בואו נדבר על הנושא השבועי - בחירה

בואו נדבר על הנושא השבועי - בחירה

כשכתבתי את המאמר על הבחירה, היה לי כל-כך הרבה מה לכתוב, שנאלצתי לקצר קצת כדי שאנשים יגיעו לסוף המאמר. החלטתי שעל כל השאר נדבר כאן. הייתי שמחה שנדבר (אם מתחשק לכם כמובן) על פרשות דרכים שבהם אנחנו נמצאים, מהן שתי הדרכים שאנו ניצבים בפניהן כיום (או יותר), ומהם השיקולים לכאן ולכאן לבחור בדרך זו או אחרת. אתם מוזמנים,

meshi4

New member
יש לי שתי

משימות:האחת מאוד קשה ולא בטוחה שאצליח בה. להיגמל מעישון.הבת הגדולה שלי הודיעה לי שהיא מזמינה לי תור אצל מישהו שגומל בעזרת אנרגיה.[יש כאלה שאומרים לי שזה שטויות וחבל על הכסף]אבל התנאי להצלחת הטיפול הוא רצון של 100% להיגמל.ואצלי זה 95% של רצון. משימה שניה -ניהול נכון של הזמן.[יש לי זמן בשפע-לדעתי לא מנצלת אותו נכון]

משי אני מזדהה עם שתי הבחירות שלך

לגבי הראשונה, מה אומר ומה אדבר, אי יודעת שאני חייבת, ברור לי שצריך, אבל לצערי אני כנראה לא רואה מספיק את ההישג בהפסקת ההתמכרות, ההרגל המגונה, הסירחון, וכל שם תואר אחר דוחה יתקבל פה בברכה מאז שהכרזתי על הכוונה ( שעוד לא 20% רצון) נקפו ימים רבים, אני שואפת את הרעל בלי ניחומים. לטעמי, ואין לי כנראה רצון מי יודע לגבי המשימה השניה, אני יכולה להזדהות בקלות, למרות שגם כאן אין לי רצון או גם צורך מובהק, כי הדברים בסוף מסתדרים ואני חיה כל הזמן בהרגשה שהייתי יכולה לנהל הכל יותר נכון אם רק היה לי מספיק רצון. בהצלחה

א ס י ת

New member
האם של איתי ממש לא. כל כך כייף

לעשן. כל כך נפלא להצית סיגריה להתרווח על הכורסא ולהנות איתה עם כוס קפה. אני כמעשנת לשעבר מודה שאני מתגעגעת לסיגריה. הגמילה הייתה קשה. הרגשתי ממש אבל. כאילו הלך לי חבר קרוב. שהיה איתי בעצב וניחם אותי, והיה איתי בשמחה ושמח איתי. הפסקתי לעשן כי חליתי מהעשן, היו לי הרבה התקפי ברונכיט. לצערי. אחרת הייתי ממשיכה בהרגל הזה, לא מעניין אותי מה הסביבה אומרת. אהבתי לעשן ועדיין אוהבת. אבל אין ברירה, אסור לי.

לפחות נותרה אחת בעולם שמבינה אותי

אסית, מהיום אני מפנה אליך את כל המקטגרים . הם יגיעו עם הקפה הסוכר והחלב, כי אחרת פשוט לא תצאי מזה

dolfinit

New member
כנראה שאתן לא היחידות

בעלי היקר, עישן למעלה מ-20 שנים. לאחרונה(כמה חודשים)הפסיק לעשן, אני רואה את הסבל והתמודדות היום יומית שלו...הוא אהב מאוד לעשן, נהנה מכל סיגריה ומתגעגע להרגשה. אני אמנם לא מעשנת ולא מבינה את החוסר הענקי שהפסקת העישון השאירה בחייו, אבל אני כל כך מקווה עבורו שהוא לא ישבר.

גם אני...

אבל כבר לא מעשנת כמעט שנתיים!!! יום אחד, 28 אוקטובר 2002 הפסקתי לעשן מעכשיו לעכשיו. לא היה לי קשה ולכן לא צריך להעריץ אותי. פשוט תפס אותי גל חזק של רצון לנשום טוב בשיעורי הספינינג שהתחלתי... שנים קודם הפסקתי לעשן לשלוש שנים וסתם חזרתי.. גם אז לא היה קשה ופשוט הצליח. בין לבין ניסיתי כמה פעמים ולא הצלחתי להפסיק. אני אוהבת לעשן, וזה היה חלק ממני (שתי קופסאות ביום...) והכח שלי לא לחזור זו הידיעה שזה כמו אלכוהוליסט, אין קצת סיגריות יש לחזור לעשן והפעם זה כבר יהיה לתמיד... מבינה אתכן מאוד, אבל איכשהו אני כבר מעבר...

YYY גם אני בשלבי גמילה מעישון

ולמה שלבים כי יש לי שיטה שפתחתי לפני מספר שנים להיגמל מסגריות עם את מעשנת למשל 20 סיגריות ביום למחרת את מכינה קופסה עם 18 סיגריות כל יום מורידה 2 סיגריות מהקופסה בהדרגתיות ופורסת את זה לכל היום צריך אופי חזק ורצון גדול להיגמל כך כשעושים את זה בהדרגתיות לא מורידים את כמות הניקוטין בבת אחת מהגוף לפני 11 שנה עשיתי את זה כשהאיתי בהריון ואחרי זה לא עישנתי 3.5 שנים חזרתי לעשן כי האיתי שמנה וידעתי שעם הסיגריות אני אוכל לעשן ולא לאכול [אכלה דיטה] לא משנה בימים אלו חזרתי לתוכנית הגמילה מסגריות במסגרת השינוים שאני עושה האמת יותר קשה לי אך ירדתי מי שתי קופסאות סיגריות ביום ל 13 סיגריות אני בהתקדמות בהצלחה

meshi4

New member
בהצלחה.../images/Emo24.gif

אני הפסקתי פעם אחת ל-7 חודשים.בבת אחת.הרגשתי נהדר. חייבת להצליח שוב.מקווה לכך.אמרו לי"תפסיקי בבת אחת .יהיו לך שבועיים קשים .אחכ' כבר תרגישי הקלה.

dolfinit

New member
../images/Emo24.gifמשי אני מאחלת

גם לך הצלחה
אני רואה את הקושי של בעלי ומעריכה מאוד את הרצון שלו וכוח ההתמדה להפסיק לעשן... אני בטוחה שתצליחי

לילי10

New member
על פרשות דרכים

באופן כללי ואישי אני לא אוהבת להימצא על פרשות דרכים, וכבר הייתי בכמה וכמה כאלה במהלך חיי. אני לא אוהבת מצבים של חוסר וודאות, חוסר ידע ומידע, חוסר יכולת לראות מה יהיה, חוסר יכולת להחליט בין כמה אופציות. הדימוי שלי הוא של מישהי שיושבת על אם הדרך,שממנה מתפצלות כמה דרכים, ולא ברור לאן כל דרך מובילה ולא ברור מה היתרונות והחסרונות שבהליכה בכל דרך, ולא ברור לגמרי מה הסכנות שיש בכל דרך. נוסף לכך, היא יושבת על פרשת דרכים כשהיא מוקפת ערפל סמיך, שלא מאפשר לה להביט קדימה. וכך היא יושבת בשקט בשקט, עם ידיים ורגליים שלובות, וחושבת-חושבת-חושבת-חושבת. פעם מישהו נתן לי להציץ מעט לתוך עולמו הפנימי (אני מאוד אוהבת את זה) ואמר לי שכשיש ערפל והדרך לא ברורה צריך לתקוע בצופר חזק כדי שידעו שאת כאן. זה היה קונספט לגמרי חדש עבורי, וקונספט מעורר חלחלה ממש. מה פתאום לצפור בצופר? מי יודע מה מסתתר שם בערפל? לפי ההשקפה שלי, צריך לשבת בשקט-בשקט, לחשוב טוב טוב טוב, ולחכות שמעט מהערפל יתחיל להתבהר. ואם מחכים מספיק, תמיד קצת מהערפל מתחיל להתבהר. ואז קל יותר לדעת באיזו דרך לבחור וללכת. ולעתים, לאחר שהערפל מתבהר מעט, כבר יודעים באופן כללי לאן רוצים ללכת (יש פנס מהבהב בחשכה
), אבל עדיין יש עניינים שאינם תלויים אך ורק בנו, וצריך גם שזה יתאפשר מבחוץ. וכדי שזה לא יהיה מופשט מדי אביא דוגמה: נאמר שלאחר מחשבה עמוקה הגענו למסקנה שאנחנו מעוניינים לעבוד בעבודה מסוימת. ואנחנו עושים פעולות מעשיות לחלוטין (קוראים מודעות דרושים, מתקשרים, מעדכנים את קורות החיים ושולחים פקסים ואימיילים, מספרים לחברים שאנחנו מחפשים עבודה וכו' וכו' וכו'). אבל ה*תוצאה* לא לגמרי בידינו: כלומר, אנחנו עדיין לא יודעים באיזה מקום עבודה נתקבל ואיפה נעבוד. אם חשבנו הרבה קודם לכן, נוכל להשתמש בבחירה החופשית שלנו כדי להטיל וטו על הצעות שלא נראות לנו. אבל אנחנו לא יכולים לקבוע ולהחליט שדווקא במקום X יקבלו אותנו. ועד שלא נתקבל למקום עבודה מסוים, אנחנו עדיין בערפל מסוים מבחינת "מה יהיה?". אבל במצב שתואר זה הרבה יותר קל מאשר כשאנחנו בערפל מוחלט גם לגבי מה*אנחנו רוצים בכלל*. למשל, כשאנחנו במערכת יחסים אמביוולנטית ולא יודעים אם כדאי להשקיע ולנסות לתקן ולשנות או כדאי לברוח כמה שיותר מהר. מצבים אלו הם ממש בלתי נסבלים מבחינתי. כשאני בוחרת ויודעת מה אני רוצה ועושה זאת - עבורי זו ממש רווחה ושמחה. למרות שבמבט לאחור, גם התקופות של הישיבה על פרשות הדרכים ותקופת החשיבה לעומק על מה אני רוצה - הן חשובות ביותר ופוריות ביותר ותורמות ביותר. והן למעשה הביאו אותי למה ולמי שאני היום.

לילי10

New member
ואשמח מאוד אם תכתבי כאן

באריכות מה שקיצרת והחסרת בעלון לגבי בחירה ובחירות.

אנילה1

New member
לילי10 נראה לי שההשתהות

הפרשת הדרכים לא הייתה לשווא. היא כנראה נחוצה על מנת לבחור מה הכיוון החדש.

מאד אהבתי את תמונת הצומת הערפלית

מכמה סיבות צומת היא נקודת התחלה וסוף. ערפל היא תופעת ביניים אחריה יש התבהרות הערפל הוא סוג של עמימות משחררת, סוג של שחר שפוגש את הזריחה. פרשת הדרכים היא מקום שאת מגיעה אליו בגלל בחירות מסוימות שעשית. מה שנפלא שיש מקום לקפיצה קוונטית, ויש גם מקום להמשך לינארי, תלוי בפניה שבוחרים. להתקע בצומת רגע, אומר שלא נתקעת באמצע הדרך. סיימת את הדרך שעשית והגעת לאן שהו שיוצר הסתעפויות ומקום לבחור מה ולאן. מופע הצומת הוא הרגע שלפני ההחלטה להתחיל לשלוח קורות חיים. כשאת שולחת קורות חיים את עדין בצומת, עד שהחלטת שמקום העבודה שהתקבלת או בחרת, אכן ראוי, ורק אז את פוגשת את הבהירות והזריחה המחודשת. גם מערכת היחסים חוצה את הצומת רק אחרי שחיים בסוג של החלטה,להיות בה או לא, ורק אז משתחררים מהצומת אל הדרך הצלחה. מענין שדווקא אדם בצומת מרגיש כבול. אולי בגלל הצורך שלו להשוות את האחרים הקרובים שנראה שהם דווקא בהתחלה, או אמצע הדרך, והצומת רחוקה מהם, אולי בגלל תחושת הסדר שחסרה בצומת, כי היא מצב ביניים, ויש בה ערפל. אניממש פוחדת להגיד שאני אוהבת את הצומת, והיא המצב שמאפשר לי את כל החופש שבעולם, בעוד שבדרך אני מחויבת לסופה ומגלה אחריות לצעוד בה בלי לאות, ובלי להתפנות בכלל לכלום. אני גם יודעת שהחיים בצומת עם הערפל המקסים, טובים למי שהפרוטה מצויה בכיסו, והוא משולל דאגת החלטה. הוא יכול להניח אצבע, בוהן, במימי השלולית בתחילת הכיוון האחד, ולחזור הצומת הערפלית וכך הלאה, ולחלום. לי תמיד יש גם כמה ספרים שווים שאפשר לקרוא לאור הפנס

הדס100

New member
אני

לי יש בחירה שפספסתי ואני מצטערת על כך. כשהשתחררתי (לפני חצי שנה), לא עצרתי לרגע לחשוב מה בא לי עכשיו- לנסוע לחו"ל, לעבוד או לטייל, להתחיל ללמוד, לרדת לאילת. חלק גדול של זה היה מלחצים בבית- שהשפיעו עליי כל החיים ללמוד ולא "לבזבז זמן" ואני מצטערת שלא עשיתי לי איזה טיול קטן. מאוד חבל לי. עכשיו אני מתחילה ללמוד בעוד חודש, וגם כאן היתה לי התלבטות לא קטנה ובה אני חושבת שעמדתי יפה. ההתלבטות היתה האם ללמוד באוניברסיטה משהו שאני יכולה להתקבל אליו או להשקיע כלכלית במכללה (פי 3...) וללמוד משהו שאני באמת רוצה, או אולי ללכת לשפר ציונים. בסוף בחרתי ללכת למכללה ואני שלמה עם ההחלטה הזו, אבל שוב, אני חושבת שאם לא הייתי פועלת תחת לחץ כ"כ, הכל היה שונה. הייתי עובדת חצי שנה, טסה לחו"ל, (עוד שיקול שלי לא לטוס זה החבר...שאני מאוד אוהבת ולא רוצה לעזוב) ואחר כך עובדת עוד קצת ומתחילה לשפר ציונים. לא נורא, אני מנחמת את עצמי שאני מחכה כבר ללימודים (בשבוע הבא...אני ממש מתרגשת) ושתמיד אפשר לטוס בחופשות מישהו הצליח להגיע עד הסוף?

The big man

New member
הדס

שלום לך! מה שאני מציע לך זה לא להצטער על בחירות שפספסת. כמו שאומרים:"אין לבכות על חלב שנשפך".מה שחשוב זה שתגיעי להחלטות שלך בעצמך בלי להיות מושפעת מלחצים חיצוניים גם לא לחץ מצד ההורים. סה"כ אלה החיים שלך. גם אני מתחיל ללמוד בשבוע הבא ושיהיה לך בהצלחה בלימודים.

א ס י ת

New member
אם אני בוחרת בגבר אחד אני מפסידה

את כל שאר הגברים...אז שלא אבחר?

א ס י ת

New member
רק הורים אחים וילדים אנחנו לא

בוחרים. כל השאר נתון לבחירה..ובעצם הבחירה יש אובדן של כל מה שלא בחרנו.

למעלה