבד מזון ולטחון למסה חלקה .
להעביר לקערה , ללוש בידיים (חובה ) כדי לבדוק האם יש סיבים של דג שצריך להוציא .
לקערה להוסיף : 3 פרוסות לחם שחור ( לא טרי ) , מושרות וסחוטות היטב
חצי כוס פירורי לחם או פתיתי שיבולת שועל
3 כפות קמח תפוחי אדמה ( לא חובה )
כפית כמון
חצי כוס כוסברה יבשה או טרייה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית אבקת שום גבישי
ללוש ולאחד את המרכיבים היטב , העיסה צריכה להיות גמישה אך לא דביקה , אם דביק להוסיף פירורי לחם או שיבולת שועל , אני לא מוסיפה ביצים זאת לא טעות .
לסיר רחב ושטוח יש להוסיף לרוטב לפי הסדר:
2 כפות שמן זית משובח
פלפל צ׳ילי קצוץ
2 קופסאות עגבניות מרוסקות
2 כוסות מים רותחים
2 כפות פפריקה מתוקה
3שיני שום כתושות
1/2 כפית כורכום
כף סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
להביא את הרוטב לרתיחה , להוסיף את הקציצות בזהירות , לא לבחוש עם כף אלא רק לטלטל שיצופו ברוטב , לבשל 20 דקות .
אחרי 20 דקות לשפוך חצי שקית פול ירוק קפוא ולבשל עם מכסה סגור על אש קטנה עוד 20 דקות .
להגיש על מצע אורז לבן , פירה או הכי פשוט עם לחם חם .
בתיאבון ,
דורית
המתכון בבלוג :
http://mum4four.com/?p=855