בואו נדבר על הנושא השבועי - בחירה

אחרי שהתלוצצתי אני משיבה יותר

ברצינות, עד כמה שאני יכולה כמובן. לטעמי הבחירה היחידה שקיימת עבורנו היא הרוח החופשית, או החופש הפנימי שלנו ברגע שבחרנו בבחירה המסוימת הזאת, כי הרוח החופשית נמצאת בכל אחד מאיתנו, היא רק מסתתרת כמו צב, מאחורי מעטה שריון של פחדים, של אבדנים, של שליטה, ושל סטיגמות. אם בחרנו בה, נשאף אליה, וביום מן הימים גם בינגו, נתחבר איתה, נרגיש אותה, נחיה על פי הקצב המופלא שלה, וכאמור, נרגיש שבחרנו נכונה מבלי לאבד דבר. רק נרוויח את הכל, את כל הקופה.את זה למדתי מספר שנקרא: Srong winds from nowhere והוא אחד הספרים הכי שווים שקראתי.

א ס י ת

New member
קראתי קצת על הספר באינטרנט.

הוא נכתב ע"י ישראלית בשם רונית? כשהמדריך שלה היה סופי?

קנו לי אותו בארצות הברית

אם את רוצה, אני יכולה לברר בשבילך. הוא עולה בסביבות 20 דולר, ליתר דיוק משהו כמו 17 וחצי. הוא מגיע דרך הדואר

אסית זו קביעה די מכשילה

יש כאלה שבוחרות גבר אחד, אבל לא מפסידות אף אחד שנקרה להן בדרך

לילי10

New member
אהבתי מה שכתבת ../images/Emo13.gif

וכמה הערות: * כשיושבים בצומת המתפצלת לכמה דרכים וכשהערפל כבד ואינו מאפשר ראות קדימה, נראה לי שיושבים שלובי ידיים ורגליים ומחכים לאות, להתבהרות, להחלטה, לבחירה, לנפילת הפור, ולעתים גם לאיזו יד טובה שתרד פתאום מלמעלה ותנחה או תעזור. * ובאופן כללי משחק הבחירה נראה לי כמו משחק שולחני שבו מצוירות הרבה דרכים והרבה פרשות דרכים ובכל פרשת דרכים יש לפחות שתי דרכים שעל אחת כתוב "כן" ועל אחת כתוב "לא". נאמר שאת צריכה להחליט אם להמשיך עם במערכת יחסים מסוימת. אם הלכת בדרך שכתוב עליה "לא", המשחק המסוים הזה מסתיים, ואחר יתחיל משחק חדש עם שחקן או שחקנית חדשה. אם בחרת ללכת בדרך שעליה כתוב "כן", המשחק ממשיך. ואת הולכת-הולכת-הולכת בדרך עד שאת נתקלת בעוד פרשת דרכים, ושוב את צריכה לשבת ולהחליט: כן או לא? אם בחרת ב"לא" - הסתיים המשחק עם השחקן הספציפי הזה. אם בחרת ב"כן" - את הולכת-הולכת-הולכת עד ששוב את נתקלת בפרשת דרכים. כל עוד את בוחרת ב"כן" בכל אחת מפרשות הדרכים - המשחק עם אותו שחקן ממשיך (קרי: ממשיכים באותה מערכת יחסים). אם בוחרים "לא" באחת מההצטלבויות - המשחק עם אותו שחקן מסתיים. * גם לי יש ספרים טובים שאפשר לקרוא ולהיעזר בהם כשיושבים על פרשת הדרכים וחולמים והוגים ועושים מדיטציה בתנוחה של ישיבה מזרחית עם ידיים שלובות בחיק. וזה אכן זמן לחלום ולחשוב ולתכנן ולפנטז וכו' וכו'. אבל לפעמים זוהי גם תקופה מציקה ומעיקה ומכאיבה - חוסר הוודאות, חוסר הידיעה מה תחליטי בסוף, חוסר הידיעה מה תבחרי בסוף. כל עוד את יושבת בפרשת הדרכים והערפל כבד - צריך הרבה מאוד *אמונה* שהכל יסתדר לבסוף ושהכל לטובה ושהכל לטובתי. * אבל ככל שעוברות השנים ויש יותר ניסיון - זה כמו ספירלה: אה, כבר הייתי כבר במצב שכזה. כבר ישבתי על פרשת דרכים. ואני זוכרת, שבסופו של דבר נפלה ההחלטה, בחרתי בחירה - והכל יצא לטובה. וזה מאוד עוזר בשלב זה. * אני יודעת עכשיו שהתקופות שישבתי בפרשת הדרכים בלי תנועה חיצונית אבל עם הרבה תנועה פנימית הן חשובות מאוד. אבל מה לעשות, אני לא אוהבת מצבים של אי וודאות. ותמיד אני חושבת לעצמי: למה אין לי קריסטל שקוף לראות את העתיד, לראות מה יקרה ומה יהיה ומה אבחר ומה יצא מכל זה? ואני דווקא אוהבת להיות בעיצומה של הדרך, כשיש שגרה והעניינים מתנהלים כך שזה נראה שמצב מסוים ימשך לנצח (כמובן, אלא אם המצב מאוד לא נעים ומעיק ורוצים כבר לסיים אותו). אבל, שינויים קורים. לפעמים אנחנו יותר אקטיביים בהגשמתם, ולפעמים הם אנחנו יותר פסיביים. כתבת ש"פרשת הדרכים היא מקום שאת מגיעה אליו בגלל בחירות מסוימות שעשית". זה כמובן מאוד נכון. אך לפעמים יש מצבים שזה נראה כקורה מבחוץ. למשל, במקרה של פיטורין, בייחוד כשזה לא אישי, אלא כשסוגרים מחלקה שלמה או מפטרים הרבה אנשים מסיבות של קיצוצים, או כשההנהלה מתחלפת וכו' וכו'. ואז פתאום משגרה בוטחת נזרקים שוב לפרשת הדרכים ויושבים וחושבים: ועכשיו לאן? לאן תוביל אותי הדרך? לאן אני אוביל את עצמי? והעיקר לא לפחד כלל! וקראי את החתימה הקבועה שלי

כבודה של תשובתך מחייב אותי../images/Emo70.gif

אני בהחלט מודה לך לילי גם על האהבה בכותרת וגם על הזמן שאת מקדישה לדיאלוג. את כותבת כמה דברים אם נשים רגע את הצומת בצד, את מתייחסת למשחק של כן ולא,לכוח הגורל, להתפנות לפנטז, לתחושת חוסר הוודאות ומולה האמונה שהכל יסתדר, והכל עובד לטובתך.שינויים קורים חלק מהחיים אקטיבה מול פסיבה. ואת חותמת העיקר לא לפחד כלל. למה אני שמה בצד את צומת הדרכים צומת הדרכים הוא מקום שהגדרת עבורך במצבים של אי וודאות, שדורשים קריסטל, כוח עליון או החלטה של כן ולא (בצורה הכי פשטנית ובלי לפגוע כמובן). כל הנ"ל מתאר איזה שהי נטיה טבעית אנושית לשלוט בחיים. ההחלטה היא ביטוי של שליטה. אני לוקחת החלטה, מתקדמת ובוחנת. ולפני שאני ממשיכה אני מסייגת. יש הבדל בין החלטות שקשורות בעולם העבודה, העסקים, הכסף, לבין החלטות חיים, קרי, מה אני עושה עם עצמי בעוד שפרוייקט ניתן לשליטה, חרף חרב הפיטורין, כי אני טוענת שאדם מעלה את מחירו בשוק העבודה אם הוא יודע לנהל את חייו בעולם העבודה אבל נעזוב את זה לפי שעה, מסתבר שהמקום של האדם עצמו בעולם ( אם יש לו ואם אין לו) קובע למעשה אם הוא ישרוד את עולם העבודה, הזוגיות וכן הלאה למה אני מתכוונת. ניקח למשל לדוגמה, אישה עם קריירה נהדרת, והמון כסף, נשואה + שמוצאת את עצמה יום אחד בפסגת העולם, נטולת אנרגיה בלי מקום. כל ההחלטות שהיא קבלה בעולם העבודה הובילה אותה הכי רחוק שאפשר, אבל אין לה מקום, ורוחה כבולה, והיא פוחדת להתבונן בפחד בעינים. המרקם של החוויה האנושית נפשית הוא רב מימדי. ככל שאנחנו חיים במימד הלכאורה בחירה ושליטה, לפני שמצאנו את המקום של עצמנו והתחלנו לפעול מתוך תחושה של רוח חופשיה ( רוח חופשיה לקוח מתוך הספר השתחברתי אליו מאד שהוא מסע הרפתקאות של גיבורה ושמה טאשה ושם הספר הוא Strong wings from nowhere ) אסימוני הכן ולא, ושאר הבחירות, האקטיבה או הפסיבה, לא מתחברים באמת למהות השינוי הכאוטי, שלא ניתן להבין אותו בשום דרך רציונאלית, אלא רק בעולם הרגשי. כי איך אפשר להבין את משק כנפי הפרפר ? מצב האי וודאות הוא המצב הכי בסיסי קיומי. הולכים לישון, האם קמים ? יוצאים מהבית האם חוזרים ? מכינים ארוחה האם אוכלים? אף אחד כנראה לא אוהב את החיים בחוסר וודאות, ולכן הוא ממתג את עצמו לגל של אנשים שחושבים ומתנהגים בדרך מסוימת, שקל לו להזדהות איתה, ואז הוא מרגיש נוח בתוך הקבוצה כשהוא כדורון קטנטן אינדיבידואליסט, הוא חשוף, אין לו כביכול מקום ממותג, והוא צריך כל הזמן לייצר עמדות. האם את באמת רוצה לראות את העתיד? האם את באמת חושבת שאם תראי אותו אכן תגיעי אל התמונה בקריסטל ? ומה אני אומרת בעצם אין תשובות חד משמעיות. ואין דרך אחת. ברגע שאת מוצאת לעצמך את המקום שלך, ומגלה את הרוח החופשיה, את מוצאת את עצמך ניזונה ממימדים שאת לא מכירה את מקבלת עזרה בלתי צפויה בצורה של אינטואיציה, קול פנימי, gut feeling סוג של הדרכה שאני קוראת לה קיומית, שהתקיימה בספר "רצות עם זאבים" שמתקיימת כל העת סביבנו ואנחנו לא ערים לה, משום שאנחנו עסוקים בבחירה. המקום הזה, הפורום הזה שאני מאד מכבדת את היוצרת ואת יושביו מבקש לגעת בשינוי. הטכניקה של הכתיבה היא טכניקה מבורכת משום שהיא טכניקה שמביאה ליצירת רעיונות, להעלאת אפשרויות נוספות מעבר לכן וללא. היא סוג של עיסוק בשינוי, ולא בקבלה האגבית שלו. וכל טכניקה מבורכת. לי ברור לגמרי, שאחרי שתיווצר מסה קריטית של הכרה בקינונה של הרוח החופשיה, ובצורך לגעת בה, יתחולל שינוי מהותי בדרך שבה אנשים חיים את חייהם. למה זה ברור לי ? כי אין רוח חופשיה אחת דומה לשניה, ולכל אחד יש מקום משל עצמו, ומקום ביקום שהוא רב מימדי בעליל. אני מקוה שהסברתי את עצמי ואם לא, אשמח לפרט את הדורש פירוט.(אני לא מורה רוחנית, וגם לא פסיכולוגית
)

לילי10

New member
אשמח אם תמשיכי לפרט – מאוד מעניין!

בקשר למה שכתבת בפיסקה הראשונה – זה לא בהכרח קשור לרצון לשלוט (אולי גם). נראה לי שזה קשור להרגשה הלא נוחה מול חוסר הוודאות וחוסר הידיעה "מה יהיה", שמצריך הרבה אמונה כדי "לא לפחד כלל". ומכאן הרצון (שהיה לי פעם) בקריסטל שאיתו אפשר לחזות את העתיד: ידיעת העתיד (אם היא אפשרית) הרי היא בדיוק התפזרות הערפילים מעל צומת הדרכים, והתבוננות ב"קריסטל צלול" (ולא בערפל) במה שיתרחש. וידיעה זו משפיעה כמובן על ההווה ועל הבחירות בהווה. כלומר, אם היינו יודעות מראש, למשל, שנעזוב מקום עבודה מסוים או נעזוב מערכת יחסים מסוימת – היינו עוזבות אותה מוקדם יותר, משקיעות הרבה פחות בייחוד מהבחינה הרגשית, הדילמות היו נעלמות וכו' וכו'. ואולי זו הסיבה שאנחנו לא יכולות לצפות את העתיד? שהרי צפייה כזו (לעתיד מוגדר, לעתיד שנקבע בגורל) ממש מבטלת את הבחירה החופשית בהווה! ובקשר לכך אני רוצה לתקן: אני ממש לא יודעת האם יש רק עתיד אחד קבוע מראש (גורל) שאפשר לצפות אותו באיזו דרך אינטואיטיבית או אחרת, או שיש כמה "עתידים" פוטנציאליים שמושפעים מהבחירות השונות שלנו. וכפי שכתבתי פעם באחת מההודעות הראשונות, אני לא יודעת את התשובה לשאלה מה יותר משפיע: גורל או בחירה חופשית או השילוב בין השניים. ומאוד מאמינה באינטואיציה ובצורך להישמע לקול הפנימי, להדרכה הפנימית.

אמונה מול פחד ? איזה וודאות מרגיעה

האם נדרשת אמונה להתמודד עם פחד לילי 10 ? אמיץ הוא ההפך מפחדן, כדי להתמודד עם פחד צריך אומץ. ומה מקור האומץ, מאותו מקור שנובע הפחד. אם את פוחדת מכלב, סביר להניח שאם תאמצי גור, תטפלי בכלב, לא תפחדי בסוף הדרך מכלבים. כדי לעשות שלום, צריך את אותו אומץ שנדרש כדי לצאת לקרב. אם את מרגישה כבולה, תוכלי להביט בפחד רק ממקום שבו תרגישי חופשיה. ואת צריכה למצוא את המקום הזה שבו מקנן בך החופש. אמונה היא סוג של תחושה נעימה, אני קוראת לה אמונה בצדקת הדרך. כשאת פועלת מתוך מניע גדול מהחיים את מרגישה נוח בדרך שבחרת. האם את באמת חושבת שאם היית יודעת מה צופן העתיד, היית מחליטה על סמך ההשערה? מי שמשפיע על מהלך ההסטוריה הוא האדם עצמו, בהתנהלות היומיומית שלו ומהמקום ממנה היא נובעת.

לילי10

New member
בהחלט. מה שעוזר

נגד הפחד מהלא נודע היא האמונה. ולגבי שאר הדברים שכתבת, כנראה שהאקסיומות שלנו, או חלק מהן, שונות. וזה בסדר גמור כמובן. ואמונה היא לא "סוג של תחושה נעימה", "אמונה בצדקת הדרך". לעתים היא מאבק.

The big man

New member
נכון

שבחיים יש לנו אפשרות-בחירה איך לנהל את החיים שלנו. אני בחרתי להרשם ללימודים במכללה, וגם להרשם לחוג-קרטה. אלו היו בחירות טובות שבחרתי ואני שמח על כך.

להדס 100 ול- big man

שתהיה לכם שנה נהדרת, ושתנצרו את כל החוויות שלעולם לא חוזרות, ותזכרו כל העת שבחרתם בעתיד. זו תחושה נהדרת להתחמש לקראת העתיד שנראה ענק ומרחבי כמו האופק. וככל שמתבגרים (אומרת הישישה המדופלמת) האופק נשאר רחב, אבל הראיה לא משהו
המון בהצלחה

The big man

New member
../images/Emo51.gifתודה

רבה לך האם של איתי! שתהיה גם לך שנה נהדרת והמון אושר והצלחה!

meshi4

New member
שאלה לגבי החלק השני של המשימה.

בחירות שעשיתי בעבר ואני בוחרת היום?לא כל כך הבנתי.להשוות בחירות.או לכתוב בחירות שעשיתי בעבר והתוצאות שלהן היום? תודה

בחירות בעבר (הרחוק, הקרוב) או בהווה

שנעשו במודע או שלא במודע ומשפיעות על החיים שלך כיום.

meshi4

New member
תודה לך יעל יקרה.

את נהדרת. דף המשימה של החלק הראשון-הבחירות היומיות מוכן.כדי שאתחיל מחר .
חשבתי על זה היום ובאמת שמתי לב שכל רגע ורגע זה בחירות. כרגע כל כך רע לי.[אולי המוצאי שבת המדכדך]אז בחרתי לכתוב על זה עכשיו.לדמוע קצת.ולשמוע מוסיקה. תודה לך.

למעלה