לא, הכל מעניין הוא *אצלך*
אני מחכה שהילדון שלי יגדל קצת כדי שנוכל להמציא שמות לאוכל וכך להפוך אותו למעניין באמת. אולי נקרא לפירה ענני גשם? קציצות יהיו דיסקיות הוקי? יש לנו זמן, הוא עוד לא בן שלוש.
 
להלן מתכון של לחם בננות. המתכון המקורי הגיע פעם מהאתר הזה, אבל שיחקתי איתו הרבה מאז:
http://www.robinhood.ca/
 
במה שונה "לחם בננות" מ"עוגת בננות בחושה"? השוני הוא בכמות השמן, הסוכר והביצים. ,עוגה" בחושה מכילה יחסית הרבה מאלו. "לחם" מכיל יחסית מעט מאלו. בצפון אמריקה אכן מורחים על לחם מסוג זה חמאה. באופן כללי, מורחים כאן חמאה על כל דבר
.
שימי לב שהשומן במתכון זה מגיע רק מהביצה ומהיוגורט. זה בניגוד לכ-100 גרם ששמים בעוגות בגודל דומה בדרך כלל. מוסיפים כאן גם רק חצי כוס סוכר, כאשר בדרך כלל זוהי כוס שלמה. אני כבר מתעלמת מהקמח המלא. ויחד עם זאת מתקבלת תוצאה רכה ולא יבשה בכלל, עם ערך תזונתי טוב יחסית.
 
לחם בננות:
 
מכינים 2 קערות קטנות, קערה גדולה אחת, מסננת לניפוי קמח, תבנית אינגליש-קייק משומנת.
 
***מרכיבים:
1 כוס בננות בשלות מעוכות היטב עם מזלג
1/2 כוס יוגורט [אם רוצים להכין לחם תות-בננה, משתמשים ביוגורט עם תות]
1 כפית אבקת סודה לשתיה
 
1 ביצה
1/2 כוס סוכר חום (אפשר יותר, אם אוהבים לחם מתוק יותר)
1 כפית תמצית ווניל
 
1 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
 
2/3 כוס תוספות: תותים חתוכים, שוקולד צ'יפס, צימוקים, פירות יבשים, אגוזים קצוצים וכד'. להתפרע.
 
***הכנה:
1. בקערה קטנה מערבבים מחית בננות, יוגורט ואבקת סודה לשתיה.
2. בקערה קטנה אחרת מערבבים את הביצה עם הסוכר החום (אפשר להמיר חצי מהסוכר בסירופ מייפל/ריבה) ועם תמצית הווניל.
3. מנפים את הקמחים ואת אבקת האפיה לתוך קערה גדולה, מערבבים.
4. מוסיפים את תכולת שתי הקערות הקטנות אל קערת הקמח ומערבבים. מוסיפים את ה-2/3 כוס תוספות ונותנים ערבוב זריז.
5. שופכים לתוך תבנית אינגליש-קייק משומנת ואופים ב-180 מעלות 50 דקות (מבחן קיסם כמובן).