בואו נבחר את סרטון ותמונת היובל

Majestic12

New member
תוכניתה של אילנה דיין...

לדעתי התוכנית הטובה ביותר שהופקה בארץ...חבל שלא שודרה בשידור חוזר, ולצערי, איני מצליח למצוא עותק שלה...

daniel771

New member
אני פעם הקלטתי את התוכנית הזאת וזה

בטח מופיע לי על אחד מהקלטות בערך 600 קלטות שיהיה לי זמן אני יחפש ואשלח לך עותק

כריסטין

New member
אם כבר תוכניות עסקינן אתם זוכרים..

את הסדרה המעולה "תעלומות בלתי מפוענחות" ? עסקו שם על כל מיני אירועים שאין להם הסברים ושהם מסתוריים בין התקריות היה גם על תקרית רוזוול ופרק אחר עסק בגל העב"מים של בלגיה והוקרן סרטון המכ"ם של חייל האוויר הבלגי שאחד המטוסים רדף אחר העב"ם והראו כיצד העב"ם משחק בחתול ועכבר עם המטוס ומשנה כיוון במהירות הגבוהה ממהירות הקול . כל שחזור היה שם ברמה עד לפרטים הקטנים סדרה מדהימה

Majestic12

New member
מידע נוסף לסנגי

קיים עוד סרט של מרדף, אלא שהוא צולם בגרמנייה בשנה שעברה (ומוצג באתר המרכז, בדף סרטי הוידאו). לגבי הסרט של אורן סולטן, הרי שהוא מעט בעייתי - 1. נשמע רעש מכיוון העב"ם, מה שלא מאפיין בד"כ עבמי"ם. 2. ידוע על פיתוחים של מטוסים בעלי יכולות טיסה מעין אלו (דוגמת האורורה). למרות זאת, הסרט יוצא דופן מפני ש: 1. העב"ם שצילם אורן סולטן, אינו דומה לאורורה ו/או למטוס מוכר כלל וכלל. צורתו מעולם לא קושרה לכלי טיס מוכר ו/או סודי. 2. הרעש אינו מזכיר רעש מנועים. 3. טייס במילואים שהתייחס לסרט (פרט לאביהו בן-נון), גם קבע שכלי זה אינו מוכר לו. כך או כך - הסרטים האלו באמת יוצאי דופן באיכותם...

סנגי

New member
|חללהאנשים המסקרנים הם הטייסים

במרדף אחרי העצמים תחשבו הטייס נמצא במצהרת פתוחה פול והעצם משחק איתו הדופק ההתרגשות והפחד ממלא אותו הוא צועק בקשר נתונים על הקרקע בחמל יושבים קצינים כולל במגדלי הפיקוח ומדובר בעשרות אנשים אופרצייה שלמה של יודעי סוד ודבר מסוקרנים ההקלטות והתמלילים של הטייס הם עצמם הפכו"לקאלט" אצל יודעי הסוד. הטייס בטוח הפעיל את המצלמת וידאו כך שיש בצהל את הסירטון האולטמטיבי של העצם ממרחק של סנטימטרים בעל רזולצייה גבוה. הטייס יספר לנכדים שלו פעם אולי על המרדף המסתורי. זו חוויה שאפילו קרב נגד מטוסי אוייב זה כלום.

Majestic12

New member
הטייסים

צר לי לאכזב - אסור לרדוף אחרי עבמי"ם, אלא אם כן ניתנה פקודה מפורשת. מצב זה חיוני מאחר וידוע שעבמי"ם עשויים להשפיע ולשבש את מערכות המטוס, וכמובן - אין למטוס יכולת לרדוף באמת אחרי עצם המהיר ממנו בהרבה (מכסימום להניס אותו)... נ.ב. - לא לדאוג - הרבה טייסים ראו דברים בשעת טיסה. חלקם סיפרו, וחלקם שומרים את המידע לעצמם...

Gilliana

New member
"קצת" נסחפת, אתה לא חושב?

"חוויה שאפילו קרב נגד מטוסי אויב זה כלום"? משום מה אתה נוטה לחשוב שטייסים = אלים, וצר לי לאכזב אותך - הם בני אדם בדיוק כמוך, עם כל החולשות, הפחדים והדאגות שיש לאנשים ה-"רגילים". לכן לקפוץ ולהגיד "קרב נגד מטוסי אויב זה כלום" זה קצת (במקרה הטוב) מוגזם.

סנגי

New member
תגידי את חושבת שאני בן 16?../images/Emo55.gif

צאי מהסרט אני ממש לא מתלהב ממקצוע הטיס וטופ גאן ממש לא עשה עליי רושם. נתקלתי בחיי בכמה טייסים מקרוב והם היו ממש חרא אנשים אנטיפטים. הדרמטיות הייתה בשביל להעביר תחושה של מרדף אחרי עבמ. ותתחילי לצנן את העוקצניות והיהירות שלך טוב הבנו שאת "חכמה" יותר מכולנו.

Gilliana

New member
לא חשבתי לרגע...

ולא שאני מזלזלת חלילה בבני 16 שיש ביניהם כאלו העולים על כולנו. טייסים יכולים להיות אנטיפטים - מישהו אמר שלא? להיפך, אני מכירה גם כאלה. צר לי שנפגעת מתגובתי - לא זו היתה כוונתי, מה שניסיתי בסה"כ לומר שגם מרדף אחרי עב"ם עדיין איננו מצב של קרב וסכנת חיים.

HUhybrid

New member
אוכל להעלות גם סקירה שלו

בתמונות מתוך הסרט, אם יש עניין כאן בפורום.

למעלה